Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα. Εχω ενα θεματακι με το αμαξι μου Seat Ibiza 1997 1.4 καποιες φορες οταν παω να πατησω συμπλεκτη το αμαξι απλα σβηνει χωρις καμια προειδοποιηση και πεφτουν και οι στροφες, Μηπως παιζει ρολο η ασφαλεια συμπλεκτη? Υπαρχει κιολας σε αυτο το αμαξι? και αν ναι σε ποιο σημειο? Ευχαριστω.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, shdrf είπε

Καλημερα. Εχω ενα θεματακι με το αμαξι μου Seat Ibiza 1997 1.4 καποιες φορες οταν παω να πατησω συμπλεκτη το αμαξι απλα σβηνει χωρις καμια προειδοποιηση και πεφτουν και οι στροφες, Μηπως παιζει ρολο η ασφαλεια συμπλεκτη? Υπαρχει κιολας σε αυτο το αμαξι? και αν ναι σε ποιο σημειο? Ευχαριστω.

Μοτέρ ρελαντί ή πεταλούδα γκαζιού έχουν ελεγχθεί; 

Δημοσ.

Το μόνο διακόπτη που ξέρω στο κιβώτιο είναι αυτός της νεκράς( και της όπισθεν). Δεν έχω δει διακόπτη στο συμπλέκτη. Μήπως οταν βάζεις νεκρά ή κατά την αλλαγή των ταχυτήτων υπαρχει πρόβλημα. Κανονικά οταν πατας τον συμπλεκτη το μόνο που κάνει είναι μηχανική λειτουργία χωρίς να στέλνει καποιο σημα στον κίνητρα ή να έχει οποιαδήποτε ηλεκτρική ασφαλεια. Το μόνο που μπορεί να πειράζει είναι να έχεις φθαρμένο ρουλεμάν εμπλοκής στο κιβώτιο και οταν πατας συμπλεκτη ο κινητήρας να ανεβάζει λίγο στροφες επειδή δουλεύει χωρίς αντίσταση. Τότε πρόβλημα σου είναι στο ρελαντί και στον αισθητήρα στροφών. Δεν υπάρχει  καμία ασφαλεια ο συμπλέκτη….

Δημοσ.
3 ώρες πριν, shdrf είπε

Δεν βγάζει πολύ νόημα αυτό που γράφεις.Τι ασφάλεια εννοείς;Αυτή που δεν αφήνει την μιζα να δουλεψει όταν το βάζεις μπροστά χωρίς να πατήσεις συμπλέκτη;Δεν ξέρεις αν έχει ;Που αμφιβάλλω ότι θα έχει αμάξι εκείνης της εποχής.Αν υπάρχει είναι ένα διακοπτάκι όπως στο πεντάλ του φρένου.

Οταν πατάς συμπλέκτη και βγάλεις ταχύτητα σου σβήνει;Αν ναι έχεις σίγουρα βγάλει την ταχύτητα ;

Δημοσ.

@Ukforthemoment

Καλησπέρα. Όταν πατάω συμπλέκτη σε φανάρι ή για στοπ θα κατεβάσει στροφές και θα σβήσει,έχω ψάξει για θέμα ρελαντί και τα σχετικά και είναι όλα εντάξει. Οταν σβήνει δεν κλοτσάει δεν κάνει τπτ απλά χάνει την ενέργεια του σβήνει λες και είναι ηλεκτρολογικό. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, shdrf είπε

@Ukforthemoment

Καλησπέρα. Όταν πατάω συμπλέκτη σε φανάρι ή για στοπ θα κατεβάσει στροφές και θα σβήσει,έχω ψάξει για θέμα ρελαντί και τα σχετικά και είναι όλα εντάξει. Οταν σβήνει δεν κλοτσάει δεν κάνει τπτ απλά χάνει την ενέργεια του σβήνει λες και είναι ηλεκτρολογικό. 

Μηχανικός το έχει δει;Εχεις ελέγξει για διαρροές άερα ή κενού;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, shdrf είπε

@Ukforthemoment

Το μόνο ηλεκτρολογικο που μπορεί να συμβαίνει είναι ο αισθητηρας στροφών.  Όταν πατάς συμπλέκτη γενικότερα,  αλλάζει ο ήχος του κινητηρα ή στροφές του έστω και ελάχιστα?

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μηχανικός το έχει δει;Εχεις ελέγξει για διαρροές άερα ή κενού;

Το έχω πάει σε 4 διαφορετικούς και δεν μπορούν να βρουν τίποτα για αυτό και είπα να ρωτήσω εδώ γτ έχω απελπιστεί πια. 

11 λεπτά πριν, atheatos είπε

Το μόνο ηλεκτρολογικο που μπορεί να συμβαίνει είναι ο αισθητηρας στροφών.  Όταν πατάς συμπλέκτη γενικότερα,  αλλάζει ο ήχος του κινητηρα ή στροφές του έστω και ελάχιστα?

Οι στροφές πέφτουν και μετά ανεβαίνουν απότομα ή θα πέσουν και θα σβήσει 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, shdrf είπε

Το έχω πάει σε 4 διαφορετικούς και δεν μπορούν να βρουν τίποτα για αυτό και είπα να ρωτήσω εδώ γτ έχω απελπιστεί πια. 

Tρόμπα καυσίμου;Χαλασμένος χρονισμός;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, shdrf είπε

Νομίζω το αμάξι σου είναι ντιζάτο. Με αισθητηρα θέσης πεταλούδας αν δεν κάνω λάθος. Καθαρισμός πεταλούδας έχει γίνει?

Επίσης πότε άλλαξες τελευταία φορά συμπλέκτη, λαδια κιβωτιου. Από ότι φαίνεται το συχρονιζε ρουλεμάν κολλάει ή το κιβωτιο έχει τριβες που επηρεάζουν τον κινητηρα καθώς πατάς τον συμπλέκτη. 

Επίσης σε ηλεκτρολόγικο κομμάτι, το δυναμό σε τι κατάσταση είναι? Κανει βυθισεις τάσης στο ρελαντί? Η μπαταρία ποτέ αλλάχτηκε τελευταία φορά?

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, atheatos είπε

Νομίζω το αμάξι σου είναι ντιζάτο. Με αισθητηρα θέσης πεταλούδας αν δεν κάνω λάθος. Καθαρισμός πεταλούδας έχει γίνει?

Επίσης πότε άλλαξες τελευταία φορά συμπλέκτη, λαδια κιβωτιου. Από ότι φαίνεται το συχρονιζε ρουλεμάν κολλάει ή το κιβωτιο έχει τριβες που επηρεάζουν τον κινητηρα καθώς πατάς τον συμπλέκτη. 

Επίσης σε ηλεκτρολόγικο κομμάτι, το δυναμό σε τι κατάσταση είναι? Κανει βυθισεις τάσης στο ρελαντί? Η μπαταρία ποτέ αλλάχτηκε τελευταία φορά?

Η πεταλούδα αλλάχτηκε και ρυθμίστηκε πριν 1 μήνα. Συμπλέκτη δεν έχω αλλάξει ποτέ. Το δυναμό το είδαν και είπαν πως είναι εντάξει, η μπαταρία έχει αλλαχτεί πριν 2 μήνες. 

21 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Tρόμπα καυσίμου;Χαλασμένος χρονισμός;

Τρόμπα την είδαν είπαν είναι οκ, χρονισμό δεν το κοίταξαν για να πω την αλήθεια. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, shdrf είπε

Η πεταλούδα αλλάχτηκε και ρυθμίστηκε πριν 1 μήνα. Συμπλέκτη δεν έχω αλλάξει ποτέ. Το δυναμό το είδαν και είπαν πως είναι εντάξει, η μπαταρία έχει αλλαχτεί πριν 2 μήνες. 

Οκ. Καλό είναι να αλλαχτούν τα λάδια στο κιβωτιο και αν είναι εύκολο να λιπανθει το συγχρονιζε με κάποιο σπρέι. 

Τώρα παίζει να είναι και τρόμπα βενζίνης ή προβλημα στο δίκτυο βενζίνης γενικότερα. 

Αν και ακούγεται άσχετο για τόσο παλιό κινητηρα, μπορείς να μου πεις τι λάδια βάζεις?

Σχετικά με την ρύθμιση πεταλούδας έγινε με πατημένο τον συμπλέκτη ώστε να ρυθμιστεί χωρίς φορτίο η μηχανή ή έγινε με το συμπλέκτη σε νεκρά?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, atheatos είπε

Οκ. Καλό είναι να αλλαχτούν τα λάδια στο κιβωτιο και αν είναι εύκολο να λιπανθει το συγχρονιζε με κάποιο σπρέι. 

Τώρα παίζει να είναι και τρόμπα βενζίνης ή προβλημα στο δίκτυο βενζίνης γενικότερα. 

Αν και ακούγεται άσχετο για τόσο παλιό κινητηρα, μπορείς να μου πεις τι λάδια βάζεις?

Σχετικά με την ρύθμιση πεταλούδας έγινε με πατημένο τον συμπλέκτη ώστε να ρυθμιστεί χωρίς φορτίο η μηχανή ή έγινε με το συμπλέκτη σε νεκρά?

Ωραία θα το κοιτάξω αυτό με την βενζίνη. Τα λάδια τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς συγνώμη όσο για την πεταλούδα η ρύθμιση έγινε με το συμπλέκτη σε νεκρά. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, shdrf είπε

Ωραία θα το κοιτάξω αυτό με την βενζίνη. Τα λάδια τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς συγνώμη όσο για την πεταλούδα η ρύθμιση έγινε με το συμπλέκτη σε νεκρά. 

Προσπαθήστε ξανά με πατημένο τον συμπλεκτη να φτιαξεται το ρελαντί έτσι ωστε όταν τον αφήνεις να πέφτουν οι στροφες μεν χωρίς να σβήνει δε. 

Καλό είναι να αλλαζονται τα λάδια του κιβωτίου αν έχουν συμπληρώσει πενταετία , ανεξάρτητους χιλιομέτρων.

Όσο για τα λάδια κινητήρα κάθε χρόνο επίσης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...