Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κακιά η ΕΕ που προσπαθεί να ενισχύσει την διαλειτουργικότητα των συσκευών μας. Εν τω μεταξύ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού:

spacer.png

• Like 3
  • Haha 2
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Kανενας φανατισμος προσωπικα για εμενα αλλα ας πουμε οτι η επιλογη μου να αγορασω apple ειναι το κλειστο λειτουργικο της κ το κλειστο οικοσυστημα της οποτε αυτην την στιγμη η ΕΕ μου αφερει αυτη την επιλογη , κανοντας το αναγκαστικα ανοικτο (βλεπε android). 
Τα τηλεφωνα android Που κυκλοφορουνε δεν εχουν τιποτα να ζλεψουν απο μια apple συσκευη και σε καποια πραγματα ειναι καλυτερες ισα ισα. 
Αλλα μιλαμε καθαρα για επιλογες , για να αγοραζω λοιπον ενα apple προιον ξερω τι αγοραζω και για ποιους λογους το αγοραζω ενας απο τους λογους? και βασικους κιολας το κλειστο λειτουργικο του και το οικοσυστημα του. 
Η ΕΕ σε ρολο τραμπουκου να αποφασιζει πως θελουμε να χρησημοποιουμε τα τηλεφωνα μας. 

9 λεπτά πριν, empyr3an είπε

Κακιά η ΕΕ που προσπαθεί να ενισχύσει την διαλειτουργικότητα των συσκευών μας. Εν τω μεταξύ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού:

spacer.png

Καλα αυτο το κανει η αμερικη για θεματα κρατικης ασφαλειας , ας μην ξεχναμε και εμεις λοιπον εδω στην ΕΕ οτι ειμαστε ΝΑΤΟοικοι με οτι αυτο συνεπαγεται στις εποχες μας.

Δημοσ.

@goapad αν έχεις την καλοσύνη συμπλήρωσε την παρακάτω φράση:

"Το γεγονός ότι το Garmin ρολόι μου δε συνεργάζεται με το iPhone μου, λόγω περιορισμών που επιβάλλει η Apple, είναι προς όφελός μου επειδή ..."

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, empyr3an είπε

@goapad αν έχεις την καλοσύνη συμπλήρωσε την παρακάτω φράση:

"Το γεγονός ότι το Garmin ρολόι μου δε συνεργάζεται με το iPhone μου, λόγω περιορισμών που επιβάλλει η Apple, είναι προς όφελός μου επειδή ..."

επειδη ηθελα να αγορασω ρολοι που ξερω οτι δεν συνεργαζεται με το κινητο μου.

Επομενο βημα της ΕΕ τα παιχνιδια ΧΒΟΧ να παιζουν και στο Playstation , επομενο βημα της ΕΕ να ειναι ολα τα υφασματα βαμβακερα για να υπαρχει διαλειτουργικοτητα με τα βρακια μας και το πλυντηριο 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 4
Δημοσ.

Ξαναμανα άντε πάλι....

Δεν σας υποχρεώνει απολύτως κανένας να χρησιμοποιήσετε software, hardware ή οτιδήποτε άλλο τρίτου κατασκευαστή. Το καταπληκτικό οικοσύστημα της apple μπορεί για εσάς να μείνει εξίσου "ασφαλές" και "ιδιωτικό" όπως και χθες. Ούτε καν η apple δεν υποστηρίζει ότι κινδυνεύουν οι χρήστες που ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσουν μη apple προϊόντα, εσείς γιατί το λέτε;

Επίσης αν είναι να επεκτείνουμε τη λαϊκίστικη κουβέντα για "μαγαζιά"...στο εμπορικό πάρκο που λέγεται ΕΕ δε γουστάρουμε κλειστα κλαμπ. Αυτοί είναι οι κανόνες. Όποιος δεν συμφωνεί ας ανοίξει το μαγαζί του Ασία μεριά και ας ψωνίζετε iphone από AliExpress :P

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση σε όποιον γνωρίζει και ασχολείτε .

Αν η Apple συμφωνήσει να ανοίξει κάποιες υπηρεσίες αλλά με συνδρομή, δηλαδή 5 ευρώ το μήνα , για το επιπλέον software service που θα χρειάζεται το iOS , θα είναι παράνομη ?

Εχω την εντύπωση πως μόνη κερδισμένη από όλη την ιστορία θα βγει πάλι η apple , όπως έγινε και με το usb c. Οσες προσπάθειες έκανε η ΕΕ να φρενάρει τα ποσοστά της στην Ευρώπη έπεσαν στο κενό. Αντίθετα αυξάνονται κάθε χρόνο σπέρνοντας το πανικό….

Δημοσ.

Δε θα περίμενε κανείς να καταλάβουν και πολλοί πως λειτουργόυν τα μονοπώλια/ολιγοπώλια σε μια χώρα που έχει γεμίσει από αυτά

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, billdanos είπε

Κι εμείς ντρεπόμαστε για τους «προδότες» αλλά δεν κάνουμε έτσι. Είμαστε μεγαλόψυχοι! 😛 

Πολύ θλιβερό να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος με βάση μια ιδιωτική εταιρία. Επίσης άστοχο να μιλά κανείς στο πρώτο πλυθηντικό λες και αντιπροσωπεύει κάποια ομάδα ατόμων (με εξουσιοδότηση από πουθενά).

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, harispao είπε

Ε ρε κόλημα λέμε.

Όσοι θέλετε ελευθερία πηγαίνετε σε android.

Δόξα το Θεό υπάρχουν τόσες εταιρείες και ακόμα περισσότερες συσκευές.

Εμείς ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ελευθερία λειτουργικού ρε αδερφέ,οποίος δεν του αρέσει ΔΡΟΜΟ.

Έλεος δλδ...

εσύ όχι εσείς. οι περισσότεροι θέλουν την ελευθερία του android αλλά θέλουν και το logo με το μήλο.

12 ώρες πριν, kalmik είπε

Μπορεί η Apple να μας εκμεταλλεύεται, αν θέλετε να μας πίνει το αίμα με το καλαμάκι, αλλά το iOS είναι πολύ ασφαλέστερο, σταθερότερο και μας δημιουργεί μια εμπιστοσύνη ότι τα δεδομένα μας δεν θα διαρρεύσουν στο επόμενο app-απάτη. Πολύ πηγαινει να βάλουμε τους χαρτογιακάδες της ΕΕ σε  ρόλο σχεδιαστή λειτουργικών. 

ΥΓ και για να κάνω λίγο τον προφήτη, τρέχουν στην ΕΕ να εφαρμόσουν την περίεργη ατζέντα τους πριν ο Τrump τους τραβήξει το αυτί το Γενάρη.

Πως η Apple θα σε προστατεύσει όταν ο μέσος χρήστης τα δίνει απλόχερα στο facebook/socialmedia?

Γενικά υπάρχει μια αίσθηση ότι "η apple μας προστατεύει, θέλει το καλό μας" η οποία δεν είναι αλήθεια. 

8 ώρες πριν, anonymous999 είπε

Ξαναμανα άντε πάλι....

Δεν σας υποχρεώνει απολύτως κανένας να χρησιμοποιήσετε software, hardware ή οτιδήποτε άλλο τρίτου κατασκευαστή. Το καταπληκτικό οικοσύστημα της apple μπορεί για εσάς να μείνει εξίσου "ασφαλές" και "ιδιωτικό" όπως και χθες. Ούτε καν η apple δεν υποστηρίζει ότι κινδυνεύουν οι χρήστες που ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσουν μη apple προϊόντα, εσείς γιατί το λέτε;

Επίσης αν είναι να επεκτείνουμε τη λαϊκίστικη κουβέντα για "μαγαζιά"...στο εμπορικό πάρκο που λέγεται ΕΕ δε γουστάρουμε κλειστα κλαμπ. Αυτοί είναι οι κανόνες. Όποιος δεν συμφωνεί ας ανοίξει το μαγαζί του Ασία μεριά και ας ψωνίζετε iphone από AliExpress :P

Ε άρα σαν να λέμε, φυσιολογικό που έχουν φτάσει οι τιμές στον θεό στο supermarket, δεν μας υποχρεώνει κανένας να ψωνίζουμε.

• Super Moderators
Δημοσ.
18 hours ago, BadBoy said:

Πολύ θλιβερό να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος με βάση μια ιδιωτική εταιρία. Επίσης άστοχο να μιλά κανείς στο πρώτο πλυθηντικό λες και αντιπροσωπεύει κάποια ομάδα ατόμων (με εξουσιοδότηση από πουθενά).

Το πιο θλιβερό είναι πως πίστεψες πως σου απάντησα στα σοβαρά… 😛 

• Like 1
Δημοσ.
On 20/12/2024 at 17:28, Huruduru said:

Εγώ έχω αλλά είναι μερικά πράγματα που θα μπορούσαν να είναι πιο απλά σε συνεργασία με άλλες συσκευές ή υπηρεσίες. 

το καταλαβαινω αυτο που λες αλλα καλως ή κακως καποιες εταιρειες θελουν να σε κρατησουν στον κυκλο τους.οπως πχ και στα router που παιζουν mesh δεν μπορεις να βαλεις οτι μαρκα θες. αλλα ναι γενικως οταν μια εταιρεια δεν τηρει τα standard μας τοτε σκοπος ειναι να μην την προτιμαμε με σκοπο μπας και αλλαξει την πολιτικη της. Αν το κοινο μειωθει θα την αλλαξει. αν δεν μειωθει επειδη ο κοσμος γουσταρει το κλειστο οικοσυστημα για χ  ψ λογους απλα αγοραζουμε κατι αλλο. δεν το λεω για κακο. σιγουρα το να ειναι κλειστο το οικοσυστημα εχει τα καλα του εχει και τα αρνητικα του. Προσωπικα επειδη την δουλεια μου την κανω με windows και με android χωρις προβλημα ( και τα εχω συνηθισει) δεν βρισκω λογο να παω σε iphone. Δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να εχει θετικα αλλα δεν βρισκω λογο στην παρουσα φαση.γενικως το να ανοιγεις το οικοσυστημα και να εισαι και backward compatible πολλες φορες κρυβει κινδυνους.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, YngwieMalmsteen είπε

Εγώ δεν είπα τίποτα, απλά απαντησα σχετικα με το 'ασφαλες' iOS.

Σε ένα ανοικτο λειτουργικο πρέπει να περιμενει καποιος πως θα βρεθούν περισσοτερα κενα ασφαλειας γιατι δεν κανεις reverse engineering, κοιτας κατευθειαν τον πηγαιο του κωδικα.

Όσο για το link με τη Samsung, ψιλοάκυρο, το μόνο πραγματικό Android το κατεχει η Google, το οτι η καθε εταιρεια το παιρνει, προσθετει νεα κενα ασφαλειας, και το ονομαζει Tizen, MIUI, Hyper, Harmony κτλ, δε λέει κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω βαρεθεί τις αηδίες της Ευρώπης εδώ και χρόνια. Αντί να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα της Ευρώπης ασχολούνται πως θα κλέψουν λίγα εκατομμύρια ακόμα από πρόστιμα αμερικανικων εταιρειών κυρίως. Η κάθε apple καλά κάνει και βγάζει ότι προϊόν θέλει και ας το κλειδώσει όσο θέλει. Επέβαλε κανέναν να αγοράσει τα προϊόντα της? Πιο είναι το πρόβλημα της Ευρώπης δεν ξέρω αλλά με τις χαζομάρες κοντεύουν να τη διαλύσουν.

Επεξ/σία από Arkin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...