Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, georgerov είπε

Έξύπνες κλειδαριές όπως η Aqara U200, είναι τύπου "retrofit" και μπαίνει σχεδόν σε όλες τις κλειδαριές με ευρωπαϊκό κύλινδρο χωρίς παρέμβαση στην πόρτα. 

Τη χρησιμοποιώ εδώ και 2 μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ένα κλειδί λιγότερο ;)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nucleuspower είπε

Τη χρησιμοποιώ εδώ και 2 μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ένα κλειδί λιγότερο ;)

Έχω μια απορία αν στην σπάσουν/χακαρουν δεν έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε σχέση με το να μην έχεις έξυπνη κλειδαριά;

Θεωρητικά για να ανοίγει την πόρτα έχει μηχανισμό που απλά ενεργοποιείται ή πάει κάπως αλλιώς; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε

Έχω μια απορία αν στην σπάσουν/χακαρουν δεν έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε σχέση με το να μην έχεις έξυπνη κλειδαριά;

Θεωρητικά για να ανοίγει την πόρτα έχει μηχανισμό που απλά ενεργοποιείται ή πάει κάπως αλλιώς; 

Όταν προσθέτεις ένα νέο τρόπο ταυτοποίησης σε ένα σύστημα, πάντα εισαγάγεις και νέους κινδύνους - τρόπους παραβίασης. 

Από εκεί και πέρα, τα ζυγίζει ο καθένας και πράττει :D 

Πρακτικά όμως, εφόσον η συγκεκριμένη κλειδαριά σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις το κλειδί σου κανονικά για να ανοίξεις, δεν προσφέρει κάποια έξτρα ασφάλεια, μόνο ευκολία και ενδεχομένως κινδύνους. Αν μπορείς να πεις ότι έχεις κάποια ασφάλεια, είναι ότι δεν παίρνεις μαζί κλειδί άρα και δεν θα το χάσεις. Αλλά αυτό το πρόβλημα λύνεται με λεφτά για νέο αφαλό. 

ΥΣ: την χρησιμοποιώ και εγώ εδώ και λίγους μήνες, δεν σημαίνει ότι είναι κακό προϊόν, απλά καλό είναι να ξέρουμε τι έχουμε στα χέρια μας. 

Επεξ/σία από georgerov
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το να ανοίγει η πόρτα απλά με το που στάθηκες μπροστά της είναι game changing στο τρόπου που ανοίγουν οι πόρτες. Προφανώς αυτό είναι πολυτέλεια που θα λύσουν μόνο όσοι έχουν 1000€ μόνο για την 2η κλειδαριά αλλά αν βγει κάποια στιγμή και είναι φτηνό θα το έπαιρνα άνετα.

Έτσι θα μπορείς να δίνεις και απομακρυσμένη πρόσβαση σε φίλους. Τους έχεις καταχωρημένους στην εφαρμογή και με μια ρύθμιση μπορεί να έρχεται ο τρίτος ξάδερφος να ταΐζει την γάτα όσο λείπω διακοπές. Και μετά τον αφαιρώ πάλι από την λίστα εγκεκριμένων.

Και θα μπορούσε να υπάρχει και κουμπί μέσα στην εφαρμογή για να ανοίγει επί τόπου η κλειδαριά (πχ πήρε τηλ ο γείτονας ότι βγαίνουν νερά από την πόρτα και του ανοίγουμε να τσεκάρει)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Το να ανοίγει η πόρτα απλά με το που στάθηκες μπροστά της είναι game changing στο τρόπου που ανοίγουν οι πόρτες. Προφανώς αυτό είναι πολυτέλεια που θα λύσουν μόνο όσοι έχουν 1000€ μόνο για την 2η κλειδαριά αλλά αν βγει κάποια στιγμή και είναι φτηνό θα το έπαιρνα άνετα.

Έτσι θα μπορείς να δίνεις και απομακρυσμένη πρόσβαση σε φίλους. Τους έχεις καταχωρημένους στην εφαρμογή και με μια ρύθμιση μπορεί να έρχεται ο τρίτος ξάδερφος να ταΐζει την γάτα όσο λείπω διακοπές. Και μετά τον αφαιρώ πάλι από την λίστα εγκεκριμένων.

Και θα μπορούσε να υπάρχει και κουμπί μέσα στην εφαρμογή για να ανοίγει επί τόπου η κλειδαριά (πχ πήρε τηλ ο γείτονας ότι βγαίνουν νερά από την πόρτα και του ανοίγουμε να τσεκάρει)

Νομίζω ότι η τεχνολογία μας έχει κάνει πιο τεμπέληδες/να ξεχναμε να σκεφτόμαστε λογικά, και εξηγούμαι:

• Πόσες φορές θα σου έρθει πχ ο 3ος ξάδερφος; ελάχιστες. Κι αν έρθει θα σου έχει πει οπότε κανονίζεις να βρεις λύση. Αν έρθει απροειδοποίητα κακό του κεφαλιού του και ας μείνει έξω για λίγη ώρα.
  • Βγαίνουν νερά? μπορεί απλά να κλείσει την παροχή προς το διαμέρισμά σου ή κεντρικά. Πιο εύκολο και από το να σε πάρει τηλέφωνο για να του ανοίξεις εξ αποστάσεως και να ψάχνει την διαρροή.
  • Όταν πάμε διακοπές προφανώς και δεν αφήνουμε κατοικίδια πίσω. Εκτός κι αν έχουμε δώσει τα κλειδιά σε κάποιον που θα τα φροντίζει όσο λείπουμε.

Γενικά, εγώ προσωπικά δεν βρίσκω καμία χρησιμότητα και βλέπω ότι απλά με την τεχνολογία έχουμε τεμπελιάσει.

Όσον αφορά την ενίσχυση της ασφάλειας, εκεί ναι!!!

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...