Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είσαι επαγγελματίας και συστήνεις έναν πελάτη σε ένα κατάστημα, πόση προμήθεια από την πώληση είναι / πρέπει να πάρει;

Ας πούμε δυο περιπτώσεις, η μια ο πελάτης για υλικά θα σκάσει 70000€ εγώ που έκανα το κονέ πόσο πρέπει να πάρω; και μια δεύτερη περίπτωση για υλικά 3500€;

Τι ποσοστό ή ότι άλλο θεωρείται ότι είναι "οκ"; έχω ακούσει από άλλους για προμήθειες από 3% έως και 20% και μια ακραία, εμένα μου φαίνεται έτσι, 40% ! και αν η προμήθεια συμπιέζει το κέρδος του μαγαζιού ή το επωμίζεται όλο ο πελάτης;

Δημοσ.

Αυτά θεωρώ πως συμφωνόυνται προκαταβολικά. Αν δεν έχετε πει από πριν τίποτα και πας στο μαγαζί και πεις θέλω κάτι για τον πελάτη που σου έστειλα μάλλον θα πάρεις ένα "ευχαριστώ". 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλά ναι, εννοείται ότι πρέπει να γίνει συνεννόηση με το κατάστημα πριν δοθεί προσφορά στον πελάτη.

αλλά και η τιμή δεν μπορεί να είναι εκτός πραγματικότητας (αναφέρομαι για ιδιώτες, όχι δημόσιο), καθώς δεν θά ήθελα να είναι "one-time"

Ωστόσο εσείς πόσο θεωρείται ότι είναι οκ, εγώ νομίζω ένα 5%-10%, δεν έχω ιδεά αν όμως θα τα πληρώσει ο πελάτης ή θα πάρω λίγο από το κέρδος του καταστήματος, γιατί πρέπει να πάρουμε και την δουλεία, βέβαια σε άλλους αυτό μπορεί να ακούγεται ψίχουλα γιαυτο και το θέμα, is it me or its normal που λέν, όπως είπα έχω ακούσει και "τρελές" προμήθειες.

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.

20% δεν ειναι προμήθεια ειναι μιζα. 

δεν εχω καταλαβει ακριβως τι εκανες εσυ περα απο το κονε. πηρες καλυτερη προσφορα για τον πελατη σου? αν κερδιζει ο πελατης να σου δωσει κατι αλλα αν κερδιζει το μαγαζι παιρνεις απο εκει για την πωληση. ενα ποσοστο 5% μου ακουγεται οκ αλλα σε αυτα παιζουν και ορια. δηλαδη για χιλια ευρω αγορα 100 ευρω σαν μινιμομ αλλα για αγορα πανω απο 50κ ενα μαξιμουμ πχ 1500ε. τυχαια παραδειγματα. δεν ξερω ακριβως τι κανεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Havik είπε

Είσαι επαγγελματίας και συστήνεις έναν πελάτη σε ένα κατάστημα, πόση προμήθεια από την πώληση είναι / πρέπει να πάρει;

Ας πούμε δυο περιπτώσεις, η μια ο πελάτης για υλικά θα σκάσει 70000€ εγώ που έκανα το κονέ πόσο πρέπει να πάρω; και μια δεύτερη περίπτωση για υλικά 3500€;

Τι ποσοστό ή ότι άλλο θεωρείται ότι είναι "οκ"; έχω ακούσει από άλλους για προμήθειες από 3% έως και 20% και μια ακραία, εμένα μου φαίνεται έτσι, 40% ! και αν η προμήθεια συμπιέζει το κέρδος του μαγαζιού ή το επωμίζεται όλο ο πελάτης;

Δηλαδή τι επαγγελματίας είσαι; Μεσίτης;

Τους έχεις ενημερώσει ότι θες προμήθεια;Θα κόψεις απόδειξη ;

Δημοσ.

Δηλαδή επειδή θα προτείνεις έναν πελάτη σε μια επιχείρηση ο οποίος θα της φέρει κάποια χρήματα εφόσον αγοράσει η παραγγείλει κάτι, θα πρέπει αυτος που πρότεινε τον πελάτη να πάρει και προμήθεια; Συγνώμη αλλά κάτι τέτοιο δεν το έχω ξανακούσει ποτέ μου. Τώρα άμα όντως υπάρχουν τέτοιες πρακτικές στην αγορά και στις πιατσες, οκ τι να πω, μάλλον είμαι εκτός πραγματικότητας από κάποιες πτυχές της αγοράς. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 minutes ago, Ukforthemoment said:

Δηλαδή τι επαγγελματίας είσαι; Μεσίτης;

Τους έχεις ενημερώσει ότι θες προμήθεια;Θα κόψεις απόδειξη ;

ΔΟΥ? 😆

Παιδιά το θέμα είναι το ποσοστό, όχι αυτά, .... δεν ζήτησα και "λογιστικές συμβουλές", στέρησα και την ευκαιρία στους κλασσικούς / γραφικούς πλέον  "insomni-δες" να μου πουν να πάω σε λογιστή, δικηγόρο, υδραυλικό wtv όπως γίνεται σχεδόν σε όλα τα θέματα που ζητάει κάποιος βοήθεια ή γνώμη για κάτι. 😂

Επεξ/σία από Havik
  • Confused 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Havik είπε

ΔΟΥ? 😆

Παιδιά το θέμα είναι το ποσοστό, όχι αυτά, .... δεν ζήτησα και "λογιστικές συμβουλές", στέρησα και την ευκαιρία στους κλασσικούς / γραφικούς πλέον  "insomni-δες" να μου πουν να πάω σε λογιστή, δικηγόρο, υδραυλικό wtv όπως γίνεται σχεδόν σε όλα τα θέματα που ζητάει κάποιος βοήθεια ή γνώμη για κάτι. 😂

Περίεργος.

50% και να σταλούν σε λογαριασμό στα Cayman Islands. 

10% προμήθεια για την συμβουλή μου.

• Like 1
  • Haha 4
Δημοσ.

εγω παντως αυτο που ξερω σαν συνηθες ειναι καποιοι να ψωνιζουν τα υλικα τους απο συγκεκριμενο μαγαζι και η εκπτωση που εχουν να μπαινει στην τσεπη. ηλεκτρολογοι, υδραυλικοι κτλ παιζουν με νουμερα πανω απο 10-20% αλλα επειδη ειναι μικρα ποσα συνηθως δεν βγαζουν ματι. για 70κ αν βαλεις 10% θα ειναι καπως ακραιο εκτος αν μιλαμε για πολυ συγκεκριμενο εξοπλισμο πχ απο εταιρεια εξωτερικου με προδιαγραφες custom κτλ. εκει ειναι λογικο εσυ που κανεις το κονε -επειδη περιλαμβανει και δουλεια μπολικη- να παρεις μεγαλυτερο ποσοστο. 

• Like 1
Δημοσ.

μετά φταίω εγώ που παίρνω πατατάκια και ποπκορν.

ένα 5% για το κονέ καλό είναι. 

εκτός αν δεν έχεις και εκτίμηση στο πελάτη και ο προμηθευτής μπορεί να δαγκώσει ελεύθερα.

βέβαια δε ζούμε στις παλιές εποχές και η πληροφορία βρίσκεται εύκολα.

αν μάθει οτι τον δαγκώσατε για να ικανοποιηθεί και το κονέ-μίζα πιθανόν να χάσετε πολλαπλάσια λεφτά στην επόμενη περίπτωση που ΔΕ θα σας προτιμήσει.

Anticipation Popcorn GIF

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

εγω παντως αυτο που ξερω σαν συνηθες ειναι καποιοι να ψωνιζουν τα υλικα τους απο συγκεκριμενο μαγαζι και η εκπτωση που εχουν να μπαινει στην τσεπη. ηλεκτρολογοι, υδραυλικοι κτλ παιζουν με νουμερα πανω απο 10-20% αλλα επειδη ειναι μικρα ποσα συνηθως δεν βγαζουν ματι. για 70κ αν βαλεις 10% θα ειναι καπως ακραιο εκτος αν μιλαμε για πολυ συγκεκριμενο εξοπλισμο πχ απο εταιρεια εξωτερικου με προδιαγραφες custom κτλ. εκει ειναι λογικο εσυ που κανεις το κονε -επειδη περιλαμβανει και δουλεια μπολικη- να παρεις μεγαλυτερο ποσοστο. 

Πηγαινε στον καυκα να πουλαει το προιον 40 € στον επαγγελματια και 35€ στον ιδιωτη...Καποτε αυτα....

3 λεπτά πριν, greekfragma είπε

μετά φταίω εγώ που παίρνω πατατάκια και ποπκορν.

ένα 5% για το κονέ καλό είναι. 

εκτός αν δεν έχεις και εκτίμηση στο πελάτη και ο προμηθευτής μπορεί να δαγκώσει ελεύθερα.

βέβαια δε ζούμε στις παλιές εποχές και η πληροφορία βρίσκεται εύκολα.

αν μάθει οτι τον δαγκώσατε για να ικανοποιηθεί και το κονέ-μίζα πιθανόν να χάσετε πολλαπλάσια λεφτά στην επόμενη περίπτωση που ΔΕ θα σας προτιμήσει.

Anticipation Popcorn GIF

βγηκε και το ποσοστο ε?

2 ώρες πριν, Havik είπε

Χωρις να γνωριζουμε τι και πως τι περιμενεις να απαντησει κανεις?

Πουλαει κουρτινες και θα κανει 70.000€ που ειναι ο διετης τζιρος του τα τελευταια 5 χρονια?Πουλαει ναρκωτικα και τοσα βγαζει καθε εβδομαδα?Τζαγκουαρ και παιζει 50% προμηθεια? 

Δημοσ.

Σουβλάκια ! Έχει σημασία το είδος?

Για τους ηλεκτρολόγους που είπατε και υδραυλικούς, γιατί να μην πάρουν την έκπτωση σαν προμήθεια; χαλάνε χρόνο & καύσιμα για να πάρουν πράγματα που θα μπορούσε ο πελάτης να πάρει τον κώλο του και να πάει να τα αγοράσει! και αυτό είναι το "καλό" σενάριο μιας και δεν επιβαρύνετε καθόλου, το κακό θα ήταν αν πλήρωνε εχτρα, δλδ μια λάμπα να κάνει 5€ και να την πληρώσει στον ηλεκτρολόγο 5.5€ που και τότε δεν μου φαίνεται παράλογο...

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να εισαι σιγουροσ οτι για 70κ θα έπαιρνα δεκα προσφορες και σιγουρα δεν θα πηγαινα στο μαγαζι που θα πρότεινες γιατι θα ημουνα σίγουρος οτι θα τσιμπαγες προμηθεια....

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Πηγαινε στον καυκα να πουλαει το προιον 40 € στον επαγγελματια και 35€ στον ιδιωτη...Καποτε αυτα....

εχω μεινει πισω? παντως σε εταιρεια (μικρη) που αγοραζει μονιμα απο μαγαζι συγκεκριμενο μας κανουν εκπτωση 20% σχεδον σε ολα τα υλικα. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...