Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@sattack υπάρχει η Gigabyte B550M DS3H Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket στα 100 ευρώ. Κερδίζω κάτι σε απόδοση / επίδοση; Επίσης για τον δίσκο, με καλύπτει στα 500gb (ούτε 200 δεν χρειάζομαι, μην σου πω ότι μπορεί να πάρω μικρότερο), θα τρέχει windows, απλά προγράμματα και κανα παιχνίδι.

@TopCLR με το παπάκι θα χαλάσω 5 ευρώ βενζίνη, χαλάλι :D

@MauroPaltoudias η πρώτη μου σκέψη αυτή ήταν (beelink ser5 στα 499 ευρώ) αλλά δεν μου κάθεται καλά... Τουλάχιστον όχι ακόμα, ίσως σε μερικά χρόνια να έχουν καλύτερη GPU και καλύτερες επιδόσεις overall. 

7 λεπτά πριν, Coscas είπε

Ρε παιδιά! Με 6400...τι παιχνίδια να τρέξει; 

Κρίμα τα 32 gb μνήμη και ο 5600 (και η μητρική)...Ας πήγαινε τότε σε ενσωματωμένα γραφικά

Και οπωσδήποτε ανεμιστήρας γιά ποιό λόγο, αφού δεν θα τρέχει games; Και nvme...(που οι διαφορές είναι μόνο στο φόρτωμα των windows)

Η καλύτερη! Μαζί με Super Flower και τα καλά gold tης Corsair

Για τον δίσκο και την μνήμη στα 32gb δεν έχω αποφασίσει ακόμα σίγουρα. Για καλή κάρτα γραφικών πρέπει να δώσω 200 ευρώ + υποχρεωτικά την ψύκτρα (φαντάζομαι). Δεν θα ξεφύγει το budget; 

Για το τροφοδοτικό, οκ κρατάω το Seasonic.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tolis84 Το τι σου κάθεται καλά (αφού πρόκειται ξεκάθαρα περί μιας ιδέας, χωρίς απτά επιχειρήματα), με αυτό που μπορεί να σου πει κάποιος που έχει ένα τέτοιο στην κατοχή του (άρα το χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση), καταλαβαίνεις πολύ καλά και μόνος σου, ότι απέχουν παρασάγγας.. Μην παρεξηγησεις το ύφος του γραπτού λόγου, στο λέω εντελώς φιλικά και θέλοντας να σε βοηθήσω.

Εν πάση περιπτώσει, δες και αυτό που αγόρασα πριν ενάμιση μήνα και από το οποίο είμαι πλήρως ευχαριστημένος. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sattack είπε

καμμια απο αυτες τις Asrock απο τη λιστα, λενε τιποτα? Ισως εκεινη που λεει Phantom Gaming και εχει και PCIe 4.0 ?

PCIe 4.0 έχουν όλες εκτός από μια MSI B550 Gaming Gen3 που έχει PCIe 3.0 (Πως τους την "βάρεσε" στην MSI δεν καταλαβαίνω).

Για κάποιον λόγο, προσωπικά, δεν "μου κάθεται καλά" η Phantom Gaming 4 (κάτι πρέπει να είχα διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν για Β450 ή Β550).

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tolis84 είπε

@sattack υπάρχει η Gigabyte B550M DS3H Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket στα 100 ευρώ. Κερδίζω κάτι σε απόδοση / επίδοση; Επίσης για τον δίσκο, με καλύπτει στα 500gb (ούτε 200 δεν χρειάζομαι, μην σου πω ότι μπορεί να πάρω μικρότερο), θα τρέχει windows, απλά προγράμματα και κανα παιχνίδι.

main-qimg-8fec5427c9d8be30b4533d1ab5a336f0-lq

ειναι νεοτερο μοντελο, με PCIe 4.0, θεωρητικα καλυτερα κυκλωματα τροφοδοσιας, καλυτερη υποστηριξη ταχυτερων μηνμων. Αν ειναι στα ιδια λεφτα και δεν ειναι καποιο προβληματικο μοντελο, σιγουρα καλυτερα Β550 αντι Β450

για το δισκο ειναι θεμα αισθησης οτι πετας χρηματα! καλυτερα μην παρεις τιποτα! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, tolis84 said:

Για τον δίσκο και την μνήμη στα 32gb δεν έχω αποφασίσει ακόμα σίγουρα. Για καλή κάρτα γραφικών πρέπει να δώσω 200 ευρώ + υποχρεωτικά την ψύκτρα (φαντάζομαι). Δεν θα ξεφύγει το budget; 

Για το τροφοδοτικό, οκ κρατάω το Seasonic.

Αμα το θές μόνο γιά σερφάρισμα, δίνεις πολλά γιά μητρική κατά την γνώμη μου. Οι μητρικές, δεν δίνουν καμμία απολύτως καλύτερη επίδοση. Μόνο σε θέματα θυρών είναι χρήσιμες

Seasonic, σου κανει το gold 550   https://www.skroutz.gr/s/30023281/Seasonic-G12-GC-550W-Mayro-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Wired-80-Plus-Gold.html

Βέβαια, είδα ότι με 5600 και 6400, κάτι τρέχεις άμα κατεβάσεις αναλύσεις στα medium και low με τον 5600 (5600x έχει στο βίντεο, οπότε στα ίδια είσαι)

AMD RX 6400 || R5 5600X || 60 Games || 1080p ||

Οπότε, προχώρα σ' αυτά που έχεις αποφασίσει

Επεξ/σία από Coscas
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

@tolis84 Το τι σου κάθεται (αφού πρόκειται ξεκάθαρα περί μιας ιδέας, χωρίς απτά επιχειρήματα), με αυτό που μπορεί να σου πει κάποιος που έχει ένα τέτοιο στην κατοχή του (άρα το χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση), καταλαβαίνεις πολύ καλά και μόνος σου, ότι απέχουν παρασάγγας.. Μην παρεξηγησεις το ύφος του γραπτού λόγου, στο λέω εντελώς φιλικά και θέλοντας να σε βοηθήσω.

Εν πάση περιπτώσει, δες και αυτό που αγόρασα πριν ενάμιση μήνα και από το οποίο είμαι πλήρως ευχαριστημένος. 

Δεν παρεξηγώ καθόλου το ύφος σου, η αρχική ιδέα όπως είπα ήταν mini pc. Με ανησυχεί λίγο το 1 έτος εγγύησης και τι γίνεται αν χαλάσει μέσα στην εγγύηση κτλ. Επίσης σε κάποια βίντεο είδα ότι το beelink ser5 Ryzen 7 5800H δεν έχει καλές αποδόσεις σε games. Θα μου πεις, έχει η κάρτα γραφικών που επέλεξα καλές επιδόσεις; Αυτό που μου έστειλες δεν το ήξερα, θα το ψάξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάξτο γενικότερα και μην κολλάς σε συγκεκριμένο μοντέλο. Αξιόπιστα -όσο μπορεί να τα χαρακτηρίσει κάποιος έτσι- κινέζικα brands υπάρχουν (είναι η beelink προφανώς, είναι η gmktec, είναι και διάφορες άλλες όμως). Βλάβες δεν φαίνεται να παρουσιάζουν στην πλειοψηφία τους.

ΥΓ Λάβε υπόψη και τη διαφορά σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ενέργειας, που καιρό με τον καιρό αρχίζει να απασχολεί όλο και περισσότερο τους χρήστες.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, sattack είπε

ειναι νεοτερο μοντελο, με PCIe 4.0, θεωρητικα καλυτερα κυκλωματα τροφοδοσιας, καλυτερη υποστηριξη ταχυτερων μηνμων. Αν ειναι στα ιδια λεφτα και δεν ειναι καποιο προβληματικο μοντελο, σιγουρα καλυτερα Β550 αντι Β450

για το δισκο ειναι θεμα αισθησης οτι πετας χρηματα! καλυτερα μην παρεις τιποτα! 

Δεν έχει και τις καλύτερες κριτικές πάντως. Θέλει περισσότερο ψάξιμο.

Ο M2 αφαιρέθηκε κάθως έκρινα άσκοπη την αγορά. Είμαστε στα 497 ευρώ τώρα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tolis84 είπε

Δεν έχει και τις καλύτερες κριτικές πάντως. Θέλει περισσότερο ψάξιμο.

Ο M2 αφαιρέθηκε κάθως έκρινα άσκοπη την αγορά. Είμαστε στα 497 ευρώ τώρα.

Καλά έκανες. Όντως ήταν λεφτα άσκοπα. Ενώ η μνήμη δεν είναι καθόλου! Άσκοπο είναι να δώσεις 41Ε για 2x8 αντί για 55E για 2x16GB. Πραγματικά, μην το σκέφτεσαι καθόλου αυτό. 

Τροφοδοτικό, ο φίλος παραπάνω και εγώ σου προτείναμε το ίδιο μοντέλο Seasonic gold, σε 550W και 750W. Aυτό, γιατί για κάποιο περίεργο λόγο το 650W εχει τελείως παράλογη τιμή στο skroutz. 

Οπότε κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερη σειρά αυτή η Gold, από την bronze. Ανάλογα τα χρήματα που μπορείς, πάρε ένα από τα 2. 

Δημοσ.

Εγω παιδια θα κρατουσα το "ΟΓΚΩΔΕΣ κουτι κατω απο το γραφειο" Δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι, αυτο που εχει ο φιλος, αλλα οταν ακουω "ογκωδες" για κουτι PC, με εξιταρει. Φανταζομαι ενα ευρυχωρο κουτι, να χωρα ανετα οτι του βαλω, θεσεις για αρκετους ανεμιστηρες με καλο air flow, ανετο cable managment, σηγουρα και το προτιμω, απο οποιοδηποτε mini. Kι εγω μεγαλο κουτι εχω και μαληστα πανω στο γραφειο, ενα μετρο μακρυα απο την οθονη και δεν μου ειναι καθολου ενοχλητικο.

Συμφωνω απολυτα με οσους λενε οτι ενα ποιοτικο τροφοδοτικο ειναι επενδυση και δεν κανουμε οικονομια σε αυτο. Οποτε θα επελεγα ενα seasonic gold (απο τις κορυφαιες εταιριες) 600-650w θα καλυψει τον φιλο.

Για Sapphire Radeon, τιποτα λιγοτερο απο 6600, Καρτα με καλες δυνατοτητες και οικονομικη, οτι πιο WFM στην κατηγορια της. Θα καλυψει ανετα πιστευω τις αναγκες, του φιλου μας για μια 5ετια.

Μητρικη θα διαλεγα μια με 2 θεσεις Μ2 για μελλοντικη χριση. Δισκους θα χρισημοποιουσα τους υπαρχοντες, οπως και την 16αρα μνημη, προς το παρον, για οικονομια.

Τελος για επεξεργαστη, αν οχι AMD, που ειμαι υπερ, απο τους 2 intel, που αναφερει τον 12400, γιατι ειναι πιο νεο μοντελο και στα ιδια χρηματα.

Καλες αγορες ευχομαι στον φιλο μας

Δημοσ.
1 hour ago, tolis84 said:

Στα 536 ευρώ με M2 (άντε θα πάρω και δίσκο, με ψήσατε) και ram 2x16 (συμφωνώ φίλε sattack):

ΚΟΥΤΙ   Deepcool Macube 110 Mini Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Μαύρο 57
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ   AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί με Ψύκτρα 80
ΜΗΤΡΙΚΗ   Gigabyte B450M DS3H WiFi Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket 88
ΨΥΚΤΡΑ   Arctic Freezer 36 Ψύκτρα Επεξεργαστή για Socket 1700/1851/AM4/AM5 25
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ   Seasonic B12-BC 650W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Wired 80 Plus Bronze 65
ΜΝΗΜΕΣ   G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 3200 για Desktop 57
ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ   Sapphire Radeon RX 6400 4GB GDDR6 Pulse LP 125
ΔΙΣΚΟΣ M2   Crucial P3 SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 3.0 39

Τι λέτε;;; Κάτι κάνουμε;;;

Γιατί Seasonic (δεν την ήξερα) αντί για Be quiet; Τόσο καλή είναι;

Σερφάρισμα, office (word, excel) και λίγο gaming. Δεν τρέχω βαριά προγράμματα.

Όσο κοστίζει ο Ryzen 5600 με την RX6400 και το έχτρα Cooler που έχεις βάλει, τόσο κάνει σχεδόν ο Ryzen 8700G. Σε αυτά τα λεφτά προτιμότερο να πάρεις τον 8700G πάρα τον συνδυασμό 5600+6400+Cooler. O 8700G είναι καλύτερος σαν επεξεργαστής , σε γραφικά είναι το ίδιο με την RX6400 και επιπλέον θα πας σε καινούργια πλατφόρμα.

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Εγω παιδια θα κρατουσα το "ΟΓΚΩΔΕΣ κουτι κατω απο το γραφειο" Δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι, αυτο που εχει ο φιλος, αλλα οταν ακουω "ογκωδες" για κουτι PC, με εξιταρει. Φανταζομαι ενα ευρυχωρο κουτι, να χωρα ανετα οτι του βαλω, θεσεις για αρκετους ανεμιστηρες με καλο air flow, ανετο cable managment, σηγουρα και το προτιμω, απο οποιοδηποτε mini. Kι εγω μεγαλο κουτι εχω και μαληστα πανω στο γραφειο, ενα μετρο μακρυα απο την οθονη και δεν μου ειναι καθολου ενοχλητικο.

...

Για Sapphire Radeon, τιποτα λιγοτερο απο 6600, Καρτα με καλες δυνατοτητες και οικονομικη, οτι πιο WFM στην κατηγορια της. Θα καλυψει ανετα πιστευω τις αναγκες, του φιλου μας για μια 5ετια.

... Δισκους θα χρισημοποιουσα τους υπαρχοντες, οπως και την 16αρα μνημη, προς το παρον, για οικονομια.

Για το κουτί μην ενθουσιάζεσαι τόσο γιατί ανέφερε σύστημα 11 ετών. Αν δεν το δούμε μην βγάζουμε συμπέρασμα. Μην είναι κανένας δεινόσαυρος που ούτε ανεμιστήρες παίρνει, ούτε airflow έχει αλλά έχει το τριπλάσιο βάρος από τα σημερινά!

Για την κάρτα γραφικών δήλωσε ότι δεν δίνει πάνω από 130€ αλλά και η RX6600 στα 200+€ δεν "χωράει" στο budget των 500€ (+, -).

Η 16αρα μνήμη δεν υπάρχει, δεν την έχει για την ακρίβεια.

33 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

O 8700G είναι καλύτερος σαν επεξεργαστής , σε γραφικά είναι το ίδιο με την RX6400 και επιπλέον θα πας σε καινούργια πλατφόρμα.

Έχεις δίκιο για την ισχύ των γραφικών του 8700G (είναι σχεδόν ισάξια της RX6400) αλλά αν πρόσεξες παραπάνω έκανα μια σύνθεση με 8500G που υπερβαίνει το budget των 500€. Τώρα αν θες να του προτείνεις σύστημα με 8700G και.. ότι φθηνότερο από τα υπόλοιπα κομμάτια για να "κάτσει" στα 500€. "Be my guest" που λένε και οι αμερικάνοι!

• Like 1
Δημοσ.

Σύμφωνα με αυτά που είπατε, πρόσθεσα το Seasonic G12 GC 750W και αφαίρεσα τον M2 που δεν τον χρειάζομαι άμεσα. 

@Chris2756 Έχω τοCorsair CC-9011023-WW Carbide Series 200R Compact ATX. Ωραίο κουτί και εννοείται ότι είναι ευρύχωρο αλλά από την άλλη σκέψου ότι το έχω παράλληλα με τον τοίχο και όχι προς τα έξω γιατί εξέχει αρκετά (και επείδη το γραφείο μου είναι στο υπνοδωμάτιο κλείνει και τον διάδρομο μπροστά από το κρεβάτι). Θέλω κάτι πιο μικρό, θεωρώ ότι δεν θα έχω πρόβλημα με τον χώρο μέσα καθώς αφενός η κάρτα γραφικών δεν είναι κανά τέρας και αφετέρου θα συνδέσω μόνο 2 δίσκους. 

@Aten-Ra Με αφαίρεση ψύκτρας και κάρτας γραφικών και προσθήκη 8700G και αντίστοιχης μητρικής (πχ Gigabyte B650M Gaming X AX rev. 1.x Wi-Fi) πάμε στα 650 ευρώ. Δεν είναι κακή ιδέα αλλα ξεφεύγουμε πάρα πολύ χρηματικά. 

Δημοσ.

Άλλο cpu cooler αργότερα εφόσον μετράει κάθε ευρώ αυτή τη στιγμή. Φανάκια προεγκατεστημένα με το κουτί γράφει, επομένως κι αυτά αργότερα αν θες να τα αλλάξεις και να πάρεις σετ arctic με 25 ευρώ. Χειμώνα έχουμε τώρα, υποφερτές θα είναι οι θερμοκρασίες. Εγώ με stock cooler είμαι στην 7600, 6 case fans και το κουτί σε μη ιδανική θέση για airflow και η CPU είναι κρύα. Focus στην κάρτα γραφικών και στον 5600x (μπορείς να πέσεις σε 5500 με 20 ευρώ λιγότερα αν θες αλλά μια φορά θα πάρεις cpu σε AM4 σύστημα οπότε γιατί). Επίσης με 8 ευρώ λιγότερα παίρνεις motherboard biostar, εγώ έβαλα της gigabyte που είδα περισσότερες κριτικές με μια ματιά που έριξα.Screenshot2024-12-22220506.png.f27dfcd70def8a8a1e2a9a48a15ac7e1.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...