koprodogis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 για ποια περιοχή μιλάμε; Εγώ Θεσσαλονίκη πάω το δικό μου focus στο Βροχίδη Δυτικά και μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος
Dark_Nightfall Δημοσ. Πέμπτη στις 11:59 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:59 μμ Καλησπέρα κύριοι , θέμα και εδώ με δυναμό (κάνει θόρυβο) φορτίζει μεν κανονικά αλλά κάνει θόρυβο , σε yaris 2004 με 232K km. Η λύση του καινούργιου από αντιπροσωπεία απορρίπεται (κόστος 500€) Μου πρότεινε η αντιπροσωπεία επισκευή με κόστος 250 (ίσως λίγο λιγότερο δεν θυμάμαι) με εγγύηση 1 έτος <<----- απορρίπεται επίσης καθώς με τα ίδια λεφτά παίρνεις επώνυμο aftermarket καινούργιο πχ denso Eπισκευή του χαλασμένου σε κατάστημα που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό είναι υπό διερεύνηση καθώς δεν έχω εικόνα με τιμές , αν έχει 100€ δεν αξίζει καθώς με λίγο παραπάνω παίρνεις aftermarket καινούργιο (ξεκινάνε από 120-130). Αγορά μεταχειρισμένου γνήσιου από car , είδα κάτι τιμές με 50€ , σαν τιμή είναι η καλύτερη , υπάρχει το ρίσκο βέβαια. Σκέφτομαι να πάρω μεταχειρισμένο γνήσιο και να στείλω το δικό για επισκευή (η να πάρω καινούργιο aftermarket με 150€ max). Πάντως το δυναμό φορτίζει κανονικά και το μόνο θέμα που υπάρχει είναι ο θόρυβος ο οποίος όσο δουλεύει η μηχανή μειώνεται αλλά ακούγεται παρόλα αυτά. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι safe να οδηγώ ως έχει μέχρι να δω τελικά τι θα κάνω.
Ukforthemoment Δημοσ. Παρασκευή στις 12:03 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:03 πμ 1 λεπτό πριν, Dark_Nightfall είπε Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι safe να οδηγώ ως έχει μέχρι να δω τελικά τι θα κάνω. Κανένας δεν μπορεί να στο απαντήσει ,μπορεί να διαλύσει/κολλήσει το πρωί που θα το βάλεις μπροστά,μπορεί να μην χαλάσει και ποτέ.Τι άλλο γυρνάει με το λουρί του;Τρόμπα νερού;Αντλία τιμονιού; 1
Dark_Nightfall Δημοσ. Παρασκευή στις 12:06 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:06 πμ Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Κανένας δεν μπορεί να στο απαντήσει ,μπορεί να διαλύσει/κολλήσει το πρωί που θα το βάλεις μπροστά,μπορεί να μην χαλάσει και ποτέ.Τι άλλο γυρνάει με το λουρί του;Τρόμπα νερού;Αντλία τιμονιού; Αντλία νερού , το τιμόνι είναι ηλεκτρικό , νομίζω κάτι άλλο δεν υπάρχει.
atheatos Δημοσ. Παρασκευή στις 12:02 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:02 μμ Βάλε το denso και επισκεύασε το παλιό να το έχεις όταν χρειαστει, να δουλέψει προσωρινά. Όσο και καλή επισκευή να του κανείς καινούργιο δεν γίνεται. Το denso λογικά θα σε βγάλει αλλά 200.000 χιλιόμετρα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις … 1
Dark_Nightfall Δημοσ. Σάββατο στις 07:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:48 μμ Επειδή βρίσκω 2 κωδικούς για δυναμό με τον αριθμό πλαισίου , 1 κωδικό για δυναμό με 70Α και 1 κωδικό για δυναμό με 90Α. Λογικά αυτό με τα 70Α προορίζεται για αυτοκίνητα χωρίς ΑC ενώ αυτό με τα 90Α για αυτοκίνητα με AC ;
greekfragma Δημοσ. Σάββατο στις 07:51 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:51 μμ 2 minutes ago, Dark_Nightfall said: Επειδή βρίσκω 2 κωδικούς για δυναμό με τον αριθμό πλαισίου , 1 κωδικό για δυναμό με 70Α και 1 κωδικό για δυναμό με 90Α. Λογικά αυτό με τα 70Α προορίζεται για αυτοκίνητα χωρίς ΑC ενώ αυτό με τα 90Α για αυτοκίνητα με AC ; σωστα 1
Dark_Nightfall Δημοσ. Κυριακή στις 06:19 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:19 μμ Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να απαντήσει , έκανα μία δοκιμή και ακούμπησα το δυναμό με ένα ξύλο και νιώθω δόνηση , όπως είπα σίγουρα υπάρχει θέμα με το δυναμό όμως με την δόνηση που προκαλείται υπάρχει περίπτωση να έχει λασκάρει κάποια βίδα η κάτι που κρατάει το δυναμό σταθερό με αποτέλεσμα την δόνηση και τον θόρυβο ;
atheatos Δημοσ. χθες στις 02:39 μμ Δημοσ. χθες στις 02:39 μμ 20 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να απαντήσει , έκανα μία δοκιμή και ακούμπησα το δυναμό με ένα ξύλο και νιώθω δόνηση , όπως είπα σίγουρα υπάρχει θέμα με το δυναμό όμως με την δόνηση που προκαλείται υπάρχει περίπτωση να έχει λασκάρει κάποια βίδα η κάτι που κρατάει το δυναμό σταθερό με αποτέλεσμα την δόνηση και τον θόρυβο ; Ρουλεμάν μάλλον είναι. Αλλά μπορεί να προέρχεται και από άλλο μέρος του κινητήρα αυτή δόνηση ή από κάποια τροχαλία. Ο μόνος τρόπος να σιγουρευτείς ότι είναι από αυτό είναι να το βγάλεις μόνο του στον πάγκο και να το περιστρέψεις με το χέρι. 1
Dark_Nightfall Δημοσ. χθες στις 10:56 μμ Δημοσ. χθες στις 10:56 μμ Γνωρίζει κανείς για ποιο λόγο βρίσκω δυναμό 12V & 14V , είναι τα ίδια η έχουν διαφορετική τάση φόρτισης ; 12V ---> τάση φόρτισης ~ 14V. 14V---> τάση φόρτισης ~16V
meletis_m Δημοσ. χθες στις 11:03 μμ Δημοσ. χθες στις 11:03 μμ Στις 9/2/2025 στις 6:19 ΜΜ, Dark_Nightfall είπε Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να απαντήσει , έκανα μία δοκιμή και ακούμπησα το δυναμό με ένα ξύλο και νιώθω δόνηση , όπως είπα σίγουρα υπάρχει θέμα με το δυναμό όμως με την δόνηση που προκαλείται υπάρχει περίπτωση να έχει λασκάρει κάποια βίδα η κάτι που κρατάει το δυναμό σταθερό με αποτέλεσμα την δόνηση και τον θόρυβο ; Σε παρόμοια περίπτωση το συνεργείο χρησιμοποίησε ακουστικά θορύβου . Τελικά ήταν όντως το δυναμό και βγήκε επισκευάστηκε . Εκτός εάν ειναι και η καστανιά δυναμου. 1
Dark_Nightfall Δημοσ. χθες στις 11:08 μμ Δημοσ. χθες στις 11:08 μμ 1 λεπτό πριν, meletis_m είπε Σε παρόμοια περίπτωση το συνεργείο χρησιμοποίησε ακουστικά θορύβου . Τελικά ήταν όντως το δυναμό και βγήκε επισκευάστηκε . Εκτός εάν ειναι και η καστανιά δυναμου. Μήπως γνωρίζεις για ποιο λόγο ψάχνοντας για δυναμό βρίσκω 12V & 14V για το ίδιο αμάξι. Εκτός αν είναι τα ίδια και απλά άλλοι το αναφέρουν ως 12V με τάση φόρτισης ~14V και άλλοι όταν λένε για 14V εννοούν την τάση φόρτισης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα