anonymous999 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Άντε πάλι...τι ζόρι τραβάτε μερικοί με το ότι κάποιοι άλλοι θέλουν επιπλέον επιλογές; Σας υποχρεώνει κανείς να βγείτε από το μαντρί της apple? Μόνο apple και icloud και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Και για τα αστεία επιχειρήματα του τύπου "ότι θέλει κάνει στο μαγαζί της", αν πχ πάτε σε ταβέρνα και σας πει ο ταβερνιάρης "επ, σε είδα που χθες έφαγες στον απέναντι, ή θα τρως μόνο σε μένα ή φύγε" φαντάζομαι θα σκύψετε το κεφάλι και θα πείτε "ε έχει δίκιο ο άνθρωπος, μαγαζί του είναι ότι θέλει κάνει". Σωστά; 2 2 1
kalmik Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μπορεί η Apple να μας εκμεταλλεύεται, αν θέλετε να μας πίνει το αίμα με το καλαμάκι, αλλά το iOS είναι πολύ ασφαλέστερο, σταθερότερο και μας δημιουργεί μια εμπιστοσύνη ότι τα δεδομένα μας δεν θα διαρρεύσουν στο επόμενο app-απάτη. Πολύ πηγαινει να βάλουμε τους χαρτογιακάδες της ΕΕ σε ρόλο σχεδιαστή λειτουργικών. ΥΓ και για να κάνω λίγο τον προφήτη, τρέχουν στην ΕΕ να εφαρμόσουν την περίεργη ατζέντα τους πριν ο Τrump τους τραβήξει το αυτί το Γενάρη. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από kalmik 2 2
KostasKri Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 14 minutes ago, anonymous999 said: Άντε πάλι...τι ζόρι τραβάτε μερικοί με το ότι κάποιοι άλλοι θέλουν επιπλέον επιλογές; Σας υποχρεώνει κανείς να βγείτε από το μαντρί της apple? Μόνο apple και icloud και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Και για τα αστεία επιχειρήματα του τύπου "ότι θέλει κάνει στο μαγαζί της", αν πχ πάτε σε ταβέρνα και σας πει ο ταβερνιάρης "επ, σε είδα που χθες έφαγες στον απέναντι, ή θα τρως μόνο σε μένα ή φύγε" φαντάζομαι θα σκύψετε το κεφάλι και θα πείτε "ε έχει δίκιο ο άνθρωπος, μαγαζί του είναι ότι θέλει κάνει". Σωστά; Τραβάμε ζόρι γιατί για να έχεις εσύ "επιλογές" όπως λες, αυτή την στιγμή έχουμε λάβει όλοι ένα iOS18 και features που λείπουν ακριβώς λόγω της ΕΕ και δυστυχώς αυτό θα συνεχιστεί όπως φαίνεται και είτε θα αργούν να έρχονται features εδώ ή δεν θα έρχονται και καθόλου. Αν θες επιλογές, έχεις επιλογή android. Το iOS είναι αυτό που είναι. 3 minutes ago, kalmik said: Μπορεί η Apple να μας εκμεταλλεύεται, αν θέλετε να μας πίνει το αίμα με το καλαμάκι, αλλά το iOS είναι πολύ ασφαλέστερο, σταθερότερο και μας δημιουργεί μια εμπιστοσύνη ότι τα δεδομένα μας δεν θα διαρρεύσουν στο επόμενο app-απάτη. Πολύ πηγαινει να βάλουμε τους χαρτογιακάδες της ΕΕ σε ρόλο σχεδιαστή λειτουργικών. ΥΓ και για να κάνω λίγο τον προφήτη, τρέχουν στην ΕΕ να εφαρμόσουν την περίεργη ατζέντα τους πριν ο Τrump τους τραβήξει το αυτί το Γενάρη. Πώς ακριβώς μας εκμεταλλεύεται η Apple περισσότερο από κάποια άλλη παρόμοια εταιρία; Μόνος σου είπες ότι είναι ασφαλέστερο, σταθερότερο κτλ κτλ. Τα τηλέφωνα έχουν από τις καλύτερες κάμερες, σε ταχύτητα δεν έχουν ανταγωνιστή. Τα desktop και laptop της πλέον παίζουν σε άλλα επίπεδα. Δεν μπορώ να καταλάβω πλέον πως ένα iPhone πχ είναι πιο ακριβό και μας εκμεταλλεύεται κιόλας η Apple όταν εγώ βλέπω ότι όλοι την ακολουθούν. Στρογγυλές γωνίες η Apple; Στρογγυλές και οι υπόλοιποι. Boxy style πλέον η Apple; Ακολουθούν όλοι. Μέχρι και στα 12MP είχαν γυρίσει κάποιοι τότε όταν κατάλαβαν ότι τότε δεν είχε κανένα νόημα να έχεις τραγικά πολλά megapixels με την τότε τεχνολογία. 8 1 1
Fotoalexandros Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 22 minutes ago, anonymous999 said: Άντε πάλι...τι ζόρι τραβάτε μερικοί με το ότι κάποιοι άλλοι θέλουν επιπλέον επιλογές; Σας υποχρεώνει κανείς να βγείτε από το μαντρί της apple? Μόνο apple και icloud και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Και για τα αστεία επιχειρήματα του τύπου "ότι θέλει κάνει στο μαγαζί της", αν πχ πάτε σε ταβέρνα και σας πει ο ταβερνιάρης "επ, σε είδα που χθες έφαγες στον απέναντι, ή θα τρως μόνο σε μένα ή φύγε" φαντάζομαι θα σκύψετε το κεφάλι και θα πείτε "ε έχει δίκιο ο άνθρωπος, μαγαζί του είναι ότι θέλει κάνει". Σωστά; Η ερμηνεία σου είναι άκυρη: αυτό που σου λέει ο "ταβερνιάρης" η apple δηλαδή, είναι ότι θα φας αυτό που έχουμε εδώ, όχι θα έρθεις με το φαι σου από την απέναντι ταβέρνα να το φας εδώ. Και σε αυτό έχει απόλυτο δίκιο. 9 1 1
MarioGr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Αν και κάτοχος iPhone μου λείπουν πολλά από αυτά που είχα μάθει με το Android, σε πολλά πράγματα το iOS παραείναι κλειστό 2
Diavolos666 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, anonymous999 said: Άντε πάλι...τι ζόρι τραβάτε μερικοί με το ότι κάποιοι άλλοι θέλουν επιπλέον επιλογές; Σας υποχρεώνει κανείς να βγείτε από το μαντρί της apple? Μόνο apple και icloud και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Και για τα αστεία επιχειρήματα του τύπου "ότι θέλει κάνει στο μαγαζί της", αν πχ πάτε σε ταβέρνα και σας πει ο ταβερνιάρης "επ, σε είδα που χθες έφαγες στον απέναντι, ή θα τρως μόνο σε μένα ή φύγε" φαντάζομαι θα σκύψετε το κεφάλι και θα πείτε "ε έχει δίκιο ο άνθρωπος, μαγαζί του είναι ότι θέλει κάνει". Σωστά; Αν ένας ταβερνιάρης έχει τέτοια συμπεριφορά ναι θα πάω να φάω σε άλλη ταβέρνα. Στο χωριό μου ο άλλος έκλεισε το σούπερ μάρκετ του γιατί όταν κάποιος πήγαινε και στο άλλο σούπερ μάρκετ του χωριού, έκανε σχόλια όταν πήγαιναν ξανά στο δικό του, ώσπου έφτασε κανείς να μην πατάει στο του κατάστημά του. Δεν μας έκανε χάρη που αγοράζαμε από αυτόν, εμείς του κάναμε χάρη που του αφήναμε τα χρήματά μας. Εγώ γι' αυτό δεν αγοράζω κανένα προϊόν της Apple, δεν θέλω να περιοριστώ στα δικά της προϊόντα και να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω όλα τα άλλα που έχω ήδη στην κατοχή μου ούτε να μπορεί μία εταιρία να κάνει κουμάντο στο τι θα έχω και τι όχι. Δεν είναι μονοπώλιο η Apple, το μόνο μονοπώλιο που έχει είναι τα δικά της προϊόντα, κάτι που ισχύει για όλες τις εταιρίες. 5 hours ago, Huruduru said: 2025 έρχεται και ακόμα δεν υπάρχει άλλο smartwatch που να κάνει πλήρη χρήση του iPhone πέρα από το AppleWatch. Το ίδιο και με διάφορες άλλες λειτουργίες που είναι δύσβατες αν δεν είσαι 100% στο οικοσύστημα της Apple. Είναι καθαρά μονοπωλιακή τακτική και θα οφελήσει τους καταναλωτές να υπάρχουν παραπάνω επιλογές. ...ε, συγνώμη τότε δεν αγοράζεις iPhone, το iPhone το παίρνεις για να είσαι περιορισμένος στο τι θα χρησιμοποιήσεις για λόγους ασφαλείας, δεν το παίρνεις γιατί είναι ανάγκη. Υπάρχουν ένα σωρό κινητά που συνδέονται με όλα τα gadgets που βασίζονται στο android. Το θέμα δεν είναι ότι δεν "μπορεί" να συνδεθεί με οποιοδήποτε smartwatch με την έννοια της ανικανότητας, τα iPhone δεν θέλουν να συνδέονται με gadget που δεν σχεδιάζει η ίδια εταιρία. Από τον σχεδιασμό τους μέχρι την υλοποίηση αυτή είναι όλη την ιδεολογία της Apple. Παίρνεις ένα καλό android κινητό και είσαι κομπλέ και δεν ασχολείσαι με κλειστά οικοσυστήματα εφόσον δεν σου αρέσουν. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από Diavolos666 5
empyr3an Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Ρε Ευρωπέοι, αφήστε ρε την Apple ήσυχη. Το οικοσύστημα το θέλουμε κλειστό. Αν θέλαμε διαλειτουργικότητα θα παίρναμε Android. Στο κάτω κάτω, άμα δεν πληρώσω ένα σκασμό λεφτά για κατώτερη συσκευή, πώς θα κάνω μόστρα; Ή πώς θα ρίξω την Μαιρούλα; Εεε; Άντε μπράβο... 1 2 1
Razgriz Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αν και δεν ακούγεται πολύ δίκαιο αυτό από τη μεριά της ΕΕ.. όσοι λέτε "εάν δεν σου αρέσει μην παίρνεις μήλο" Έχετε σκεφτεί ότι μεγάλο ποσοστό του κόσμου που αγοράζει κινητά δεν έχει ιδέα και απλά το αγοράζει λόγο εικόνας ή του το πουλησανε έμεσα? Το γεγονός ότι κλείνει τους πελάτες της στο δικό της σύστημα είναι άκρως μονοπωλιακή πολιτική ή όποια "παγιδεύει" πολύ κόσμο. "Δεσποινίς μου μην πάρετε το Χ ρολόι που σας αρέσει γιατί δεν θα δουλεύει καλά με το μήλο σας" Φυσικά αυτό ισχύει για όλες τις εταιρείες. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από Razgriz 3
ethereum Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Σύμφωνα με μια έκθεση, η Apple προειδοποίησε ότι η άδεια πρόσβασης στη Meta μπορεί να επιτρέψει στις εφαρμογές της, όπως το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, να ακούν κλήσεις χρηστών, να διαβάζουν μηνύματα και email, να παρακολουθούν τη χρήση εφαρμογών, να σαρώνουν φωτογραφίες, ακόμη και να έχουν πρόσβαση σε αρχεία και κωδικούς πρόσβασης. Σύμφωνα με την Apple, «Ανησυχούμε ότι ορισμένες εταιρείες - των οποίων οι πρακτικές δεδομένων δεν πληρούν τα υψηλά πρότυπα του δικαίου της ΕΕ - ενδέχεται να εκμεταλλευτούν τους κανόνες διαλειτουργικότητας του DMA για να υπονομεύσουν το απόρρητο των χρηστών. Ως αποτέλεσμα των κατηγοριών, η Meta απάντησε αντικρούοντας τους ισχυρισμούς που έγιναν εναντίον της Apple ότι ο τεχνολογικός γίγαντας εμποδίζει τη διαλειτουργικότητα κάνοντας κατάχρηση της ιδιωτικής ζωής. Ο Andy Stone, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε στο X ότι η Apple δεν υποστηρίζει τη διαλειτουργικότητα. Κάθε φορά που εκτίθενται για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά, επικαλούνται τη μαγική ασπίδα προστασίας της ιδιωτικής ζωής τους, η οποία δεν έχει πραγματική βάση. Ο αυστηρός έλεγχος της Apple στο οικοσύστημα iOS και στο App Store, σύμφωνα με τη Meta, στην οποία έχει επιβληθεί πρόστιμο πολλές φορές από την ΕΕ για παραβιάσεις απορρήτου, έχει καταπνίξει την καινοτομία και έχει καταστήσει δύσκολο για τους χρήστες να αξιοποιήσουν πλήρως τις υπηρεσίες της Meta. Σύμφωνα με την πράξη DMA, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποχρεούται να διασφαλίσει ότι η ιδιωτική ζωή των καταναλωτών δεν τίθεται σε κίνδυνο από τη διαλειτουργικότητα. Οι προτεινόμενες κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες απαιτούν μια «ειδική επαφή» για τους προγραμματιστές και προσφέρουν μια αμερόληπτη διαδικασία επίλυσης διαφορών, φαίνεται να είναι ένας συμβιβασμός που διατηρεί το τρέχον σύστημα της Apple που βασίζεται σε αιτήματα, προσθέτοντας παράλληλα πρόσθετες προστασίες. Ορισμένες από τις πιο εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας και ρυθμιστικών αρχών σχετικά με την ιδιωτικότητα και τον ανταγωνισμό επισημαίνονται από μια διαμάχη μεταξύ της Apple και της Meta. Αν και η Apple ισχυρίζεται ότι οι πολιτικές απορρήτου της είναι απαραίτητες για την προστασία των χρηστών, η Meta αντιλαμβάνεται την Apple ως δημιουργία ενός κλειστού περιβάλλοντος που εμποδίζει τον θεμιτό ανταγωνισμό. via newsx.com Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από ethereum
Fotoalexandros Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Long story sort: να το θέσω όσο πιο απλά γίνεται: τρως του σκασμού, καπνίζεις, πίνεις κι ότι άλλο. Πας λοιπόν στο γιατρό και αντί να σου πει "αν συνεχίσεις έτσι δεν έχεις πολύ ζωή", φωνάζει δυο ντερέκια, σε αρπάζουν, σε κλείνουν σε ένα δωμάτιο για το καλό σου, και σου απαγορεύουν να κάνεις αυτόβουλα αυτό που θέλεις, έστω κι αν αυτό που θέλεις είναι το κακό σου. Πως θα σας φαινόταν όλο αυτό; Με το ως άνω παράδειγμα θέλω να πω ότι ο ηλίθιος, ακόμα κι αν τον δουλεύει η apple και η κάθε apple, εν τούτοις πάντα θα προτιμά την ελευθερία της επιλογής του. Αυτή είναι η φύση της ζωής: μέσα από το λάθος προχωρά η εξέλιξη και όχι από την επιβολή του σωστού. Όταν ένας μηχανισμός επιβάλει το "σωστό", πάντα θα καταλήγει στο τέλος και στον περιορισμό της ατομικής ελευθερίας. Αυτό κανείς σας δεν το βλέπει και κοντόφθαλμα κοιτάτε το πρόσκαιρο συμφέρον απέναντι στην apple σε αυτή την περίπτωση. H apple είναι μια εταιρία που έβαλε τον κόλο της κάτω και έφτιαξε κάτι. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να το αγοράσεις. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από Fotoalexandros 3 2
harispao Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Φίλε μου θα στο πω όσο πιο απλά μπορώ. Η Apple το λειτουργικό το φτιάχνει ΜΌΝΗ ΤΗΣ. Αυτό σημαίνει ένα κάρο κόσμο στα τμήματα εξέλιξης,δοκιμών κλπ. Αυτη λοιπόν βγάζει και τις συσκευές της και ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ να μπει οποιοσδήποτε μέσα να τις πειράζει. Φαντάζομαι το ίδιο και στα Google pixel. Από που προκύπτει ότι εγώ σαν χρήστης των προϊόντων της είμαι αιχμαλωτος; Έτσι ΘΕΛΩ να είμαι μου αρέσει που σε αυτό τον χαμό στο δυαδίκτιο καμία εφαρμογή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ να λειτουργήσει αυτόνομα. Δεν θέλω κανένας να πάρει τον έλεγχο της συσκευής μου δεν το καταλαβαίνετε αυτό; Θέλω να αποκλείω διαφημίσεις και μπανερ στον σαφάρι με το δικό της πρόγραμμα όχι με app,έχουμε να δούμε διαφήμιση και εμβόλιμα παράθυρα δεν θυμάμαι από πότε. Θέλω τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας της Apple όχι της Google γενικά για xiaomi,Sony,Samsung,OPPO κλπ. Δεν καταλαβαίνεται ορισμένοι ότι κάποτε οι περισσότεροι από εμάς ειχαμε Android και από την πολύ ελευθερία σκασαμε; Πήγαμε σε κλειστο λειτουργικό ΑΠΌ ΕΠΙΛΟΓΉ δεν μας κοροιδεψε κάποιος... Όσοι είσαστε απέξω και σχολιάζετε για τα προϊόντα της καλά θα ήταν έστω και μια φορά να δοκιμάσετε κάποιο για αρκετό διάστημα και τα ξαναλέμε. Apple γερά μην τους κάνεις τα κέφια και κλείσε το ios και άλλο... 2 6
xaerialtwistx Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, kalmik είπε Μπορεί η Apple να μας εκμεταλλεύεται, αν θέλετε να μας πίνει το αίμα με το καλαμάκι, αλλά το iOS είναι πολύ ασφαλέστερο, σταθερότερο και μας δημιουργεί μια εμπιστοσύνη ότι τα δεδομένα μας δεν θα διαρρεύσουν στο επόμενο app-απάτη. Πολύ πηγαινει να βάλουμε τους χαρτογιακάδες της ΕΕ σε ρόλο σχεδιαστή λειτουργικών. ΥΓ και για να κάνω λίγο τον προφήτη, τρέχουν στην ΕΕ να εφαρμόσουν την περίεργη ατζέντα τους πριν ο Τrump τους τραβήξει το αυτί το Γενάρη. https://www.cvedetails.com/version-list/49/15556/1/Apple-Iphone-Os.html 2
goapad Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 1000 φορες να σταματησουν να κυκλοφορουν απο ολη την ΕΕ να δουμε τοτε τι θα πει. Επιλογη του χρηστη ειναι να αγοραζει μηλο επιλογη του χρηστη ειναι να μπαινει σε κλειστο οικοσυστημα. Αυτη την στιγμη αυτο που κανει η ΕΕ ειναι να αποκλειει την δικη μας επιλογη (κοτοχων apple) και να εξαναγκαζει την εταιρια να γινει ιδια με το android. Οποιος θελει διαλειτουργικοτητα παιρνει android Γιατι εμενα να μου αφερειτε το δικαιωμα να αγοραζω apple καθως πολυ σωστα αγοραζω για το κλειστο οικοσυστημα και την ασφαλεια που προσφερει και ολα οσα εχουν αναφερθει και απο αλλους. Δεν σε αναγκασε κανεις να αγορασεις μηλο ουτε σε αναγκασε κανεις να αγορασεις jbl ακουστηκα αντι για airpod πολυ παραλογη ολη η φαση εμενα μου μυριζετε οτι καποιος γκουχ γκουχ εσκασε γερε μιζες. Οπως και το type c μου την εσπασε τοσα χρονια χρηστης apple δεκαδες καλωδια lighting που μια χαρα δουλευε κ απο τις δυο μεριες και γρηγορη φορτιση. 1 1 1
Diavolos666 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Κι εγώ έχω υπερασπιστεί την Apple σε αυτό το θέμα αλλά πως κατάφεραν μερικοί fanboys της Apple να τα βάλουν με το android σε αυτό το άρθρο και να προσπαθούν να το μειώσουν δεν το κατάλαβα. Τι ζόρι τραβάτε κι εσείς με το android, σας είπε κανένας να αγοράσετε? Αυτό που κάνει η ΕΕ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το android, είναι παντελώς άσχετο, απλά θέλουν να κάνουν έλεγχο στα πάντα και στην Apple έχουν βρει την υγειά τους για να παίρνουν πρόστιμα. Η ζωή μας δεν κινείται γύρω από ένα smartphone για να τρελαινόμαστε τόσο πολύ και να φανατιζόμαστε, ηρεμήστε! Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από Diavolos666 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα