IoannisSM Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Στο ρελαντί (πιθανόν το κάνει και εν κινήσει, αλλά δεν το ακούω εγώ) όταν πατάω και παίζω ελαφρά το γκάζι ακούω έναν θόρυβο σαν χρου-χρου από τον κινητήρα. Αυτό είναι το μόνο σύμπτωμα. Κάποια στιγμή είχε ανάψει εν κινήσει για λίγη ώρα το λαμπάκι με το αυτοκίνητο και το γαλλικό κλειδί, αλλά έσβησε μετά από λίγο μόνο του. Το θέμα είναι ότι ο θόρυβος με τον καιρό αυξάνει. Τι λέτε ότι μπορεί να είναι;
meletis_m Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, IoannisSM είπε Στο ρελαντί (πιθανόν το κάνει και εν κινήσει, αλλά δεν το ακούω εγώ) όταν πατάω και παίζω ελαφρά το γκάζι ακούω έναν θόρυβο σαν χρου-χρου από τον κινητήρα. Αυτό είναι το μόνο σύμπτωμα. Κάποια στιγμή είχε ανάψει εν κινήσει για λίγη ώρα το λαμπάκι με το αυτοκίνητο και το γαλλικό κλειδί, αλλά έσβησε μετά από λίγο μόνο του. Το θέμα είναι ότι ο θόρυβος με τον καιρό αυξάνει. Τι λέτε ότι μπορεί να είναι; Υποθέσεις γίνονται . Είναι twinport κινητήρας; Ίσως κλαπετα εισαγωγής αλλιώς έλεγχο όλα τα ρουλεμάν.
Phoenix7 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, IoannisSM είπε Στο ρελαντί (πιθανόν το κάνει και εν κινήσει, αλλά δεν το ακούω εγώ) όταν πατάω και παίζω ελαφρά το γκάζι ακούω έναν θόρυβο σαν χρου-χρου από τον κινητήρα. Αυτό είναι το μόνο σύμπτωμα. Κάποια στιγμή είχε ανάψει εν κινήσει για λίγη ώρα το λαμπάκι με το αυτοκίνητο και το γαλλικό κλειδί, αλλά έσβησε μετά από λίγο μόνο του. Το θέμα είναι ότι ο θόρυβος με τον καιρό αυξάνει. Τι λέτε ότι μπορεί να είναι; Ότι και να είναι αν δεν θες να σου βγάλει μεγαλύτερο πρόβλημα, πας σε συνεργείο άμεσα
atheatos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Ετσι οπως το περιγράφεις μοιάζει με καδενα το χρου χρου. Έχει καδενα ο κινητηρας σου? 1
mechpanos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Γράψε τον αριθμό κινητήρα από την άδεια.
IoannisSM Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Το πηγα συνεργείο γιατί ξαναεβγαλε λαμπάκι σήμερα. Πεντάλ γκαζιού μου είπε. Δεν ξέρω τι έκανε προσωρινά, αλλά χρειάζεται αλλαγή μου είπε γιατί θα το ξανακάνει. 2
Stam53 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, IoannisSM είπε Το πηγα συνεργείο γιατί ξαναεβγαλε λαμπάκι σήμερα. Πεντάλ γκαζιού μου είπε. Δεν ξέρω τι έκανε προσωρινά, αλλά χρειάζεται αλλαγή μου είπε γιατί θα το ξανακάνει. Αν δεν έχεις διαγνωστικό αλλά θέλεις να δεις τις καταγεγραμμένες βλάβες κάνε το κόλπο με το φρένο + γκάζι και μετά κλειδί στο ΟΝ. (χωρίς να βάλεις μπρος) και μέτρησε πόσες φορές θα αναβοσβήσει το λαμπάκι με το κλειδί στο κατράν. Τα αναβοσβήματα δηλώνουν τους κωδικούς της βλάβης/ων ( πχ 10-1-7-10 κωδικός P0170 ) Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από Stam53 1
meletis_m Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, IoannisSM είπε Το πηγα συνεργείο γιατί ξαναεβγαλε λαμπάκι σήμερα. Πεντάλ γκαζιού μου είπε. Δεν ξέρω τι έκανε προσωρινά, αλλά χρειάζεται αλλαγή μου είπε γιατί θα το ξανακάνει. Πεντάλ γκαζιού ή πεταλούδα γκαζιού; Πεντάλ γκαζιού και κολώνα τιμονιού έβγαζαν τα corsa d .
IoannisSM Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, meletis_m είπε Πεντάλ γκαζιού ή πεταλούδα γκαζιού; Πεντάλ γκαζιού και κολώνα τιμονιού έβγαζαν τα corsa d . Πεντάλ. Φιλε Μελετη ριξε κι ενα λινκ (και σε pm αν θες) να προχωρησω σιγα σιγα σε αγορα.. 1 ώρα πριν, Stam53 είπε Αν δεν έχεις διαγνωστικό αλλά θέλεις να δεις τις καταγεγραμμένες βλάβες κάνε το κόλπο με το φρένο + γκάζι και κλειδί στο ΟΝ. (χωρίς να βάλεις μπρος) και μέτρησε πόσες φορές θα αναβοσβήσει το λαμπάκι με το κλειδί στο κατράν. Τα αναβοσβήματα δηλώνουν τους κωδικούς της βλάβης/ων ( πχ 10-1-7-10 κωδικός P0170 ) Για να καταλαβω, παταω ταυτοχρονα φρένο + γκάζι με κλειδι γυρισμενο στο ΟΝ και θα αναβοσβησει καποιο λαμπακι αν υπαρχει προβλημα? Ας υποθεσουμε οτι αναβοσβησε 3 φορες. Αυτο τι σημαινει? Το πχ σου δεν το καταλαβα.
Stam53 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, IoannisSM είπε Για να καταλαβω, παταω ταυτοχρονα φρένο + γκάζι μετά κλειδι γυρισμενο στο ΟΝ και θα αναβοσβησει καποιο λαμπακι αν υπαρχει προβλημα? Ας υποθεσουμε οτι αναβοσβησε 3 φορες. Αυτο τι σημαινει? Το πχ σου δεν το καταλαβα. Συγνώμη το λαμπάκι με το κλειδί αναβοσβήνει στο C, στο D νομίζω το λαμπάκι με τη μηχανή. Τέλος πάντων υπάρχουν πολλά σχετικά βίντεο στο Google και το youtube αρκεί να γράψεις pedal test opel ας πούμε. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από Stam53
panosno1com Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Συγνώμη που παρεμβαίνω, εμένα όταν πατάω γκάζι (ή δινω γκαζιες μαρσαρω που λεμε) στο ρελαντί κανει εναν ήχο σφύριγμα σαν τουρμπισμα ( corsa D A12xer δεν εχει τούρμπο). Το κανει μόνο αν πατήσω γκαζι ρελαντί και καμια φορα οταν κινούμαι με πρωτη. Ψάχνωντας στο ιντερνετ λένε οτι μπορει να φταιει: Βαλβολινες (έχω 112 k περιπου χλμ από το 2011 δεν έχω αλλάξει το χω στο προγραμμα το 25 να αλλάξω) Καθαρισμός πεταλούδας και μπεκ ( έριξα το καλοκαιρι ενα καθαριστικο μπεκ στο τεποζιτο και το εφαγα ολο λογω ταξιδιου την ιδια μερα, δεν εκανε τιποτα πιστευω Τρόμπα νερου , δειχνει να δουλευει , πιανω τα 2 κολαρα που πάνε και έρχονται και ειναι ζεστά Τρύπα στη...σκουπα vacuum απο κάπου εισαγωγη αερα, δεν μπορω ν καταλαβω πως να δω αν εχει τρυπησει καπου Επισης σκεφτομαι να αλλαξω την βαλβιδα εξαερισμου ( Και ας μην εχω τέτοιο error code... Καμια ιδεα?
atheatos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δοκιμασε να ρίξεις κανενα σπρέι πχ. Wd 40 σε κανένα ρουλεμάν τροχαλιας, στον αξονα , ακομα και στο δυναμο με σβηστη την μηχανη. Αν αλλάξει ο θόρυβος πας για αλλαγή ρουλεμάν.
meletis_m Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, panosno1com είπε Συγνώμη που παρεμβαίνω, εμένα όταν πατάω γκάζι (ή δινω γκαζιες μαρσαρω που λεμε) στο ρελαντί κανει εναν ήχο σφύριγμα σαν τουρμπισμα ( corsa D A12xer δεν εχει τούρμπο). Το κανει μόνο αν πατήσω γκαζι ρελαντί και καμια φορα οταν κινούμαι με πρωτη. Ψάχνωντας στο ιντερνετ λένε οτι μπορει να φταιει: Βαλβολινες (έχω 112 k περιπου χλμ από το 2011 δεν έχω αλλάξει το χω στο προγραμμα το 25 να αλλάξω) Καθαρισμός πεταλούδας και μπεκ ( έριξα το καλοκαιρι ενα καθαριστικο μπεκ στο τεποζιτο και το εφαγα ολο λογω ταξιδιου την ιδια μερα, δεν εκανε τιποτα πιστευω Τρόμπα νερου , δειχνει να δουλευει , πιανω τα 2 κολαρα που πάνε και έρχονται και ειναι ζεστά Τρύπα στη...σκουπα vacuum απο κάπου εισαγωγη αερα, δεν μπορω ν καταλαβω πως να δω αν εχει τρυπησει καπου Επισης σκεφτομαι να αλλαξω την βαλβιδα εξαερισμου ( Και ας μην εχω τέτοιο error code... Καμια ιδεα? Κάτοχος Corsa C. Βαλβολινες βάλε μόνο τις γνήσιες (είναι σαν κόκκινο λάδι) και θες και μια φλάντζα στο λεκανακι. Για τα πρόσθετα δε κάνουν θαύματα έχω χρησιμοποιήσει και εγώ αλλά εμένα έχει και 300,000. Πεταλούδα γκαζιού βγήκε εντελώς στο πάγκο ; Συνήθως περισσότερη βρωμιά πιάνει από τη κάτω μεριά . Κάνε έλεγχο σε όλα τα κολάρα μήπως από κάπου τραβάει αέρα , το φιλτροκουτι σφραγίζει σωστά ; Επιπλέον το A12xer είναι με το γνωστό θέμα με το ψευτοκαπακου που τρυπάει η μεμβράνη; Βαλβίδα εξαερισμού μη τη πειράζεις .
panosno1com Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 15 ώρες πριν, meletis_m είπε Κάτοχος Corsa C. Βαλβολινες βάλε μόνο τις γνήσιες (είναι σαν κόκκινο λάδι) και θες και μια φλάντζα στο λεκανακι. Για τα πρόσθετα δε κάνουν θαύματα έχω χρησιμοποιήσει και εγώ αλλά εμένα έχει και 300,000. Πεταλούδα γκαζιού βγήκε εντελώς στο πάγκο ; Συνήθως περισσότερη βρωμιά πιάνει από τη κάτω μεριά . Κάνε έλεγχο σε όλα τα κολάρα μήπως από κάπου τραβάει αέρα , το φιλτροκουτι σφραγίζει σωστά ; Επιπλέον το A12xer είναι με το γνωστό θέμα με το ψευτοκαπακου που τρυπάει η μεμβράνη; Βαλβίδα εξαερισμού μη τη πειράζεις . Φιλτροκούτι είναι του φίλτρου αερα ε? Θα το δω , οπτικα δείχνει ν εχει κουμπωσει καλα. Οχι δεν βγηκε απλά εριξα το καθαριστικό;P . Ποιο θέμα λες ποια μεμβρανη? Να το ψαξω... Εγω εχω διαβάσει (και νομιζω εχουμε συζητησει κι σε άλλο θέμα) οτι τα D πάσχουν στην αντλια νερου 😕 Πως να κανω έλεγχο στα κολαρα για τον αερα? Ακουμπησα αυτα που ερχονται και φευγουν απ το φιλτροκουτι και δεν ενιωσα να βγαζει αερα
meletis_m Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, panosno1com είπε Φιλτροκούτι είναι του φίλτρου αερα ε? Θα το δω , οπτικα δείχνει ν εχει κουμπωσει καλα. Οχι δεν βγηκε απλά εριξα το καθαριστικό;P . Ποιο θέμα λες ποια μεμβρανη? Να το ψαξω... Εγω εχω διαβάσει (και νομιζω εχουμε συζητησει κι σε άλλο θέμα) οτι τα D πάσχουν στην αντλια νερου 😕 Πως να κανω έλεγχο στα κολαρα για τον αερα? Ακουμπησα αυτα που ερχονται και φευγουν απ το φιλτροκουτι και δεν ενιωσα να βγαζει αερα Ναι πολλές φορές με τα ιμιτασιον μπορεί να μη κουμπώνει σωστά . Τη πεταλούδα καλό θα ήταν να τη βγάλεις ή στο τακτικό service. Δεν ξέρω εάν έχει το A12xer.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα