Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα κι από μένα. Σύντομα μετακομίζω σε μία περιοχή που το ίντερνετ εξακολουθεί να είναι στην εποχή του Adsl 24 και η μόνη πρόταση που έχω δει από τους παρόχους είναι το FTTH το οποίο δεν παίζει εκεί που πάω γιατί πρέπει να πάρω άδεια από 5 πολυκατοικίες... Τελοσπάντων σκέφτομαι να πάω σε wireless λύση με 5g router. Το έχω δοκιμάσει στο χωριό και παρόλο που δεν πιάνει και πάρα πολύ σήμα εκεί πέρα, είχε πολύ καλή απόδοση. Οι ερωτήσεις μου είναι, μήπως υπάρχει άλλη λύση που δεν έχω σκεφτείποιά εταιρία αξίζει για να πάρω ένα τέτοιο πρόγραμμα; Βλέπω της cosmote το gigamax αλλά είναι στα 41 ευρώ μηνιαίως και μου φαίνεται πανάκριβο, ενώ τώρα έχω inalan 100ρι και πληρώνω 26 ευρώ!
Ευχαριστώ

Επεξ/σία από plokamar1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, achilles_g_ είπε

Αν είναι να δώσεις 40 ευρώ καλύτερα starlink.....

Ναι το σκέφτηκα αλλά είδα πόσο κάνει ο εξοπλισμός και έκλεισα το tab

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, plokamar1 είπε

Ναι το σκέφτηκα αλλά είδα πόσο κάνει ο εξοπλισμός και έκλεισα το tab

Για εναν καλό 5g modem μη νομίζεις ότι θα πέσεις κατω από 200..

• Like 1
Δημοσ.
On 19/12/2024 at 09:50, plokamar1 said:

Καλησπέρα κι από μένα. Σύντομα μετακομίζω σε μία περιοχή που το ίντερνετ εξακολουθεί να είναι στην εποχή του Adsl 24 και η μόνη πρόταση που έχω δει από τους παρόχους είναι το FTTH το οποίο δεν παίζει εκεί που πάω γιατί πρέπει να πάρω άδεια από 5 πολυκατοικίες... Τελοσπάντων σκέφτομαι να πάω σε wireless λύση με 5g router. Το έχω δοκιμάσει στο χωριό και παρόλο που δεν πιάνει και πάρα πολύ σήμα εκεί πέρα, είχε πολύ καλή απόδοση. Οι ερωτήσεις μου είναι, μήπως υπάρχει άλλη λύση που δεν έχω σκεφτείποιά εταιρία αξίζει για να πάρω ένα τέτοιο πρόγραμμα; Βλέπω της cosmote το gigamax αλλά είναι στα 41 ευρώ μηνιαίως και μου φαίνεται πανάκριβο, ενώ τώρα έχω inalan 100ρι και πληρώνω 26 ευρώ!
Ευχαριστώ

Μπορεις να παρεις frog με 144 ευρω τον χρονο απεριοριστα, εχει καρτοκινητα απεριοριστα με 13 ευρω τον μηνα η προγραμματα με 27 ευρω ( νομιζω ) τον μηνα. Γιατι δεν το ψαχνεις λιγο?

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, gbras είπε

Μπορεις να παρεις frog με 144 ευρω τον χρονο απεριοριστα, εχει καρτοκινητα απεριοριστα με 13 ευρω τον μηνα η προγραμματα με 27 ευρω ( νομιζω ) τον μηνα. Γιατι δεν το ψαχνεις λιγο?

Ευχαριστώ πολύ, δεν είχα ιδέα ότι η frog υπάρχει ακόμη.

Δημοσ.

Καλησπερα χρονια πολλα! Υπαρχει οπτικη επαφη κεραια του οτε; Ειναι εφικτο να βαλεις κεραια σε σκεπη και να ριξεις καλωδιο ωστε να υπαρχει ορατοτητα ;  Ενδεικτικα εχω παιξει με 3 κεραιονια. Mikrotik sxtr με δυο λαν 100αρες σε load balancing. 4g με σταθερες ταχυτητες απο 120 εως και 160mbps. Κοστος κεραιας 120 ευρω. Δευτερη κεραια mikrotik lte 18 ATL. Απλα σκοτωνει για τα χρηματα του. 4g modem με 4x4 μιμο. Ταχυτητες 300 με 350. Κοστος 330 ευρω. Πλεον παιζω με teltonika rutx50 5g αλλα το εχω μεσα στο σπιτι. Ταχυτητες 350 περιπου. Περιμενω να το βγαλω εξωτερικα με την κεραια της quwireless την qumax οπυ οταν την τεσταρα επαιζα 600 με 800. Κοστος 500 για το ρουτερ και αλλα 330 για την εξωτερικη κεραια. Βρισκομαι σε χωριο επαρχιας και η κεραια της κοσμοτε ειναι στα περιπου 5 χιλιομετρα με πεντακαθαρη οπτικη επαφη. 

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος οι περισσότερες 5G λύσεις που είναι για κινητά και tablet έχουν ενα όριο, είτε ημερήσιο είτε μηνιαίο, που αν το περάσεις σου ρίχνουν την ταχύτητα σε τραγικά επίπεδα.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό που νομίζω δεν έχει αυτό το πρόβλημα.

https://nova.gr/statheri-tilefonia/programmata/home-internet

Δημοσ.
7 ώρες πριν, skarpelos είπε

Αν δεν κάνω λάθος οι περισσότερες 5G λύσεις που είναι για κινητά και tablet έχουν ενα όριο, είτε ημερήσιο είτε μηνιαίο, που αν το περάσεις σου ρίχνουν την ταχύτητα σε τραγικά επίπεδα.

Το 4g εως 30mbps και το 5g εως 100...οταν το 5g μπορει να παει τραγικα περισσοτερο στα 26 ευρω ειναι απατεωνια πιστευω. Με 24.90 ευρω στο black friday εκανα συμβολαιο gigamax unlimited με τα παντα απεριοριστα χωρις ορια και το εριξα σε 5g router για το σπιτι

Δημοσ.

Παιδια δεν ισχυουν αυτα για ολους και ολα τα προγραμματα. Η Frog ας πουμε δινει unlimited ολα. Οχι δε μπορεις να ριξεις πανω απο 2-3 μετρα καλωδιο κεραιας. Αυτο που κανουν ολοι ειναι να βαζουν το ρουτερ με τη κεραια εξω, αν γινεται και κατεβαζουν ethernet σε switch, ap, κ.λ.π.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/12/2024 στις 8:30 ΜΜ, kaklikos είπε

Καλησπερα χρονια πολλα! Υπαρχει οπτικη επαφη κεραια του οτε; Ειναι εφικτο να βαλεις κεραια σε σκεπη και να ριξεις καλωδιο ωστε να υπαρχει ορατοτητα ;  Ενδεικτικα εχω παιξει με 3 κεραιονια. Mikrotik sxtr με δυο λαν 100αρες σε load balancing. 4g με σταθερες ταχυτητες απο 120 εως και 160mbps. Κοστος κεραιας 120 ευρω. Δευτερη κεραια mikrotik lte 18 ATL. Απλα σκοτωνει για τα χρηματα του. 4g modem με 4x4 μιμο. Ταχυτητες 300 με 350. Κοστος 330 ευρω. Πλεον παιζω με teltonika rutx50 5g αλλα το εχω μεσα στο σπιτι. Ταχυτητες 350 περιπου. Περιμενω να το βγαλω εξωτερικα με την κεραια της quwireless την qumax οπυ οταν την τεσταρα επαιζα 600 με 800. Κοστος 500 για το ρουτερ και αλλα 330 για την εξωτερικη κεραια. Βρισκομαι σε χωριο επαρχιας και η κεραια της κοσμοτε ειναι στα περιπου 5 χιλιομετρα με πεντακαθαρη οπτικη επαφη. 

ευχαριστώ πάρα πολύ για την λεπτομερή απάντηση σου, χρονια πολλα και καλη χρονια, δυστυχως είναι δυσκολο να επεμβω εγω με κεραίες και καλώδια καθώς το σπίτι δεν είναι δικό μου και δεν είμαι και πολυ ειδικός σε αυτά για να αγοράζω κεραίες. ευχαριστώ πολύ πάντως θα τα έχω στα υποψιν μελλοντικα.

Στις 28/12/2024 στις 4:11 ΜΜ, skarpelos είπε

ευχαριστώ αλλα βλέπω στο https://www.broadband-assist.gov.gr/ ότι η nova έχει την πιο χαμηλή ταχύτητα σε εκείνο το σημείο μέσω κινητής.

δυστυχώς με βλέπω για κοσμοτε 24αρα ή 50ρα που αποκλείεται να τα πιάνει.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας παιδιά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...