Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@filipprin Μπράβο σου και καλά θα έκανες και να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα! Μακάρι να κάνεις το ίδιο και για τις κάρτες γραφικών που έχουν πάει στο θεό! αλλά είναι offtopic.

3 minutes ago, basilis_k6 said:

εχω μεινει πισω? παντως σε εταιρεια (μικρη) που αγοραζει μονιμα απο μαγαζι συγκεκριμενο μας κανουν εκπτωση 20% σχεδον σε ολα τα υλικα. 

όχι δεν έχεις μείνει πίσω αν και σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την ίδια την εταιρία, κάποιοι δίνουν έκπτωση κάποιοι άλλοι όχι, συγκεκριμένα ο καυκάς που αναφέρθηκε δεν ξέρω.

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

εχω μεινει πισω? παντως σε εταιρεια (μικρη) που αγοραζει μονιμα απο μαγαζι συγκεκριμενο μας κανουν εκπτωση 20% σχεδον σε ολα τα υλικα. 

Δυστυχως εχουν γινει πολυ κακοι συνεργατες αρκετοι.

Μην κοιτας το 20% που κανει-γραφει.Οταν στο eshop εχει 30€ και απο το μαγαζι το αγοραζεις 60€-45% και το αγοραζεις 35€ τοτε δεν λεγεεται συνεργατης.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Havik είπε

@filipprin Μπράβο σου και καλά θα έκανες και να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα! Μακάρι να κάνεις το ίδιο και για τις κάρτες γραφικών που έχουν πάει στο θεό! αλλά είναι offtopic.

Εκτός τοπου και χρόνου εισαι σιγουρα.Οχι θα επερνα υλικα  με μεσαζοντα εσενα και θα επωμιζόμουν ΚΑΙ  την δικια σου προμηθεια .Εσυ δεν έχεις μαγαζι που πουλαει υλικα μεσίτης εισαι που ζηταει προμηθεια απο την πωληση...Εκτος αν αγορασεις τα 70κ υλικα απο την τσεπη σου για να επωφεληθείς την έκπτωση όπως κανουνε οι ηλεκτολογοι και οι υδραυλικοι.........

Δημοσ.

Ένα καλό margin είναι το 10% γτ και δεν χτυπάει στο μάτι του αγοραστή και αποφεύγεις να σε φάει ο ανταγωνισμός. Αν ξέρεις οτι είσαι "μονοπώλειο" μπορείς να χτυπήσεις και κοντά στα 20%. Πάνω από τα 20 είναι αισχροκέρδια . 

• Like 1
Δημοσ.

Δε γνωρίζω για τη συγκεκριμένη περίπτωση (μόνο ο Havik γνωρίζει), πάντως στην αγορά οι μεσάζοντες είναι καρκίνος και σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για την κατάσταση που ζούμε.

Κάνουν τη λιγότερη δουλειά απ' όλους στην αλυσίδα, πουλάνε αέρα κοπανιστό και σε πολλές περιπτώσεις βγάζουν και τα περισσότερα.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, mariosnik_ said:

Δηλαδή επειδή θα προτείνεις έναν πελάτη σε μια επιχείρηση ο οποίος θα της φέρει κάποια χρήματα εφόσον αγοράσει η παραγγείλει κάτι, θα πρέπει αυτος που πρότεινε τον πελάτη να πάρει και προμήθεια; Συγνώμη αλλά κάτι τέτοιο δεν το έχω ξανακούσει ποτέ μου. Τώρα άμα όντως υπάρχουν τέτοιες πρακτικές στην αγορά και στις πιατσες, οκ τι να πω, μάλλον είμαι εκτός πραγματικότητας από κάποιες πτυχές της αγοράς. 

Yes, είσαι εκτός πραγματικότητας όπως λες, προφανώς και υπάρχουν οι συστάσεις και οι προμήθειες. 

Referral fee στα Αγγλικά, μιας και δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα!

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Ζητάς προμήθειες από 3% μέχρι 40%.

Αλλά... δεν μας λές τι ποσοστό κέρδους έχει το μαγαζί.

Όταν ο έμπορας έχει βάλει ένα ποσοστό κέρδους 20% πάνω από το κόστος του προϊόντος και έρχεται ο μεσάζων και ζητάει προμήθεια μεγαλύτερη από 6%, τότε όλοι φανταζόμαστε τι θα πάρει.

Αν από την άλλη το ποσοστό κέρδους είναι 85% τότε μία προμήθεια γύρω στο 20%-25% είναι λογική.

Αν και πριν από όλα πρέπει να έχει υπάρξει συνεννόηση με τον έμπορο. Για να έχεις οποιαδήποτε αξίωση.

Διαφορετικά μην περιμένεις και πολλά πράγματα, το πολύ πολύ να σε κεράσει ο έμπορας μία κασερόπιττα για τον πελάτη που του πήγες.

• Like 1
Δημοσ.

τα "υλικά" είναι 70.000 για πώληση ακινήτου και 3500 για ενοικίαση δίνοντας εγγύηση ένα χρόνο νοίκια μπροστάτζα.

χμμμ......

Bugs Bunny Money GIF by Looney Tunes

• Haha 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...