dum83 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Χαίρετε παιδιά. Εχθές αγόρασα τον Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports for Nikon F ο οποίος κουμπώνει είτε με αντάπτορα στην Nikon Z6 II είτε στην D7500. Με ενδιαφέρει πιο πολύ η σταθερότητα της κεφαλής για να διαχειρίζεται σωστά το βάρος του φακού, και φυσικά να είναι εύκολος σε μετακίνηση στη φύση. Ο φακός είναι θεόβαρος για το τρίποδο που έχω και ψάχνομαι για ένα καινούριο , όσο γίνεται αξιόλογο και στιβαρό. Έχετε να προτείνετε κάποιο μέχρι 120€ περίπου; Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από dum83 2
babisskg Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 34 λεπτά πριν, dum83 είπε Χαίρετε παιδιά. Εχθές αγόρασα τον Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports for Nikon F ο οποίος κουμπώνει είτε με αντάπτορα στην Nikon Z6 II είτε στην D7500. Με ενδιαφέρει πιο πολύ η σταθερότητα της κεφαλής για να διαχειρίζεται σωστά το βάρος του φακού, και φυσικά να είναι εύκολος σε μετακίνηση στη φύση. Ο φακός είναι θεόβαρος για το τρίποδο που έχω και ψάχνομαι για ένα καινούριο , όσο γίνεται αξιόλογο και στιβαρό. Έχετε να προτείνετε κάποιο μέχρι 120€ περίπου; Μέχρι 120 ευρώ , να σηκώνει 2 κιλά του φακού συν την D7500 , άλλα 700 ......... μακάρι ....... γιατί όχι !
dum83 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, babisskg είπε Μέχρι 120 ευρώ , να σηκώνει 2 κιλά του φακού συν την D7500 , άλλα 700 ......... μακάρι ....... γιατί όχι ! Έχεις έστω και πιο πάνω κάποια μοντέλα υπόψη σου;;; 1
babisskg Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, dum83 είπε Έχεις έστω και πιο πάνω κάποια μοντέλα υπόψη σου;;; Ας αφήσουμε κι' άλλους να πουν την άποψη τους . Ο φακός έχει αρκετό βάρος και πρίν καταλήξεις θα πρέπει να πάρεις υπόψιν σου πολλές παραμέτρους . Επίσης κυκλοφορούν δεύτερα προϊόντα από Κίνα , για τα οποία μπορεί κάποιος να τα έχει δοκιμάσει και να μας μεταφέρει την εμπειρία του , τα οποία σίγουρα θα είναι αρκετά οικονομικά . Το σύνολο που έχεις , αν πρόκειται για καινούργιο τρίποδο , μάλλον είμαστε για πάνω από 250 ευρώ , αλλά όπως είπα ας περιμένουμε να ακούσουμε εμπειρίες . Πρόσφατα έδωσα έναν 70 - 200 f/2.8 λόγω βάρους φυσικά , το οποίο δεν απέχει πολύ από τα 2 χοντρικά κιλά του Sigma . Θα λάβεις υπόψιν σου και το βάρος του τρίποδα , την ευκολία μετακίνησης του συνόλου στο σημείο που διάλεξες κλπ . Ήμουν έτοιμος κι' εγώ σχεδόν , για τέτοιο φακό ....... αλλά ....... Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από babisskg
Λύση pifilos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Λύση Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 44 λεπτά πριν, dum83 είπε Χαίρετε παιδιά. Εχθές αγόρασα τον Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports for Nikon F ο οποίος κουμπώνει είτε με αντάπτορα στην Nikon Z6 II είτε στην D7500. Με ενδιαφέρει πιο πολύ η σταθερότητα της κεφαλής για να διαχειρίζεται σωστά το βάρος του φακού, και φυσικά να είναι εύκολος σε μετακίνηση στη φύση. Ο φακός είναι θεόβαρος για το τρίποδο που έχω και ψάχνομαι για ένα καινούριο , όσο γίνεται αξιόλογο και στιβαρό. Έχετε να προτείνετε κάποιο μέχρι 120€ περίπου; Δεν έχω άμεση γνώση για χρήση τέτοιων φακών σε τρίποδα ώστε να μπορώ να το προτείνω 100% αλλά σε αυτά τα χρήματα εγώ έχω το Sirui Traveler 7A αρκέτα χρόνια τώρα. Είναι στιβαρό με καλή κεφαλή, αν έρχεται ακόμα με την ίδια όπως τότε που το πήρα. Το μέγιστο βάρος που θεωρητικά σηκώνει είναι 8 κιλά σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του. Εγώ έχω βάλει μεχρι 1,5 περίπου και φυσικά δεν υπήρχε θέμα. Δεν ξέρω αν οι διαστάσεις του θα σε καλύψουν. Αν έχεις τη δυνατότητα και βρίσκεσαι Αθήνα θα πρότεινα να βάλεις πάνω σε αυτό ή όποιο εν τέλει επιλέξεις το setup που έχεις κατά νου πριν το αγοράσεις. Στα κλασικά μαγαζιά του κέντρου δε νομίζω να έχουν πρόβλημα να το δοκιμάσεις πριν το πάρεις. 1
babisskg Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, pifilos είπε Δεν έχω άμεση γνώση για χρήση τέτοιων φακών σε τρίποδα ώστε να μπορώ να το προτείνω 100% αλλά σε αυτά τα χρήματα εγώ έχω το Sirui Traveler 7A αρκέτα χρόνια τώρα. Είναι στιβαρό με καλή κεφαλή, αν έρχεται ακόμα με την ίδια όπως τότε που το πήρα. Το μέγιστο βάρος που θεωρητικά σηκώνει είναι 8 κιλά σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του. Εγώ έχω βάλει μεχρι 1,5 περίπου και φυσικά δεν υπήρχε θέμα. Δεν ξέρω αν οι διαστάσεις του θα σε καλύψουν. Αν έχεις τη δυνατότητα και βρίσκεσαι Αθήνα θα πρότεινα να βάλεις πάνω σε αυτό ή όποιο εν τέλει επιλέξεις το setup που έχεις κατά νου πριν το αγοράσεις. Στα κλασικά μαγαζιά του κέντρου δε νομίζω να έχουν πρόβλημα να το δοκιμάσεις πριν το πάρεις. Πόσο κόστισε ?
dum83 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, pifilos είπε Δεν έχω άμεση γνώση για χρήση τέτοιων φακών σε τρίποδα ώστε να μπορώ να το προτείνω 100% αλλά σε αυτά τα χρήματα εγώ έχω το Sirui Traveler 7A αρκέτα χρόνια τώρα. Είναι στιβαρό με καλή κεφαλή, αν έρχεται ακόμα με την ίδια όπως τότε που το πήρα. Το μέγιστο βάρος που θεωρητικά σηκώνει είναι 8 κιλά σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του. Εγώ έχω βάλει μεχρι 1,5 περίπου και φυσικά δεν υπήρχε θέμα. Δεν ξέρω αν οι διαστάσεις του θα σε καλύψουν. Αν έχεις τη δυνατότητα και βρίσκεσαι Αθήνα θα πρότεινα να βάλεις πάνω σε αυτό ή όποιο εν τέλει επιλέξεις το setup που έχεις κατά νου πριν το αγοράσεις. Στα κλασικά μαγαζιά του κέντρου δε νομίζω να έχουν πρόβλημα να το δοκιμάσεις πριν το πάρεις. Αυτό έχω σκοπό να κάνω , αλλά θέλω και κάποια έμπειρη γνώμη από κάποιον που ίσως το έχει πάρει.
LongTom Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Είχα το φακό αυτό (και έχω τώρα τον 180-600). Δεν ξέρω τι παίρνεις με 120€ στην Ελλάδα, αλλά να προσέξεις τα εξής: Το μέγιστο βάρος που σηκώνει το τρίποδο να είναι τουλάχιστον +50% του κιτ σου. Για να έχεις σταθερό τρίποδο και όχι ζελέ. Η κεφαλή να είναι το ίδιο καλή ή καλύτερη του τριπόδου. Θα πρέπει να αγοράσεις ένα καλό και μακρύ arca swiss για το πόδι του φακού, εφόσον δεν έχει ο συγκεκριμένος. Μη τσιγκουνευτείς και πας με κινέζο. Εάν πας για μη ballhead λύση, όπως π.χ. gimble-rocker arm, να πάρεις κάτι που έχει δυνατότητα πολύ καλής ρύθμισης. Ο εν λόγω είναι τηλεσκοπικός φακός και κάθε ζουμ θα σε ρίχνει το μπαλατζάρισμα έξω. Γενικά με τόσο περιορισμένο budget, είτε θα πρέπει να πας μεταχειρισμένα, είτε σε μεγάλη προσφορά ή τέλος να αποδεχτείς ότι θα έχεις θέματα σταθερότητας (εάν πας με μικρό τρίποδο/κινέζο κ.ο.κ.). Εκεί που δεν πρέπει να τσιγκουνευτείς, είναι η arca swiss βάση στο πόδι και το ballhead/gimble, γιατί εάν είναι μάκα εύκολα πέφτει το κιτ δίχως να το καταλάβεις. 4
Jiakometi Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, pifilos είπε το Sirui Traveler 7A αρκέτα χρόνια τώρα. Είναι στιβαρό με καλή κεφαλή, Το έχω και εγώ πέντε χρόνια. Επιβεβαιώνω ότι είναι μια τίμια λύση που δεν με έχει προδώσει ακόμη και με αέρα, με έναν 70-200 /2.8 Όμως με αυτό το βάρος η κεφαλή θέλει σίγουρα αλλαγή. Η δική του είναι οκ μέχρι τα 2 κιλά max. Για οτιδήποτε βαρύτερο θέλει μια καλύτερη κεφαλή. 52 λεπτά πριν, LongTom είπε Θα πρέπει να αγοράσεις ένα καλό και μακρύ arca swiss για το πόδι του φακού, εφόσον δεν έχει ο συγκεκριμένος. Μη τσιγκουνευτείς και πας με κινέζο. 👍 1
dum83 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, LongTom είπε Είχα το φακό αυτό (και έχω τώρα τον 180-600). Δεν ξέρω τι παίρνεις με 120€ στην Ελλάδα, αλλά να προσέξεις τα εξής: Το μέγιστο βάρος που σηκώνει το τρίποδο να είναι τουλάχιστον +50% του κιτ σου. Για να έχεις σταθερό τρίποδο και όχι ζελέ. Η κεφαλή να είναι το ίδιο καλή ή καλύτερη του τριπόδου. Θα πρέπει να αγοράσεις ένα καλό και μακρύ arca swiss για το πόδι του φακού, εφόσον δεν έχει ο συγκεκριμένος. Μη τσιγκουνευτείς και πας με κινέζο. Εάν πας για μη ballhead λύση, όπως π.χ. gimble-rocker arm, να πάρεις κάτι που έχει δυνατότητα πολύ καλής ρύθμισης. Ο εν λόγω είναι τηλεσκοπικός φακός και κάθε ζουμ θα σε ρίχνει το μπαλατζάρισμα έξω. Γενικά με τόσο περιορισμένο budget, είτε θα πρέπει να πας μεταχειρισμένα, είτε σε μεγάλη προσφορά ή τέλος να αποδεχτείς ότι θα έχεις θέματα σταθερότητας (εάν πας με μικρό τρίποδο/κινέζο κ.ο.κ.). Εκεί που δεν πρέπει να τσιγκουνευτείς, είναι η arca swiss βάση στο πόδι και το ballhead/gimble, γιατί εάν είναι μάκα εύκολα πέφτει το κιτ δίχως να το καταλάβεις. Έχω 2 πάτους από το τρίποδο της Polaroid , που βάζω τις κάμερες. Αυτοί δεν κάνουν ή πάω σε άλλο τυπο;;;
pifilos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, babisskg είπε Πόσο κόστισε ? Τότε 99 με δώρο μίνι τρίποδο που ήταν σε promotion. Τώρα είναι στα 120 βλέπω για αυτό και το πρότεινα, είναι στο όριο 1
babisskg Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, pifilos είπε Τότε 99 με δώρο μίνι τρίποδο που ήταν σε promotion. Τώρα είναι στα 120 βλέπω για αυτό και το πρότεινα, είναι στο όριο Σωστό μεν , αλλά πρέπει να πάρει κανείς υπόψιν του αρκετά πράγματα , πρωτίστως το βάρος , στην συνέχεια όπως ειπώθηκε στιβαρή κεφαλή , το γεγονός ότι αρκετές φορές ίσως χρειαστεί να μετακινήσεις το σύνολο σε καλύτερη θέση για κάποια λήψη κι' αυτό πρέπει να γίνει όπως είναι στημένο κλπ ........ κι' εγώ νόμιζα , αλλά όταν τα έβαλα κάτω είδα ότι τέτοιος φακός για λήψη στα χέρια δε λέει , οπότε χρύσωσα το χάπι και πήγα σε 70 - 200 f/4 που είναι σίγουρα πιο διαχειρίσιμη λύση . Φυσικά όλα τα παραπάνω , μπορούν να αλλάξουν , αν πάρουμε μία απόφαση και πάμε σε σύστημα MFT ......... να ....... αυτά λέω και μετά ......... 😂😂😂 ....... 2
LongTom Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 50 minutes ago, dum83 said: Έχω 2 πάτους από το τρίποδο της Polaroid , που βάζω τις κάμερες. Αυτοί δεν κάνουν ή πάω σε άλλο τυπο;;; Όχι, θέλεις κάτι που να πιάνει όλη την επιφάνεια του ποδιού του φακού με κάτι παραπάνω εάν γίνεται. Να έχεις μεγάλη επιφάνεια τριβής ανάμεσα στο πόδι και τη κεφαλή, ώστε να μην έχεις θέματα. Κάτι τουλάχιστον σε τέτοιο μέγεθος (δεν προτείνω μάρκα ή τι πρέπει να πάρεις, απλά πόσο μακρύ πρέπει να υπολογίζεις να βρεις): https://kirkphoto.com/lens-plate-for-sigma-150-600mm-f-5-6-3-dg-os-hsm-contemporary.html 1
dum83 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Α κατάλαβα. Λοιπόν τσίμπησα το Sirui Traveler 7c. Αλλά το plate του είναι μικρό, επομένως να πάρω αυτό,ε;
dum83 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Στις 19/12/2024 στις 9:36 ΠΜ, pifilos είπε Δεν έχω άμεση γνώση για χρήση τέτοιων φακών σε τρίποδα ώστε να μπορώ να το προτείνω 100% αλλά σε αυτά τα χρήματα εγώ έχω το Sirui Traveler 7A αρκέτα χρόνια τώρα. Είναι στιβαρό με καλή κεφαλή, αν έρχεται ακόμα με την ίδια όπως τότε που το πήρα. Το μέγιστο βάρος που θεωρητικά σηκώνει είναι 8 κιλά σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του. Εγώ έχω βάλει μεχρι 1,5 περίπου και φυσικά δεν υπήρχε θέμα. Δεν ξέρω αν οι διαστάσεις του θα σε καλύψουν. Αν έχεις τη δυνατότητα και βρίσκεσαι Αθήνα θα πρότεινα να βάλεις πάνω σε αυτό ή όποιο εν τέλει επιλέξεις το setup που έχεις κατά νου πριν το αγοράσεις. Στα κλασικά μαγαζιά του κέντρου δε νομίζω να έχουν πρόβλημα να το δοκιμάσεις πριν το πάρεις. Τελικά πήγα στο Sirui Traveler 7C. Μετά από καποιες δοκιμές με τον φακό τα πήγε άψογα 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα