Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω συμφωνήσει με κάποιον να του πουλήσω ενα διαμερίσμα και θέλει να κάνουμε προσύμφωνο με προκαταβολή γιατί το απαιτεί η τράπεζα του για να του χορηγήσει το δάνειο. 

Θέλει όμως (χωρίς να το θέλω εγώ, δηλαδή μου το βάζει ως προϋπόθεση) να δώσει ενα μέρος από τα χρήματα μαύρα. Πως μπορώ να εξασφαλίσω ότι θα εισπράξω αυτά τα χρήματα αφού προφανώς δεν μπορούν να αναφέρονται στο προσύμφωνο; Μπορώ δηλαδή αν πχ  έρθει την μέρα του συμβολαίου και κάνει τον Κινέζο και μου πει δεν ξέρω για ποια μαύρα λες, στην συμφωνία μας γράφει αύτο το ποσό, να αρνηθώ να υπογράψω ή θα έχω επιπτώσεις ; 

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με ιδιωτικό συμφωνητικό. Τα μαύρα δίνονται την στιγμή της υπογραφής του τελικού συμβολαίου και αν δεν τα πάρεις δεν υπογράφεις την πώληση. 

• Like 1
Δημοσ.

ας σου τα προκαταβαλλει και μετα για τα υπολοιπα με συμβολαιο. αλλα επειδη μυριζομαι Μ@λακια καλυτερα πες του η ολα φανερα η ακυρωνεται η πωληση. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Με ιδιωτικό συμφωνητικό. Τα μαύρα δίνονται την στιγμή της υπογραφής του τελικού συμβολαίου και αν δεν τα πάρεις δεν υπογράφεις την πώληση. 

Αύτο πως γίνεται στην πράξη; Άλλο ποσο θα γράφει στο προσύμφωνο που θα καταθέσει στην τράπεζα, και άλλο στο μεταξύ μας συμφωνητικό; 

16 λεπτά πριν, xsterg είπε

ας σου τα προκαταβαλλει και μετα για τα υπολοιπα με συμβολαιο. αλλα επειδη μυριζομαι Μ@λακια καλυτερα πες του η ολα φανερα η ακυρωνεται η πωληση. 

Του το είπα, και μου λέει ότι τα μαύρα δίνονται χέρι χέρι στο συμβόλαιο, όχι με το προσύμφωνο. Δηλαδή μου ζητάει να τον εμπιστευτώ, χωρίς να εμπιστεύεται αυτός εμενα;

3 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Εσύ σκέφτηκες πως θα δικαιολογήσεις στο μέλλον τα μαύρα; 

Δεν είναι πολλά σε σχέση με το δηλωθεν εισόδημα μου. Νομίζω ότι δικαιολογουνται ως αποταμίευσεις λίγων ετών.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Disrespect είπε

Αύτο πως γίνεται στην πράξη; Άλλο ποσο θα γράφει στο προσύμφωνο που θα καταθέσει στην τράπεζα, και άλλο στο μεταξύ μας συμφωνητικό; 

Ναι, θα σε καθοδηγήσει ο δικηγόρος σου σχετικά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Disrespect είπε

Καλησπέρα. Έχω συμφωνήσει με κάποιον να του πουλήσω ενα διαμερίσμα και θέλει να κάνουμε προσύμφωνο με προκαταβολή γιατί το απαιτεί η τράπεζα του για να του χορηγήσει το δάνειο. 

Θέλει όμως (χωρίς να το θέλω εγώ, δηλαδή μου το βάζει ως προϋπόθεση) να δώσει ενα μέρος από τα χρήματα μαύρα. Πως μπορώ να εξασφαλίσω ότι θα εισπράξω αυτά τα χρήματα αφού προφανώς δεν μπορούν να αναφέρονται στο προσύμφωνο; Μπορώ δηλαδή αν πχ  έρθει την μέρα του συμβολαίου και κάνει τον Κινέζο και μου πει δεν ξέρω για ποια μαύρα λες, στην συμφωνία μας γράφει αύτο το ποσό, να αρνηθώ να υπογράψω ή θα έχω επιπτώσεις ; 

Τα μαύρα, να τα δώσει σήμερα.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Στις περιπτώσεις αυτές, τα μετρητά - μαύρα χρήματα, καταβάλλονται την ημέρα της υπογραφής του τελικού συμβολαίου. Μέχρι να υπογράψουν και οι δύο το συμβόλαιο έχει κάθε ένας από τους δύο να υπαναχωρήσει του συμβολαίου. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, Disrespect said:

Συμβολαιογραφικό προσύμφωνο;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kirileman είπε

Συμβολαιογραφικό προσύμφωνο;

Ναι, συμβολαιογραφικο προσύμφωνο του ζητάει η τράπεζα για να του εγκρίνει το στεγαστικό δάνειο.

48 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Στις περιπτώσεις αυτές, τα μετρητά - μαύρα χρήματα, καταβάλλονται την ημέρα της υπογραφής του τελικού συμβολαίου. Μέχρι να υπογράψουν και οι δύο το συμβόλαιο έχει κάθε ένας από τους δύο να υπαναχωρήσει του συμβολαίου. 

Α οκ. Νομίζω ότι κατάλαβα. Το προσύμφωνο δηλαδή θα λέει ότι έχουμε δικαίωμα να υπαναχωρησουμε χωρίς καμία ποινή. Έτσι δηλαδή αν δεν δώσει επιτόπου τα μαύρα, απλά του επιστρέφω την προκαταβολή και ακυρώνεται η πώληση, σωστά;

Επεξ/σία από Disrespect
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Disrespect είπε

Ναι, συμβολαιογραφικο προσύμφωνο του ζητάει η τράπεζα για να του εγκρίνει το στεγαστικό δάνειο.

Α οκ. Νομίζω ότι κατάλαβα. Το προσύμφωνο δηλαδή θα λέει ότι έχουμε δικαίωμα να υπαναχωρησουμε χωρίς καμία ποινή. Έτσι δηλαδή αν δεν δώσει επιτόπου τα μαύρα, απλά του επιστρέφω την προκαταβολή και ακυρώνεται η πώληση, σωστά;

Το σύνηθες είναι, αν υπαναχωρεί ο αγοραστής να χάνει την προκαταβολή. Βρες δικηγόρο (θα τον χρειαστείς έτσι κι αλλιώς στην όλη διαδικασία) και θα σε καθοδηγήσει αυτός. Δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Disrespect said:

😱...Τα μαύρα στο συμβολαιογραφικό προσύμφωνο. Αλλιώς δεν προχωράς. Ελπίζω να με ακούσεις, βασικά ελπίζω να στα πει και ο δικηγόρος σου.

Αν μιλούσαμε για ιδιωτικό συμφωνητικό προκαταβολής, θα ήταν αλλιώς.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Disrespect είπε

Εχεις μηνυμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα μαύρα όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στο προσύμφωνο. Αν δεν υπάρχει προσύμφωνο, τα μαύρα δίνονται την ώρα των υπογραφών των συμβολαίων. 

Το προσύμφωνο δεν ειναι ενα παλιόχαρτο που απλώς το υπογράφεις και αν χαλάσει η δουλειά υπαναχωρείς και όλα καλά. Αν υπαναχωρήσεις μετά την υπογραφή του, υπάρχουν κυρώσεις. 

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...