Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Kostasspil said:

Δε φταίει το μέσο επειδή κάποιος το χρησιμοποιεί λάθος. Είναι σαν να απαγορεύσεις τα αυτοκίνητα επειδή κάποιοι σκοτώνουν μ' αυτά

Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται για ανήλικους. Όχι τυχαία

Επεξ/σία από archer100
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Reptile47 είπε

Βασικά υπάρχει τρόπος. Μετά το registration η πλατφόρμα μπορεί να σου ζητάει στοιχεία πιστωτικής κάρτας πρίν ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός...

Θα διαφωνήσω. Η οριζόντια απαγόρευση είναι ορισμένης διάρκειας, ώστε να γίνει διαβούλευση και να αποφασιστεί το πλαίσιο χρήσης της πλατφόρμας. Οι ευθύνες θα είναι πάντα με τους γονείς, εκπαιδευτικό σύστημα και κοινωνία, απλά θα πρέπει και οι κυβερνήσεις να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογούν. Όπως υπάρχει ελάχιστο όριο ηλικίας για οδήγηση, αγορά καπνού, αγορά μαχαιριών κλπ, ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τα social νομίζω είναι σωστό βήμα...

Δεν είναι όλοι σύμφωνοι να αποφασίζει το κράτος για τα πάντα. Ειδικά με την ισχνή πλέον πραγματική πλειοψηφία (41% επί του 50% των ψηφοφόρων) , αλλά σε οποιαδήποτε αναλογία, η γνώμη των πολλών δεν είναι λογικό να επιβάλλεται σε όλους! Δεν είναι θέμα του κράτους να ελέγχει πώς περνούν τα μέλη μιας οικογένειας τον χρόνο τους, μην κάνοντας κάτι παράνομο.

Φυσικά κατανοώ ότι σε αυτό το θέμα έχεις συγκεκριμένη άποψη, αλλά θα ήθελα την γνώμη σου και απέναντι σε έναν νόμο που θα σε έβρισκε αντίθετο.

Πχ αν η κυβέρνηση, για λόγους εθνικής ευημερίας και ελάφρυνσης του συστήματος υγείας, καθιστούσε παράνομο να χρησιμοποιείς το κινητό σου για social media μετά τις 12:00 το βράδυ, διότι έρευνες έχουν δείξει ότι είναι κακό για την υγεία σου, προκαλεί διαταραχές στον ύπνο και το στρες που προκαλείται από αυτό συνδέεται με ατυχήματα και κακοποιητικές συμπεριφορές!

Θα δεχόσουν κάτι τέτοιο ή θα θεωρούσες ότι ήρθε πάλι η χούντα;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα αυτά έπρεπε να είναι ban γενικά, Facebook , Instagram, tik tok, απλά ο κόσμος που τα βλέπει έχει χαμηλό IQ 

Δυστυχώς ο κόσμος είναι πολύ μόνος στην ζωή και ψάχνει ενδιαφέρον σε social media.

Για τους νέους αδιαφορία τον γονέων και ευκολία στον να μην τους ζαλίζουν...

Εννοείται νέος που διαβάζει για να γίνει κάτι στην ζωή του και έχει επίσης  αγωνιστική καριέρα στον αθλητισμό (ομάδα με δελτίο)δεν προλαβαίνει να δει αυτά τα social 

Και πριν πείτε, δεν έχω social. Και στον γιο μου 16, με χρονόμετρο το Instagram που έχει 1 ώρα την ημέρα (άμα του αρέσει και αυτού νου), λοιπές εφαρμογές είναι ban από εμένα 

Εννοειται οτι εχει χαμηλο IQ και αυτος, αλλα τι να κανω...

Επεξ/σία από TrialKid
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Ναι, αυτά περί "ορθής χρήσης" τα έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν. Δυστυχώς είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά ως ανθρωπότητα και τα αντανακλαστικά μας, καθώς και η αποτελεσματικότητά τους είναι αμφίβολη. Γιατί με κανόνες ορθής χρήσης "παίζουν" και οι τσοντοσελίδες που κάνουν επιβεβαίωση ότι είσαι ενήλικας και όλα τα εφηβάκια έχουν την εντύπωση ότι το πορνό είναι μέρος της ζωής. Από "αυστηρή νομοθεσία" διέπεται η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ και το ένα μακελειό διαδέχεται το άλλο. Υπό πλήρη απαγόρευση είναι τα ναρκωτικά σχεδόν σε όλο τον κόσμο και η κόκα "πάει σύννεφο". Όταν υπάρχουν συμφέροντα δισεκατομμυρίων $$$ (σχεδόν) όλοι και όλα μπορούν να διαφθαρούν (ή να "απομακρυνθούν"). Ακόμα περισσότερο, αν αυτά τα συμφέροντα συνδυαστούν και με τις έξεις του (διαδικτυακού) ανθρώπου, είναι σαν να επιχειρείς να σταματήσεις χιονοστιβάδα.

ΥΓ - Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο "ελαφρά τη καρδία" επιτρέψαμε να βάλουμε στα σπίτια μας ΟΛΟ τον κόσμο μέσω του διαδικτύου. Άνθρωποι αληθινοί, ψεύτες, αξιόπιστοι, απατεώνες, διεφθαρμένοι, χαρισματικοί, επικίνδυνοι, όλοι είναι εκεί, μια ύπουλη παρέλαση από κάθε καρυδιάς καρύδι κρυμμένοι πίσω από την μικρή οθονίτσα μας που μας δημιουργεί την ψευδαίσθηση της απόστασης και της ασφάλειας. Δεν είναι ότι δεν υπήρχαν στο παρελθόν όλοι τούτοι, να διεκδικούν μερίδιο από τη ζωή μας. Είναι ότι έρχονται μπροστά μας με την μορφή χιονοστιβάδας, όλο και πιο πολύ, όλο και πιο γρήγορα και τα φίλτρα μας καταρρέουν. Καλωσήρθατε στην 2η εποχή της πληροφορίας! Όπου η κάθε πλατφόρμα έχει "στήσει" μια εταιρική πολιτική για την προστασία μας βασιζόμενοι σε εξελιγμένους αλγόριθμους που αποκλείουν λέξεις όπως "ακρωτηριασμός" και "αντισημιτισμός", ώστε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Μετά μου λέτε για τα κακόμοιρα τα ανήλικα...

• Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, archer100 said:

Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται για ανήλικους. Όχι τυχαία

Και για τα social οι όροι λένε ότι πρέπει να είσαι άνω των 18. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι στο ίδιο το μέσο, αλλά στο ότι δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί η ηλικία του κάθε χρήστη

Δημοσ.
1 hour ago, TrialKid said:

Όλα αυτά έπρεπε να είναι ban γενικά, Facebook , Instagram, tik tok, απλά ο κόσμος που τα βλέπει έχει χαμηλό IQ 

Δυστυχώς ο κόσμος είναι πολύ μόνος στην ζωή και ψάχνει ενδιαφέρον σε social media.

Για τους νέους αδιαφορία τον γονέων και ευκολία στον να μην τους ζαλίζουν...

Εννοείται νέος που διαβάζει για να γίνει κάτι στην ζωή του και έχει επίσης  αγωνιστική καριέρα στον αθλητισμό (ομάδα με δελτίο)δεν προλαβαίνει να δει αυτά τα social 

Και πριν πείτε, δεν έχω social. Και στον γιο μου 16, με χρονόμετρο το Instagram που έχει 1 ώρα την ημέρα (άμα του αρέσει και αυτού νου), λοιπές εφαρμογές είναι ban από εμένα 

Εννοειται οτι εχει χαμηλο IQ και αυτος, αλλα τι να κανω...

θα διαφωνησω με καποια απο αυτα που λες γιατι το πας τερμα απο την μια πλευρα. θα απαντησω γενικα.

ΟΛΑ μα ΟΛΑ εχουν θετικα και αρνητικα.και το instagram kai o αθλητισμος και το facebook και τα παντα γυρω μας.

οποτε ισχυει το παν μετρον αριστον γιατι ολα χρειαζονται στην ζωη και β.να εξηγεις στον αλλον γιατι κανεις κατι και οχι να απαγορευεις το οποιο μελλοντικα μπορει να φερει αρνητικα αποτελεσματα. δεν εχω γενικοτερα social ουτε εγω. σιγουρα υπαρχουν παρα πολλα που δεν μου αρεσουν στο fb κτλ.κραταω μονο τα καλα απο αυτες τις πλατφορμες.υπαρχει υλικο που αξιζει και δινω respect σε παρα πολλα ατομα διοτι κανουν inspire αλλα ατομα.δεν ειναι ολα μονο αρνητικα εστω και αν τα αρνητικα ειναι παρα πολλα. οποτε δεν ειναι το αν θα μπει instagram για μια ωρα αλλα πχ το τι θα δει αυτην την μια ωρα.ακριβως το ιδιο ισχυει κα ιγια το gaming. παρα πολλοι γονεις κατακρινουν το gaming.δεν ειναι ουτε μονο αυτο γεματο αρνητικα.υπαρχουν αντιστοιχα και games που ακονιζουν το μυαλο κτλ. γενικα καταλαβες το point mou.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnnieinlab είπε

Δεν είναι όλοι σύμφωνοι να αποφασίζει το κράτος για τα πάντα. Ειδικά με την ισχνή πλέον πραγματική πλειοψηφία (41% επί του 50% των ψηφοφόρων) , αλλά σε οποιαδήποτε αναλογία, η γνώμη των πολλών δεν είναι λογικό να επιβάλλεται σε όλους! Δεν είναι θέμα του κράτους να ελέγχει πώς περνούν τα μέλη μιας οικογένειας τον χρόνο τους, μην κάνοντας κάτι παράνομο.

Φυσικά κατανοώ ότι σε αυτό το θέμα έχεις συγκεκριμένη άποψη, αλλά θα ήθελα την γνώμη σου και απέναντι σε έναν νόμο που θα σε έβρισκε αντίθετο.

Πχ αν η κυβέρνηση, για λόγους εθνικής ευημερίας και ελάφρυνσης του συστήματος υγείας, καθιστούσε παράνομο να χρησιμοποιείς το κινητό σου για social media μετά τις 12:00 το βράδυ, διότι έρευνες έχουν δείξει ότι είναι κακό για την υγεία σου, προκαλεί διαταραχές στον ύπνο και το στρες που προκαλείται από αυτό συνδέεται με ατυχήματα και κακοποιητικές συμπεριφορές!

Θα δεχόσουν κάτι τέτοιο ή θα θεωρούσες ότι ήρθε πάλι η χούντα;

Νομίζω ότι το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η χρήση των social από ανήλικους. Αν κάποιος έχει κριθεί άξιος απο τον νομοθέτη να ψηφίζει (για εμένα το πιο σημαντικό δικαίωμα και όριο ωριμότητας), τότε οποιαδήποτε οριζόντια απαγόρευση είναι κατακριτέα.

Δημοσ.

Σύμφωνα με εγχώριους ερευνητές, τα Αλβανόπαιδα αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα χρηστών του TikTok στη χώρα.

Είναι Αλβανόπουλα όπως λέμε Ελληνόπουλα, με κάνατε και ξύπνησε ο Μπαμπινιώτης μέσα μου.

images?q=tbn:ANd9GcQOR3tuQNTYreP-0ur70Mj

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To tiktok τους μάρανε, εδω η Αλβανία είναι ο ίσως απο τους μεγαλύτερους διακινητές ναρκωτικών στην Ευρώπη και η κυβερνηση τους κανει τα στραβά μάτια (μπορεί να υπάρχουν σκάνδαλα και για αυτούς δεν ξέρω) αλλά οκ...Συν τα τεράστια προβλήματα διαφθοράς, ότι να'ναι

Επεξ/σία από apostolis81
Δημοσ.

Από την στιγμή που στο τικτοκ παίζει χοντρό χρήμα, 

(φαίνεται αυτό από τις απεγνωσμένες προσπάθειες των ινφλουενσορς για ένα λέλουδο και όχι μόνο).

Είναι εξίσου επικίνδυνο με τα ναρκωτικά. Άντε να δω πότε θα το καταλάβουν πρώτα οι γονείς και μετά το κράτος.

Αχαρτογράφητα νερά; Όχι πια, είναι επικίνδυνο!!!!

Δημοσ.
16 hours ago, dchatz said:

οχι ακριβως, και τα μαχαίρια για να κόβουν ψωμί και κρεάς τα φτιάξαμε αλλά δε τα δίνουμε σε 3χρονα. Και τα αυτοκίνητα για να μας μεταφέρουν τα φτιάξαμε αλλά βάλαμε όριο ηλικίας πάνω απο το οποίο τα επιτρεπουμε για οδήγηση. Οποτε το ερώτημα είναι, το τικτοκ ενα μέσο διαδοσης πληροφορίας είναι αλλά από ποια ηλικία; όλες;

Το ίδιο πράγμα λέμε

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Reptile47 είπε

Νομίζω ότι το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η χρήση των social από ανήλικους. Αν κάποιος έχει κριθεί άξιος απο τον νομοθέτη να ψηφίζει (για εμένα το πιο σημαντικό δικαίωμα και όριο ωριμότητας), τότε οποιαδήποτε οριζόντια απαγόρευση είναι κατακριτέα.

Να δίνουν τα παιδιά τους όλοι στο κράτος να τα μεγαλώνει τότε, όπως παλιά στην Σπάρτη.

Ο περιορισμός είναι προς τους γονείς/ψηφοφόρους. Μέχρι πρότινος το κράτος είχε αφήσει την ανατροφή και τους κανόνες του σπιτιού στην αρμοδιότητα των γονέων. Τώρα αναλαμβάνει αυτό να τους ορίσει πώς θα το κάνουν!

Να τονίσω ότι δεν κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, ούτε θεωρώ σωστό τα παιδιά να αποβλακώνονται βλέποντας αυτά τα σκουπίδια που κυκλοφορούν.

Όμως, το θέμα που τίθεται είναι ατομικής/οικογενειακής ελευθερίας. Σε αυτά τα θέματα οι προηγμένες χώρες οφείλουν να κάνουν καμπάνιες, συστάσεις, να έχουν μια πολιτική εκπαίδευσης και καλλιέργειας των πολιτών τους και όχι να απαγορεύουν.

Η υπερνομοθέτηση δίνει εργαλεία στην εκάστοτε κυβέρνηση να μπορεί να σε βγάλει παράνομο για οτιδήποτε, με συνέπεια ένας ολοκληρωτικός ηγέτης να καλύπτεται νομικά να κινηθεί εναντίον του οποιουδήποτε χωρίς να κατηγορηθεί ότι παραβιάζει τον νόμο ή ότι δημιούργησε νέους νόμους προς το συμφέρον του. 

Δες εδώ πως κάποιος "κανόνας" από άνθρωπο με κάποια εξουσία προήγαγε την καλλιέργεια στην χώρα μας, προχθές!
https://www.ethnos.gr/greece/article/346853/akropolhapagoreysanthneisodose148mathhteskaiekpaideytikoyssxoleioy

Αν θέλεις να κάνουν κουμάντο στην ζωή σου οι γραφειοκράτες...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...