Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα επεσε στα χερια μου αυτη η οθόνη. 

Για κακη μου τυχη κανει αυτο το κλικ που βλεπετε στο βιντεο που εχω επισυνάψει. 

Αξιζει να την παω σε μαστορα; Μιας και μου αρεσει γενικά το συγκεκριμενο μονιτορ και δεν ειναι ευκολο να βρω κατι αξιολογο στην πολη μου... 

Γνωριζει καποιος τι μπορει να φταιει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάξε στη γύρω περιοχή για κάνα 50ρη-60ρη+plus μάστορα που να γνωρίζει από επισκευή τηλεοράσεων και πήγαινε το.

Ευχήσου να ξέρει καλά τη δουλειά και η βλάβη να επισκευάζεται σχετικά εύκολα και απλά γιατί από ανταλλακτικά bye bye και αν είναι κάτι δύσκολο το 50ρι που μπορεί να σε χρεώσει είναι σίγουρα περισσότερο από την αξία της πλέον.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, επισκεύαζα τέτοιες οθόνες και τηλεοράσεις μια φορα και εναν καιρο που ημουν νεος.. 😅
Λοιπόν ακούγονται σκασίματα απο την βαθμίδα της υψηλής τάσης, πιθανον η ο Μ/Τ υψηλής ειναι στα τελευταία του, η αν εισαι τυχερός ειναι καποια ψυχρή κόλληση. Για την ψυχρη για ριξε μερικές "φάπες" στο πλάι να δεις αν θα αλλαξει κατι..
Επίσης κατι δεύτερο μπορεί να ειναι απο τον σπινθηριστή στην πλακέτα της οθόνης αυτη που ειναι πίσω απο το.. πυροβόλο και κατι τελευταίο ισως ο booster πυκνωτής της υψηλής.. οπως και να εχει κατι εκει γύρω ειναι...
Προσοχή μην ΑΝΟΙΞΕΙΣ εσυ την οθονη αν δεν γνωρίζεις, κίνδυνος- θάνατος απο την βαθμίδα υψηλής εχει καμια 25~30αρια χιλιάδες βολτ που πανε στην οθόνη.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω χερι σε καμια περίπτωση εννοείται. Απο ολα αυτα τα τεχνικα που μου αναφερατε δε σκαμπαζω μια... θα δοκιμασω την πιθανοτητα της φαπας μπας και ειμαι τυχερος και βλεπουμε... 

Αν κοστισει μεχρι ενα 50αρι το βλεπω.. ισως την φτιαξω... διαφορετικα ανακύκλωση και αναζητηση νεας... 

UPDATE η λυση της φαπας δεν απέδωσε 

Επεξ/σία από NVLF
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

που τις βρίσκετε ρε φίλε :0, ψάχνω καιρό για high end crt και δεν βρίσκω και κάτι.

Είναι ο μετασχηματιστής υψηλής όπως είπε και ο Πέτρος, άμα είσαι τυχερός όμως υπάρχει περίπτωση να θέλει διηλεκτρικό γράσο το καπάκι της υψηλής. Μπορεί να έχει στεγνώσει το γράσο αυτό και έτσι να "διαφεύγει" η υψηλή.

Η σκόνη που έχει γύρω το καπάκι της υψηλής κρατάει πολλές φορές υγρασία και έτσι γίνεται πιο αγώγιμη. Άμα ήταν σε υγρό περιβάλλον καλό θα ήταν να την καθαρίσεις.

Μια μίξη των δύο παραπάνω τυχαίνει πολύ συχνά σε εμένα, κυρίως γιατι σχεδόν όλες οι crt που έχω ήταν σε αποθήκες με ένα κάρο υγρασία.

Βέβαια το μόνιτορ σου έχει ίδιο καθοδικό και λογικά πολλά ίδια εσωτερικά με το apple studio display στις 17 ιντσες, το οποίο είναι γνωστό για τα προβλήματα με τον μετασχηματιστή αυτό.

Μερικοί έχουν βρει στα apple studio, πως φταίνε κολλήσεις γύρω, η στον μετασχηματιστή υψηλής όπως είπε ο Πέτρος. 

https://www.reddit.com/r/crtgaming/s/s7g4Im2qsw

Ελπίζω να μην φταίει ο Μ/Υ αλλά και πάλι υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα στην περίπτωση σου.

Επίσης μην την ανάβεις μέχρι να την πας σε τεχνικό, έχει ψωμιά ακόμα ο μετασχηματιστής και δεν έχει πεθάνει τελείως όπως γίνεται συνήθως. Μπορεί να το προλάβεις.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, BluRay_4 είπε

που τις βρίσκετε ρε φίλε :0, ψάχνω καιρό για high end crt και δεν βρίσκω και κάτι.

Αν το έλεγες πριν κανά 2 χρόνια έστειλα ανακύκλωση μια eizo 24'' crt

• Sad 4
Δημοσ.
22 ώρες πριν, micos000 είπε

Αν το έλεγες πριν κανά 2 χρόνια έστειλα ανακύκλωση μια eizo 24'' crt

Λογικα 21" ηταν... 24 ιντσες ηταν οι 16:10 που εβγαζε μονο η sony.. και παλι φιλε eizo ουτε στα ονειρα μου δεν βρισκω :( αστα

Δημοσ.

Δε θυμάμαι πόσο ήταν αλλά ήταν τεράστια και την είχαν στη δουλειά σε μια αποθήκη. Αποφάσισαν να την πετάξουν και μου βγήκε ο πάτος να την κατεβάσω στην ανακύκλωση. Ασήκωτη ήταν. :cry:

• Haha 1
Δημοσ.

Μακαρι να φτιαχνει ρε παιδια. Προς το παρον δεν βρηκα καποιο εργαστηρι που να τις φτιαχνει. Κυριως γιατι εξυπηρετηθηκα με μις Sony που μου χαρισε φιλος. Αυτη πραγματικα εινσι πολυ στιβαρη κ θελω να την επισκευασω. Επισης το κακο ριναι πως οταν δν ειναι συνδεμενη σε pc με το που αναβει σε παει σε stand by mode. Οποτε πρεπει να βρεθει μαστορας να εχει κ pc να την κουμπωνει για να την τσρκαρει... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακουστε και το αλλο το ωραιο.... χθες βρηκα τυχαια ενα EIZO T760 να χαριζετσι απο κια κοπελα. Το είχαν στην αποθηκη παρκαρισμενο. Πηγα το πηρα... το συνδεσα κ τσουπ... το ιδιο ακριβως.... Οχι σε τοσο εντονο ρυθμο αλλα το κανει.....  

δυο στα δυο

Επεξ/σία από NVLF
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, micos000 είπε

Μήπως να το δοκίμαζες σε άλλη πρίζα;

Μπορεί να είναι και η vga του pc που το συνδέεις.

δε νομιζω γιατι η vga ειναι διαφορετικη. Με ρι να βρω την eizo ειχα αλλαξει vga στο pc γιατι βρηκα period correct vga. Το κακο ειναι πως ειναι παρα πολυ δυσκολο να βρω μαστορα εδω :( 

Λογικα μετασχηματιστης υψηλης ειναι αλλα πρεπει να ανοιχτουν για να δω τι φορανε μοας κ βρω ανταλλακτικο

Δημοσ.

Αυτά τα μεταγενέστερα δεν εβγαζαν προβλήματα στον ΜΥ. δοκίμασε να βάλεις διηλεκτρικό γράσο στο καπάκι της ανόδου και να καθαρίσεις τυχόν σκόνη που κρατάει υγρασία. (Μιας και ήταν σε αποθήκη σίγουρα έχει φάει αρκετή) Στην χειρότερη περίπτωση εχω μετασχηματιστή υψηλής από EIZO της ίδιας σειράς αλλά σε 17", άμα κάνει είσαι πένα γιατί νομίζω πως δουλεύει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ωραια φιλε. Αν κ δεν εχω γνωση απο επισκευες θα το δω με καποιον φιλο που εχει μαγαζι κ ισως αναλαβει. αν δεν κανει κοπος δες λιγο αν γραφει κατι το ανταλλακτικο που εχεις για να δουμε αν ειναι το ιδιο με αυτο που φοραει η δικια μου. θα ξερω ποιο οταν την ανοιξουνε. δεν την εχω ανοιξει μονος μου να κοιταξω γιατι διαβασα διαφορα οτι παιζει να ξραταει ρευμα μεσα κ κατι τετοια και λεω αστο.

Επίσης μου κανει εντυπωση οτι δεν βρισκω πολλά πραγματα online για αυτο το μοντελο της ΕΙΖΟ

Επεξ/σία από NVLF
Δημοσ.

Παιδιά πολύ προσοχή ,οι CRT κρατάνε φορτίο χιλιάδες volt για χρόνια.. δεν είναι να παίζεις.. μακριά από την βεντούζα στην οθόνη. θέλει αποφόρτιση πριν κάνεις το οτιδήποτε  , υπάρχουν ειδικά probe που το κάνουν

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...