sattack Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Πήρα για 1η φορά ΑΜ5 DDR5 σύστημα με αυτά τα κομμάτια: MSI Β650 Tomahawk Patriot 64GB (2x32) με SK Hynix EXPO 1: 6000 c30 (XMP1 λέει c36) EXPO/XMP2 5600 c36 Και Ryzen 7 8700g Όταν bootαρει στα win11prο, το AIDA λέει 4800. (Το cpuz λέει Memory: DRAM Frequency 999MHz. Μαλλον επειδή είναι idle) Spoiler Έβαλα και το τελευταίο Bios του Νοεμβρίου (v1L2). Υποτίθεται ότι θα ήταν κάτι απλό, απλώς να επιλέξω στο BIOS το EXPO. Αλλά μετά δεν μπουταρει. Ανάβει το κίτρινο λαμπάκι για error μνήμης. Προσπαθώ με το χαμηλότερο ΕΧPO2 αλλά δεν... Το κάνει καναδυο φορές αυτό και μετά μπουτάρει και βλέπω πάλι 4800. Μάλλον μπουτάρει με safe ρυθμίσεις. Δοκίμασα να πατήσω και την επιλογή Game Boost για τη cpu μπας και βοηθήσει, αλλα δεν... Spoiler 1η φορά παίρνω ΑΜ5, αλλα δεν βλέπω τίποτα ιδιαίτερες επιλογες εδώ. Κάνω εγώ κάτι λάθος? Ή έπεσα σε ασυμβατότητα των συγκεκριμένων μνημών με τη μητρική ή με το cpu? ξαναμπήκα στο BIOS στο Advance και είχε μια άλλη επιλογή εκεί, για "optimized Performance Profile: Hynix 32GB 6000" και νομίζω πέτυχε. Spoiler Spoiler τα CLKs όμως είναι διαφορετικά από αυτά που λέει το EXPO/XMP . Και V έβαλε 1.400 Να το αφήσω ετσι? Να κάνω κάτι αλλο? Να το βάζω στα default 4800 για καθημερινά και να το αλλάζω σε αυτά εδώ μόνο αν θέλω κάποια πιο έντονη εργασία να κάνω? Spoiler Spoiler Η επιλογή Game Boost τι ακριβως κανει στους AMD Ryzen? Να την αφήσω ή καλύτερα να το βγάλω off? (Μάλλον οff καλύτερα, ε?) Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από sattack
sattack Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Τελικά μπήκα πάλι στο BIOS και ξαναδοκίμασα να βγάλω αυτό το "optimized Performance Profile: Hynix 32GB 6000" και να δοκιμάσω πάλι απλώς να πατήσω το EXPO1 και αυτή τη φορά δούλεψε κανονικά! Δεν μπορω να καταλαβω τι παίζει... Και τωρα πήρε τα σωστά clocks από το EXPO (30-40-40-76-117) και επίσης και τα σωστά V (1.35) Πάντως το memory read test του AIDA ειναι πιο χαμηλό τώρα, παρόλο το C30 αντί για C32. Έχει κάποιος κάποιο σχόλιο ή κάποια εξήγηση για όλα αυτά? Μήπως πόσταρα σε λάθος κατηγορία?
Sheogorath Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Έπεσαν λίγο τα νούμερα και ανέβηκε το latency γιατί ενώ το cas lat έπεσε, τα άλλα από 38 πήγαν 40, κτλ. Στο ΑΜ4 είχε προτεινόμενα μέχρι και για τα secondaries, δεν γνωρίζω αν έχει αντίστοιχο για ΑΜ5 (λογικά έχει). Βρες και βάλε tight timings και θα φτιάξει πολύ. Επίσης βάλε την κανονική άδεια και όχι trial για να ξέρεις τι γίνεται. Αν δεν την βρίσκεις στείλε μήνυμα να δω αν μπορώ να σου στείλω αυτή που μου έδωσε ο θείος μου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα