Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα λίγη βοήθεια στη μεταφορά που σκέφτομαι να κάνω του rack από εντός του σπιτιού σε μία αποθήκη για να είναι λίγο πιο οργανωμένα τα πράγματα.

Spoiler

DRqc2P6.png

Αυτή τη στιγμή έχω τα πάντα όλα στο Δωμάτιο #1. Router + Switch + 1 AP για τον όροφο + 4 servers. Επίσης φεύγουν από εκεί 2 γραμμές στο σαλόνι (TV + PS4), 2 στο τελευταίο (χρησιμοποιώ την 1 για να κατεβάζω την σύνδεση από Wisp και στην άλλη έχω ένα μικρό switch για να δώσω σε AP + PC), και 2 στον κάτω όροφο για 1 AP + backup..

Η γραμμή του ΟΤΕ καταλήγει εκεί μέσα όπως και τον Wisp τον κατεβάζω από την ταράτσα σε εκείνο το δωμάτιο.

Είναι εφικτό να τα μεταφέρω στην αποθήκη ή τζάμπα το παιδεύω; Σκεφτόμουν να τραβήξω εξωτερική οπτική ίνα από το Δωμάτιο #1 στην αποθήκη και να τα στήσω όλα εκεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από jmirko15
Δημοσ.

Ο ΟΤΕ έχει εξωτερικό κουτί ή υπάρχει διακλάδωση μέσα σε κάποια πολυκατοικία; Αν είναι εξωτερικό είναι εύκολο να το μετακινήσεις όπως είναι εύκολο να μετακινήσεις και το καλώδιο του wisp με τον ίδιο τρόπο στην αποθήκη. Έτσι μπορείς να βάλεις servers και router εκεί και στο δωμάτιο 1 να τραβήξεις την οπτική ίνα απ' την αποθήκη, να βάλεις ένα switch με sfp πόρτα πχ Mikrotik RB260GSP CSS106-1G-4P-1S να πάρεις και ένα Access point γιατί είναι πολύ πιθανό να μην πιάνουν απ' την αποθήκη και έχεις πετύχει τον στόχο σου πιστεύω.

Απ' την άλλη μπορείς να μετακινήσεις μόνο τους servers με μία οπτική ίνα στην Αποθήκη με ένα switch που φαντάζομαι ότι κάνουν και την περισσότερη φασαρία και δεν τους θες στο δωμάτιο.

Η οπτική ίνα δεν είναι απαραίτητη. Μπορεί να είναι και ένα UTP cat6 αλλά εικάζω ότι θα την χρειάζεσαι.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κουτί :P Ακόμα είμαστε με ADSL οπότε η τηλ. γραμμή του ΟΤΕ είναι μέσα στο δωμάτιο.. Απλώς θέλω να είμαι έτοιμος για οοοοόταν έρθει fiber να είναι σε άλλο χώρο.

Θέλω να αδειάσω το δωμάτιο για να είναι πιο "δωμάτιο" πλέον και όχι server room.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, jmirko15 είπε

Δεν υπάρχει κουτί :P Ακόμα είμαστε με ADSL οπότε η τηλ. γραμμή του ΟΤΕ είναι μέσα στο δωμάτιο.. Απλώς θέλω να είμαι έτοιμος για οοοοόταν έρθει fiber να είναι σε άλλο χώρο.

Θέλω να αδειάσω το δωμάτιο για να είναι πιο "δωμάτιο" πλέον και όχι server room.

Παντού υπάρχει ένα σημείο όπου γίνεται μάτιση του καλωδίου του ΟΤΕ μαζί με αυτό που έχεις σπίτι σου.

image.jpeg.84aa57e97ebfce86bedfe023b5a23951.jpeg

image.jpeg.e858b1d92edf8539eea67d6e19bc8ab2.jpeg

Σε πολυκατοικίες αυτό αλλάζει συνήθως και υπάρχει κάπου ένα ντουλάπι συνήθως στο υπόγειο αν υπάρχει ή στο ισόγειο όπου εκεί γίνονται οι διακλαδώσεις.

image.png.d02e4eee28902f914f5c262195b33345.png

Στην πρώτη περίπτωση μπορείς να τραβήξεις από εκεί ένα εξωτερικό UTP και να το πας στην Αποθήκη για παράδειγμα.

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.
3 hours ago, manolis940 said:

Παντού υπάρχει ένα σημείο όπου γίνεται μάτιση του καλωδίου του ΟΤΕ μαζί με αυτό που έχεις σπίτι σου.

image.jpeg.84aa57e97ebfce86bedfe023b5a23951.jpeg

image.jpeg.e858b1d92edf8539eea67d6e19bc8ab2.jpeg

Σε πολυκατοικίες αυτό αλλάζει συνήθως και υπάρχει κάπου ένα ντουλάπι συνήθως στο υπόγειο αν υπάρχει ή στο ισόγειο όπου εκεί γίνονται οι διακλαδώσεις.

image.png.d02e4eee28902f914f5c262195b33345.png

Στην πρώτη περίπτωση μπορείς να τραβήξεις από εκεί ένα εξωτερικό UTP και να το πας στην Αποθήκη για παράδειγμα.

Είναι μονοκατοικία, και η μάτιση γίνεται ουσιαστικά εκτός οικοπέδου. Επειδή είχαμε θέματα με τη γραμμή και ο οτε έλεγε πως από πλευράς τους όλα οκ και φταίει η εσωτερική καλωδίωση, είχαμε τραβήξει από εκείνο το σημείο μέσα στο δωμάτιο αυτό. Μιλάμε για απόσταση όμως :P

Γι'αυτό λέω οοόταν έρθει (ελπίζω..) fiber θα μπει καινούργιο καλώδιο απευθείας στην αποθήκη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...