StavrosD Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα. Σκέφτομαι να πάρω ένα MacBook Pro. Ποια η γνώμη σας για την nano texture οθόνη; Θα το χρησιμοποιώ κυρίως για κώδικα οπότε με ενδιαφέρει η απόδοση σε κείμενο.
enlightened Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, StavrosD said: Καλησπέρα. Σκέφτομαι να πάρω ένα MacBook Pro. Ποια η γνώμη σας για την nano texture οθόνη; Θα το χρησιμοποιώ κυρίως για κώδικα οπότε με ενδιαφέρει η απόδοση σε κείμενο. Αν σκέφτεσαι να πάρεις MacBook Pro και αναρωτιέσαι αν αξίζει η nano-texture οθόνη για προγραμματισμό, εδώ είναι η φάση: Nano-texture οθόνη: • Μειώνει την αντηλιά (τέλειο αν δουλεύεις σε πολύ φωτεινό χώρο ή κοντά σε παράθυρο). • Το κείμενο φαίνεται πεντακάθαρο ακόμα και με πολύ φως, οπότε σώζεις τα μάτια σου σε μεγάλες συνεδρίες κώδικα. • Θέλει ειδικό πανάκι για καθάρισμα (μην τη χαλάσεις κατά λάθος, γιατί κοστίζει!). • Είναι πιο ακριβή. Κανονική οθόνη: • Η Retina XDR είναι ήδη σούπερ φωτεινή και το κείμενο φαίνεται τέλειο. • Πιο ανθεκτική και πιο εύκολη στον καθαρισμό. • Σου γλιτώνει χρήματα, αν δεν έχεις θέμα με την αντηλιά. • Αν έχεις φως να σου πέφτει κατευθείαν πάνω στην οθόνη, μπορεί να σε κουράσει. Συμπέρασμα: Αν δουλεύεις σε χώρο με ελεγχόμενο φωτισμό (π.χ. γραφείο ή σπίτι), η κανονική οθόνη είναι μια χαρά. Αν όμως έχεις φως παντού και σε ενοχλεί η αντηλιά, τότε ίσως αξίζει να επενδύσεις στη nano-texture. Εγώ πάντως θα πήγαινα για την κανονική – τα λεφτά που θα γλιτώσεις μπορείς να τα βάλεις σε RAM ή αποθηκευτικό χώρο! 1
StavrosD Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 @enlightened Θα το χρησιμοποιώ κυρίως σε εσωτερικούς χώρους. Σπίτι, γραφείο, ξενοδοχείο και ίσως και σε αεροδρόμιο. Μπορεί να δοκιμάσω να το χρησιμοποιώ και σε καφετέρια. Σκέφτομαι για το M4 Pro / 1ΤΒ / 48GB, στο συνολικό κόστος η αναβάθμιση σε nano texture δεν είναι σημαντική. Το ότι είναι ευαίσθητη και χρειάζεται ειδικό πανάκι είναι σημαντικό, δεν το ήξερα. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να έχω σημάδια στην οθόνη από λάθος καθαρισμό.
SuperLuigis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Νομίζω αν γράφεις κώδικα καλύτερα την διαφορά να την δωσεις σε ενα μεγαλο εξωτερικο monitor.
StavrosD Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 @SuperLuigis Σωστή παρατήρηση. Έχω ήδη 43" στο γραφείο και 30" στο σπίτι. Σκέφτομαι να πάρω και στο σπίτι 43". Θα χρησιμοποιώ το macbook κυρίως σε εσωτερικούς χώρους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα