Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ice25 είπε

Παιδιά πολύ προσοχή ,οι CRT κρατάνε φορτίο χιλιάδες volt για χρόνια.. δεν είναι να παίζεις.. μακριά από την βεντούζα στην οθόνη. θέλει αποφόρτιση πριν κάνεις το οτιδήποτε  , υπάρχουν ειδικά probe που το κάνουν

Ναι ναι το ειδα σε βιντεο βεβαια λεει οτι εχουν συστημα αποφορτισης η κατι τετοιο αλλα δεννειναι να ρισκαρεις σε καμια περιπτωση

Δημοσ.
On 01/01/2025 at 11:58, micos000 said:

Δε θυμάμαι πόσο ήταν αλλά ήταν τεράστια και την είχαν στη δουλειά σε μια αποθήκη. Αποφάσισαν να την πετάξουν και μου βγήκε ο πάτος να την κατεβάσω στην ανακύκλωση. Ασήκωτη ήταν. :cry:

20" είναι, έχω μια τις δίνανε τσάμπα από την ολυμπιάδα 2004 πάει μέχρι 1600x1200 και έχει μαζί με το rgb και bnc εισόδους ειναι 25-30κιλά

• Like 2
Δημοσ.

Μάλλον κάτι τέτοιο θα ήταν. Προσπάθησα να την βάλω σε κανά δυό υπάλληλους αλλά γκρίνιαζαν όλη μέρα και τελικά τη μάζεψα.

Δημοσ.

αεχω φαει την πολη απο το πρωι και κανενας τεχνικος δεν αναλαμβανει να ασχοληθει!!! :(

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, NVLF είπε

αεχω φαει την πολη απο το πρωι και κανενας τεχνικος δεν αναλαμβανει να ασχοληθει!!! :(

32 λεπτά πριν, NVLF είπε

Φυσικό είναι. Όλοι πλέων επαναπαύονται στις εύκολες λύσεις των lcd.

Κάηκε; αλλαγή led ή τροφοδοτικό ή πλακέτα. Δεν κάθονται να ασχοληθούν με επισκευές.

Προσπάθησα κι εγώ να επισκευάσω δύο καλά τροφοδοτικά που έχω και κάνεις δεν τα αναλάμβανε. Όλοι μου έλεγαν δε συμφέρει και να πάρω άλλο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Φυσικό είναι. Όλοι πλέων επαναπαύονται στις εύκολες λύσεις των lcd.

Κάηκε; αλλαγή led ή τροφοδοτικό ή πλακέτα. Δεν κάθονται να ασχοληθούν με επισκευές.

Προσπάθησα κι εγώ να επισκευάσω δύο καλά τροφοδοτικά που έχω και κάνεις δεν τα αναλάμβανε. Όλοι μου έλεγαν δε συμφέρει και να πάρω άλλο.

Με τα πολλά πολλά, βρήκα έναν κύριο γύρω στα 65 όπως μου είπατε οποίος μου είπε 20 € για τον έλεγχο και από κει και πέρα αναλόγως με το τι ευρήματα θα βρούμε θα δούμε τι ανταλλακτικό θέλει και πόσο θα κοστίσει. Δωρεάν την πήρα και την Eizo οπότε σκέφτομαι να του την πάω και βλέπουμε τι θα μου πει κι αν την φτιάξει και μου κάνει και καλή τιμή θα πάω μετά και την Mitsubishi για να την έχω καβάτζα

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, micos000 said:

στα τροφοδοτικά ειναι λιγο περίεργα τα πράγματα μπορεί να θέλει recap αλλά είναι πολύ δουλειά γιατί δεν ξέρεις τι έχει στεγνώσει και θα σου βγάλει θέμα στο μέλλον και αν δεν είναι κατι απλό πχ ασφαλεια , έχεις εμπιστοσύνη να αλλάξεις 1 μόνο rectifier η mosfet και να έχει αρπάξει και κατι άλλο χωρίς να δείχνει σημάδια αρχικά ? 

• Like 1
Δημοσ.

να σας ρωτησω κατι επιπλέον... Θα μου δωσει ενας φίλος μια Sony E220 που δουλεύει αλλά σε πολύ μέτρια εξωτερική κατάσταση. Αν δεν καταφέρω να βρω λύση με τις άλλες δυο θα μείνω με αυτήν. Απλά για να ανοιχτεί και απλά να καθαριστει απο τυχόν σκόνες. Αν την αφησω καμια βδομάδα εκτός ρεύματος και χωρίς να πειράξουμε καθολου τη βεντούζα, υπάρχει κίνδυνος; Απλά να την καθαρίσουμε με ενα πινέλο εσωτερικά και με αέρα ωστε να μην εχει σκόνες στα εξαρτηματα. Η να μην το επιχειρήσω καν;

Δημοσ.

Στα σονυ εχουν θεμα τα πλαστικα "κλιπς" που πιανουν επανω και αμα εχει πολυ χρηση τα πλαστικα σαν να σπανε πολυ πιο ευκολα. Θελει προσοχη. Αμα δεν πειραξεις την βεντουζα θα εισαι οκ, αν και συνηθως αυτα τα νεοτερα μονιτορ ειναι σχεδιασμενα να την αποφορτιζουν ετσι και αλλιως για λιγοτερο κινδυνο. 

Εχω και γω ενα Ε220. Ωραια εικονα θα την χαρείς. Το καλο με το συγκεκριμενο ειναι οτι δεν χρειαζεται WinDAS για καλιμπραρισμα. Εχει service menu το οποιο ηταν ασυνήθιστο στα σονυ. Το δικο μου ειχε σπασμενο yoke (την ειχα παρει απο σκραπ) οποτε αναγκαστηκα να αρχιζω να πειραματιζομαι με γενικοτερα τι καθοδικους σωληνες μπορει να βαλει κανεις επανω. Σε καποια φαση εβαλα τον καθοδικο απο την eizo t565 ο οποιος ειναι diamondtron και με λιγα adjustments δουλεψε ρολοι. Γενικως οι σονυ δεν μασανε. Ειναι αρκετα εμπιστες οθονες. Μερικες φορες εχουν κακες κολλησεις αλλα στα δικα μου μεχρι στιγμης δεν εχει παει λαθος τιποτα. Εχω Ε200, Ε220 και μια Ε500 με δεκαδες χιλιαδες ωρες που εχει και burn in απο πανω. Κανενα προβλημα σε καμια.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, BluRay_4 είπε

Στα σονυ εχουν θεμα τα πλαστικα "κλιπς" που πιανουν επανω και αμα εχει πολυ χρηση τα πλαστικα σαν να σπανε πολυ πιο ευκολα. Θελει προσοχη. Αμα δεν πειραξεις την βεντουζα θα εισαι οκ, αν και συνηθως αυτα τα νεοτερα μονιτορ ειναι σχεδιασμενα να την αποφορτιζουν ετσι και αλλιως για λιγοτερο κινδυνο. 

Εχω και γω ενα Ε220. Ωραια εικονα θα την χαρείς. Το καλο με το συγκεκριμενο ειναι οτι δεν χρειαζεται WinDAS για καλιμπραρισμα. Εχει service menu το οποιο ηταν ασυνήθιστο στα σονυ. Το δικο μου ειχε σπασμενο yoke (την ειχα παρει απο σκραπ) οποτε αναγκαστηκα να αρχιζω να πειραματιζομαι με γενικοτερα τι καθοδικους σωληνες μπορει να βαλει κανεις επανω. Σε καποια φαση εβαλα τον καθοδικο απο την eizo t565 ο οποιος ειναι diamondtron και με λιγα adjustments δουλεψε ρολοι. Γενικως οι σονυ δεν μασανε. Ειναι αρκετα εμπιστες οθονες. Μερικες φορες εχουν κακες κολλησεις αλλα στα δικα μου μεχρι στιγμης δεν εχει παει λαθος τιποτα. Εχω Ε200, Ε220 και μια Ε500 με δεκαδες χιλιαδες ωρες που εχει και burn in απο πανω. Κανενα προβλημα σε καμια.

Ωραια θα το επιχειρησω χωρις να ακουμπησω τπτ.. θα καθαρισω με sprey αερα απο αποσταση κ με προσοχη. Χαιρομαι που ακουω τετοια σχολεια για τη sony. Φαινεται ταλαιπορενη εξωτερικα αλλα ελιζω να την φερω σε καλο επιπεδο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανέρχομαι μετα απο την πρωτη αποπειρα.... Λοιπον ανοιξα την EIZO και οντως μεσα ειχε πολλή σκόνη... Δεν ακουμπησα τπτ... Χρησιμοποιησα το spray αερα αλλα δε νομιζω να καταφερα κατι γιατι η σκονη που ηταν απο αυτην που κολλάει.. οχι αυτη που φυσας και φευγει... αλλα φοβηθηκα να ακουμπησω με πινελο...

UPDATE:

Την συνδεσα ξεκινησε και δεν εκανε τπτ οσο φορτβμωναν τα win. Λεω βρε λες; Μολις μπηκε ομως το ξανακανε... αρχικα οχι συχνα... αλλα μετα σπο κανενα λεπτο αρχισε να το κανει. Βεβαια απλα φυσιξα λιγο οταν την ανοιξα μηπως και... Κατι ακομα που εχω παρατηρήσει ειναι κ μια μικρη γραμουλα που θα δειτε στο βιντεο.

Δρν ξερω σε τι νεταφραζεται... και ηδη δκεφτομσι να την παω σνακυκλωση μρ μεγαλο πονο... Μαλλον και την μιτσουμπισι μαζι

IMG-4227.jpg

Επεξ/σία από NVLF
Δημοσ.
Στις 14/1/2025 στις 4:51 ΜΜ, NVLF είπε

Επανέρχομαι μετα απο την πρωτη αποπειρα.... Λοιπον ανοιξα την EIZO και οντως μεσα ειχε πολλή σκόνη... Δεν ακουμπησα τπτ... Χρησιμοποιησα το spray αερα αλλα δε νομιζω να καταφερα κατι γιατι η σκονη που ηταν απο αυτην που κολλάει.. οχι αυτη που φυσας και φευγει... αλλα φοβηθηκα να ακουμπησω με πινελο...

UPDATE:

Την συνδεσα ξεκινησε και δεν εκανε τπτ οσο φορτβμωναν τα win. Λεω βρε λες; Μολις μπηκε ομως το ξανακανε... αρχικα οχι συχνα... αλλα μετα σπο κανενα λεπτο αρχισε να το κανει. Βεβαια απλα φυσιξα λιγο οταν την ανοιξα μηπως και... Κατι ακομα που εχω παρατηρήσει ειναι κ μια μικρη γραμουλα που θα δειτε στο βιντεο.

Δρν ξερω σε τι νεταφραζεται... και ηδη δκεφτομσι να την παω σνακυκλωση μρ μεγαλο πονο... Μαλλον και την μιτσουμπισι μαζι

IMG-4227.jpg

Μην πετάξεις τουλάχιστον την EIZO ακόμα. Πήγα σκραπ χθες και είχε 2 barco calibrator, μια iiyama vision master pro 510, μια Sony 20SHT και... 3 eizo που μοιάζουν πολύ με την δικιά σου. Δεν είδα μοντέλα. Αλλα δυστυχώς για μενα επειδή τις έχουν σπάσει ΟΛΕΣ και δεν είναι για χρήση, θα κάνω μερικές ανταλλακτικά και θα ψάξω να βρω άμα υπάρχει μια σαν την δικιά σου μήπως σώσω το flyback. Θα ξαναπάω αυτή τη βδομάδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...