nasos2465 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Όσους σας έβγαλε πρόβλημα ο δυναμος (Alternator) τι κάνετε? Διότι εμένα σήμερα που άναψε η ένδειξη της μπαταρίας με το ζόρι έφτασα στο συνεργείο και μου είπαν αλλαγή. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν εσάς σας έδωσαν την επιλογή για επισκευή? Η απορία γεννήθηκε κατόπιν εορτής δυστυχώς και δεν ρώτησα αν επισκευάζεται αν και οφείλει θεωρώ να μου πει όλες τις επιλογές. Ίσως στα συνεργεία είναι μονόδρομος η αντικατάσταση και δεν προτείνεται επισκευή και πρέπει να πας σε ηλεκτρολόγο 🤔... ίσως....
greekfragma Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Ανακατασκευή γίνεται με τα μισά λεφτά συνήθως + εγγύηση γραπτή σε κάποια καλά μαγαζιά που κατέχουν το αντικείμενο.
atheatos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δες για καινούργιο . Όχι απαραίτητα γνήσιο. Υπάρχουν κάποιοι aftermarket που είναι καλοί και με αποδεικτικό σωστης λειτουργιας. Η επισκευή αν ξεπερνάει τα 100 ευρώ δεν συμφέρει, αν πχ. με 120-130 ευρώ βρίσκεις aftermarket καινούργιο.
nasos2465 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, greekfragma είπε Ανακατασκευή γίνεται με τα μισά λεφτά συνήθως + εγγύηση γραπτή σε κάποια καλά μαγαζιά που κατέχουν το αντικείμενο. 5 ώρες πριν, atheatos είπε Δες για καινούργιο . Όχι απαραίτητα γνήσιο. Υπάρχουν κάποιοι aftermarket που είναι καλοί και με αποδεικτικό σωστης λειτουργιας. Η επισκευή αν ξεπερνάει τα 100 ευρώ δεν συμφέρει, αν πχ. με 120-130 ευρώ βρίσκεις aftermarket καινούργιο. Έγινε αντικατάσταση με καινούργιο (aftermarket)και τιμή 300€. Μου είπε ότι της ford έχει 480€. Δεν μπαίνω στην διαδικασία αν την συγκεκριμένη μάρκα πού μου έβαλε την πλήρωσα ακριβά ή έκανε όντως τόσο. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν γίνεται επισκευή στον ίδιο και πόσο μπορεί να κυμαίνεται το κόστος. Ώστε να ξέρω γιατί δεν μου δόθηκε αυτή ή επιλογή ή αν τα συνεργεία δεν μπορούν και πρέπει να πάς σε ηλεκτρολογιο.
atheatos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, nasos2465 είπε Έγινε αντικατάσταση με καινούργιο (aftermarket)και τιμή 300€. Μου είπε ότι της ford έχει 480€. Δεν μπαίνω στην διαδικασία αν την συγκεκριμένη μάρκα πού μου έβαλε την πλήρωσα ακριβά ή έκανε όντως τόσο. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν γίνεται επισκευή στον ίδιο και πόσο μπορεί να κυμαίνεται το κόστος. Ώστε να ξέρω γιατί δεν μου δόθηκε αυτή ή επιλογή ή αν τα συνεργεία δεν μπορούν και πρέπει να πάς σε ηλεκτρολογιο. Γίνεται επισκευή αλλά εξαρτάται την ζημιά που έχει. Αν είναι κάτι απλό όπως οι ψυκτρες(καρβουνάκια) το κόστος δεν ξεπερνάει τα 100 ευρώ. Αν είναι όμως κάποια πλακέτα ή κάτι άλλο που θέλει ηλεκτρονικο , το κόστος ξεπερνάει τα 100 ευρώ και τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα. Την επόμενη φορά να αναζητήσεις ο ίδιος για aftermarket ανταλακτικα μέσο κάποιου site όπως το AUTODOC. 300 euro τα θεωρώ πολλά αν και δεν ξέρω τι είδους aftermarket ανταλλακτικό έβαλε. Σε όλα τα αυτοκίνητα σχεδόν, το κόστος της γνήσιας γεννήτριας κυμαίνεται γύρω στα 400 ευρώ . Αλλά τα aftermarket τουλάχιστον στο δικό μου που έχω αλλάξει , δεν ξεπερνάει τα 200 ευρώ. Με 150 ευρώ αγορασα μια πολωνική μάρκα και μέχρι τώρα κοντά ένα χρόνο δουλεύει άψογα. Είχα επισκευάσει παλαιότερα την γεννήτρια με 200 ευρώ αλλά η απόδοση της άρχιζε να πέφτει. Είχα πολλές διακυμάνσεις στην τάση και είχα πρόβλημα στο ηχοσύστημα.
futureshock Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 πριν 1 χρονο σε toyota που εβγαλε θεμα το δυναμο μου κοστισε 100 ευρω η επισκευη. 1
nasos2465 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, atheatos είπε Γίνεται επισκευή αλλά εξαρτάται την ζημιά που έχει. Αν είναι κάτι απλό όπως οι ψυκτρες(καρβουνάκια) το κόστος δεν ξεπερνάει τα 100 ευρώ. Αν είναι όμως κάποια πλακέτα ή κάτι άλλο που θέλει ηλεκτρονικο , το κόστος ξεπερνάει τα 100 ευρώ και τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα. Την επόμενη φορά να αναζητήσεις ο ίδιος για aftermarket ανταλακτικα μέσο κάποιου site όπως το AUTODOC. 300 euro τα θεωρώ πολλά αν και δεν ξέρω τι είδους aftermarket ανταλλακτικό έβαλε. Σε όλα τα αυτοκίνητα σχεδόν, το κόστος της γνήσιας γεννήτριας κυμαίνεται γύρω στα 400 ευρώ . Αλλά τα aftermarket τουλάχιστον στο δικό μου που έχω αλλάξει , δεν ξεπερνάει τα 200 ευρώ. Με 150 ευρώ αγορασα μια πολωνική μάρκα και μέχρι τώρα κοντά ένα χρόνο δουλεύει άψογα. Είχα επισκευάσει παλαιότερα την γεννήτρια με 200 ευρώ αλλά η απόδοση της άρχιζε να πέφτει. Είχα πολλές διακυμάνσεις στην τάση και είχα πρόβλημα στο ηχοσύστημα. Εάν έψαχνα το ανταλλακτικό εγώ θα το έβρισκα ποιο φτηνά και ειδικά από Γερμανία που είναι το μαγαζί που έγραψες αλλά και θα μεσολαβούσε πολύ χρόνος αλλά και δεν γνωρίζω να το αντικαταστήσω. Αυτό πού κρατάω από αυτό πού έγραψες είναι ότι μια επισκευή μπορεί να φτάσει τα 200€ και μπορεί να υπάρξουν και προβλήματα. Αλλά καί πάλι έτσι θα έπρεπε να μου πουν ότι επισκευάζεται με ένα Χ κόστος και όχι να μιλήσουν μόνο για αντικατάσταση με καινούργιο. Τέλος πάντων εμένα άλλο είναι το συνεργείο μου και αυτό ήταν κάτι έκτακτο και δεν είχα την επιλογή να πάω στο δικό μου διότι είναι μακριά δυστυχώς.
vamvakoolas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) μιας και εχω μελετησει αρκετα περι δυναμου (κοντευω να γινω ηλεκτρολογος ιχ) οι τιμες που σε χρεωσε ειναι ολιγων εξωπραγματικες. Δε θες να σου πω τιμες για πιο ακριβες μαρκες (στη μιση τιμη κανει το δυναμο). Απλως γενικα καλο ειναι να πηγαινουμε σε ηλεκτρολογειο ιχ και οχι σε συνεργειο μιας και ειναι εξειδικευμενο εξαρτημα που 99% τα συνεργεια απλως αλλαζουν. Ενα ηλεκτρολογειο παιζει να σου πει αν περνει επισκευη αλλα θα ασχοληθει να σου βρει 2-3 μοντελα για το ιχ ωστε να επιλεξεις Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από vamvakoolas 1
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, nasos2465 είπε Έγινε αντικατάσταση με καινούργιο (aftermarket)και τιμή 300€. Μου είπε ότι της ford έχει 480€. Δεν μπαίνω στην διαδικασία αν την συγκεκριμένη μάρκα πού μου έβαλε την πλήρωσα ακριβά ή έκανε όντως τόσο. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν γίνεται επισκευή στον ίδιο και πόσο μπορεί να κυμαίνεται το κόστος. Ώστε να ξέρω γιατί δεν μου δόθηκε αυτή ή επιλογή ή αν τα συνεργεία δεν μπορούν και πρέπει να πάς σε ηλεκτρολογιο. 99% οι πιθανότητες να σου έβαλε ανακατασκευής.Το παλιό στο έδωσε;Αν όχι τότε σίγουρα το έστειλε για ανακατασκευή και θα το αγοράσει άλλος.
papoys1 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, nasos2465 είπε Όσους σας έβγαλε πρόβλημα ο δυναμος (Alternator) τι κάνετε? Διότι εμένα σήμερα που άναψε η ένδειξη της μπαταρίας με το ζόρι έφτασα στο συνεργείο και μου είπαν αλλαγή. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν εσάς σας έδωσαν την επιλογή για επισκευή? Η απορία γεννήθηκε κατόπιν εορτής δυστυχώς και δεν ρώτησα αν επισκευάζεται αν και οφείλει θεωρώ να μου πει όλες τις επιλογές. Ίσως στα συνεργεία είναι μονόδρομος η αντικατάσταση και δεν προτείνεται επισκευή και πρέπει να πας σε ηλεκτρολόγο 🤔... ίσως.... opel vectra 2005.Προ 10μηνου ειχα και γω προβλημα πήγα σε ανακατασκευή κόστος 150 ευρώ δυστυχώς τρεις φορές με άφησε και πάλι στο δρόμο. Πήγα σε άλλο ηλεκτρολόγο μέτρησε μου λέει έκαναν πατάτα τη μία φόρτωνε με 15 την άλλη έπεφτε 9-10 αδειαζε τη μπαταρία γιαυτό με άφηνε στο δρόμο. Αναγκαστικά πήγα σε after market 250 ευρώ , άρα δεν σε εκλεψε κιόλας να σκας. Ευτυχώς που πήγες σε καινούργιο γιατί άκουσα ότι ανακατασκευές κάνουν άρπα κόλα στα Δυτικά προάστεια και εκεί τους στέλνουν.Για να πας ανακατασκευή μόνο σε επίσημο κατάστημα ανταλλακτικών όπου η ανακατασκευή γίνεται από την επίσημη αντιπροσωπεία με υψηλό κόστος αρα και εγγύηση , ενδεχομένως και καθυστέρηση αν δεν υπάρχει ανακατασκευασμένος.Το δικό σου αν τον άφησες το συνεργείο τον στέλνει για επίσημη ανακατασκευή στο καταστημα ανταλλακτικών και κερδίζει κανένα 50ευρο. Οπότε αν τα βάλεις κάτω κερδισμένος είσαι γιατι εμένα κόστισε 400😉
stefan123 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μου θυμιζεις εμένα καποτε που εκανε η μίζα καινουργια 400 ευρω και με 250 μου εβαλε κινέζικη αφτερμαρκετ στα 250 ευρω... Eυτυχως που μου έκοψε και του πηρα την καμμένη μιζα απο τα σκουπιδια αφου σε 1,5 χρονο η κινεζικη παρεδωσε πνεύμα.. Δοκίμασα την καμμενη και απο το 2016 ακομα αυτη εχω(valeo γνησια)...Εξουσιοδοτημένο renault με καλο ονομα στην Λυκοβρυση.. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από stefan123
nasos2465 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, papoys1 είπε opel vectra 2005.Προ 10μηνου ειχα και γω προβλημα πήγα σε ανακατασκευή κόστος 150 ευρώ δυστυχώς τρεις φορές με άφησε και πάλι στο δρόμο. Πήγα σε άλλο ηλεκτρολόγο μέτρησε μου λέει έκαναν πατάτα τη μία φόρτωνε με 15 την άλλη έπεφτε 9-10 αδειαζε τη μπαταρία γιαυτό με άφηνε στο δρόμο. Αναγκαστικά πήγα σε after market 250 ευρώ , άρα δεν σε εκλεψε κιόλας να σκας. Ευτυχώς που πήγες σε καινούργιο γιατί άκουσα ότι ανακατασκευές κάνουν άρπα κόλα στα Δυτικά προάστεια και εκεί τους στέλνουν.Για να πας ανακατασκευή μόνο σε επίσημο κατάστημα ανταλλακτικών όπου η ανακατασκευή γίνεται από την επίσημη αντιπροσωπεία με υψηλό κόστος αρα και εγγύηση , ενδεχομένως και καθυστέρηση αν δεν υπάρχει ανακατασκευασμένος.Το δικό σου αν τον άφησες το συνεργείο τον στέλνει για επίσημη ανακατασκευή στο καταστημα ανταλλακτικών και κερδίζει κανένα 50ευρο. Οπότε αν τα βάλεις κάτω κερδισμένος είσαι γιατι εμένα κόστισε 400😉 Ρώτησα τον μηχανικό που πηγαίνω συνέχεια το αυτοκίνητο διότι εκεί που πήγα για την αλλαγή του δυναμό ήταν έκτακτα και δεν είχε σχέση με το συνεργείο πού πηγαίνω το αυτοκίνητο. Και μου απάντησε στην ερώτηση -Εάν έπρεπε να μου προτείνουν και επισκευή εκτός από αγορά καινούργιου (aftermarket). Και η απάντηση ήταν -Ότι δεν επιλέγουν την επισκευή γιατί όσες φορές το επιχείρησε στον παρελθόν δεν κράτησε γιατί δεν συνεργάζονται καλά τα ξένα ανταλλακτικά με αυτά της ford και έτσι κατέληγε να πληρώνει ο πελάτης δίπλα λεφτά γιατί με από ενα χρονικό σημείο άρχιζε να μαλακίζεται και μετά πλήρωνε και το καινούριο. Και έτσι όσων αφορά τα Ford πλέον βάζουν καινούργιο. 8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε 99% οι πιθανότητες να σου έβαλε ανακατασκευής.Το παλιό στο έδωσε;Αν όχι τότε σίγουρα το έστειλε για ανακατασκευή και θα το αγοράσει άλλος. Ήταν καινούργιο το είδα ήμουν εκεί όλη την ώρα. 1
papoys1 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, nasos2465 είπε Ρώτησα τον μηχανικό που πηγαίνω συνέχεια το αυτοκίνητο διότι εκεί που πήγα για την αλλαγή του δυναμό ήταν έκτακτα και δεν είχε σχέση με το συνεργείο πού πηγαίνω το αυτοκίνητο. Και μου απάντησε στην ερώτηση -Εάν έπρεπε να μου προτείνουν και επισκευή εκτός από αγορά καινούργιου (aftermarket). Και η απάντηση ήταν -Ότι δεν επιλέγουν την επισκευή γιατί όσες φορές το επιχείρησε στον παρελθόν δεν κράτησε γιατί δεν συνεργάζονται καλά τα ξένα ανταλλακτικά με αυτά της ford και έτσι κατέληγε να πληρώνει ο πελάτης δίπλα λεφτά γιατί με από ενα χρονικό σημείο άρχιζε να μαλακίζεται και μετά πλήρωνε και το καινούριο. Και έτσι όσων αφορά τα Ford πλέον βάζουν καινούργιο. Ήταν καινούργιο το είδα ήμουν εκεί όλη την ώρα. Σωστή επισκευή γίνεται όταν παραδίνεται το παλιό δυναμό στο κατάστημα ανταλλακτικών το στέλνει στην εταιρεία αυτοκινήτων η οποία αναλαμβάνει την ολική επισκευή και στη συνέχεια πωλείται στον πελάτη με κανονική εγγύηση και πωλείται σαν γνήσιο με υψηλή τιμή. Διάφοροι ηλεκτρολόγοι όμως τα στέλνουν κάπου σε αεριτζήδες που κάνουν αρπα κόλα επισκευή δεν τοποθετούνται γνησια ανταλλακτικά , η οποία συνήθως αποτυγχάνει όπως εμένα. Αν δεις π.χ. εδώ για το δικό μου στα ανταλλακτικά ένα καινουργιο τυχαία αφτερ μάρκετ valeo 120Α 14V (χωρίς παραδοση παλιού δυναμό) https://onparts.gr/opel/vectra-c-2002-2009/16v-1600cc-100hp/ilektrika-eksoplismos/dynamo/gennitria-valeo-439973 και ενα ανακατασκευασμένο , επίσημα από την opel επίσης valeo , στην οποία πρέπει να παραδοθεί και το παλιό δυναμό (στην περιγραφή γράφει παλαιό εξάρτημα) https://onparts.gr/opel/vectra-c-2002-2009/16v-1600cc-100hp/ilektrika-eksoplismos/dynamo/gennitria-valeo-200290 Το ανακατασκευασμένο είναι πιο ακριβό αλλά έχει εργοστασιακή εγγύηση Και γω αφτερ μαρκετ έβαλα αλλα τα έμαθα μετά που την πάτησα, απλά τα έγραψα να τα ξέρουν και κάποιοι μηπως την πατήσουν.Καλή ανακατασκευή δεν γίνεται με 150 ευρώ αλλά κοστίζει πολύ ακριβά. 2
giannos13 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 @papoys1 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ-ΜΟΝΤΕΛΑ ΙΔΙΑ
papoys1 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, giannos13 είπε @papoys1 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ-ΜΟΝΤΕΛΑ ΙΔΙΑ Ναι αλλα η διαδικασία είναι ίδια στα περισσότερα αυτοκίνητα απλά οι τιμές αλλάζουν FORD focus https://onparts.gr/ford/focus-i-1998-2009/16v-1600cc-100hp/ilektrika-eksoplismos/dynamo/gennitria-valeo-446521 αφτερ μαρκετ https://onparts.gr/ford/focus-i-1998-2009/16v-1600cc-100hp/ilektrika-eksoplismos/dynamo/gennitria-valeo-440425 ανακατασκευή παράδοση παλαιού πλήρης ανακατασκευή δυναμό και όχι μόνο αυτόματο και ρουλεμάν που κάνουν στα δυτικά προάστια και χρεώνουν επισκευή δυναμό https://www.youtube.com/watch?v=iCOOrmuZU_4&t=93s κάποια Ελληνικη επισκευή δυναμό https://www.youtube.com/watch?v=Rd1zC2qXo0A&t=127s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα