Crash24 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Η Intel αποκαλύπτει ότι έχει διορθώσει τα περισσότερα προβλήματα απόδοσης που εντοπίστηκαν στους νέους επεξεργαστές Arrow Lake μέσω πρόσφατων ενημερώσεων. Η Intel επιβεβαίωσε την κυκλοφορία μιας σειράς διορθώσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων απόδοσης που εντοπίστηκαν στους επεξεργαστές Arrow Lake, οι οποίοι κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2024. Οι αρχικές αξιολογήσεις είχαν αναδείξει απροσδόκητα χαμηλές επιδόσεις στα παιχνίδια, προκαλώντας προβληματισμό στην κοινότητα των χρηστών. Σύμφωνα με τον Robert Hallock, Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή τεχνικού μάρκετινγκ της Intel, εντοπίστηκαν τέσσερα βασικά ζητήματα, τα οποία η εταιρεία αντιμετώπισε σταδιακά μέσω ενημερώσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Tom Warren του The Verge στο review του για τον Core Ultra 9 285K, είχε επισημάνει ότι σε πολλούς τίτλους παιχνιδιών η απόδοση ήταν χειρότερη από τους επεξεργαστές 14ης γενιάς. Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα αφορούσε τον λανθασμένο χρονισμό της ενημέρωσης για τη διαχείριση ενέργειας του επεξεργαστή στα Windows. Το σύστημα Processor Power Management (PPM), που ρυθμίζει την απόδοση του επεξεργαστή ανάλογα με το τρέχον πρόγραμμα διαχείρισης ενέργειας, δεν είχε βελτιστοποιηθεί για τη σειρά Core Ultra 200S. Η καθυστερημένη ενημέρωση του PPM είχε ως αποτέλεσμα το Application Performance Optimizer (APO) της Intel να μην μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στα παιχνίδια. Επιπλέον, λανθασμένες ρυθμίσεις απόδοσης επηρέασαν αρνητικά τις μετρήσεις των reviewers κατά την περίοδο των αρχικών αξιολογήσεων. Η Epic Games συνέβαλε στην επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος συμβατότητας με τους drivers, το οποίο προκαλούσε blue screen σε παιχνίδια που χρησιμοποιούν το σύστημα Easy Anti-Cheat, συμπεριλαμβανομένου του Star Wars Outlaws. Οι διορθώσεις για τα παραπάνω προβλήματα έχουν ήδη ενσωματωθεί στην έκδοση 26100.2161 των Windows 11. Η Intel συνιστά στους χρήστες να εγκαταστήσουν τις τελευταίες ενημερώσεις των Windows και να αναβαθμίσουν το BIOS της μητρικής τους κάρτας. Η εταιρεία έχει προγραμματίσει μια νέα σειρά βελτιώσεων απόδοσης για τον Ιανουάριο του 2025, με μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των αναβαθμίσεων να αναμένεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES. View full article
Paragontas-x Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Ααα ρε ιντελ κάποτε ήσουν κορυφή στο χώρο των επεξεργαστών και δεν σε πέρναγε κανένας τώρα έχεις πάρει τη κάτω βόλτα. 5
kokotas16 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Από ότι φαίνεται μέχρι τώρα οι διορθώσεις δεν έχουν βοηθήσει και πολύ χάχα
mxpert Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Στη προηγούμενη γενιά πάντως, την πρώτη δηλαδή Core Ultra, μετά τα update των τελευταίων 5 ημερών σε windows/drivers/bios έχω μεγάλη βελτίωση σε απόδοση (δεν έχω παιχνίδια...μιλάμε για όλες τις άλλες εφαρμογές) 1
Saloufas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Πάμε μωρή αρρώστια δυνατά μπας και ανακάμψουμε! πλησιάζει η ώρα για αναβάθμιση και δεν θέλω να καταλήξω με την πλέμπα της AMD! 8 5
ScorpioX777 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Εχει ανεβει πολυ η AMD ειναι η αληθεια απο τα παλια καλα χρονια μου εχει μεινει ομως η συνηθεια οταν κοιταω στο Skroutz π.χ. να αγορασω ενα Laptop whatever στα φιλτρα βαζω παντα την Intel πρωτα, ακομα και με τοσα που διαβαζω μου βγαζει εμπιστοσυνη... 1 5
therion13 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 25 λεπτά πριν, mxpert είπε Στη προηγούμενη γενιά πάντως, την πρώτη δηλαδή Core Ultra, μετά τα update των τελευταίων 5 ημερών σε windows/drivers/bios έχω μεγάλη βελτίωση σε απόδοση (δεν έχω παιχνίδια...μιλάμε για όλες τις άλλες εφαρμογές) Δηλαδή το adobe τωρα μπορεί να πας πάνω κάτω χωρίς να κολλάει; τι μεγάλη διαφορά είδες σε εφαρμογές 2
mxpert Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 ανοίγουν οι εφαρμογές πιο γρήγορα (σημαντικά...δε μιλάω για βελτίωση 5%), το cpu usage είναι μικρότερο, το ανεμιστηράκι έχει ηρεμήσει αρκετά...τέτοια
Athoz Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 32 minutes ago, ScorpioX777 said: Εχει ανεβει πολυ η AMD ειναι η αληθεια απο τα παλια καλα χρονια μου εχει μεινει ομως η συνηθεια οταν κοιταω στο Skroutz π.χ. να αγορασω ενα Laptop whatever στα φιλτρα βαζω παντα την Intel πρωτα, ακομα και με τοσα που διαβαζω μου βγαζει εμπιστοσυνη... Και εγώ το ίδιο αλλά το ανάποδο. Από οσα λάπτοπ είχα (~8) έμαθα πώς όσα είχαν AMD κράτησαν καλύτερα στον χρόνο. Κοιτάζω μόνο για Ryzen 8845HS κτλ λόγο πολύ δυνατότερης GPU αν και πήγα φέτος σε M3. 1
inetien12 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 15 λεπτά πριν, Athoz είπε Και εγώ το ίδιο αλλά το ανάποδο. Από οσα λάπτοπ είχα (~8) έμαθα πώς όσα είχαν AMD κράτησαν καλύτερα στον χρόνο. Κοιτάζω μόνο για Ryzen 8845HS κτλ λόγο πολύ δυνατότερης GPU αν και πήγα φέτος σε M3. και του χρονου Ferrari. Παντως η AMD ειναι πολυ μπροστα αλλα πιστευω τα επομενα χρονια η intel θα κανει comeback 1
Ai7isoLinear Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εύχομαι να τους πάει καλά & να μην υπάρξει θέμα με την κυκλοφορία των Bartlett Lake, για όσους έχουν επενδύσει στο LGA1700 πολύ πριν ξεκινήσει όλη αυτή η φασαρία με τα instabilities. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από Ai7isoLinear 1
NiKoSmile Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Πόση σκόνη θα φάει ακόμα η AMD από την Intel; Οι Intel συνεχώς βελτιώνονται ενώ οι CPUδες της AMD failαρουν δίχως αύριο. Πάλι καλά που βγήκε το Μ4 Chip να έχουμε καταφύγιο. 4
MikeGR7 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΙ?! ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΝ 12600F???!!!!
lawlezz Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Τώρα πήραμε amd αργήσατε 32 minutes ago, NiKoSmile said: Πόση σκόνη θα φάει ακόμα η AMD από την Intel; Οι Intel συνεχώς βελτιώνονται ενώ οι CPUδες της AMD failαρουν δίχως αύριο. Πάλι καλά που βγήκε το Μ4 Chip να έχουμε καταφύγιο. Ήμουν intel από την πρώτη γενιά ως την 14 δεν είναι πλέον δυστυχώς έτσι τα πράγματα 2 hours ago, Saloufas said: Πάμε μωρή αρρώστια δυνατά μπας και ανακάμψουμε! πλησιάζει η ώρα για αναβάθμιση και δεν θέλω να καταλήξω με την πλέμπα της AMD! Αστα εγώ εκεί κατέληξα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα