zacharis1955 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, panos0100 είπε Πιστεύω έκανα και εγώ χαζομάρα, έπρεπε να πάρω τις μνήμες και τον δίσκο και να τον βάλουν αυτοί, γιατί και με τα δικά του τα ίδια έκανε ειχε απο την αρχη θεμα, αλλα κραταω μια μικρη πιθανοτητα με την αναβαθμιση του bios που εκανα εκει ητανε που το λαπτοπ χαζεψε τελειως και τα εχασε ολα αλλα την εκδοση που ειχε που εχω το χαρτι δεν την εχει πουθενα ουτε το σαιτ της HP δεν ξερω πως μπορουμε να την βρουμε μηπως φτιαξει με οτι bios εχει μεσα η HP κανει αυτες τις χαζομαρες μολις αλλαξα το bios αρχισαν ολα αυτα . Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2024 από zacharis1955
filip123go Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 4 hours ago, zacharis1955 said: Τι θέμα είναι να μην αγοράζεις σκουπίδια! Spoiler Εντάξει, όταν εσύ γίνεις μηχανικός, και σου φέρνουν λάπτοπ για επισκευή, να τους λες ότι είναι σκουπίδια, και να δώσουν 2k να πάρουν καινούριο. Βασικά , γιατί μόνο στα λάπτοπ; Έπαθε λάστιχο το αμάξι; Σκουπίδια. Καινούριο κατευθείαν.
mphxths Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 58 minutes ago, filip123go said: Εντάξει, όταν εσύ γίνεις μηχανικός, και σου φέρνουν λάπτοπ για επισκευή, να τους λες ότι είναι σκουπίδια, και να δώσουν 2k να πάρουν καινούριο. Βασικά , γιατί μόνο στα λάπτοπ; Έπαθε λάστιχο το αμάξι; Σκουπίδια. Καινούριο κατευθείαν. Καλα το παραχεσες και συ. Δηλαδη ειτε επισκευαζουμε φορητο ειτε παμε σε καινουργιο των 2k ? Ενδιαμεσες λυσεις δεν υπαρχουν ?
zacharis1955 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, filip123go είπε Απόκρυψη περιεχομένων Εντάξει, όταν εσύ γίνεις μηχανικός, και σου φέρνουν λάπτοπ για επισκευή, να τους λες ότι είναι σκουπίδια, και να δώσουν 2k να πάρουν καινούριο. Βασικά , γιατί μόνο στα λάπτοπ; Έπαθε λάστιχο το αμάξι; Σκουπίδια. Καινούριο κατευθείαν. ...να μην α γ ο ρ ά ζ ε ι ς σκουπίδια είπα! Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2024 από zacharis1955
kalmik Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Ο νηματοθέτης που τα λέει αυτά είχε αποσυνδέσει την μπαταρία πριν αλλάξει μνήμες και δίσκο; Παραπέρα, πολλές σειρές HP έχουν αναφορές για προβλήματα mainboard. 1
29gk Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, panos0100 είπε Πιστεύω έκανα και εγώ χαζομάρα, έπρεπε να πάρω τις μνήμες και τον δίσκο και να τον βάλουν αυτοί, γιατί και με τα δικά του τα ίδια έκανε ειχε απο την αρχη θεμα, αλλα κραταω μια μικρη πιθανοτητα με την αναβαθμιση του bios που εκανα εκει ητανε που το λαπτοπ χαζεψε τελειως και τα εχασε ολα αλλα την εκδοση που ειχε που εχω το χαρτι δεν την εχει πουθενα ουτε το σαιτ της HP δεν ξερω πως μπορουμε να την βρουμε μηπως φτιαξει με οτι bios εχει μεσα η HP κανει αυτες τις χαζομαρες μολις αλλαξα το bios αρχισαν ολα αυτα Το προβλημα σου, οπως καταλαβαινω απο τα γραφομενα σου, ειναι πως ακομα σημερα ΔΕΝ γνωριζεις τι ακριβως και σε ποιο χρονικο σημειο βγηκε προβλημα. Στη συνεχεια, και παλι απο τα γραφομενα σου, αγορασες ενα μηχανημα, το πηρες στα χερια σου κι αρχισες να δουλευεις, δεν σου αρεσε η επιδοση του γενικα και προσπαθησες, ισως εχοντας εξαρχης κατα νου ενα τετοιο πλανο, ο ιδιος να το "αναβαθμισεις" και μαλιστα φτηνα αλλα και παλι το αποτελεσμα οχι μονον δεν ηταν καλο αλλα χειροτερευσε τα πραγματα. Και σε αυτο το σημειο ειναι πως κανεις τριτος αλλα ουτε και εσυ γνωριζεις τα βηματα που ακολουθησες χρονικα και τα πως τα εκανες. Τωρα, επαναφορα του BIOS υπαρχει τροπος και γινεται, αναβαθμισεις οπως και υποβαθμισεις οδηγων και αλλων λειτουργιων σε επιπεδο software βασικα επισης γινονται αλλα αφου και η ΗΡ οπως λες το παιδεψε για πολλη ωρα οπως και ο τεχνικος του ΠΛΑΙΣΙΟυ που το παιδεψε δεν καταφεραν να βγαλουν ακρη, τοτε το ζητημα ειναι hardware με πιθανοτητα αυτο να προ-υπηρχε ή οντως να το δημιουργησες εσυ. Οποτε σε αυτη τη φαση, οτι και να προσπαθησεις να "χτισεις" πανω στο προβλημα και παλι προβληματικο θα ειναι. Επρεπε λοιπον, εφοσον το μηχανημα αγοραστηκε απο ελληνικο ή ευρωπαικο καταστημα και ειχε ενεργη και αξιοπιστη βασει νομου εγγυηση να απευθυνθεις κατευθειαν και αμεσα σε αυτους. Ειτε το μηχανημα ηταν καινουργιο, ειτε παλαιο και σε οποια κατασταση. Απο την αλλη, επειδη βλεπω πολλους ....."φορτηγατζηδες" και "σκουπιδιαρηδες" να κατεχουν την απολυτη αληθεια, να ξαναγραψω οτι οταν επενδυουμε χρηματα σε κατι πρεπει να γνωριζουμε τι θελουμε να κανουμε, τι αγοραζουμε, εαν μπορουμε προσωπικα να το υποστηριξουμε και που και πως μπορουμε να παμε εαν κατι συμβει. Ειτε προκειται για αγορα "του κουτιου" που μπορει ομως να προερχεται απο Ασια μερια οποτε πιαστο το αυγο και κουρευτο απο υποστηριξη, ειτε επωνυμο αλλα μεταχειρισμενο απο το παζαρι ( βλεπε ebay ), ειτε απο την λαικη ( βλεπε αγγελιες ). 1 1
panos0100 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, 29gk είπε Το προβλημα σου, οπως καταλαβαινω απο τα γραφομενα σου, ειναι πως ακομα σημερα ΔΕΝ γνωριζεις τι ακριβως και σε ποιο χρονικο σημειο βγηκε προβλημα. Στη συνεχεια, και παλι απο τα γραφομενα σου, αγορασες ενα μηχανημα, το πηρες στα χερια σου κι αρχισες να δουλευεις, δεν σου αρεσε η επιδοση του γενικα και προσπαθησες, ισως εχοντας εξαρχης κατα νου ενα τετοιο πλανο, ο ιδιος να το "αναβαθμισεις" και μαλιστα φτηνα αλλα και παλι το αποτελεσμα οχι μονον δεν ηταν καλο αλλα χειροτερευσε τα πραγματα. Και σε αυτο το σημειο ειναι πως κανεις τριτος αλλα ουτε και εσυ γνωριζεις τα βηματα που ακολουθησες χρονικα και τα πως τα εκανες. Τωρα, επαναφορα του BIOS υπαρχει τροπος και γινεται, αναβαθμισεις οπως και υποβαθμισεις οδηγων και αλλων λειτουργιων σε επιπεδο software βασικα επισης γινονται αλλα αφου και η ΗΡ οπως λες το παιδεψε για πολλη ωρα οπως και ο τεχνικος του ΠΛΑΙΣΙΟυ που το παιδεψε δεν καταφεραν να βγαλουν ακρη, τοτε το ζητημα ειναι hardware με πιθανοτητα αυτο να προ-υπηρχε ή οντως να το δημιουργησες εσυ. Οποτε σε αυτη τη φαση, οτι και να προσπαθησεις να "χτισεις" πανω στο προβλημα και παλι προβληματικο θα ειναι. Επρεπε λοιπον, εφοσον το μηχανημα αγοραστηκε απο ελληνικο ή ευρωπαικο καταστημα και ειχε ενεργη και αξιοπιστη βασει νομου εγγυηση να απευθυνθεις κατευθειαν και αμεσα σε αυτους. Ειτε το μηχανημα ηταν καινουργιο, ειτε παλαιο και σε οποια κατασταση. Απο την αλλη, επειδη βλεπω πολλους ....."φορτηγατζηδες" και "σκουπιδιαρηδες" να κατεχουν την απολυτη αληθεια, να ξαναγραψω οτι οταν επενδυουμε χρηματα σε κατι πρεπει να γνωριζουμε τι θελουμε να κανουμε, τι αγοραζουμε, εαν μπορουμε προσωπικα να το υποστηριξουμε και που και πως μπορουμε να παμε εαν κατι συμβει. Ειτε προκειται για αγορα "του κουτιου" που μπορει ομως να προερχεται απο Ασια μερια οποτε πιαστο το αυγο και κουρευτο απο υποστηριξη, ειτε επωνυμο αλλα μεταχειρισμενο απο το παζαρι ( βλεπε ebay ), ειτε απο την λαικη ( βλεπε αγγελιες ). Είχα και ποιο παλιά Λαπτοπ της toshiba και έκανα και εκεί αναβάθμιση και το μηχάνημα πετούσε με έναν I3 πέμπτης γενιάς δεν είμαι κανένας άσχετος τεχνικός Υπολογιστών τέλειωσα και με πτυχία άλλα πάνω από όλα με γνώσεις που δε μου της έμαθαν τα πτυχία και στα σχολεία τις έχω αποκτήσει με την εμπειρία και συνεχίζω να εξελίσσομαι γιατί τη γουστάρω αυτή τη δουλειά, επίσης έχω χαρτιά στα χέρια μου από τον τεχνικό στο πλαίσιο τι έχει βρει στο λαπτοπ δεν περιγράφεται ένα σκουπίδι στην κυριολεξία είναι και ότι δεν προκλήθηκε καμία ζημιά από εμένα με υπογραφή και ονομαστικά, τώρα θα τους τα τρίψω στη μούρη τους και θα περάσουμε πάρα πολύ ωραία, συμφωνώ μόνο σε ένα πράγμα έπρεπε να το πάω να βάλουν αυτοί τα εξαρτήματα, άλλα ούτε καν ενημέρωσαν ποσο θα κοστίσει ουτε τιποτα χρεωσαν 20€ και άσε το κορόιδο σε λέει, ενώ έχει χίλια προβλήματα το λαπτοπ, δηλαδή μονο η φουσκωμένη μπαταρία αρκεί και δεν την είδανε 12 ώρες πριν, kalmik είπε Ο νηματοθέτης που τα λέει αυτά είχε αποσυνδέσει την μπαταρία πριν αλλάξει μνήμες και δίσκο; Παραπέρα, πολλές σειρές HP έχουν αναφορές για προβλήματα mainboard. Την μπαταρία παντα την βγαζω απο το λαπτοπ και δεν την αφησα και μεσα γιατι παντα με ρεύμα το δουλεύω με την φουσκωμένη μπαταρία ποιο καλά λειτουργούσε πάντως, εκτός αν τη βάλω και περιμένουμε πότε θα σκάσει εκεί να δούμε μετά τι θα πουν να πάρει και φωτιά
29gk Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) To μηχανημα το αγορασες απο Alphanet; Εαν ναι εχω την εντυπωση οτι ειναι επισημοι συνεργατες της ΗΡ. Και παλι εαν αυτα ισχυουν, ειδικα η περιπτωση της φουσκωμενης μπαταριας και εφοσον φυσικα αποδεικνυεται οτι ειναι φουσκωμενη και βρεθηκε στα χερια σου, μπορει να τους δημιουργησει μεγαλο θεμα. Εφοσον το τονιζω αυτο διαπιστωθηκε σε πολυ συντομο διαστημα απο την αγορα και ο φορτιστης ειναι αυτος που σου εδωσαν. Και εφοσον λοιπον ισχυει ΚΑΙ αυτο, οπως σου ειπα με την γνωματευση της ΗΡ ( ζητα τους αριθμο υποθεσης αν δεν το εχεις ), με το χαρτι του τεχνικου ελεγχου του ΠΛΑΙΣΙΟυ ( να το ζητησεις οπωσδηποτε ) και το παραστατικο αγορας, απαιτεις αναστροφη πωλησης. Εαν δεν το δεχτουν, κατευθειαν καταγγελια στον Συνηγορο Καταναλωτη ζητωντας ΜΟΝΟΝ αναστροφη πωλησης και οχι επισκευη κτλ. Θα αργησει βεβαια το ολο, αλλα σιγουρα τη ζημια θα την φανε αυτοι. ΥΓ1 Εαν τελικα σε αναγκασουν σε καταγγελια, συμπληρωσε σε αυτην εκτος των παραπανω και την ημερομηνια που τους το εδωσες για ελεγχο. Και προσπαθησε να τα εχεις ολα γραπτα εστω και με καταγραφη απλων emails. YΓ2 Η περιπτωση φουσκωμενης μπαταριας η οποια μαλιστα εαν προκαλεσει και ζημια, αναφλεξη, εκρηξη, καταστροφη υλικου που αφορα και περα απο την συσκευη πχ επιφανεια γραφειου, περιπλεκει την κατασταση αφου θα εμπλακουν νομικοι, ασφαλιστικες εταιρειες και ο κατασκευαστης. Και εκει βεβαια θα διερευνηθει αν η ζημια προκληθηκε απο κακη χρηση ή εαν ειναι καθαρα μηχανικο ζητημα. Για αυτο και με βλεπεις να επιμενω στο ποιος ειναι ο σωστος τροπος και οχι το τι ξερουμε ή οχι οταν κατι ειναι σε καθεστως καλυψης εγγυησης. Στην Ευρωπη τουλαχιστον γιατι με αγορες καταπληκτικων, καινουργιων και μη σκουπιδιων συμφωνα με καποιους απο Ασια επειδη εχουν μικροσυμφεροντα, καλη τυχη !!!! Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2024 από 29gk 1
Kthulhou Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, 29gk είπε οτι ειναι επισημοι συνεργατες της ΗΡ δεν είναι, όπως κανείς σε refurished, microsoft λένε, προφανώς γιατί πουλάνε πολλά, οπότε κ τα αυτοκολλητα/άδειες για refurbished βγαίνουν με το logο τους 2 ώρες πριν, 29gk είπε Η περιπτωση φουσκωμενης μπαταριας η οποια μαλιστα εαν προκαλεσει και ζημια, αναφλεξη, εκρηξη, καταστροφη υλικου αν μιλάμε για τις σχετικά νέες ιόντων λιθίου, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ΕΚΤΟΣ ΑΝ τρυπήσει η συσκευασία, το εξωτ. κάλυμα της μπαταρίας @panos0100 βάλε τα υλικά με τα οποία αγόρασες το λάτοπ. μετά, κατάβασε από την ΗΡ τα δικά τους διαγνωστικά, https://support.hp.com/gr-el/help/hp-pc-hardware-diagnostics k για έλεγχο μέσω των windows αλλά κ τα διαγνωστικά για εκτός λειτουργικου συστήματος. βάλε το να τρέξει το μεγάλο τεστ κ λογικά θα σου δώσει 24ψηφιο κωδικό σφάλματος. τον βάζεις εδω https://support.hp.com/gr-el/help/hp-pc-hardware-diagnostics#boxBtmWhite2 κ βλέπεις τι αναφέρει. 1
panos0100 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Έτρεξαν τα πάντα από διαγνωστικά η HP και είδε όλα απομακρυσμένα υπάρχουν οι αριθμοί υπόθεσης απο την HP θα τους τα ζητησω και απο alphanet εχω ολα τα χαρτια που πηρα απο τον τεχνικο της γειτονιας οπου εγινε η αγορα και το παιδι πληρωσε και 20€ σε αυτους για να παρουμε το λαπτοπ χωρις καν να ενημερωσουν στην αρχη ειπανε 13€ βγαινει μετα λενε βαλαμε και ΦΠΑ και μασημενα λογια μετα με ειπανε επειδη τα εξαρτηματα δεν τα εχω τα δικα τους να τα αγορασω ενταξει τα βρηκα απο το eshop ιδια χαρακτηριστικα ενας δισκος ssd sata nvme 256gb με 20€ και μια ραμ 8gb team group 13,90 να τους τα παρω αμα ειναι γιατι τα δικα τους δεν τα εχω τα δικα μου θα τα κρατησω γιατι η αξια τους ειναι πολυ μεγαλη 2 ραμ 70€ και ο δισκος 56€ θα μπουν σε νεο μηχανημα
Kthulhou Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, panos0100 είπε απο το eshop ιδια χαρακτηριστικα ενας δισκος ssd sata nvme 256gb με 20€ και μια ραμ 8gb team group 13,90 να τους τα παρω αμα ειναι γιατι τα δικα τους δεν τα εχω ??? αν δεν έχεις τα δικά τους??? Απο κει κ πέρα, αν είναι να πάρεις υλικά μόνο κ μονο για να τους δώσεις, πάρε από εδώ από αγγελίες στο φόρουμ, θα πρέπει να βρεις πιο φθηνά 1
panos0100 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, Kthulhou είπε ??? αν δεν έχεις τα δικά τους??? Απο κει κ πέρα, αν είναι να πάρεις υλικά μόνο κ μονο για να τους δώσεις, πάρε από εδώ από αγγελίες στο φόρουμ, θα πρέπει να βρεις πιο φθηνά Καλά αυτό εντάξει είναι το τελευταίο κάπου θα βρούμε, έχει δρόμο η υπόθεση, κάτσε αύριο να δούμε τι θα πούνε πρώτα εγώ θα πάρω και την HP να την ενημερώσω και να με στείλει και τους αριθμούς υποθέσεων που έχει
mphxths Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 56 minutes ago, panos0100 said: γιατι τα δικα τους δεν τα εχω Τι διαολο ? Τα εβγαλες και τα πεταξες ? 1 1
Kthulhou Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, panos0100 είπε αι να με στείλει και τους αριθμούς υποθέσεων που έχει θεωρητικά, στα έχει στείλει στο email που δήλωσες όταν πρωτοτήλεφώνησες 1
panos0100 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, mphxths είπε Τι διαολο ? Τα εβγαλες και τα πεταξες ? Όχι, τα πούλησα εδώ στο insomnia και είχα βάλει και το λαπτοπ σε αγγελία άλλα θα το βγάλω γιατί νόμιζα ότι ήτανε η ιδέα μου που σέρνεται, ξεκινησαμε να λεμε φταινε τα 11 μετα πηγαμε στα 10 και εκεί δεν είχε καλή ταχύτητα πήγαινε όμως καλά γιατί βοηθούσε ότι ήτανε και ποιο ελαφριά τα 10 και ήθελα και ποιο γρήγορο λαπτοπ 4 πυρήνες και άλλοι 8 βοηθητικοί λίγο ήτανε έτσι με λέγανε και εγώ το πίστεψα πάλι καλά που το πήγα στο πλαίσιο η HP μου το ειχε πει συνεργάζεται και με τους cosmodata με την Alphanet δεν μου είπε οτι συνεργάζεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα