octa Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα, Έχω ένα site που παίρνει 10.000 hits την ημέρα από 200 διαφορετικά IP. Έχω βάλει cloudflare προστασία και το έχω σε attack mode. Αποτρέπονται οι false επισκέψεις. Αλλά λόγω του challenge δεν μπαίνει σχεδόν κανένας. Μια βδομάδα τώρα το βγάζω να δω αν βαρέθηκαν αλλά συνεχίζουν να χτυπούν ανελέητα. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ
geomagas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, octa είπε Αλλά λόγω του challenge δεν μπαίνει σχεδόν κανένας. Γνήσια απορία: Με τον τρόπο που το έχεις υλοποιήσει, δεν αποτρέπεις τα "καλά" bots αλλά και τους ανθρώπους από το περιεχόμενό σου; 3 ώρες πριν, octa είπε Μια βδομάδα τώρα το βγάζω να δω αν βαρέθηκαν αλλά συνεχίζουν να χτυπούν ανελέητα. Χμμμ... ναι, το έχουν αυτό τα bots. Δεν βαριούνται. Για την ακρίβεια, αυτός είναι και ο βασικός λόγος που εφευρέθηκαν!
octa Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, geomagas είπε 4 λεπτά πριν, geomagas είπε Γνήσια απορία: Με τον τρόπο που το έχεις υλοποιήσει, δεν αποτρέπεις τα "καλά" bots αλλά και τους ανθρώπους από το περιεχόμενό σου; Από ότι διάβασα το cloudflare επιτρέπει τα καλά bot, αλλά δεν είμαι σίγουρος. 5 λεπτά πριν, geomagas είπε Χμμμ... ναι, το έχουν αυτό τα bots. Δεν βαριούνται. Για την ακρίβεια, αυτός είναι και ο βασικός λόγος που εφευρέθηκαν Άραγε δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Ευχαριστώ
Λύση geomagas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Λύση Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, octa είπε Άραγε δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Ναι. Αφαίρεσε το captcha από το δημόσιο περιεχόμενό σου και βάλτο μόνο σε σημεία που "φοβάσαι" περισσότερο τα bots. Πχ φόρμες (για αποφυγή spam), login/registration κλπ. Είναι αποτρεπτικό (και παράλογο) για τους επισκέπτες που αναπνέουν! Από κει και πέρα, εξαρτάται από την απειλή που σε απασχολεί. Αν πχ θες να αποφύγεις DDOS, ο hoster σου το έχει ήδη τακτοποιήσει αν βρίσκεσαι σε shared hosting αλλιώς βάλε iptables και καλή τύχη. Αν πάλι θέλεις να προστατέψεις τα passwords των χρηστών σου και την πρόσβαση στο backoffice, τσέκαρε honeypots, lockouts για συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες login, ip blacklisting κλπ. Η λίστα είναι άπειρη, αλλά το να χρησιμοποιείς captcha παντού και για τα πάντα, μου θυμίζει το "If all you have is a hammer, everything looks like a nail". 1
Giannis77i Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Στις 20/12/2024 στις 4:21 ΜΜ, geomagas είπε Ναι. Αφαίρεσε το captcha από το δημόσιο περιεχόμενό σου και βάλτο μόνο σε σημεία που "φοβάσαι" περισσότερο τα bots. Πχ φόρμες (για αποφυγή spam), login/registration κλπ. Είναι αποτρεπτικό (και παράλογο) για τους επισκέπτες που αναπνέουν! Από κει και πέρα, εξαρτάται από την απειλή που σε απασχολεί. Αν πχ θες να αποφύγεις DDOS, ο hoster σου το έχει ήδη τακτοποιήσει αν βρίσκεσαι σε shared hosting αλλιώς βάλε iptables και καλή τύχη. Αν πάλι θέλεις να προστατέψεις τα passwords των χρηστών σου και την πρόσβαση στο backoffice, τσέκαρε honeypots, lockouts για συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες login, ip blacklisting κλπ. Η λίστα είναι άπειρη, αλλά το να χρησιμοποιείς captcha παντού και για τα πάντα, μου θυμίζει το "If all you have is a hammer, everything looks like a nail". Στις 20/12/2024 στις 12:59 ΜΜ, octa είπε Καλησπέρα, Έχω ένα site που παίρνει 10.000 hits την ημέρα από 200 διαφορετικά IP. Έχω βάλει cloudflare προστασία και το έχω σε attack mode. Αποτρέπονται οι false επισκέψεις. Αλλά λόγω του challenge δεν μπαίνει σχεδόν κανένας. Μια βδομάδα τώρα το βγάζω να δω αν βαρέθηκαν αλλά συνεχίζουν να χτυπούν ανελέητα. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ Έτσι κάνουν τα μποτάκια Σε κάποια φάση θα σταματήσουν Αλλιώς μπορείς να ζητήσεις από την εταιρεία hosting ή τον developer λύση. Έχεις περιορισμό σε πόρους και πέφτει το site?
octa Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, Giannis77i είπε Έχεις περιορισμό σε πόρους και πέφτει το site? Όχι δεν έχω πρόβλημα με το hosting. Καλημέρα ! 11 ώρες πριν, Giannis77i είπε Έχεις περιορισμό σε πόρους και πέφτει το site? Όχι δεν έχω πρόβλημα με το hosting. Καλημέρα ! Θα μπλοκάρω IP σήμερα. Με ένα php script. Όποιος μπει 5 φορές το 20 λεπτό block.
elvizakos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δεν έχω δει το site σου αλλά να ξέρεις πως κάποιος ψάχνοντάς το, εύκολα περνάει αυτό το όριο (5 hit το 20λεπτο). Αν δεν βλέπεις κάποιο πρόβλημα, καλό είναι να το αφήσεις έτσι. Τα bot θα έρχονται κατά καιρούς, ειδικά από τη στιγμή που θα εντοπίζουν φόρμες. Βάλε captcha όπου έχεις δημιουργία λογαριασμού και αν μπορείς και επιλογή για 2 factor authentication στα login. Θα σου πρότεινα στις σε αποτυχημένα login βάλε μια καθυστέρηση στην απόκριση 2 - 3 δευτερόλεπτα. 2
octa Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δεν έχω θέμα με τις φόρμες. Το μόνο που κάνουν τα bot είναι επισκέψεις στην κεντρική σελίδα. Έτσι δεν έχω εικόνα στο tracker, κανένα άλλο πρόβλημα. @elvizakos έχεις δίκιο. Ευχαριστώ !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα