Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το YouTube ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα κατά των παραπλανητικών τίτλων και μικρογραφιών, ξεκινώντας την εφαρμογή τους από την Ινδία.

Το YouTube λαμβάνει πιο αυστηρή στάση απέναντι στο clickbait, όπως αποκαλύπτει το TechCrunch. Η πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο ανακοίνωσε ότι θα αφαιρεί περιεχόμενο με τίτλους ή μικρογραφίες που υπόσχονται στους θεατές κάτι που το βίντεο δεν παρέχει στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του YouTube στο εταιρικό blog, η νέα πολιτική θα εφαρμοστεί αρχικά στην Ινδία και σταδιακά θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες τους επόμενους μήνες, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Jack Malon στο The Verge.

Η πλατφόρμα διευκρινίζει ότι η πολιτική θα στοχεύει στην καταπολέμηση "υπερβολικού" clickbait που παραπλανά τους θεατές, με ιδιαίτερη έμφαση στα βίντεο που σχετίζονται με "έκτακτες ειδήσεις" ή "τρέχοντα γεγονότα". Ως παραδείγματα υπερβολικού clickbait, το YouTube αναφέρει βίντεο με τίτλους όπως "ο πρόεδρος παραιτήθηκε!" χωρίς να υπάρχει πραγματική αναφορά σε παραίτηση, ή μικρογραφίες με "κορυφαίες πολιτικές ειδήσεις" σε βίντεο χωρίς ειδησεογραφικό περιεχόμενο.

Κατά την αρχική φάση εφαρμογής στην Ινδία, το YouTube θα αφαιρεί το περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες χωρίς να επιβάλλει ποινές στους δημιουργούς. Η εταιρεία τονίζει ότι θα επικεντρωθεί στην εκπαίδευση των δημιουργών, ενώ οι προσπάθειες επιβολής θα δώσουν προτεραιότητα στα νέα βίντεο που θα ανεβαίνουν στην πλατφόρμα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών του YouTube για τη βελτίωση της ποιότητας του περιεχομένου και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα του. Η εταιρεία στοχεύει στην προστασία των χρηστών από παραπλανητικό περιεχόμενο και στη διατήρηση της αξιοπιστίας της πλατφόρμας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Θα γίνει καταπολέμηση του "υπερβολικού" clickbait;

Θα συνεχίζει να επιτρέπεται άραγε το "βολικό" clickbait που ανεβάζει προβολές και την πλατφόρμα γενικότερα;

By the way... αυτό με τις μικρογραφίες, που βλέπεις γυναίκες με στρινγκ ενώ μέσα μιλάει για βρεφικά γάλατα πρέπει όντως σταματήσει

• Like 6
  • Thanks 1
  • Haha 15
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Συμφωνώ σε όλα, ειδικά αυτό με τα στρίνγκ...

Μου θυμίζει παλιές εποχές που πήγαινα στο σπίτι της γιαγιάς μου, άνοιγα το ψυγείο, έβλεπα ένα κουτί από γλυκά και μάλιστα από επώνυμο ζαχαροπλαστείο και μόλις το άνοιγα... αυγά...

Όλοι έχουμε πέσει θύματα της γιαγιάς…

• Like 6
  • Haha 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Ελπίζω μόνο να μην έχεις φάει τα φουντούκια απο τις νουαζέτες :P

• Haha 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

This changes everything τίτλος και ακολουθεί 10λεπτο βίντεο με παλιο περιεχόμενο + 20 δευτερόλεπτα εικασίες.

Μεγάλο μέρος του clickbait προβλήματος υπάρχει γιατί το youtube ταξινομεί ψηλότερα τα βίντεο τουλάχιστον 10λεπτών και όσους παράγουν καθημερινά νέα βίντεο. Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν να πουν τίποτα νέο κάθε μέρα επι 10 λεπτά, αλλά για να μην τους φάει το σκοτάδι του αλγορίθμου ποστάρουν το ένα clickbait μετά το άλλο. Δεν είναι το youtube άμοιρο ευθυνών για την κατάσταση.

Επεξ/σία από fast8
  • Like 7
Δημοσ.
3 hours ago, nickol-us said:

Ελπίζω μόνο να μην έχεις φάει τα φουντούκια απο τις νουαζέτες :P

Έχω φάει καθαρκτική καραμέλα της γιαγιάς....

Δημοσ.
11 hours ago, Tlykog said:

Μου θυμίζει παλιές εποχές, που πήγαινα στο σπίτι της γιαγιάς μου, άνοιγα το ψυγείο, έβλεπα ένα κουτί από γλυκά (και μάλιστα από επώνυμο ζαχαροπλαστείο) και μόλις το άνοιγα... αυγά...

Να μη μιλήσω και για το τσίγκινο κουτί από τα κουλουράκια βουτύρου, στο πάνω ράφι από το ντουλάπι με τα τρόφιμα, που είχε τελικά είδη ραπτικής... Τραυματικές εμπειρίες...

11 hours ago, Dimitris_1981 said:

Η το μπουκαλάκι (0,5lt) από Coca Cola στο ψυγείο που είχε τσίπουρο... 

• Haha 2
Δημοσ.
11 hours ago, Tlykog said:

Μου θυμίζει παλιές εποχές, που πήγαινα στο σπίτι της γιαγιάς μου, άνοιγα το ψυγείο, έβλεπα ένα κουτί από γλυκά (και μάλιστα από επώνυμο ζαχαροπλαστείο) και μόλις το άνοιγα... αυγά...

Να μη μιλήσω και για το τσίγκινο κουτί από τα κουλουράκια βουτύρου, στο πάνω ράφι από το ντουλάπι με τα τρόφιμα, που είχε τελικά είδη ραπτικής... Τραυματικές εμπειρίες...

1.56

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού, ένα σωρό clickbait εικονίδια και τίτλοι. Κάποτε γινόταν της μουρλής, κανένας δεν έβαζε σοβαρό τίτλο. Ευτυχώς κάποιοι έγιναν σοβαροί youtubers και έπαψαν να το κάνουν.

Εγώ όταν βλέπω clickbait video βάζω το κανάλι στο channel blocker addon που μου το εξαφανίζει από την πλατφόρμα παντελώς και δεν ξαναβλέπω την ύπαρξή τους. Κανάλια που κάνουν clickbait έχουν σαβουρο-content οπότε δεν θα μου λείψουν, και συνήθως τέτοια σαβουροκάναλα έχουν και αρκετά εκ views και από αγορασμένα views αλλά και από τον κόσμο που ακόμα κάθεται και βλέπει λόγω clickbait και ανεβαίνουν στον αλγόριθμο ώστε να γίνονται promoted.

Επίσης δεν βλέπω content από εγχώριο youtuber ούτε να με πλήρωναν.

Επεξ/σία από Diavolos666

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...