Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα every1!

έχω ηχεία οροφής της bosch. Τα συνδέω σε ένα στερεοφωνικό τα κλασσικά των 90s με πολλαπλή cdιερα κλπ. Παίζουν μια χαρά ότι φορτώσω στο στερεοφωνικό. Επειδή θέλω να παίξω μουσική από youtube, συνέδεσα το στερεοφωνικό με το βύσμα ακουστικών του φορητού, επιλέγω aux στο στερεοφωνικό και μόλις πατάω να παίξει στο youtube μου κλείνει το στερεοφωνικό! έχετε καμία ιδέα?

Δημοσ.

Σε πρώτη φάση δοκίμασε να κατεβάσεις ένταση του φορητού στο 10-20% 

Επίσης δοκίμασε σε δεύτερη φάση να κατεβάσεις και chrome ή browser γενικά που χρησιμοποιείς από την κάρτα ήχου.

• Like 1
Δημοσ.

Χμμμμ.... Μπορείς να δοκιμάσεις άλλο καλώδιο και άλλη συσκευή? Πχ άλλο καλώδιο με ένα κινητό ή άλλο λάπτοπ ή άλλο πισι ή τάμπλετ.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/12/2024 στις 12:20 ΜΜ, dge1978 είπε

Καλημέρα every1!

έχω ηχεία οροφής της bosch. Τα συνδέω σε ένα στερεοφωνικό τα κλασσικά των 90s με πολλαπλή cdιερα κλπ. Παίζουν μια χαρά ότι φορτώσω στο στερεοφωνικό. Επειδή θέλω να παίξω μουσική από youtube, συνέδεσα το στερεοφωνικό με το βύσμα ακουστικών του φορητού, επιλέγω aux στο στερεοφωνικό και μόλις πατάω να παίξει στο youtube μου κλείνει το στερεοφωνικό! έχετε καμία ιδέα?

Καλησπέρα, Η άλλη άκρη του βύσματος ακουστικών ειναι rca και το σύνδεσες στο πίσω μέρος του στερεοφωνικού εκεί που γράφει aux, με καλώδιο jack to rca σαν αυτό; https://www.cosmodata.gr/product/246825/kalodia-ergalia/kalodia/kalodia-3-5mm/3-5mm-stereo-to-rca-plug-cable-2-5m?gQT=1

Αν ναι δες μήπως κατά λάθος στο φορητό το έβαλες στο mic αντί για τα ακουστικά.

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως δεν είναι aux αλλά θύρα ακουστικών αυτή στο στερεοφωνικό; Θες να μας πεις μοντέλα laptop και στερεοφωνικού ;

• Like 1
Δημοσ.

μόλις το δοκίμασα σε άλλο λάπτοπ. δεν κλείνει το στερεοφωνικό αλλά η μουσική ακούγεται από μακρυά και κάνει και θόρυβο. πιθανολογώ ότι δεν ενισχύει αρκετά το σήμα το στερεοφωνικό για να φτάσει ο ήχος στα ηχεία. εχετε καμία γνώμη; έχετε να προτείνετε κανένα φτηνό ενισχυτή ίσα ίσα για αυτή τη δουλειά; που να έχει είσοδο για κόκκινο μαύρο καλώδιο 

και το καλώδιο είναι αυτό το rca σε jack και οι δύο φορητοί δεν έχουν είσοδο για μικρόφωνο, μόνο για ακουστικά 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, dge1978 είπε

μόλις το δοκίμασα σε άλλο λάπτοπ. δεν κλείνει το στερεοφωνικό αλλά η μουσική ακούγεται από μακρυά και κάνει και θόρυβο. πιθανολογώ ότι δεν ενισχύει αρκετά το σήμα το στερεοφωνικό για να φτάσει ο ήχος στα ηχεία. εχετε καμία γνώμη; έχετε να προτείνετε κανένα φτηνό ενισχυτή ίσα ίσα για αυτή τη δουλειά; που να έχει είσοδο για κόκκινο μαύρο καλώδιο 

και το καλώδιο είναι αυτό το rca σε jack και οι δύο φορητοί δεν έχουν είσοδο για μικρόφωνο, μόνο για ακουστικά 

Χωρίς να μας πεις το τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς μόνο τα νύχια μας μπορούμε να μυρίσουμε. Θες να σου πω πχ πάρε τον QSC RMX2450a έτσι στο άκυρο;

• Haha 2
Δημοσ.

εχετε δίκιο σορρυ αλλα ήμουν διακοπές. 

το στερεοφωνικό είναι panasonic sa-ak18 και ο φορητός hp 15s-eq2031

• Like 1
Δημοσ.
Στις 29/12/2024 στις 2:04 ΜΜ, dge1978 είπε

οι δύο φορητοί δεν έχουν είσοδο για μικρόφωνο, μόνο για ακουστικά 

Το αντίθετο, η μία θύρα που έχουν τα φορητά είναι και για μικρόφωνο και για ακουστικά μαζί.

Παρόμοιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει παλιά με παρόμοιο setup, το φορητό ακουγόταν πάρα πολύ χαμηλά όταν το σύνδεα σε ενισχυτή.
Η ένταση που έβγαζε, ενώ ήταν καλή όταν είχες συνδέσει ακουστικά δεν ήταν αρκετή για τον ενισχυτή.

Δημοσ.

Καλημέρα. Λοιπόν, λογικά το στερεοφωνικό σου έχει αυτές τις εισόδους από πίσω: 

s-l1200.jpg

Αν ναι, τότε βάζεις ένα καλώδιο jack 3.5mm απ' την μια άκρη στο λάπτοπ και 2 καλώδια, κόκκινο και άσπρο ή μαύρο στο στερεοφωνικό.

Σε πρώτη φάση πες λίγο πόσα βατ είναι τα Bosch ηχεία σου. Επίσης για το στερεοφωνικό βρίσκω ότι είναι 70w σε κάθε έξοδο. Αλλά αν μπορείς επιβεβαίωσε με ή διάψευσε με 😅

Τώρα αφού το κάνεις αυτό, δοκίμασε να αφήσεις ένα Boschακι πάνω, και να βάλεις το ένα βύσμα πίσω. Είτε κόκκινο είτε μαύρο ή άσπρο. Αυτό είναι λίγο να το πετύχεις ποιο δίνει ήχο, οπότε αν βάλεις πχ το κόκκινο και δεν ακούς τίποτα (ούτε έστω αχνά όπως είπες) τότε δοκίμασε το άσπρο. 

Και το αντίστροφο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης βλέπω ότι αν είναι το παραπάνω τα ηχεία που θα μπουν πρέπει να είναι 6Ω. Αυτό σημαίνει ότι αν βάλεις παράλληλα δύο ηχεία  των 6Ω και ψηλώσεις την ένταση πιθανών να κάψεις την έξοδο. Το κάθε ηχείο γράφει από πίσω πόσα Ohm(Ω) είναι πέραν απ' τα Watt. Ειδάλλως κάνε αναζήτηση στο Internet με το μοντέλο.

Επίσης αν κούμπωσες εδώ η θύρα αυτή είναι για ακουστικά όπως σου είχα πει. Ίσως αυτό προκαλεί το πρόβλημα.
image.png.c8fb7849d8ed26cb9a46081d74b4cc05.png

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

το στερεοφωνικό είναι όντως αυτό. το jack καλώδιο το έχω συνδέσει όντως πίσω στο μαύρο κόκκινο και καρφί στον υπολογιστή που έχει έξοδο μικρόφωνο/ακουστικο.

τα ηχεία οροφής είναι αυτα

https://www.kafkas.gr/ilektronika/eikona-ichos-usb/icheia-mikrofona-enischytes/icheia-orofis-dapedou/bosch-icheio-orofis-chonefto-6w-lefko_181510/?affid=14&gad_source=1&gbraid=0AAAAAB-P2XqVTVP9QV_zfzpcKXN0LnEXe&gclid=CjwKCAiAm-67BhBlEiwAEVftNmQXqQ-Zlghz-zMp5Vab0xihsMFgk6dI7QrHCR1rqChRXT3OvEq9aBoChDAQAvD_BwE

ατα 6what.

δεν έχω συνδέσει το καλώδιο στο μπροστινό βύσμα των ακουστικών αλλά πίσω στο μαύρο/κόκκινο και επιλέγω aux από το στερεοφωνικό.

τα ηχεία δουλεύουν κανονικά όταν παίζει το cd του στερεοφωνικού. παίζει πολύ χαμηλά ή κλείνει το στερεοφωνικό (ένα laptop toshiba παίζει χαμηλά και το hp το κλείνει) μόλις ξεκινήσει να παίζει το youtube 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, dge1978 είπε

ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

το στερεοφωνικό είναι όντως αυτό. το jack καλώδιο το έχω συνδέσει όντως πίσω στο μαύρο κόκκινο και καρφί στον υπολογιστή που έχει έξοδο μικρόφωνο/ακουστικο.

τα ηχεία οροφής είναι αυτα

https://www.kafkas.gr/ilektronika/eikona-ichos-usb/icheia-mikrofona-enischytes/icheia-orofis-dapedou/bosch-icheio-orofis-chonefto-6w-lefko_181510/?affid=14&gad_source=1&gbraid=0AAAAAB-P2XqVTVP9QV_zfzpcKXN0LnEXe&gclid=CjwKCAiAm-67BhBlEiwAEVftNmQXqQ-Zlghz-zMp5Vab0xihsMFgk6dI7QrHCR1rqChRXT3OvEq9aBoChDAQAvD_BwE

ατα 6what.

δεν έχω συνδέσει το καλώδιο στο μπροστινό βύσμα των ακουστικών αλλά πίσω στο μαύρο/κόκκινο και επιλέγω aux από το στερεοφωνικό.

τα ηχεία δουλεύουν κανονικά όταν παίζει το cd του στερεοφωνικού. παίζει πολύ χαμηλά ή κλείνει το στερεοφωνικό (ένα laptop toshiba παίζει χαμηλά και το hp το κλείνει) μόλις ξεκινήσει να παίζει το youtube 

Αρχικά σύμφωνα με το datasheet τα ηχεία είναι 4Ω. Οπότε μην σηκώνεις πολύ ψηλά την έξοδο. Παίξε safe στο να είσαι κάτω απ' την μέση καθώς το στερεοφωνικό σου γράφει για 6Ω.

Πίσω η aux βλέπω να έχει κόκκινο και άσπρο σύμφωνα με τις παραπάνω εικόνες και δεν είναι jack όπως το laptop αλλά rca. Κόκκινο μαύρο έχει η έξοδος των ηχείων.

Όσον αφορά το laptop όπως είπε ο @dpolal έχει μία υποδοχή και για ακουστικά για μικρόφωνο στα δεξιά. Αυτή ίσως λανθασμένα να ρυθμίζεται αυτόματα ως μικρόφωνο. Μήπως σου πετάει κάποιο popup κατά την σύνδεση;  Δυστηχώς δεν βρίσκω κάποιο datasheet του προϊόντος για να σε κατευθύνω καλύτερα αλλά η αλλαγή λειτουργίας μιας πόρτας σε περίπτώσεις που δεν σου πετάει κάποιο pop up βρίσκονται συνήθως στο πρόγραμμα του κατασκευαστή πχ "Realtek Audio Console", έπειτα ψάχνεις να βρεις κάποιο menu που να δείχνει την θύρα. Εμένα βρίσκεται στις ρυθμίσεις για προχωρημένους στο PC που κάθομαι.

image.png.a49967ddbe3aae598f32070c48faf294.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...