Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οσα εχω παρει (3) παντως απο cosmodata , χωρις να θελω να κανω διαφημιση , ηταν σαν καινουργια , τοσο εμφανισιακα οσο και λειτουργικα. Φυσιολογικες φθορες σε μπαταρια (wear level) και σε δισκους (tbw) , ηταν λογικες και αναμενομενες. Δεν ξερω τι πουλανε αλλες εταιριες και σε τι κατασταση. Και φυσικα υπαρχουν και οι περιπτωσεις που αναφερει ο zacharis , αλλα απο μεγαλες εταιριες/αλυσιδες , εχεις και μια υποτυπωδη εγγυηση.

• Like 3
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αγορες απο Cosmodata ακριβως οπως περιγραφει ο φιλος παραπανω. Επισης αγορες απο Ισπανικα και Γερμανικα μαγαζια μεσω ebay και παντα με σημανση Grade A επισης αψογες και οντως με εντυπωσιακα καλη εμφανιση εξωτερικα οπως και εσωτερικα ( καθαρα, με φρεσκες παστες, σκονη πουθενα κτλ ) και ολα καλα.

Για μενα το "refurbish" δεν λεει κατι οταν γνωριζουμε τι ψαχνουμε, τι μας εξυπηρετει στη δουλεια μας, πληρωνοντας το σωστο αντιτιμο και ελεγχοντας οσο το δυνατον την πηγη. Και βασικα ισχυουν τα ιδια ή εστω κατα 90% τα ιδια που ισχυουν για μια αγορα "του κουτιου" που ενεχει αλλους κινδυνους πολλες φορες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/12/2024 στις 12:43 ΜΜ, mphxths είπε

Οσα εχω παρει (3) παντως απο cosmodata , χωρις να θελω να κανω διαφημιση , ηταν σαν καινουργια , τοσο εμφανισιακα οσο και λειτουργικα. Φυσιολογικες φθορες σε μπαταρια (wear level) και σε δισκους (tbw) , ηταν λογικες και αναμενομενες. Δεν ξερω τι πουλανε αλλες εταιριες και σε τι κατασταση. Και φυσικα υπαρχουν και οι περιπτωσεις που αναφερει ο zacharis , αλλα απο μεγαλες εταιριες/αλυσιδες , εχεις και μια υποτυπωδη εγγυηση.

Απο Cosmodata πηρα προσφατα ενα refurbished laptop που μετα απο 2 ωρες που εφτασα σπιτι και το ελεγξα, διαπιστωσα οτι τοσο το χαρτί που ειχανε επανω του με τα specs όσο και το αυτοκόλλητο κάτω απο το laptop με τον κωδικό του προϊοντος αντιστοιχουσαν σε αλλο refurbished μοντελο απο το υποδεέστερο που μου εδωσαν, και αυτο που πηρα κοστιζε φθηνοτερα απο οτι πληρωσα. Το επεστρεψα (αυτό πριν 2 εβδομαδες) και ακομα περιμενω να μου επιστρεψουν τα λεφτα μου. 2η φορα που αγοραζω refurbished απο καταστημα και οχι ιδιωτη, την 1η (νομιζω απο το Tronic αλλά δεν το λεω με 100% σιγουρια) πηρα laptop με 16GB RAM, εκατσα σε ενα σκαλοπατι εξω απο το καταστημα να το ελεγξω με την ησυχια μου, και ειχε 8GB RAM.

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Sad 1
Δημοσ.
58 minutes ago, xaerialtwistx said:

Απο Cosmodata πηρα προσφατα ενα refurbished laptop που μετα απο 2 ωρες που εφτασα σπιτι και το ελεγξα, διαπιστωσα οτι τοσο το χαρτί που ειχανε επανω του με τα specs όσο και το αυτοκόλλητο κάτω απο το laptop με τον κωδικό του προϊοντος αντιστοιχουσαν σε αλλο refurbished μοντελο απο το υποδεέστερο που μου εδωσαν, και αυτο που πηρα κοστιζε φθηνοτερα απο οτι πληρωσα. Το επεστρεψα (αυτό πριν 2 εβδομαδες) και ακομα περιμενω να μου επιστρεψουν τα λεφτα μου. 2η φορα που αγοραζω refurbished απο καταστημα και οχι ιδιωτη, την 1η (νομιζω απο το Tronic αλλά δεν το λεω με 100% σιγουρια) πηρα laptop με 16GB RAM, εκατσα σε ενα σκαλοπατι εξω απο το καταστημα να το ελεγξω με την ησυχια μου, και ειχε 8GB RAM.

Τι να σου πω αδελφε , οπως ειπα , τρια που εχω παρει ηταν και τα τρια οπως προβλεποταν και εξωτερικα ουτε μισο σημαδι. Παντως , ισως να παιζει λιγο ρολο και το υποκαταστημα. Στου Περιστεριου , παντα αψογη εξυπηρετηση. Στoυ κολωνου , παντα προβληματα. Δυο φορες , δεν "εβλεπαν" την πληρωμη με την πιστωτικη που ειχα κανει , ενω αυτο ποτε δεν ειχε συμβει στου Περιστεριου. Τι να πω ...

Εχω δυο refurbished που καθονται , αν ψηνεσαι :) 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, mphxths είπε

Τι να σου πω αδελφε , οπως ειπα , τρια που εχω παρει ηταν και τα τρια οπως προβλεποταν και εξωτερικα ουτε μισο σημαδι. Παντως , ισως να παιζει λιγο ρολο και το υποκαταστημα. Στου Περιστεριου , παντα αψογη εξυπηρετηση. Στoυ κολωνου , παντα προβληματα. Δυο φορες , δεν "εβλεπαν" την πληρωμη με την πιστωτικη που ειχα κανει , ενω αυτο ποτε δεν ειχε συμβει στου Περιστεριου. Τι να πω ...

Εχω δυο refurbished που καθονται , αν ψηνεσαι :) 

Ναι και δεν ειναι αυτη ολη η ιστορια, με πηραν τηλεφωνο την επομενη ημερα να μου πουνε οτι εχει γινει η επιστροφη, και μιλωντας με το λογιστηριο μια εβδομαδα μετά μου ειπαν "δεν εχει γινει καμια επιστροφη, ποιος σας το ειπε αυτο;".

Βρήκα laptop αυθημερον, το θεμα ειναι οτι αποφασισα να παρω απο καταστημα (που τα εχουν υπερκοστολογημενα σε σχεση με τις αγγελιες) μονο και μόνο επειδη ειπα να νοιαστώ μια φορά για εγγύηση.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, παιδιά επανέρχομαι χρόνια πολλά κιόλας, το λαπτοπ της HP που είχα πήγε στην εταιρεία που το αγόρασε ο τεχνικός την Alphanet, εκεί βάλανε μόνο τους drivers που έλειπαν και κάνανε και ενα bios update πάλι κοινώς παιδιά δεν κάνανε απολύτως τίποτα, το παίρνω το λαπτοπ εχτές το πηγαίνω στο πλαίσιο όπως με είπε η HP το βλέπει τεχνικός και σήμερα που πήγα με λέει έχει η πλακέτα του πρόβλημα το τζιπάκι που κάνει διαχείριση το ρεύμα. Η μπαταρία είναι φουσκωμένη ξεκινάμε από εκεί, δεν  το είχα καταλάβει μου το ειπε ο τεχνικός, δεύτερον το λαπτοπ με την μπαταρία επάνω πάει 90 βαθμούς ο επεξεργαστής δε φορτίζει λογικό άλλα έχει και πρόβλημα να την φορτίσει δεν είναι μόνο ότι είναι φουσκωμένη άλλα και άλλη που έβαλε έχει θέμα, μετά έβγαλε την μπαταρία ο επεξεργαστής πάει μέχρι 1.8 ταχύτητα από τα 3,6 που ειναι το boost έχει σοβαρό πρόβλημα. Ζήτησα να μου γράψει ο τεχνικός  ότι προβλήματα βρήκε, και θα φύγει για καταγγελία στον συνήγορο 370€ έδωσα και ζητάνε και 20€ η Alphanet γιατί βάλανε drivers και κάνανε και ένα bios update  και κατα αλλα το λαπτοπ παει σφαιρα με την λογικη την δικια τους, και η HP ο τεχνικός από το πλαίσιο και εγώ που το βλέπω σε εμάς πάει αργά, γιατι η HP απομακρυσμενα και για πανω απο 1.5 ωρα προσπαθουσε ο τεχνικος να βρει τι φταιει εναν driver για την καρτα ηχου να περασει απομακρυσμενα εκανε 10 λεπτα με δισκο NVME και 32gb ram μεσα και αυτο ειναι σφαιρα παει οπως λενε η Alphanet    

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, panos0100 είπε

Λοιπόν, παιδιά επανέρχομαι χρόνια πολλά κιόλας, το λαπτοπ της HP που είχα πήγε στην εταιρεία που το αγόρασε ο τεχνικός την Alphanet, εκεί βάλανε μόνο τους drivers που έλειπαν και κάνανε και ενα bios update πάλι κοινώς παιδιά δεν κάνανε απολύτως τίποτα, το παίρνω το λαπτοπ εχτές το πηγαίνω στο πλαίσιο όπως με είπε η HP το βλέπει τεχνικός και σήμερα που πήγα με λέει έχει η πλακέτα του πρόβλημα το τζιπάκι που κάνει διαχείριση το ρεύμα. Η μπαταρία είναι φουσκωμένη ξεκινάμε από εκεί, δεν  το είχα καταλάβει μου το ειπε ο τεχνικός, δεύτερον το λαπτοπ με την μπαταρία επάνω πάει 90 βαθμούς ο επεξεργαστής δε φορτίζει λογικό άλλα έχει και πρόβλημα να την φορτίσει δεν είναι μόνο ότι είναι φουσκωμένη άλλα και άλλη που έβαλε έχει θέμα, μετά έβγαλε την μπαταρία ο επεξεργαστής πάει μέχρι 1.8 ταχύτητα από τα 3,6 που ειναι το boost έχει σοβαρό πρόβλημα. Ζήτησα να μου γράψει ο τεχνικός  ότι προβλήματα βρήκε, και θα φύγει για καταγγελία στον συνήγορο 370€ έδωσα και ζητάνε και 20€ η Alphanet γιατί βάλανε drivers και κάνανε και ένα bios update  και κατα αλλα το λαπτοπ παει σφαιρα με την λογικη την δικια τους, και η HP ο τεχνικός από το πλαίσιο και εγώ που το βλέπω σε εμάς πάει αργά, γιατι η HP απομακρυσμενα και για πανω απο 1.5 ωρα προσπαθουσε ο τεχνικος να βρει τι φταιει εναν driver για την καρτα ηχου να περασει απομακρυσμενα εκανε 10 λεπτα με δισκο NVME και 32gb ram μεσα και αυτο ειναι σφαιρα παει οπως λενε η Alphanet    

Μακρυά από τα ανακατασκευασμένα σκουπίδια! Πρόκειται συνήθως για  χιλιοδουλεμένα παλιά PC (5+ετίας) χαλασμένα ανακύκλωσης που εισάγονται από εξωτερικό ως επί το πλείστον με μερικώς ή ολικώς καμένες μητρικές (έχω γνωστό με φορτηγό που μεταφέρει σε παλέτες τέτοια...κελεπούρια από Αγγλία και Γερμανία στην Ελλάδα της κρίσης μέσω Πολωνίας και Ρουμανίας) με σχεδόν μηδενικό κόστος, επισκευάζονται όπως όπως (π.χ. φούρνισμα μητρικών κλπ) στην Ελλάδα -με ότι αυτό συνεπάγεται- και πλασάρονται με το...πιασάρικο όνομα refurbished!

Επεξ/σία από zacharis1955
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panos0100 είπε

Παιρνεις τα εξης:

1) αφου μιλησες με την ΗΡ τον αριθμο της υποθεσης που σου εδωσαν και διαπιστωσαν ζητημα

2) την αναφορα και τον αριθμο υποθεσης του ΠΛΑΙΣΙΟυ

3) το παραστατικο αγορας του μηχανηματος

και απαιτεις αναστροφη πωλησης και πληρη επιστροφη χρηματων. Οχι επισκευη, οχι θα το δουμε, οχι ελεγχους και διαγνωστικα καθως με τα παραπανω 1 και 2 ΔΕΝ τα χρειαζεσαι, παρα μονον αναστροφη πωλησης.

Και εφοσον για τους οποιους λογους επιλεξατε αγορα refurbish μηχανηματος, κοιτας και παλι κατι αντιστοιχο και παντα απο εγκυρο πωλητη και παλι με εγγυηση.

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, 29gk είπε

Παιρνεις τα εξης:

1) αφου μιλησες με την ΗΡ τον αριθμο της υποθεσης που σου εδωσαν και διαπιστωσαν ζητημα

2) την αναφορα και τον αριθμο υποθεσης του ΠΛΑΙΣΙΟυ

3) το παραστατικο αγορας του μηχανηματος

και απαιτεις αναστροφη πωλησης και πληρη επιστροφη χρηματων. Οχι επισκευη, οχι θα το δουμε, οχι ελεγχους και διαγνωστικα καθως με τα παραπανω 1 και 2 ΔΕΝ τα χρειαζεσαι, παρα μονον αναστροφη πωλησης.

Και εφοσον για τους οποιους λογους επιλεξατε αγορα refurbish μηχανηματος, κοιτας και παλι κατι αντιστοιχο και παντα απο εγκυρο πωλητη και παλι με εγγυηση.

Όχι νομίζω έχει δίκιο ο φίλος ποιο πάνω που λέει για τα ανακατασκευασμένα ειναι και η Lenovo που εχει ολοκαινουρια laptop και απο την Dell μπορω να πάρω κάτι, είχα λαπτοπ παλιά πριν παρω αυτη την σαβουρα το οποιο ητανε με Ι3 ιντελ 5 γενιας, 16gb ραμ toshiba satelite dynabook μπορει να μην ειχε καμερα να μην ειχε καρτα δυκτιου wi fi να μην ειχε bluetooth να μην ειχε γενικα τιποτα αλλα λειτουργουσε αψογα και ητανε κι αυτο ανακατασκευασμενο δεν εβγαλε το παρα μικρο προβλημα, αυτο μαλλον ητανε απο την αρχη χαλασμενο. Το προβλημα ειναι οτι αλλαξα απο μεσα δισκο Nvme εβαλα samsung ποιο μεγαλο και ραμ απο 8 το πηγα 32 και μου την λενε οτι εγω το χαλασα το λαπτοπ και γι αυτο τα 20€ γιατι το ανοιξες μου λενε, ουτε και με τα δικα τους εξαρτηματα δεν πηγαινε καλα και ειπα να κανω αναβαθμιση αλλα τελικα το προβλημα ητανε ποιο σοβαρο, επρεπε να το πηγαινα και να τους ελεγα να τα βαλουν αυτοι αλλα και εγω δεν ειμαι ασχετος τεχνικος εχω τελειωσει και με λενε εσυ το εκαψες 

Δημοσ.

Αν το μηχανημα απο την αρχη ειχε θεμα, επρεπε να το πας πισω. Αν δεν ειχε θεμα αλλα ηθελες πειραζοντας το να το ..."ενισχυσεις" με αναβαθμισεις, ναι εκει δεν το κερδιζεις. Θα μπορουσες αν ζητουσες να εκαναν την αναβαθμιση στο καταστημα το οποιο θα ειχε και την ευθυνη της εργασιας οπως και την εξασφαλιση της συμβατοτητας.

Απο εκει και περα μεταχειρισμενο, ανακατασκευασμενο ή καινουργιο και απο αγγελια, καταστημα ή απο γνωστο που διαθετει φορτηγο το παραπανω δεν θα αλλαζε. Κακη διαχειριση απο πλευρα σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, zacharis1955 said:

Μακρυά από τα ανακατασκευασμένα σκουπίδια! Πρόκειται συνήθως για  χιλιοδουλεμένα παλιά PC (5+ετίας) χαλασμένα ανακύκλωσης που εισάγονται από εξωτερικό ως επί το πλείστον με μερικώς ή ολικώς καμένες μητρικές (έχω γνωστό με φορτηγό που μεταφέρει σε παλέτες τέτοια...κελεπούρια από Αγγλία και Γερμανία στην Ελλάδα της κρίσης μέσω Πολωνίας και Ρουμανίας) με σχεδόν μηδενικό κόστος, επισκευάζονται όπως όπως (π.χ. φούρνισμα μητρικών κλπ) στην Ελλάδα -με ότι αυτό συνεπάγεται- και πλασάρονται με το...πιασάρικο όνομα refurbished!

Spoiler

Καλά και εσύ χαλάρωσε λίγο. Κατά 90% στις "καμμένες" μητρικές έχει καει κάποιο πυκνωτακι / ασφάλεια συνήθως στο κύκλωμα τροφοδοσίας. Το αλλάζεις και παίζει μια χαρά. Πιο σπάνια να κάει το ολοκληρωμένο που κάνει τη διαχείριση στο ρεύμα, αλλά αυτό το βρίσεις εύκολα, εάν δεν παίρνεις τα ρεύματα που περιμένεις σε μπαταρία, bios , CPU.

Έχω φτιάξει πολλά λάπτοπ με "καμμένες" μητρικές (όχι για να τα πουλήσω, σαν τεχνικός. Τα επέστρεφαν στους πελάτες μετά).

Τι θέμα είναι να πέσεις σε καλό μηχανικό, που ξέρει τι του γίνεται.

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, filip123go είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Καλά και εσύ χαλάρωσε λίγο. Κατά 90% στις "καμμένες" μητρικές έχει καει κάποιο πυκνωτακι / ασφάλεια συνήθως στο κύκλωμα τροφοδοσίας. Το αλλάζεις και παίζει μια χαρά. Πιο σπάνια να κάει το ολοκληρωμένο που κάνει τη διαχείριση στο ρεύμα, αλλά αυτό το βρίσεις εύκολα, εάν δεν παίρνεις τα ρεύματα που περιμένεις σε μπαταρία, bios , CPU.

Έχω φτιάξει πολλά λάπτοπ με "καμμένες" μητρικές (όχι για να τα πουλήσω, σαν τεχνικός. Τα επέστρεφαν στους πελάτες μετά).

Τι θέμα είναι να πέσεις σε καλό μηχανικό, που ξέρει τι του γίνεται.

Τι θέμα είναι να μην αγοράζεις σκουπίδια!

• Like 1
Δημοσ.
31 minutes ago, zacharis1955 said:

Τι θέμα είναι να μην αγοράζεις σκουπίδια!

Το θεμα ειναι να μην εχεις σωσμενο σε καποιο text το ιδιο κειμενο για να το πετας καθε φορα που ανοιγει θεμα με refurbished. ;) Aυτο το κειμενακι το θυμαμαι πριν χρονια που το εγραφες αυτουσιο. Οσο για τα refurbished , ο,τι πληρωνεις παιρνεις απο specs. Τωρα σε τι κατασταση θα ειναι αυτο που θα παρεις , ειναι θεμα καταστηματος , οχι φορητου. Οπως ειπα , απο cosmodata δεν ειχα ποτε θεμα. Ο,τι refurbished πηρα , ηταν αψογο.

Προσωπικα , χιλιες φορες να παρω κανα refurbished (σοβαρη μαρκα) με 10ης ή 11ης γενιας επεξεργαστη , παρα να παρω κανα chiwi , miwi και το κακο συναπαντημα με κατι celeron-ια της κακιας ωρας.

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mphxths είπε

Το θεμα ειναι να μην εχεις σωσμενο σε καποιο text το ιδιο κειμενο για να το πετας καθε φορα που ανοιγει θεμα με refurbished. ;) Aυτο το κειμενακι το θυμαμαι πριν χρονια που το εγραφες αυτουσιο.

Kαι θα το πετάω Π Α Ν Τ Α!

• Haha 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, 29gk είπε

Αν το μηχανημα απο την αρχη ειχε θεμα, επρεπε να το πας πισω. Αν δεν ειχε θεμα αλλα ηθελες πειραζοντας το να το ..."ενισχυσεις" με αναβαθμισεις, ναι εκει δεν το κερδιζεις. Θα μπορουσες αν ζητουσες να εκαναν την αναβαθμιση στο καταστημα το οποιο θα ειχε και την ευθυνη της εργασιας οπως και την εξασφαλιση της συμβατοτητας.

Απο εκει και περα μεταχειρισμενο, ανακατασκευασμενο ή καινουργιο και απο αγγελια, καταστημα ή απο γνωστο που διαθετει φορτηγο το παραπανω δεν θα αλλαζε. Κακη διαχειριση απο πλευρα σου.

Πιστεύω έκανα και εγώ χαζομάρα, έπρεπε  να πάρω τις μνήμες και τον δίσκο και να τον βάλουν αυτοί, γιατί και με τα δικά του τα ίδια έκανε ειχε απο την αρχη θεμα, αλλα κραταω μια μικρη πιθανοτητα με την αναβαθμιση του bios που εκανα εκει ητανε που το λαπτοπ χαζεψε τελειως και τα εχασε ολα αλλα την εκδοση που ειχε που εχω το χαρτι δεν την εχει πουθενα ουτε το σαιτ της HP δεν ξερω πως μπορουμε να την βρουμε μηπως φτιαξει με οτι bios εχει μεσα η HP κανει αυτες τις χαζομαρες μολις αλλαξα το bios αρχισαν ολα αυτα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...