phanispal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Το ίδιο ισχύει και για τις σακούλες και οτιδήποτε άλλο. Δε νομίζω να υπάρχουν και πολλοί βέβαια που νόμιζαν ή νομίζουν ακόμα ότι δε χρεώνονταν έμμεσα όλα αυτά.
atypicalcoder Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, phanispal είπε Το ίδιο ισχύει και για τις σακούλες και οτιδήποτε άλλο. Δε νομίζω να υπάρχουν και πολλοί βέβαια που νόμιζαν ή νομίζουν ακόμα ότι δε χρεώνονταν έμμεσα όλα αυτά. Συγκρίνεις τις σακούλες (5c κόστος) με κάτι (delivery) που μπορεί να σου φτάσει και +1 ευρώ (ανάλογα αν είναι από πλατφόρμα/delivery κλπ)?
phanispal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Τι ισχύει ανέφερα. Ότι δωρεάν δεν είναι τίποτα. 1
leolipop Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Συγκρίνεις τις σακούλες (5c κόστος) με κάτι (delivery) που μπορεί να σου φτάσει και +1 ευρώ (ανάλογα αν είναι από πλατφόρμα/delivery κλπ)? 1€ ;; Στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι πανω απο 3 , και για να μην νομιζουν μερικοι οτι αν δεν χρεωνε το efood ξαφνικα την παραδοση ,θα επεφτε "εξω", γνωστος μας που εχει ανοιξει πιτσαρια τους τελευταιους μηνες μας εχει πει οτι η πλατφορμα κραταει το 60% της παραγγελιας.Σε τηλεφωνικες παραγγελιες τους ενημερωνει οτι , ελα απο δω να την παρεις και θα πληρωσεις 3 ευρω λιγοτερα στο τεμαχιο.Αν παρεις 3 πιτσες δηλαδη , στις 4 η μια βγαινει δωρεαν (9 αντι για 12 μεσω efood η μια). Ευτυχως εχει χτισει σιγα σιγα ενα σταθερο πελατολογιο και συντομα θα βαλει δικο του ντελιβερα να απαλλαχθει οσο γινεται απο την πλατφορμα. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από leolipop 1 3
StamTheMan Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, leolipop είπε γνωστος μας που εχει ανοιξει πιτσαρια τους τελευταιους μηνες μας εχει πει οτι η πλατφορμα κραταει το 60% της παραγγελιας ******* σου λεει. 110% ειναι. 1 1
cumulus Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 54 minutes ago, leolipop said: 1€ ;; Στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι πανω απο 3 , και για να μην νομιζουν μερικοι οτι αν δεν χρεωνε το efood ξαφνικα την παραδοση ,θα επεφτε "εξω", γνωστος μας που εχει ανοιξει πιτσαρια τους τελευταιους μηνες μας εχει πει οτι η πλατφορμα κραταει το 60% της παραγγελιας.Σε τηλεφωνικες παραγγελιας τους ενημερωνει οτι , ελα απο δω να την παρεις και θα πληρωσεις 3 ευρω λιγοτερα στο τεμαχιο.Αν παρεις 3 πιτσες δηλαδη , στις 4 η μια βγαινει δωρεαν (9 αντι για 12 μεσω efood η μια). Ευτυχως εχει χτισει σιγα σιγα ενα σταθερο πελατολογιο και συντομα θα βαλει δικο του ντελιβερα να απαλλαχθει οσο γινεται απο την πλατφορμα. Λάθος εμένα ένας φίλος μου μου είπε ότι 200% συν τη συνδρομή νετφλιξ και νοβα και ίντερνετ. 1 1
haris_216 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 59 λεπτά πριν, leolipop είπε 1€ ;; Στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι πανω απο 3 , και για να μην νομιζουν μερικοι οτι αν δεν χρεωνε το efood ξαφνικα την παραδοση ,θα επεφτε "εξω", γνωστος μας που εχει ανοιξει πιτσαρια τους τελευταιους μηνες μας εχει πει οτι η πλατφορμα κραταει το 60% της παραγγελιας.Σε τηλεφωνικες παραγγελιας τους ενημερωνει οτι , ελα απο δω να την παρεις και θα πληρωσεις 3 ευρω λιγοτερα στο τεμαχιο.Αν παρεις 3 πιτσες δηλαδη , στις 4 η μια βγαινει δωρεαν (9 αντι για 12 μεσω efood η μια). Ευτυχως εχει χτισει σιγα σιγα ενα σταθερο πελατολογιο και συντομα θα βαλει δικο του ντελιβερα να απαλλαχθει οσο γινεται απο την πλατφορμα. Κι εγώ δεν είμαι πολύ φίλος των πλατφόρμων (σπάνια χρησιμοποιώ) αλλά το υπογραμμισμένο δεν παίζει με την καμία. Ή σας είπε κάτι άλλο κι έγινε παρανόηση ή του αρέσει το δράμα 1
digitalarchive Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) καλα ρε σεις δεν λεμε να μην χρεωονουν, αλλα παλια το κοστος ηταν μεσα στο προιον. παρτε εδώ παραδειγμα 100 μέτρα απόσταση 0.9€ η wolt. (δηλαδή πότε παιρνει το minimun των χρηματων 0.40? οταν ειναι κάτω από το σπίτι μου;) δηλαδη αν επαιρνα κατι ελαχιστης αξιας 6€ η wolt ζητάει ενα 8% των χρημάτων. δηλαδή οχι απλά γαμαν τον μαγαζάτορα θελουν να παρουν και απο εδώ λιγο... ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ WOLT ΔΙΑΝΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ. (ΑΡΑ ΤΟ ΑΠΟΡΟΦΑΕΙ Ο ΜΑΓΑΣΑΤΟΡΑΣ.) αλλά αυτά ειναι ελάχιστα πλέον. άρα ντελιβερά δικο τους δεν εχουν (καποιος ανέφερα για δωρα και τέτοια), ααρα πλεον ειναι εξαρτομενοι απο τις εταιρίες. οι τιμές εχουν πάει στο θεό και δεν γινεται και τίποτα. Ακόμα και με Wolt+ ή efood pro πληρωνεις το service fee... οι τυποι ειναι για γέλια. το χειροτερο στην efood pro? πληρώνεις και νυχτερινο fee αν ειναι μετά τις η. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από digitalarchive
leolipop Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε ******* σου λεει. 110% ειναι. 29 λεπτά πριν, cumulus είπε Λάθος εμένα ένας φίλος μου μου είπε ότι 200% συν τη συνδρομή νετφλιξ και νοβα και ίντερνετ. Αφου κανει λαθος σε αυτο που μας ειπε , αποφασιστε ποιος απο τους δυο εχει δικιο. Κανενας εξυπνακιας ακομα να πεταξει ενα νουμερο στην τυχη δεν υπαρχει ; Αρχιζει και απογοητευει η κοινοτητα... Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από leolipop
digitalarchive Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 επίσης να επισημάνω δνε υπαρχει κανένα φιλτρο να βλεπεις καταστηματα που δεν κανουν αυτοι delivery (εχει ενα για δωρεαν delivery αλλα πληρωνεις πάλι το fee αφου στο φερνουν αυτοι) αυτά και στις 2 πλατφόρμες.
Morosis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, leolipop είπε 1€ ;; Στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι πανω απο 3 , και για να μην νομιζουν μερικοι οτι αν δεν χρεωνε το efood ξαφνικα την παραδοση ,θα επεφτε "εξω", γνωστος μας που εχει ανοιξει πιτσαρια τους τελευταιους μηνες μας εχει πει οτι η πλατφορμα κραταει το 60% της παραγγελιας.Σε τηλεφωνικες παραγγελιας τους ενημερωνει οτι , ελα απο δω να την παρεις και θα πληρωσεις 3 ευρω λιγοτερα στο τεμαχιο.Αν παρεις 3 πιτσες δηλαδη , στις 4 η μια βγαινει δωρεαν (9 αντι για 12 μεσω efood η μια). Ευτυχως εχει χτισει σιγα σιγα ενα σταθερο πελατολογιο και συντομα θα βαλει δικο του ντελιβερα να απαλλαχθει οσο γινεται απο την πλατφορμα. 30% κρατάνε οι πλατφόρμες,πρέπει να σκεφτείς ότι όσο κλάμα πέφτει από τους μαγαζατορες το περισσότερο είναι ψέμα,τους κρατάει προμήθεια ναι αλλά δεν πληρώνουν διανομείς,ούτε μεροκάματα, ούτε δώρα,ούτε επιδόματα,ούτε μου έπαθε κάτι το μηχανάκι και δεν έρχομαι. Επίσης κανείς δεν τους έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό για να συνεργαστούνε,εκείνοι συμφώνησαν ενώ ήξεραν τους όρους από την αρχή 25 λεπτά πριν, digitalarchive είπε καλα ρε σεις δεν λεμε να μην χρεωονουν, αλλα παλια το κοστος ηταν μεσα στο προιον. παρτε εδώ παραδειγμα 100 μέτρα απόσταση 0.9€ η wolt. (δηλαδή πότε παιρνει το minimun των χρηματων 0.40? οταν ειναι κάτω από το σπίτι μου;) δηλαδη αν επαιρνα κατι ελαχιστης αξιας 6€ η wolt ζητάει ενα 8% των χρημάτων. δηλαδή οχι απλά γαμαν τον μαγαζάτορα θελουν να παρουν και απο εδώ λιγο... ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ WOLT ΔΙΑΝΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ. (ΑΡΑ ΤΟ ΑΠΟΡΟΦΑΕΙ Ο ΜΑΓΑΣΑΤΟΡΑΣ.) αλλά αυτά ειναι ελάχιστα πλέον. άρα ντελιβερά δικο τους δεν εχουν (καποιος ανέφερα για δωρα και τέτοια), ααρα πλεον ειναι εξαρτομενοι απο τις εταιρίες. οι τιμές εχουν πάει στο θεό και δεν γινεται και τίποτα. Ακόμα και με Wolt+ ή efood pro πληρωνεις το service fee... οι τυποι ειναι για γέλια. το χειροτερο στην efood pro? πληρώνεις και νυχτερινο fee αν ειναι μετά τις η. Κατανοητά όλα αυτά που γράφεις,όμως πρέπει να σκεφτείς ότι ο κάθε διανομέας που είναι συνεργάτης και όχι διανομέας του μαγαζιού,δεν σημαίνει ότι είναι 100 μετρα και αυτός από εσένα,μπορεί να είναι 1-2 χιλιόμετρα μακριά κ να πάει να παραλάβει από το κατάστημα+ ότι μπορεί να φάει καθυστέρηση για να στην φέρει την παραγγελία,δεν δικαιολογώ τις χρεώσεις,εξηγώ απλά 3 1
cumulus Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 12 minutes ago, leolipop said: Αφου κανει λαθος σε αυτο που μας ειπε , αποφασιστε ποιος απο τους δυο εχει δικιο. Κανενας εξυπνακιας ακομα να πεταξει ενα νουμερο στην τυχη δεν υπαρχει ; Αρχιζει και απογοητευει η κοινοτητα... Έλλειψη χιούμορ
atypicalcoder Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 56 λεπτά πριν, Morosis είπε 30% κρατάνε οι πλατφόρμες,πρέπει να σκεφτείς ότι όσο κλάμα πέφτει από τους μαγαζατορες το περισσότερο είναι ψέμα,τους κρατάει προμήθεια ναι αλλά δεν πληρώνουν διανομείς,ούτε μεροκάματα, ούτε δώρα,ούτε επιδόματα,ούτε μου έπαθε κάτι το μηχανάκι και δεν έρχομαι. Επίσης κανείς δεν τους έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό για να συνεργαστούνε,εκείνοι συμφώνησαν ενώ ήξεραν τους όρους από την αρχή Κατανοητά όλα αυτά που γράφεις,όμως πρέπει να σκεφτείς ότι ο κάθε διανομέας που είναι συνεργάτης και όχι διανομέας του μαγαζιού,δεν σημαίνει ότι είναι 100 μετρα και αυτός από εσένα,μπορεί να είναι 1-2 χιλιόμετρα μακριά κ να πάει να παραλάβει από το κατάστημα+ ότι μπορεί να φάει καθυστέρηση για να στην φέρει την παραγγελία,δεν δικαιολογώ τις χρεώσεις,εξηγώ απλά Καθόμαστε εμείς και "τσακωνόμαστε" για τον κακομοίρη τον μαγαζάτορα που του κρατάνε 30% ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό το 30% το πληρώνουμε εμείς. Με αυτά που βλέπουν τα μάτια μου στην καθημερινότητα μου έχω αρχίζει να πιστεύω ότι η γνώστη φράση "λεφτά υπάρχουν" ίσως δεν ήταν τόσο τυχαία. Προφανώς δεν ισχύει για όλους αλλά όταν βλέπεις την απόλυτη σπατάλη (να δίνεις σε καθημερινή βάση 30% σε delivery γιατί βαριέσαι)...
digitalarchive Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) μεταξυ μας ολα τα μαγαζια πιστευω εχουν πάρει τη κατιουσα. οι πλαφτόρμες μαλλον ειναι το τελειωτικο τους χτυπημα. κακο κρέας προχειρα ολα. ιδιως στη θεσσαλονικη το πιτογυρο μικρηνε συν πλεον στοιχηζει και 5.40 με καποια σως. εγώ δεν μπορώ να κατλααβω τουρκια εχει τοσο καλο φαγητό, χοιροποιοτο και εδώ μας ψεκαζουν με ολα τα κατεψυγμενα. ακομα και κωσταντινουπολη να πας θα φας πραγματικα καλο ντονερ κρεας πίτες και γλυκισματα. εδώ ολα πλεον ειναι φασό. μάστιγα με burger και τυποιημενα μπριος ψωμάκια και οι τιμές εκτός πραγματικότητας. ρωταω και κατι τελευταιο μαγαζί στα 150 μέτρα 0.90 λεπτα service fee μαγαζί στα 600 μέτρα 0.45 λεπτα service fee.. τι διαολο κανουνε; Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από digitalarchive 1
alexander098 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Οι πλατφόρμες δυστυχώς έχουν πάρει τεράστιο ποσοστό της αγοράς. Ελάχιστοι είναι οι παλιοί που θα προτιμήσουν το τηλέφωνο. Όταν οι πλατφόρμες που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι 2-3, έχουμε μια κατάσταση ολιγοπώλιου. 2-3 πλατφόρμες οι οποίες ανήκουν σε κολλοσους οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για τους στόχους τους και τους ετήσιους ισολογισμούς. Λογικό οι προμήθειες να είναι στο θεό και να χρεώνουν ότι βρουν. Προσωπικά εκτιμώ ότι αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί κανείς δεν θέλει να χαλάσει τη ζαχαρένια του και τις κακες συνήθειες. Βέβαια και τα κατάστημα δεν βλέπω να προβάλουν την οποιαδήποτε αντίσταση στις πλατφόρμες. Πάντως το efood pro πρόκειται για μεγάλη απάτη. Πας να παραγγείλεις από το efood market, ούτε εκεί κόβει μεταφορικά. Αν παραγγέλνεις κάθε βδομάδα McDonald's Starbucks εκεί έχει νόημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις