Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Αλβανία ανακοίνωσε την απαγόρευση του TikTok για ένα έτος μετά τη δολοφονία ενός έφηβου, εγείροντας ανησυχίες για την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Guardian, η Αλβανία προχώρησε στην ολική απαγόρευση του TikTok για ένα έτος, μετά τη δολοφονία ενός 14χρονου μαθητή τον περασμένο μήνα από συμμαθητή του. Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε την απόφαση μετά από συναντήσεις με ομάδες γονέων και εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα.

"Για ένα χρόνο, θα το κλείσουμε εντελώς για όλους. Δεν θα υπάρχει TikTok στην Αλβανία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράμα. Η απόφαση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σχολεία.

Το TikTok, σε επίσημη ανακοίνωσή του, ζήτησε "επείγουσες διευκρινίσεις από την αλβανική κυβέρνηση" σχετικά με την υπόθεση του μαθητή που μαχαιρώθηκε. Η εταιρεία υποστήριξε ότι δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο δράστης ή το θύμα είχαν λογαριασμούς στην πλατφόρμα, ενώ πολλαπλές αναφορές επιβεβαιώνουν ότι τα σχετικά βίντεο δημοσιεύθηκαν σε άλλη πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό ακολούθησε διαφωνίες μεταξύ των δύο αγοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, εμφανίστηκαν βίντεο στο TikTok όπου νεαροί υποστήριζαν τη δολοφονία.

Η απόφαση της Αλβανίας ακολουθεί παρόμοιες ρυθμίσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Γαλλία, η Γερμανία και το Βέλγιο έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά, ενώ η Αυστραλία ενέκρινε τον Νοέμβριο την πλήρη απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 16 ετών.

Σύμφωνα με εγχώριους ερευνητές, τα Αλβανόπαιδα αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα χρηστών του TikTok στη χώρα. Οι γονείς εκφράζουν αυξανόμενη ανησυχία μετά από αναφορές για παιδιά που μεταφέρουν μαχαίρια και άλλα αντικείμενα στο σχολείο για χρήση σε καυγάδες ή περιστατικά εκφοβισμού που προωθούνται από ιστορίες που βλέπουν στο TikTok.

Η απαγόρευση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει τις αντιδράσεις της εταιρείας και άλλων χωρών πριν αποφασίσει για την πιθανή επαναλειτουργία της πλατφόρμας στην Αλβανία.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Και στα δικα μας. Καθε φορα που καποιος μου λεει κατι που ακούγεται λιγο περιεργο πρέπει να ρωταω διακριτικα "που το διαβασες αυτο" και μετα να εξηγω γιατι δεν ειναι αληθεια καθε βλακεια που βλεπει στο τικ τοκ. 

  • Like 3
Δημοσ.

Δε φταίει το μέσο επειδή κάποιος το χρησιμοποιεί λάθος. Είναι σαν να απαγορεύσεις τα αυτοκίνητα επειδή κάποιοι σκοτώνουν μ' αυτά

  • Like 8
  • Confused 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Τα κάνουμε κι εδώ αυτά: Λόγω της πίεσης των μέσω ενημέρωσης και για να μην κατηγορηθεί για αναποφασιστικότητα, η κάθε κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα "εν βρασμώ". Λες και τα παιδιά δεν έχουν οικογένεια...

Να καταργήσουμε και το ψωμί, επειδή μια φορά ένας συγγενής στραβοκατάπιε και πνίγηκε.
Το κολύμπι (σε κάποιες παραλίες το κάνουν) ,  γιατί κάποιος μπήκε με φουρτούνα ή χωρίς να ξέρει καλό μπάνιο και συνέβη το μοιραίο.
κ.ο.κ

Στο τέλος θα αφήσουμε το κράτος να αποφασίζει και πότε θα κλ@νουμε!

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Πολύ καλά έκανε, έστω και καθυστερημένα και το ιδιο πρέπει να κάνουν όλες οι χώρες. Δεν νοείται smartphone στα χέρια παιδιων. Τηλέφωνο (παλιάς τεχνολογίας), θα μπορούσε να έχει και μόνο για λόγους ασφάλειας.

  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

εγω λεω να απαγορευσετε να αυτοκινητα για ενα χρονο διοτι τα χρησιμοποιουν για τρομοκρατικες ενεργειες. Και το ιντερνετ γενικα . και απαγορευονται τα μαχαιρια στα σπιτια για εαν χρρονο μετα απο καθε δολοφονια.

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...