Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, εδώ και σχεδόν 4 χρόνια νοικιάζω ένα σπίτι από έναν κύριο στην Θεσσαλονίκη με ατομική θέρμανση φυσικού αερίου , τον Φεβρουάριο που μας πέρασε χάλασε ο λέβητας του φυσικού αερίου ήρθε  ένας τεχνικός τον οποίο κάλεσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και μου είπε ότι ο λέβητας δεν μπορεί να επισκευαστεί,

Σε επικοινωνία που είχα με τον ιδιοκτήτη μετά την διάγνωση του τεχνικού,μου είπε ότι είναι πολλά τα έξοδα και να του δώσω λίγο χρόνο,(εν το μεταξύ μέσα σε αυτό το διάστημα και πριν ανανεώσουμε το συμβόλαιο μου έκανε και αύξηση στο ενοίκιο την οποία και δέχτηκα)μην τα πολυλογώ 8 μήνες αργότερα δλδ τον Οκτώβριο στα τέλη ήρθε και μου πέρασε έναν μεταχειρισμένο λέβητα και λίγες μέρες μετά σταμάτησε να λειτουργεί και μου ξαναέστειλε έναν τεχνικό δικό του ο οποίος μου είπε κατά λέξη ότι αυτός ο λέβητας είναι 20 χρονών έχει καμμένη πλακέτα και δεν μπορεί να επισκευαστεί,

Επικοινωνώ πάλι μαζί με τον ιδιοκτήτη και μου λέει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνει κάτι άλλο,αυτή την στιγμή για θέρμανση έχω air condition το οποίο αγόρασα εγώ για να έχω δροσιά το καλοκαίρι αλλά φτάνει μόνο για το σαλόνι μου,μπάνιο και υπνοδωμάτιο είναι θάλαμοι συντήρησης.

Να αναφέρω επίσης ότι δεν έχουμε υπογράψει κάποιο χειρόγραφο συμβόλαιο,έχουμε μόνο το συμβόλαιο στο τάξις το οποίο και ανανεώνουμε κάθε χρόνο, στις πληρωμές μου είμαι τυπικότατος και γίνονται όλες μέσω τράπεζας και πάντα στην ώρα τους.

Η ερώτηση μου είναι η εξής:μπορώ κάπως να δικαιωθώ σε αυτήν την κατάσταση ή να ψάξω για κάτι άλλο και να φύγω;

αν πάλι φύγω (το οποίο δεν θέλω ω γιατί σημαίνει πολλά έξοδα για μένα όπως πχ μεσίτες μεταφορική για τα πράγματα προκαταβολή για το άλλο σπίτι κτλ)μπορεί να με κυνηγήσει αυτός νομικά επειδή έφυγα πριν λήξει το συμβόλαιο;

Δημοσ.

Ενημερώνεις τον ιδιοκτήτη ότι δε θα βγάλεις άλλη μέρα χωρίς θέρμανση και ότι θα αναλάβεις το έξοδο και θα γίνει αφαίρεση από το ενοίκιο του επόμενου μήνα. Αγοράζεις εσύ λέβητα και πληρώνεις το μάστορα με αποδείξεις χαρτιά σε όλα τα οποία και κρατάς. 

Προφανώς θα παραγγείλεις λέβητα και μάστορα με έναν μέσο όρο αξίας προϊόντος και εργατικών ώστε να μην υπάρχει διένεξη ότι εδρασες μεροληπτικά με υπερβολικες απαιτήσεις αν προκύψει δικαστήριο. 

Και να σε πάει δικαστικά θα χάσει. 

Έχω ίδια περίπτωση και δικαιώθηκα. 

Οτιδήποτε άλλο λήγει τη συζήτηση. Ξεκινάς άμεσα. 

Δημοσ.

Δες μηπως βαλει ενα φτηνο κλιματιστικο 9αρι στο υπνοδωματιο, αν δε θελει να πληρωσει αλλο λεβητα.

Αν το νοικι ειναι μικρο σε σχεση με αυτο που παιζει στην αγορα ή σε βολευει πολυ το διαμερισμα και δε θες να φυγεις, σκεψου αν δε δεχτει να το βαλεις εσυ.

Το να κανεις εσυ την επισκευη και να το αφαιρεις απο το ενοικιο χωρις συνεννοηση, μπορει να οδηγησει σε εξωση.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Δες μηπως βαλει ενα φτηνο κλιματιστικο 9αρι στο υπνοδωματιο, αν δε θελει να πληρωσει αλλο λεβητα.

Αν το νοικι ειναι μικρο σε σχεση με αυτο που παιζει στην αγορα ή σε βολευει πολυ το διαμερισμα και δε θες να φυγεις, σκεψου αν δε δεχτει να το βαλεις εσυ.

Το να κανεις εσυ την επισκευη και να το αφαιρεις απο το ενοικιο χωρις συνεννοηση, μπορει να οδηγησει σε εξωση.

Και την διαφορά κόστους μεταξύ ρεύματος και φυσικού αερίου ποιος θα την πληρώσει; 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι η τιμη τ ενοικιου υπερβολικα χαμηλη γ την περιοχη ακομη κ μετα την αυξηση? με κανα χιλιαρικο βαζεις καινουργιο π.χ. baxi/buderus συμπυκνωσης  κ τα αφαιρεις καθε μηνα...εφοσον ανανεωνεις καθε χρονο παιζει στο τελος τ συμβολαιου να σε διωξει αμεσα ή έμμεσα ... αρα  συννενοεισαι γ την προταση σου αλλιως μαλλον στο τελος συμβολαιου θα σ ανεβασει το μισθωμα 

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

εδώ δεν έχει λεφτά να βάλει λέβητα, θα έχει λεφτά για εξώδικα και διαταγές έξωσης και απόδοσης μισθίου;

φίλε προχώρα ότι σου είπα. το χειρότερο σενάριο αν σε πάει δικαστήριο θα δικαιωθείς. αν δε σε πάει δικαστήριο το πολύ πολύ να μη σου ανανεώσει το επόμενο μισθωτήριο άρα ξεκίνα να ψάχνεις και σπίτι εγκαίρως μέχρι την τελική ημερομηνία που μπορείς να μείνεις βάση taxis.

Δημοσ.

Μη δίνετε ταλιμπανεζικες οδηγίες σε άλλους. Ενοικιαστές βρίσκονται, σπίτια όχι. Ο,τι γίνει θα πρέπει να είναι κατόπιν συνεννόησης.

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, gpapadakis said:

Μη δίνετε ταλιμπανεζικες οδηγίες σε άλλους. Ενοικιαστές βρίσκονται, σπίτια όχι. Ο,τι γίνει θα πρέπει να είναι κατόπιν συνεννόησης.

του είπα ξεκάθαρα να τον ενημερώσει. δε θα μείνει ο άλλος με ψυγείο το σπίτι επειδή ο ιδιοκτήτης δεν έχει λεφτά.

Δημοσ.

Το ενοίκιο είναι όπως όλα τα υπόλοιπα στην περιοχή στον μέσο όρο δλδ αλλά είναι 10-20 ευρώ επάνω αλλά 10-20 ευρώ κάτω,βρίσκω σπίτι στην περιοχή που μένω απλά όπως ανέφερα παραπάνω είναι ένα έξοδο που θέλω να αποφύγω μιας και δεν φταίω σε κάτι ,αυτό με το να βάλω καινούργιο λέβητα και να τα αφαιρέσουμε από τα ενοίκια δεν το είχα σκεφτεί,θα τον ενημερώσω και αν δεχτεί θα το κάνω, αν δεν δεχτεί όμως και αποφασίσω να φύγω μπορεί να με κυνηγήσει νομικά επειδή έφυγα πριν την λήξη; Η λήξη είναι τον Σεπτέμβρη 

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

Ενημερώνεις τον ιδιοκτήτη ότι δε θα βγάλεις άλλη μέρα χωρίς θέρμανση και ότι θα αναλάβεις το έξοδο και θα γίνει αφαίρεση από το ενοίκιο του επόμενου μήνα. Αγοράζεις εσύ λέβητα και πληρώνεις το μάστορα με αποδείξεις χαρτιά σε όλα τα οποία και κρατάς. 

Προφανώς θα παραγγείλεις λέβητα και μάστορα με έναν μέσο όρο αξίας προϊόντος και εργατικών ώστε να μην υπάρχει διένεξη ότι εδρασες μεροληπτικά με υπερβολικες απαιτήσεις αν προκύψει δικαστήριο. 

αυτό με το να βάλω καινούργιο λέβητα και να τα αφαιρέσουμε από τα ενοίκια δεν το είχα σκεφτεί,θα τον ενημερώσω και αν δεχτεί θα το κάνω σε ευχαριστώ για την απάντηση 

Δημοσ.

ξαναδιάβασε προσεκτικά και θα καταλάβεις αν μπορεί να σε κυνηγήσει, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις και τι αποτέλεσμα θα έχει.

προχώρα όπως σου είπα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fmarkos είπε

Και την διαφορά κόστους μεταξύ ρεύματος και φυσικού αερίου ποιος θα την πληρώσει; 

το κέρδος υπερ των AC εννοείς , εννοείται ο ενοικιαστής θα την καρπωθεί

1 ώρα πριν, REPLAY33 είπε

Η ερώτηση μου είναι η εξής:μπορώ κάπως να δικαιωθώ σε αυτήν την κατάσταση ή να ψάξω για κάτι άλλο και να φύγω;

καλύτερα να φύγεις είναι η άποψή μου

εννοείται αν καις θερμοπομπούς επειδή δεν έχει θέρμανση του αφήνεις χρωστούμενα (του δείχνεις και φυσικά την αυξημένη κατανάλωση ρεύματος) .Το να σε πάει δικαστικά δεν παίζει στην περίπτωσή σου

Spoiler

πριν φύγεις δες το νήμα του αερίου να πάρεις 100€ , λογικά με τα πάγια και ρυθμιζόμενες θα σου μείνουν 90 στο χέρι

τώρα το να μπλέξεις με αγορά κλιματιστικών (ή ακόμα χειρότερα λέβητα) ωστε να πατσίσετε στα ενοίκια ,χλωμό

απο τη στιγμή που δεν έχει καθόλου λεφτά , απο κάπου θα πάρει (απο σένα)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, REPLAY33 είπε

Καλησπέρα, εδώ και σχεδόν 4 χρόνια νοικιάζω ένα σπίτι από έναν κύριο στην Θεσσαλονίκη με ατομική θέρμανση φυσικού αερίου , τον Φεβρουάριο που μας πέρασε χάλασε ο λέβητας του φυσικού αερίου ήρθε  ένας τεχνικός τον οποίο κάλεσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και μου είπε ότι ο λέβητας δεν μπορεί να επισκευαστεί,

Σε επικοινωνία που είχα με τον ιδιοκτήτη μετά την διάγνωση του τεχνικού,μου είπε ότι είναι πολλά τα έξοδα και να του δώσω λίγο χρόνο,(εν το μεταξύ μέσα σε αυτό το διάστημα και πριν ανανεώσουμε το συμβόλαιο μου έκανε και αύξηση στο ενοίκιο την οποία και δέχτηκα)μην τα πολυλογώ 8 μήνες αργότερα δλδ τον Οκτώβριο στα τέλη ήρθε και μου πέρασε έναν μεταχειρισμένο λέβητα και λίγες μέρες μετά σταμάτησε να λειτουργεί και μου ξαναέστειλε έναν τεχνικό δικό του ο οποίος μου είπε κατά λέξη ότι αυτός ο λέβητας είναι 20 χρονών έχει καμμένη πλακέτα και δεν μπορεί να επισκευαστεί,

Επικοινωνώ πάλι μαζί με τον ιδιοκτήτη και μου λέει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνει κάτι άλλο,αυτή την στιγμή για θέρμανση έχω air condition το οποίο αγόρασα εγώ για να έχω δροσιά το καλοκαίρι αλλά φτάνει μόνο για το σαλόνι μου,μπάνιο και υπνοδωμάτιο είναι θάλαμοι συντήρησης.

Να αναφέρω επίσης ότι δεν έχουμε υπογράψει κάποιο χειρόγραφο συμβόλαιο,έχουμε μόνο το συμβόλαιο στο τάξις το οποίο και ανανεώνουμε κάθε χρόνο, στις πληρωμές μου είμαι τυπικότατος και γίνονται όλες μέσω τράπεζας και πάντα στην ώρα τους.

αν πάλι φύγω (το οποίο δεν θέλω ω γιατί σημαίνει πολλά έξοδα για μένα όπως πχ μεσίτες μεταφορική για τα πράγματα προκαταβολή για το άλλο σπίτι κτλ)μπορεί να με κυνηγήσει αυτός νομικά επειδή έφυγα πριν λήξει το συμβόλαιο;

Έμπλεξες. 

Δεν υπάρχει "συμβόλαιο στο taxisnet", υπάρχει ηλεκτρονικη δήλωση στην εφορία. Αν δεν έχετε υπογράψει σύμβαση δική σας καθόλου, ίσως να είναι υπέρ σου αυτό. 

Μπορείς να φύγεις από το ακίνητο, μα βρεις αλλού ενοικίαση, διότι ο ιδιοκτήτης δεν φρόντισε να βρίσκεται το μισθιο σε τέτοια κατάσταση ούτως ώστε να μπορεί να κατοικηθει. Όμως, πιθανόν θα πρέπει να γίνει δικαστήριο, αν σου κάνει αγωγή, να δηλώσεις στο δικαστήριο την κατάσταση και αυτό θα σε δικαιώσει. Σπίτι χωρίς θέρμανση δεν θεωρείται κατοικίσιμο απλά. 

Πρόσεξε πως θα το χειριστείς μην το πεις κατευθείαν στον ιδιοκτήτη, θες πολύ καιρό να βρεις άλλο ακίνητο. Στην θέση σου πάντως δεν θα δεχόμουν καμία αύξηση στο ενοίκιο, θα του έλεγα φτιάξε το λέβητα τώρα αλλιώς φεύγω. 

Προφανώς δεν έχει λεφτά ο ιδιοκτήτης για να κάτσει να σου βάλει λέβητα 20 ετών, είναι αστεία πράγματα αυτά, αλλά δεν είναι δικό σου πρόβλημα αυτό. 

Δημοσ.

Τα περαστικά βάλε - βγάλε λέβητα είναι 200-250 ευρώ (τόσα πλήρωσα το Νοέμβριο), είναι δυνατόν  να έβαζες τόσο παλιό μτχ λέβητα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

Ενδιαφέρον αυτό που λες. Γνωρίζω ότι αφαίρεση από το ενοίκιο για πληρωμή ζημιάς χωρίς πρώτα να συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης, θεωρειται άρνηση πληρωμής ενοίκιο και σε διώχνει ο ιδιοκτήτης. 

Να το εξετάσει καλά ο ts με δικηγόρο μην βρεθει προ εκπλήξεως. 

1 ώρα πριν, fmarkos είπε

Με κλιματιστικο φθηνότερα θα του βγει από το αέριο. Αλλά δεν υπάρχει η ποιότητα του καλοριφέρ. Θες ένα μηχάνημα για κάθε δωμάτιο, δεν δουλεύει η τακτική να το βάλεις σε ένα κεντρικό και να περιμένεις να ζεσταθουν τα υπόλοιπα δωμάτια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, mariosnik_ said:

Ενδιαφέρον αυτό που λες. Γνωρίζω ότι αφαίρεση από το ενοίκιο για πληρωμή ζημιάς χωρίς πρώτα να συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης, θεωρειται άρνηση πληρωμής ενοίκιο και σε διώχνει ο ιδιοκτήτης. 

Να το εξετάσει καλά ο ts με δικηγόρο μην βρεθει προ εκπλήξεως. 

όπως έγραψα πιο πάνω.

1ον δεν υπάρχει συμβόλαιο αλλά μόνο δήλωση στο taxis

2ον δεν έχει λεφτά για καυστήρα και μάστορα...θα βρει λεφτά για εξοδολόγια έξωσης και να αφήσει το σπίτι ξενοίκαστο; Ποιός άραγε θα νοικιάσει σπίτι χωρίς θέρμανση πριν τον Απρίλιο;

πολύ απλά θα υποκύψει γιατί ο ενοικιαστής αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε θέση ισχύος από τους λάθος χειρισμούς του ιδιοκτήτη.

Επεξ/σία από greekfragma

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...