Morosis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα? μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί ξέρω άπειρα παραδείγματα με δικους τους deliveries. Όπου και να πάω στην Αθήνα βλέπω inhouse deliveries. Τι να σου πω,εγω νοτια προαστια εμενα(εχω φυγει απο την Αθηνα μονιμα,προσφατα) παντα ψαχνανε τα μαγαζια και δεν εβρισκαν απο τοτε που μπηκαν οι 2 πλατφορμες γερα.Οπως ειπα ειναι δικια μου αποψη κ δεν σημαινει οτι ισχυει η οτι εχω 100% δικιο. Μπορει να το βλεπω κ απο τον εαυτο μου,ειμαι 10 χρονια διανομεας κ ολες οι συνεντευξεις που ειχα κανει τα τελευταια 2 χρονια ηταν με μισα ενσημα,χωρις δωρα κ χωρις επιδοματα για το μηχανακι+οτι το καθε μαγαζι ειχε κ αγγαρειες. Οποτε προσωπικα, δεν ξαναπαω σε μαγαζια να δουλεψω,πλατφορμα για να πηγαινω παραγγελιες μονο και τιποτε αλλο
dtk-386 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, george kesoglu είπε Καλημέρα σας κυριες και κυριοι και σας το λεω να το ξερετε ολοι ,,,,,, τα πραγματα θα γίνουν χειρότερα Οντως! Εχουν να κλείσουν σουβλακερί....
atypicalcoder Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Οντως! Εχουν να κλείσουν σουβλακερί.... Αρκετοί κλείνουν απο στρατηγική επιλογή (κοινώς φεσώνουμε το κράτος και μετά με άλλο ΑΦΜ). Αλλά ναι το έχουν ξεφτιλίσει, τετράγωνο και καφετέρια, τετράγωνο και σουβλατζίδικο. Πολλοί μάλιστα δεν νοιάζονται καν για την ποιότητα γιατί θεωρούν ότι είναι niche και θα "πλουτίσουν" anyway. Μέχρι να ξυπνήσουν. 2
Petros Electron Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Morosis είπε Αυτό δεν παίζει,αλλά έτσι κ αλλιώς κάνενας διανομέας δεν θα πάει να δουλέψει μαύρα με 5-5,5 ευρώ,γιατί ακόμα σχεδόν κανείς δεν δίνει τα νόμιμα στην εστίαση. Μην το λες.. εχω φιλο δουλευει μαυρα για 4 ευρω την ωρα χωρις ασφαλεια, και ολα τα εξοδα μηχανακι βενζινες δικες του.. Ψαχνει να βρει καπου με ενσημα (οχι σε πλατφορμα) και δεν βρισκει.. Κανει αυτη την δουλεια 20 χρονια, το 90% των καταστηματων που εχουν δικο τους διανομεα τους εχουν ανασφαλιστους.. Ασε που παιζει και το νεο κολπακι.. Δεν εχουν κουτια πλεον με το ονομα του καταστηματος, αλλα μονο τσαντακια ισοθερμικα ωστε αν γινει κατι στον δρομο να μην φενεται το ονομα του καταστηματος.. Απο οτι μου λεει.. Ασε που παιζει πλεον πολυ αλλοδαποι στο κομματι αυτο (δεν το λεω ρατσιστικα, απλα το αναφερω). Οποτε για εμενα ειναι ναι καλυτερο οι πλατφορμες οπου εκει οι διανομεις τουλαχιστον πληρωνονται και ειναι και ασφαλισμενοι. Οποιος διαφωνει με την εξτρα χρεωση ας παει να τα παρει ο ιδιος απο το καταστημα. Εγω ετσι κανω και κανω και την βολτα μου. Οχι για να μην πληρωσω τον διανομεα αλλα γιατι η φιλοσοφια μου ειναι οτι δεν ειμαι κανενας αναπηρος που δεν μπορει να παει να αγορασει το φαι του.. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από Petros Electron 2
atypicalcoder Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Petros Electron είπε Μην το λες.. εχω φιλο δουλευει μαυρα για 4 ευρω την ωρα χωρις ασφαλεια, και ολα τα εξοδα μηχανακι βενζινες δικες του.. Ψαχνει να βρει καπου με ενσημα (οχι σε πλατφορμα) και δεν βρισκει.. Κανει αυτη την δουλεια 20 χρονια, το 90% των καταστηματων που εχουν δικο τους διανομεα τους εχουν ανασφαλιστους.. Ασε που παιζει και το νεο κολπακι.. Δεν εχουν κουτια πλεον με το ονομα του καταστηματος, αλλα μονο τσαντακια ισοθερμικα ωστε αν γινει κατι στον δρομο να μην φενεται το ονομα του καταστηματος.. Απο οτι μου λεει.. Ασε που παιζει πλεον πολυ αλλοδαποι στο κομματι αυτο (δεν το λεω ρατσιστικα, απλα το αναφερω). Οποτε για εμενα ειναι ναι καλυτερο οι πλατφορμες οπου εκει οι διανομεις τουλαχιστον πληρωνονται και ειναι και ασφαλισμενοι. Οποιος διαφωνει με την εξτρα χρεωση ας παει να τα παρει ο ιδιος απο το καταστημα. Εγω ετσι κανω και κανω και την βολτα μου. Οχι για να μην πληρωσω τον διανομεα αλλα γιατι η φιλοσοφια μου ειναι οτι δεν ειμαι κανενας αναπηρος που δεν μπορει να παει να αγορασει το φαι του.. Νομίζω έχουμε γίνει πολύ "ευαίσθητοι". Γιατί ενδιαφέρεσαι για τον άλλον? για σενα ενδιαφέρεται κανείς? γενικά το θέτω. Για μένα προσωπικά είναι πολύ χαζή η λογική "δίνω σε κάθε μου παραγγελία 2-3ευρώ+ για να παίρνει το ένσημο ο deliveras". Ας βρει δουλειά με ένσημα. Δεν θα πιάσω τις περιπτώσεις των deliveries που μπορεί να βγάζουν και 2κ το μήνα, αλλά ναι "εσύ" ο μεροκαματιάρης με τον βασικό (690ευρώ) υποστήριξε τον κι άλλο. 1
Morosis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Νομίζω έχουμε γίνει πολύ "ευαίσθητοι". Γιατί ενδιαφέρεσαι για τον άλλον? για σενα ενδιαφέρεται κανείς? γενικά το θέτω. Για μένα προσωπικά είναι πολύ χαζή η λογική "δίνω σε κάθε μου παραγγελία 2-3ευρώ+ για να παίρνει το ένσημο ο deliveras". Ας βρει δουλειά με ένσημα. Δεν θα πιάσω τις περιπτώσεις των deliveries που μπορεί να βγάζουν και 2κ το μήνα, αλλά ναι "εσύ" ο μεροκαματιάρης με τον βασικό (690ευρώ) υποστήριξε τον κι άλλο. Άμα θεωρείς ότι είναι εύκολο ή ότι βγάζουμε λεφτά με το τσουβαλι γιατί δεν πας κ εσύ να γίνεις ντελιβερας? Γιατί άμα σου βγάλω εδώ πόσα μπορεί να βγάζω την ώρα σε πλατφόρμα κάτι μου λέει ότι δεν θα σου αρέσει,δεν σημαίνει όμως ότι τα βάζω όλα τσέπη,έχω λογιστή,εφκα,έξοδα επιχείρησης κτλπ 1
atypicalcoder Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Morosis είπε Άμα θεωρείς ότι είναι εύκολο ή ότι βγάζουμε λεφτά με το τσουβαλι γιατί δεν πας κ εσύ να γίνεις ντελιβερας? Γιατί άμα σου βγάλω εδώ πόσα μπορεί να βγάζω την ώρα σε πλατφόρμα κάτι μου λέει ότι δεν θα σου αρέσει,δεν σημαίνει όμως ότι τα βάζω όλα τσέπη,έχω λογιστή,εφκα,έξοδα επιχείρησης κτλπ Ας έβγαζα εγώ 2κ και με χαρά θα ήθελα να τα έχω αυτά. Αν ήταν έτσι δεν θα είχαμε γεμίσει όλη την Αθήνα με μηχανάκια τέτοιων υπηρεσιών. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από atypicalcoder 1
Petros Electron Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Νομίζω έχουμε γίνει πολύ "ευαίσθητοι". Γιατί ενδιαφέρεσαι για τον άλλον? για σενα ενδιαφέρεται κανείς? γενικά το θέτω. Για μένα προσωπικά είναι πολύ χαζή η λογική "δίνω σε κάθε μου παραγγελία 2-3ευρώ+ για να παίρνει το ένσημο ο deliveras". Ας βρει δουλειά με ένσημα. Δεν θα πιάσω τις περιπτώσεις των deliveries που μπορεί να βγάζουν και 2κ το μήνα, αλλά ναι "εσύ" ο μεροκαματιάρης με τον βασικό (690ευρώ) υποστήριξε τον κι άλλο. Δεν νομιζω πια οτι κάνεις ενδιαφέρετε για τον συνάνθρωπο του και για αυτό έχουμε σφαλει πλέον σαν κοινωνία.. Επισης ναι, υπαρχουν διανομεις που "καθαρίζουν" 1500-1700 ευρω τον μηνα (εχω γιό φιλου μου που δουλεύει σε γνωστη πλατφόρμα) αλλα με 14 ωρες την ημερα πανω στο μηχανάκι και παει και σαν τρελός στον δρομο για να προλαβαίνει να παιρνει πολλες παραγγελιές.. Παιζει την ζωη του κορώνα - γράμματα καθε μερα.. Δεν ειναι ευκολη δουλειά παιδια.. Πολυ κίνδυνος και κρυο/βροχη/ζεστη. Την ειχα κανει και εγω μια εποχη πριν 20 χρονια, πιτσιρικάς.. Τις καλές εποχες.. με την δραχμη.. Τωρα και να μου έλεγες παρε 4000 χιλιάρικα τον μηνα και κανε την, οχι δεν θα πήγαινα.. Πχ για να μιλισω εκμερους του φιλου μου, ειναι 47 χρόνων, παχύσαρκος και ανειδίκευτος και δεν μπορει να βρει/κανει αλλη δουλεία.. Δεν τον παίρνει κανεις.. Οποτε υποχρεωτικά κανει διανομή φαγητού για να επιβιώσει.. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από Petros Electron 1
Morosis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Ας έβγαζα εγώ 2κ και με χαρά θα ήθελα να τα έχω αυτά. Αν ήταν έτσι δεν θα είχαμε γεμίσει όλη την Αθήνα με μηχανάκια τέτοιων υπηρεσιών. Και παραπάνω μπορεί να βγάλω σε ένα μήνα,και? Αυτό είναι το θέμα? Απλά έχω το ελεύθερο να δουλέψω και 24 ώρες άμα θέλω, γι'αυτό είναι εφικτό γι αυτό είμαι κ ελεύθερος επαγγελματίας,όπως έχεις καταλάβει οι πλατφόρμες έχουν γεμίσει κόσμο Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από Morosis
StamTheMan Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, digitalarchive είπε επίσης να επισημάνω δνε υπαρχει κανένα φιλτρο να βλεπεις καταστηματα που δεν κανουν αυτοι delivery Υπαρχει. Next. 4 ώρες πριν, digitalarchive είπε παιρνεις ντελιβερά κωβεις τις μαλακιες με τις πλατφόρμες Σταματα λιγο μαν. Σταματα να μας λες τι πρεπει να γινει,ειναι ξεκαθαρο οτι δεν εχεις ιδεα τι γινοταν,τι γινεται και τι πραγματικα πρεπει να γινει. 2 ώρες πριν, Morosis είπε Για να βγει ένα 4ωρο βραδινό με φόρτο θες τουλάχιστον 4 διανομείς αν πηγαίνουν 3-5 παραγγελίες την ώρα ο καθένας. Αυτο το νουμερο ειναι ακυρο για ωρα αιχμης,μην το λετε. 53 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Δεν θα πιάσω τις περιπτώσεις των deliveries που μπορεί να βγάζουν και 2κ το μήνα, αλλά ναι "εσύ" ο μεροκαματιάρης με τον βασικό (690ευρώ) υποστήριξε τον κι άλλο. Ας το πουμε αλλη μια φορα. Μην πιστευετε οτι ***** σας λεει ο καθενας. Αυτα τα νουμερα δεν παιζουν,εκτος και αν δουλευεις 14ωρα χωρις ρεπο. Και οχι,κανενας διανομεας δε βγαζει αλλα τοσα σε tips. ΦΤΑΝΕΙ .
Morosis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Υπαρχει. Next. Σταματα λιγο μαν. Σταματα να μας λες τι πρεπει να γινει,ειναι ξεκαθαρο οτι δεν εχεις ιδεα τι γινοταν,τι γινεται και τι πραγματικα πρεπει να γινει. Αυτο το νουμερο ειναι ακυρο για ωρα αιχμης,μην το λετε. Μιλάω για μικρα μαγαζιά,ήμουν και σε μαγαζιά που το βράδυ ήμασταν 9-10 μηχανάκια,αλλά οκ έδωσα ένα παράδειγμα μικρότερης επιχείρισης
digitalarchive Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Υπαρχει. Next. εγω βλεπω μονο κουμπι να δειχνει να ερθει απο τη πλατφόρμα. για δειξτο μας. λογικο οτι ειμαστε ασχετη με την καστασταση αλλα αν θες διαφωτισε μας
sdikr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, Petros Electron said: Μην το λες.. εχω φιλο δουλευει μαυρα για 4 ευρω την ωρα χωρις ασφαλεια, και ολα τα εξοδα μηχανακι βενζινες δικες του.. Ψαχνει να βρει καπου με ενσημα (οχι σε πλατφορμα) και δεν βρισκει.. Κανει αυτη την δουλεια 20 χρονια, το 90% των καταστηματων που εχουν δικο τους διανομεα τους εχουν ανασφαλιστους.. Ασε που παιζει και το νεο κολπακι.. Δεν εχουν κουτια πλεον με το ονομα του καταστηματος, αλλα μονο τσαντακια ισοθερμικα ωστε αν γινει κατι στον δρομο να μην φενεται το ονομα του καταστηματος.. Απο οτι μου λεει.. Ασε που παιζει πλεον πολυ αλλοδαποι στο κομματι αυτο (δεν το λεω ρατσιστικα, απλα το αναφερω). Οποτε για εμενα ειναι ναι καλυτερο οι πλατφορμες οπου εκει οι διανομεις τουλαχιστον πληρωνονται και ειναι και ασφαλισμενοι. Οποιος διαφωνει με την εξτρα χρεωση ας παει να τα παρει ο ιδιος απο το καταστημα. Εγω ετσι κανω και κανω και την βολτα μου. Οχι για να μην πληρωσω τον διανομεα αλλα γιατι η φιλοσοφια μου ειναι οτι δεν ειμαι κανενας αναπηρος που δεν μπορει να παει να αγορασει το φαι του.. Εδώ να προσθέσω ακόμα εναν παράγοντα, αν παραγγείλεις χωρίς να δηλώσεις τιπ μπορεί να σου βάλουν εξτρά τιπ όποτε καλύτερα να πας να παραλάβεις εσυ 2
Greyhoond Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Γεια κανω και εγω το ποστ μου . Χαιρετω τον sdikr και τη κοινωτητα
kage Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Οι πλατφορμες δινουν ανασα σε καθε ξοφλημενο μαγαζακι με οποιοδηποτε κοστος.. η ποιοτητα τραγικη οποτε ας εχουν διανομη τουλ. Ολο κ καποιος θα παραγγειλει καθε φορα κ θα παρατεινεται ο χρονος κλεισιματος... Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από kage
Προτεινόμενες αναρτήσεις