giannis808 Δημοσ. Σάββατο στις 08:00 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:00 μμ 2 hours ago, definitio said: Εμένα το κινητό (Realme 7 5G) είναι τυπικά συμβατό κ είχε τις σωστές ρυθμίσεις APN αλλά 5G δεν πιάνει.. Για όσους δεν βρίσκουν τις ρυθμίσεις, δείτε εδώ Στέλνοντας μηνύματα για ενεργοποίηση 5G & Wifi-Calling (5G / WIFICALL στο 1333) λαμβάνω απάντηση ότι δεν είναι συμβατό το κινητό... Πάντως, - στο "preferred network type" μού εμφανίζει 5G ("5G/4G/3G/2G (Auto)"), ενώ σε άλλο κινητό δεν έχω καν την επιλογή 5G - το Wi-fi Calling εμφανίζεται ενεργοποιημένο. ΥΓ Ασχετο, αλλά αυτό πώς μου διέφυγε https://www.datajournalists.co.uk/2025/01/08/cosmote-dyo-ypoklopes-dedomenon-apo-hackers-ethapse-i-eisaggelia/ Βάλε σε ένα άλλο κινητό την σιμ και θα δουλέψει. Εφόσον σου βγάζει μη συμβατό, αν το βάλεις σε άλλο κινητό θα δουλέψει πιστεύω
oldnew Δημοσ. Σάββατο στις 09:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:19 μμ (επεξεργασμένο) 4 hours ago, Vinsomnia said: Εαν μπορείς ενημέρωσέ μας όταν μάθεις. Εάν δεν διορθωθεί μέσα στην εβδομάδα θα ακυρώσω και εγώ. Λοιπον 2 θέματα : 1. Βρηκα το φιλο που είχε πρόβλημα, του εβγαζε Ε.. Τελικά λύθηκε το πρόβλημα. Η κόσμοτε είναι να μη πω τι.. Για τα πανηγύρια. Υποτίθεται πουλάει μια υπηρεσία, και οταν δε δουλεύει καλά δε γνωρίζουν τι γίνεται και σε στέλνουν απ τον ανα στον καιαφα. Αφου μεσω εφαρμογής whatsup μιλήσαμε μεσω μυνηματων με το help desk, πως λέγεται εκει και καναμε οτι λέγανε (5g σε 1333, START σε 1333 κλπ), μας λέγανε, Είναι ολα μια χαρα! Η σύνδεση σας είναι τέλεια! Στο chatgpt να μιλάγαμε καλύτερα θα συνεννοουμαστε. Με τα πολλα αφού τους εξηγήσεις 8888 φορές οτι δεν ανοίγει ουτε ιστοσελίδα και έχω δίπλα αλλο κινητό κόσμοτε που εχει ταχύτητα σφαίρα, κάποια στιγμή το δίνουν βλάβη, και θα πας πάρει τηλ ο τεχνικός. Ο τεχνικός λοιπόν δεν πηρε ποτέ τηλέφωνο. Ξανα με την εφαρμογή, τα ιδια πάλι, παλι "εμείς εδώ τη βλέπουμε μια χαρα τη σύνδεση σας", τους λέει στο τέλος άγρια δώσε μου τα λεφτά μου πισω. Εκει τον σύνδεσαν με εναν τεχνικό ο οποίος ηξερε τι συνέβαινε, δεν δουλεύει καλα ενας υπολογιστής τους και κυρίως τις μη εργάσιμες δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία. Πάτησε ενα κουμπί αυτός εκει και ουτε restart το κινητο δεν ήθελε, σφαιρα ταχύτητα.. 2. Εχω παρει και εγω τη συγκεκριμένη καρτα, και την ενεργοποίησα σημερα.. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που είχε και ο φίλος μου.. 2 στα 2 σημαίνει ότι δεν είναι και τοσο σπάνιο. Αντε να βγαλω ακρη κάνοντας τα ιδια τώρα.. Όπως είπε και ο φίλος μου, από Δευτέρα. Σαββατοκύριακο δεν ασχολήται κανενας απλα σε δουλευουν. Στην περίπτωση μου η μόνη διάφορα απ την περίπτωση του φίλου μου οταν στέλνω 5G στο 1333, γράφει θα ενημερωθητε με γραπτό μυνημα για το αίτημα σας σε λιγα λεπτά και 4 ωρες μετα δεν έρχεται καν απάντηση. Επεξ/σία Σάββατο στις 09:25 μμ από oldnew
ultrahd Δημοσ. Σάββατο στις 09:59 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:59 μμ (επεξεργασμένο) Πολύ σημαντικά τα όσα αναφέρεις φίλε μου! Όταν λες ότι τις μη εργάσιμες ημέρες (ΣΚ κυρίως λογικά) δεν δουλεύει καλά ένας υπολογιστής τους και δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία,σε ποια διαδικασία αναφέρεσαι? Αναφέρεσαι στη διαδικασία της online ενεργοποίησης της sim ? Αν ναι,στην περίπτωση σας ήταν online ενεργοποίηση με φορητότητα αριθμού ή για καινούργιο αριθμό? Επίσης μήπως γνωρίζει κανείς αν τα 5G και volte μπορεί να "στα ανοίξει" το helpdesk της cosmote ειδικά στην περίπτωση που η συσκευή σου είναι μέσα στη λίστα με τα πιστοποιημένα 5G κινητά από την cosmote, αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο τα sms στο 1333 σου λένε πως η συσκευή δεν είναι συμβατή? Κι εγώ στο πρόσφατο παρελθόν είχα κάνει δουλειά βάζοντας τη sim σε συμβατό κινητό 5G πιστοποιημένο από την cosmote και αποστολή των σχετικών μηνυμάτων.Αλλα δυστυχώς δεν έχουμε συνεχώς εύκαιρα συμβατά κινητά για να το κάνουμε οπότε το χρειαστούμε.Επισης αν δεν κάνω λάθος,αν για κάποιο λόγο αλλάξεις κάρτα sim (αντικατάσταση sim),νομίζω ότι η νέα κάρτα sim θέλει πάλι από την αρχή τη διαδικασία να μπει σε συμβατό κινητό και να σταλούν τα σχετικά μηνύματα στο 1333.Αυτο με κάποια επιφύλαξη αλλά μου φαίνεται πως η ενεργοποίηση γίνεται στην εκάστοτε sim και όχι γενικά στον αριθμό σου.Ας μας πει και κάποιος φίλος που μπορεί να το γνωρίζει καλύτερα. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:04 μμ από ultrahd
Vinsomnia Δημοσ. Σάββατο στις 10:06 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:06 μμ 45 minutes ago, oldnew said: Λοιπον 2 θέματα : 1. Βρηκα το φιλο που είχε πρόβλημα, του εβγαζε Ε.. Τελικά λύθηκε το πρόβλημα. Η κόσμοτε είναι να μη πω τι.. Για τα πανηγύρια. Υποτίθεται πουλάει μια υπηρεσία, και οταν δε δουλεύει καλά δε γνωρίζουν τι γίνεται και σε στέλνουν απ τον ανα στον καιαφα. Αφου μεσω εφαρμογής whatsup μιλήσαμε μεσω μυνηματων με το help desk, πως λέγεται εκει και καναμε οτι λέγανε (5g σε 1333, START σε 1333 κλπ), μας λέγανε, Είναι ολα μια χαρα! Η σύνδεση σας είναι τέλεια! Στο chatgpt να μιλάγαμε καλύτερα θα συνεννοουμαστε. Με τα πολλα αφού τους εξηγήσεις 8888 φορές οτι δεν ανοίγει ουτε ιστοσελίδα και έχω δίπλα αλλο κινητό κόσμοτε που εχει ταχύτητα σφαίρα, κάποια στιγμή το δίνουν βλάβη, και θα πας πάρει τηλ ο τεχνικός. Ο τεχνικός λοιπόν δεν πηρε ποτέ τηλέφωνο. Ξανα με την εφαρμογή, τα ιδια πάλι, παλι "εμείς εδώ τη βλέπουμε μια χαρα τη σύνδεση σας", τους λέει στο τέλος άγρια δώσε μου τα λεφτά μου πισω. Εκει τον σύνδεσαν με εναν τεχνικό ο οποίος ηξερε τι συνέβαινε, δεν δουλεύει καλα ενας υπολογιστής τους και κυρίως τις μη εργάσιμες δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία. Πάτησε ενα κουμπί αυτός εκει και ουτε restart το κινητο δεν ήθελε, σφαιρα ταχύτητα.. 2. Εχω παρει και εγω τη συγκεκριμένη καρτα, και την ενεργοποίησα σημερα.. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που είχε και ο φίλος μου.. 2 στα 2 σημαίνει ότι δεν είναι και τοσο σπάνιο. Αντε να βγαλω ακρη κάνοντας τα ιδια τώρα.. Όπως είπε και ο φίλος μου, από Δευτέρα. Σαββατοκύριακο δεν ασχολήται κανενας απλα σε δουλευουν. Στην περίπτωση μου η μόνη διάφορα απ την περίπτωση του φίλου μου οταν στέλνω 5G στο 1333, γράφει θα ενημερωθητε με γραπτό μυνημα για το αίτημα σας σε λιγα λεπτά και 4 ωρες μετα δεν έρχεται καν απάντηση. Όχι 2/2, 3/3 πες μέτρα και εμένα. Έφυγα επίτηδες από το σπίτι και έκανα βόλτες μέσα στην πόλη μου να δω που θα πιάσω σήμα και ταχύτητα. Παντού μαξ 2 γραμμές σήμα, και όταν παίρνω τηλ ΠΑΝΤΟΥ πηγαίνει 4/4 γραμμές. Είναι πασιφανές ότι δεν έχει να κάνει με "κάλυψη" στην πόλη μου, έχει να κάνει με ρυθμιση της Cosmote. Θα επικοινωνήσω και εγώ Δευτέρα, αν βγάλεις κάποια άκρη ενημέρωσε μας. Προσωπικά εάν βγάλω άκρη, θα ζητήσω οδηγίες από τον τεχνικό λέγοντας πως και άλλα άτομα έχουν το ίδιο πρόβλημα, πείτε μου τι πρέπει να κάνουν για να το λύσουν. 1
dandri Δημοσ. Σάββατο στις 10:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:19 μμ (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Vinsomnia είπε Έφυγα επίτηδες από το σπίτι και έκανα βόλτες μέσα στην πόλη μου να δω που θα πιάσω σήμα και ταχύτητα. Παντού μαξ 2 γραμμές σήμα, και όταν παίρνω τηλ ΠΑΝΤΟΥ πηγαίνει 4/4 γραμμές. Είναι πασιφανές ότι δεν έχει να κάνει με "κάλυψη" στην πόλη μου, έχει να κάνει με ρυθμιση της Cosmote. Θα επικοινωνήσω και εγώ Δευτέρα, αν βγάλεις κάποια άκρη ενημέρωσε μας. Προσωπικά εάν βγάλω άκρη, θα ζητήσω οδηγίες από τον τεχνικό λέγοντας πως και άλλα άτομα έχουν το ίδιο πρόβλημα, πείτε μου τι πρέπει να κάνουν για να το λύσουν. Το έχω παρατηρήσει και εγώ σε πολλές πόλεις και ιδιαίτερα στο νομό Αρκαδίας. Όταν δέχεσαι ή παίρνεις τηλέφωνο, η ένδειξη 5G, εξαφανίζεται, γιατί δίνουν προτεραιότητα στην ομιλία. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:20 μμ από dandri
Vinsomnia Δημοσ. Κυριακή στις 01:54 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:54 πμ 3 hours ago, dandri said: Το έχω παρατηρήσει και εγώ σε πολλές πόλεις και ιδιαίτερα στο νομό Αρκαδίας. Όταν δέχεσαι ή παίρνεις τηλέφωνο, η ένδειξη 5G, εξαφανίζεται, γιατί δίνουν προτεραιότητα στην ομιλία. Αυτό έχει να κάνει και με μια ρύθμιση VoLTE1 που αν δεν κάνω λάθος επιτρέπει ταυτόχρονα δεδομένα και τηλέφωνο μαζί. Πάντως εάν έχεις παρατηρήσει και εσύ να αλλάζει το σήμα αναλόγως εάν τηλεφωνείς ή όχι, κάτι δεν πάει καλά. Εκ πρώτης, σαν προχειροδουλειά της Cosmote μου φαίνεται στην προσπάθεια να σπρώξει SIM και να αυξήσει πελατολόγιο. Γεγονός που δεν είναι συνηθισμένο για Cosmote νομίζω.
andreas1gr Δημοσ. Κυριακή στις 08:47 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:47 πμ (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, dandri είπε Το έχω παρατηρήσει και εγώ σε πολλές πόλεις και ιδιαίτερα στο νομό Αρκαδίας. Όταν δέχεσαι ή παίρνεις τηλέφωνο, η ένδειξη 5G, εξαφανίζεται, γιατί δίνουν προτεραιότητα στην ομιλία. Ενεργοποίησε και εσύ το VoLTE για να έχεις ταυτόχρονα και δεδομένα κσι ομιλία... Επεξ/σία Κυριακή στις 08:47 πμ από andreas1gr
dandri Δημοσ. Κυριακή στις 09:57 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:57 πμ 8 ώρες πριν, Vinsomnia είπε Αυτό έχει να κάνει και με μια ρύθμιση VoLTE1 που αν δεν κάνω λάθος επιτρέπει ταυτόχρονα δεδομένα και τηλέφωνο μαζί. Πάντως εάν έχεις παρατηρήσει και εσύ να αλλάζει το σήμα αναλόγως εάν τηλεφωνείς ή όχι, κάτι δεν πάει καλά. Εκ πρώτης, σαν προχειροδουλειά της Cosmote μου φαίνεται στην προσπάθεια να σπρώξει SIM και να αυξήσει πελατολόγιο. Γεγονός που δεν είναι συνηθισμένο για Cosmote νομίζω. Πάλι στην Αρκαδία με τη Vodafone το ίδιο πράγμα συμβαίνει, δηλαδή αν τηλεφωνείς εξαφανίζεται η ένδειξη 4G. 1 ώρα πριν, andreas1gr είπε Ενεργοποίησε και εσύ το VoLTE για να έχεις ταυτόχρονα και δεδομένα κσι ομιλία... Το iPhone δεν έχει ρύθμιση VoLTE, όπως έχουν τα Android.
andreas1gr Δημοσ. Κυριακή στις 11:00 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:00 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dandri είπε Το iPhone δεν έχει ρύθμιση VoLTE, όπως έχουν τα Android. Μήπως έχεις κάποια παλιά συσκευή που δεν υποστηρίζει; ΥΓ μέσα από την ιστοσελίδα της apple διαβαζουμε... Επεξ/σία Κυριακή στις 11:05 πμ από andreas1gr
lefta_yparxoun Δημοσ. Κυριακή στις 11:09 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:09 πμ Στα iphone volte & wificalling είναι μαζί, αφού ενεγοποιηθεί το wificalling εμφανίζεται το volte δείτε εδώ
dandri Δημοσ. Κυριακή στις 12:11 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:11 μμ 1 ώρα πριν, andreas1gr είπε Μήπως έχεις κάποια παλιά συσκευή που δεν υποστηρίζει; Όχι 1 ώρα πριν, lefta_yparxoun είπε Στα iphone volte & wificalling είναι μαζί, αφού ενεγοποιηθεί το wificalling εμφανίζεται το volte Στην Αρκαδία δεν έχω σταθερό, συνεπώς δεν έχω wi-fi calling.΄Εχω μόνο Vodafone 4G και ταχύτητα 30 Mbps.
andreas1gr Δημοσ. Κυριακή στις 12:25 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:25 μμ 12 λεπτά πριν, dandri είπε Όχι Ε τότε κάτι δεν κάνεις καλά γιατί η ίδια η apple λέει ότι υποστηρίζει την συγκεκριμένη υπηρεσία...
dandri Δημοσ. Κυριακή στις 12:27 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:27 μμ 1 λεπτό πριν, andreas1gr είπε Ε τότε κάτι δεν κάνεις καλά γιατί η ίδια η apple λέει ότι υποστηρίζει την συγκεκριμένη υπηρεσία... Όπως είπα και πιο πάνω, Στην Αρκαδία δεν έχω σταθερό, συνεπώς δεν έχω wi-fi calling.΄Εχω μόνο Vodafone 4G και ταχύτητα 30 Mbps.
andreas1gr Δημοσ. Κυριακή στις 12:32 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:32 μμ 2 λεπτά πριν, dandri είπε Όπως είπα και πιο πάνω, Στην Αρκαδία δεν έχω σταθερό, συνεπώς δεν έχω wi-fi calling.΄Εχω μόνο Vodafone 4G και ταχύτητα 30 Mbps. Παμε παλι απο την αρχή.... Δεν έχει σχέση η ταχύτητα ή το 4G με το να έχεις ενεργοποιημενο το VoLTE και να μπορείς να σερφαρεις όσο μιλάς στο τηλέφωνο... 1
Noloukos Δημοσ. Κυριακή στις 12:48 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:48 μμ 20 λεπτά πριν, dandri είπε Όπως είπα και πιο πάνω, Στην Αρκαδία δεν έχω σταθερό, συνεπώς δεν έχω wi-fi calling.΄Εχω μόνο Vodafone 4G και ταχύτητα 30 Mbps. 14 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Παμε παλι απο την αρχή.... Δεν έχει σχέση η ταχύτητα ή το 4G με το να έχεις ενεργοποιημενο το VoLTE και να μπορείς να σερφαρεις όσο μιλάς στο τηλέφωνο... Στο iphone wifi calling και volte είναι μια ρύθμιση σε αντίθεση με τα android που είναι ξεχωριστά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από ChrisN.S.,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα