Tasos2310 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους εχω μια Nikon d5300 και θέλω να αγοράσω ένα φακό που να έχει πολύ καλή ευκρίνεια στις φωτογραφίες και να έχει κ ζουμ νορμάλ, ασχολούμαι με γενική φωτογραφία ερασιτεχνικά . σκέφτηκα για 18-140.τι θα προτείνατε;σε λεφτά έως 650.και αν θα περνάτε φακό από Back Market... Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από Tasos2310 1
DrNick Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Βρέθηκα καποια στιγμη στη θέση σου εχοντας την D5600 με τον κιτ 18-55 και έχοντας περίπου τις ίδιες αναζητήσεις με εσένα (γενική φωτογραφία ερασιτεχνικά, ή για την ακρίβεια, ψάχνοντας να δω αν αυτό το χόμπυ θα με κερδίσει και θα με κρατήσει). Διαβάζοντας πάρα πολλές κριτικές αλλά και εργαστηριακές μετρήσεις κατέληξα κι εγώ στο 18-140 με κριτήριο και το κόστος αγοράς. Η 1η μου επιλογή από το e-infinty (~270€ με μεταφορικά) δεν ευδοκίμησε γιατί ο φακός είχε σημαντικό back-focus πάνω στη μηχανή μου. Τον επέστρεψα (τα χρήματα μου επεστράφησαν, μου κόστισε τα μεταφορικά πίσω) και πήρα τον ίδιο μεταχειρισμένο από mpb (210€ με τα μεταφορικα). Στο δια ταύτα, είναι ένας φακός με πολύ χρήσιμο εστιακό εύρος που μου έχει δώσει ωραίες φωτογραφίες. Σοκαριστικά μεγαλύτερος (για εμένα τον αρχάριο που η μόνη μου εμπειρια ήταν με τον μικρό αλλα αξιοπρεπέστατο 18-55). Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου για τις ανάγκες μου (περισσότερο αναζήτηση για το αν και τι μου αρέσει στον κόσμο της φωτογραφίας), σε συνδυασμό με τα λεφτά του. Στα ~200€ μεταχειρισμένο τον θεωρώ μια πολύ καλή επιλογή. Η τιμή του σαν καινούριος στην Ελλάδα (655€) θεωρώ ότι δεν δικαιολογείται. Σε αυτή την τιμή προσωπικά (δεν έχω μπει ακόμα στη διάθεση να αλλάζω φακό ανάλογα με την περίσταση, θα με χαρακτήριζε και τεμπέλη σε αυτόν τον τομέα) θα κοίταζα σε κάποιον φακό με ακόμα μεγαλύτερο εύρος ζουμ. Πχ τον 18-300. Έχοντας πρώτα διαβάσει κριτικές για την ποιότητα της εικόνας του.
gatos74 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 On 20/12/2024 at 18:32, Tasos2310 said: Καλησπέρα σε όλους εχω μια Nikon d5300 και θέλω να αγοράσω ένα φακό που να έχει πολύ καλή ευκρίνεια στις φωτογραφίες και να έχει κ ζουμ νορμάλ, ασχολούμαι με γενική φωτογραφία ερασιτεχνικά . σκέφτηκα για 18-140.τι θα προτείνατε;σε λεφτά έως 650.και αν θα περνάτε φακό από Back Market... Καλύτερα να ακολουθήσεις την συμβουλή του γιατρού πιό πάνω εάν παραμείνεις σε f mount με crop σώμα. Εγώ θα σου πρότεινα εφόσον έχεις κάποια χρήματα να επενδύσεις για το χόμπυ σου να κοιτάξεις να πάρεις κάποιο mirrorless σώμα και να πορευτείς με τέτοιους φακούς. Για μενα η μετάβαση από D3400 σε Ζ6 ήταν μιά πολύ ευχάριστη εμπειρία.
D___G Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Έχω την d5300, πολύ καλή μηχανή, θα πρότεινα τον 18-140 (χωρίς να τον έχω δοκιμάσει), για μεγαλύτερο εύρος, κατά τη γνώμη μου πάντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα