mikaha Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Βασικά το πρόβλημα μου είναι ότι μετατράπηκε ένα partition γύρω στα 7.5 GB γέματο με τραγούδια (FAT32) σε RAW filesystem μετά απο επανεγκατάσταση των windows (xp pro) στα ήδη υπάρχοντα. Με δεξί κλικ στο partition μου βγάζει 0 στον ελεύθερο και στον δεσμευμενο χώρο και φυσικά δεν μπορώ να μπω. Εκανα και search στο google και διαπίστωσα ότι αυτό συμβαίνει όταν μεταφέρεται ο σκληρός σε άλλο υπολογιστή και μετά πάλι στον αρχικό. 3 ενδεικτικά site που αναφέρονται στο πρόβλημα μου. http://forums.invisionpower.com/lofiversion/index.php/t82751.html http://www.experts-exchange.com/Operating_Systems/Q_21041509.html http://www.tek-tips.com/gviewthread.cfm/pid/751/qid/878993 Στο Acronis Disk director μου λέει: FileSystem: None Partition: 0xb (FAT32) και μέγεθος 7.331 Gb Έχω 2 σκληρούς με 3 partitions (τα 2 στο δευτερο δίσκο). Από το δευτερο σκληρό μόνο το ένα partition μετατράπηκε σε RAW και ήταν το μόνο σε FAT32.
manik Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 RAW παει να πει πως είναι αφορμάριστο.Ότι είχες πριν εκεί πάει χάθηκε.Αν μπεις στα XP μπορείς να το κάνεις από την αρχή format, σε NTFS αυτή την φορά και θα είσαι οκ.
Highlander Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Κάπου έχω δει post στο forum που διορθώνει το πρόβλημα. Ψάξτο πριν κάνεις οτιδήποτε. Αν βρω χρόνο θα το ψάξω και εγώ. http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=381567&highlight=raw http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=298110&highlight=raw http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=362229&highlight=raw http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=356317&highlight=mbrwork Επίσης από ότι έχω προσέξει ο madsc έχει βοηθήσει πολύ κόσμο σε τέτοια προβλήματα. Αν δεν βγάλεις άκρη (προσπάθησε) και δεν δει το topic στείλε του ένα PM.
madsc Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Highlander, το είδα :wink: manik, δεν χάθηκε απαραίτητα ότι είχε εκεί. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα σώσουμε αν δεν πειράξει τίποτα σε αυτό το δίσκο. Καταρχήν μην κάνεις format με οποιοδήποτε πρόγραμμα σε αυτό το partition/δίσκο. Μην αλλάξεις τα partitions μέχρι να δούμε τι γίνεται. Τις πιο πολλές φορές έχουν έρθει "πίσω" παρόμοιες καταστάσεις χρησιμοποιώντας το testdisk και την εντολή write MBR. (Φτιάχνεις δισκέτα για να το τρέξεις). Boot με δισκέτα 98/ME (ορίζεις boot sequence από το bios), κ μετά την δισκέτα του testdisk. Αν επίσης έχεις το Hiren's Boot CD v.6.0 το έχει το testdisk μέσα. Μόνο την άνωθι εντολή θες στον επιθυμητό δίσκο, δεν πειράζεις κάτι άλλο από εκεί. Αυτό σε περίπτωση που έχει γίνει ζημιά στο mbr του δίσκου. Για να δούμε αν υπάρχουν αρχεία ακόμα στα clusters του RAW partition (& δεν παιδευόμαστε τσάμπα & βερεσέ ) μπορείς να τρέξεις το Restoration μέσα από τα windows, με την εντολή search deleted files στο επιθυμητό partition. Αυτό το αποσυμπιέζεις κ το τρέχεις, δεν θέλει εγκατάσταση. Αν βρεί αρχεία που είχες είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτά σαν γενικές αρχικές συμβουλές. Για να μπορέσω να καταλάβω πως έφτασε ο δίσκος σου σε αυτό το σημείο, γράψε μου ακριβώς τι έκανες από τότε που τον έβλεπες μέχρι τότε που δεν τον είδες, όπως κ την διαρρύθμιση των δίσκων/partition/λειτουργικό/boot στο pc σου. /sc
scyther666 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Na ypothesw mikaha ekanes kapio lathos stin egatastasi twn win kai ksanadimiourgises ta partitions...Opws eipe o madsc yparxei pithanotita na ta swseis... egw exw na proteinw to Acronis recovery expert....ekane thavmata se mena otan exasa kati partition...kai se xrono miden.. An exeis enan deftero disko tha viothisei para poly tin katastasi..an exeis tote kane mia egatastasi winxp se afton (ston deftero) kai trekse to acronis recovery expert ston provlimatiko....an den exei pathei zimia o diskos tote tha sou vrei ta proigoumena partitions (giati yparxei ston disko enan backup me to proigoumeno partition table...) alla opws eipa kalo einai na exeis deftero disko kai na trexeis ta win se afton giati an to acronis sou vrei ta partitions sou kai ta epanafereis den kseroume ti epiptwseis tha exei an trexoun ta win sou apo ton idio disko kai ksanallaksei to partition table.. PS:I epanafora arxeiwn pairnei tragika poly xrono (idika otan milame kai gia 7GB arxeiwn etsi..?)....to na epanafereis ta partitions einai ypervolika pio grigoro...egw apo tin stigmi pou evala to acronis mesa se 20 secs eixa pisw ta panta athikta..enw eixa dokimasei pio prin ena prog gia epanafora arxeiwn kai to eixa afisei olo to vradi na scannarei kai to epomeno prwi...eixe kolisei xaxaxa
mikaha Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Σας ευχαριστώ όλους. Λοιπόν έχω 2 σκληρούς δίσκους εκ των οποίων ο ένας είναι πρόσφατα αγορασμένος (Maxtor 120 Gb) και στον οποίο έχω εγκατεστημένα τα windows xp και προγράμματα (NTFS filesystem). Αυτός έχει ένα partition. O δεύτερος δίσκος λειτουργεί σαν "αποθήκη". Ειναι χωρισμένος σε δύο partitions, το ένα που ήταν FAT32 και μετατραπηκε σε RAW και το άλλο παρέμεινε όπως ήταν (NTFS) γύρω στα 11 GB. Να σας πω και το πρόβλημα. Εδώ και κάποιο καιρό ο δεύτερος δίσκος κάνει ένα χαρακτηριστικό ήχο "κλικ κλακ". Ναι θα μου πείτε είναι στα τελευταία του αλλά εγώ παρατήρησα ότι δεν είναι καλά στερεωμένος (λείπουν βίδες και κουνιέται λίγο). Τέλος πάντων ενώ φόρτωνα άρχισε να μου κάνει τον ήχο αυτό μέχρι που κόλλησε. Κάνω restart και δεν έμπαινε στα wιndows. Μου έβγαζε ότι το αρχείο \windows\system32\config\system είναι κατεστραμμένο ή λείπει και έλεγε να πατήσω R για recovery. Αν και στη σελίδα της Microsoft έχει ένα οδηγό επίλυσης του προβλήματος παρ'όλα αυτά δεν είχα ενεργοποιημένο το αυτόματo backup των xp. Είχα σκεφτεί να αντικαταστήσω το αρχείο από κάποιον άλλο υπολογιστή αλλά βιάστηκα να κανω επαναγκατάσταση των Windows. Μου έλεγε ότι θα χαθούν ρυθμίσεις και προγράμματα και στη λίστα με τα διαθέσιμα partitions μου έβγαλε μόνο το C: του πρώτου δίσκου. Αυτό έγινε και μόλις μπήκα xp είδα αυτό που είδα. Θα τρέξω το restoration και θα σας πω.
mikaha Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2004 Δοκίμασα το restoration αλλά τα αρχεία δεν έχουν σχέση. Μου έβγαλε δύο φακέλους και ένα bootex.log Άρα δε γίνεται τίποτα ε? Στο Partition magic 8 έχει επιλογή για convert. Αυτό δεν μπορεί να βοηθήσει?
madsc Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Άσε το partition magic στην άκρη προς το παρόν κ δοκίμασε με test disk να ξαναφέρεις το partition. (εκτός αν δεν θες πίσω τα τραγούδια ) /sc
mikaha Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Θέλω αλλά... Εδώ κάπου τελειώνει και το τοπικ. Είχα πρόβλημα με pctv pro, πήγα σε δύο τεχνικούς και μου τα κάναν μαντάρα. Έψαχναν όλη μέρα να δουν τι φταίει μέχρι που έκαναν format. Τους ειπα να κρατήσουν τα 60 Giga που είχα και αυτοί κράτησαν τα 40 Giga. Επιπλέον έκαναν format το RAW. Ήταν νευριασμένοι λέγοντας "αμαν ρε φίλε μας παίδεψε πολύ το pc σου, ξεστραβωθήκαμε όλη μέρα". Και τελικά τι έφταιγε!!! (ακόμη δεν το ξέρουν). Δεν είχα εγκατεστημένους τους drivers ήχου του motherboard. Και αυτοί χαμπάρι, μου έλεγαν είναι κατεστραμμένα τα windows και μπούρδες. Ένα απλό πρόβλημα οδήγησε σε τόσες κακοτοπιές. Τέσπα. Ευτυχώς τα μισά τραγούδια του RAW που έγινε φορματ τώρα, τα έχω σε CD's. Ευχαριστώ πολύ madsc για τον ενδιαφέρον σου και τους άλλους φυσικά.
madsc Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Αχ αχ έχεις εδώ ολόκληρο insomnia κ μπλέκεις με "υποψήφιους" τεχνικούς. /sc
Me_My_Self_And_I Δημοσ. 14 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2004 de kserw an tha sou kanei douleia meta apo format alla dokimase to GetDataBack
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.