Mariasjkqk Δημοσ. Πέμπτη στις 10:55 πμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 10:55 πμ 1 λεπτό πριν, majunior είπε Οι ξεχειλωμένες άδειες μητρότητας είναι μεγάλο πρόβλημα για τους εργοδότες, ειδικά στις μικρές εταιρείες που αναγκάζονται να κάνουν πρόσληψη γιατί αλλιώς δε βγαίνει και στο τέλος καταλήγουν με δύο υπαλλήλους ενώ χρειάζονται ένα. Στις σοβαρές θέσεις είναι ακόμα χειρότερα γιατί δε θα βρουν κάποιον ισάξιο αλλά και να βρουν δεν πρόκεται να έρθει για 1.5 χρόνο και να φύγει. Δεν υπάρχει ούτε ένας εργοδότης που να μην το σκέφτεται βλέπωντας βιογραφικό γυναίκας κοντά στα 30. Σε φθηνές θέσεις και με συμβάσεις δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Καταλαβαίνω τι λες γιατί έχω οικογενειακά μέλη με επιχειρήσεις και το έχουμε συζητήσει. Αλλά από την άλλη τι να κάνουμε; Ειδικά στην σημερινή εποχή δεν μπορούν όλοι να σταματήσουν την δουλειά τους και να συνεισφέρει μόνο ο άντρας στην οικογένεια.
goapad Δημοσ. Πέμπτη στις 11:18 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:18 πμ 2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Καταπληκτικη προταση! καταλαβαινουμε απολυτα γιατι στην Ελλαδα οι επιχειρησεςι ΔΕΝ θελουν να προσλαμβανουν γυναικες.....συνεχιστε ετσι! Εμπροοος πισωωωω 3
li@m Δημοσ. Πέμπτη στις 11:53 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:53 πμ Οταν βλεπω/ακουω Ελλαδισταν, μνημονια μεχρι να σβησει ο ηλιος και αλλες τετοιες #$%# με πιανει μια αηδια. πηγη: https://www.insider.gr/tax-labour/345258/oosa-oi-ellines-ergazomenoi-den-arrostainoyn-molis-14-imeres-etisios-se Θα προτεινα στην TS να πει την αληθεια. Αν δεν λαβει κατανοηση τοτε εχει κανει κακη επιλογη εργασιας. 3
Lucifer Δημοσ. Πέμπτη στις 03:09 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:09 μμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Καταπληκτικη προταση! καταλαβαινουμε απολυτα γιατι στην Ελλαδα οι επιχειρησεςι ΔΕΝ θελουν να προσλαμβανουν γυναικες.....συνεχιστε ετσι! 5 ώρες πριν, poulinos είπε ναι γιατι αν ηταν αντρας δεν θα μπορουσε να παρει αδεια αν ηθελε.οξεια οσφυαλγια και ετοιμη η αδεια. Όπως βλέπεις σου απάντησαν. Επίσης αν το πρόβλημα που έχεις συναντήσει στο εργασιακό περιβάλλον σου είναι οι "ξεχειλωμένες άδειες μητρότητας" και όχι το "Γιώργο/Μαρία, Χριστούγεννα να ξες δεν παίζει άδεια, βάζουμε όλοι πλάτη, κάτσε κ σήμερα 2 ώρες παραπάνω απλήρωτες", ή ζεις σε άλλη χώρα ή τα λες με την ίδια γλώσσα που γλείφεις μπότα. Επεξ/σία Πέμπτη στις 03:09 μμ από Lucifer 9
poulinos Δημοσ. Πέμπτη στις 03:23 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:23 μμ (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, Lucifer said: Όπως βλέπεις σου απάντησαν. Επίσης αν το πρόβλημα που έχεις συναντήσει στο εργασιακό περιβάλλον σου είναι οι "ξεχειλωμένες άδειες μητρότητας" και όχι το "Γιώργο/Μαρία, Χριστούγεννα να ξες δεν παίζει άδεια, βάζουμε όλοι πλάτη, κάτσε κ σήμερα 2 ώρες παραπάνω απλήρωτες", ή ζεις σε άλλη χώρα ή τα λες με την ίδια γλώσσα που γλείφεις μπότα. γιατι πανω απο ολα σε βλεπουμε σαν οικογενεια και η εταιρεια ειναι η οικογενεια σου και ειναι και δικη σου (ασχετα που παιρνεις 700 ευρω με απληρωτες υπερωριες). ps. στην ελλαδα η πλατη εχει τελειωσει εδω και χρονια.ξεπεραστηκε. πλεον πρεπει να δωσεις αυτο που ειναι πιο κατω απο την πλατη. Επεξ/σία Πέμπτη στις 03:24 μμ από poulinos 7 1
mechpanos Δημοσ. Πέμπτη στις 04:21 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:21 μμ Για σωπάτε ρε παιδιά. Πρώτα απ'όλα να ξεκαθαρίσουμε για τί μιλάμε. Άδεια δεν παίρνει ο εργαζόμενος όποτε θέλει. Έχει δικαίωμα να πάρει άδεια, αλλά να κάνει το κουμάντο του και ο εργοδότης να βγει η δουλειά. Τώρα αυτά με τις αναρρωτικές τα ξέρουμε τα 'χουμε φάει με το κουτάλι. Εδώ που είμαι εγώ όλοι θέλουνε να πάρουνε άδεια τώρα που είναι οι ελιές, φυσικά αυτό δεν γίνεται. Κάποιοι φέρνουν αναρρωτικές. Να οι μέσες, να οι μηνίσκοι. Πλούσιο το ρεπερτόριο. Σε διαπίστωση τέτοιων συμπεριφορών που είναι και αντιεπαγγελματικές και αντισυναδελφικές γιατί χώνουν τους άλλους, να κάτσει ο άλλος σπιτάκι του να ξεκουραστεί καλά καλά μια και καλή. Ciao.
poulinos Δημοσ. Πέμπτη στις 04:28 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:28 μμ 6 hours ago, Mariasjkqk said: Ναι ειναι συγκεκριμένες μέρες δυστυχώς ξεκινα να ρωτήσεις πιο παλιούς συναδέλφους και μετά αν δεν λάβεις απάντηση ρωτάς πιο πάνω. υπάρχουν και πλαγιοι τροποι αλλα ας το αφησουμε αυτο.
Lucifer Δημοσ. Πέμπτη στις 04:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:32 μμ 6 λεπτά πριν, mechpanos είπε Για σωπάτε ρε παιδιά. Πρώτα απ'όλα να ξεκαθαρίσουμε για τί μιλάμε. Άδεια δεν παίρνει ο εργαζόμενος όποτε θέλει. Έχει δικαίωμα να πάρει άδεια, αλλά να κάνει το κουμάντο του και ο εργοδότης να βγει η δουλειά. Τώρα αυτά με τις αναρρωτικές τα ξέρουμε τα 'χουμε φάει με το κουτάλι. Εδώ που είμαι εγώ όλοι θέλουνε να πάρουνε άδεια τώρα που είναι οι ελιές, φυσικά αυτό δεν γίνεται. Κάποιοι φέρνουν αναρρωτικές. Να οι μέσες, να οι μηνίσκοι. Πλούσιο το ρεπερτόριο. Σε διαπίστωση τέτοιων συμπεριφορών που είναι και αντιεπαγγελματικές και αντισυναδελφικές γιατί χώνουν τους άλλους, να κάτσει ο άλλος σπιτάκι του να ξεκουραστεί καλά καλά μια και καλή. Ciao. Πώς χώνουν τους άλλους; Θα "αναγκαστούν" να "βγει" η δουλειά όσοι μείνουν πίσω, έτσι αόριστα στην παθητική φωνή; Ή θα τους χώσει το μποςς να βγάλουν τη δουλειά αυτού που λείπει; Φυσικά σε υγιείς εταιρείες με σοβαρό management και ανθρώπινες παροχές (μία στις 10.000) τέτοιες μπινιές δε γίνονται γιατί πρώτον, ο σεβασμός κάνει τον κύκλο του και δεύτερον, επειδή κανείς δε θα ρισκάρει να χέσει μια κατάσταση που έκανε αμάν να βρει μετά από 30 απανωτά γ@μησάκια που τον ήλιο τον έβλεπε μόνο απ' το παρπρίζ στο πήγαινε-έλα.
poulinos Δημοσ. Πέμπτη στις 04:36 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:36 μμ 12 minutes ago, mechpanos said: Για σωπάτε ρε παιδιά. Πρώτα απ'όλα να ξεκαθαρίσουμε για τί μιλάμε. Άδεια δεν παίρνει ο εργαζόμενος όποτε θέλει. Έχει δικαίωμα να πάρει άδεια, αλλά να κάνει το κουμάντο του και ο εργοδότης να βγει η δουλειά. Τώρα αυτά με τις αναρρωτικές τα ξέρουμε τα 'χουμε φάει με το κουτάλι. Εδώ που είμαι εγώ όλοι θέλουνε να πάρουνε άδεια τώρα που είναι οι ελιές, φυσικά αυτό δεν γίνεται. Κάποιοι φέρνουν αναρρωτικές. Να οι μέσες, να οι μηνίσκοι. Πλούσιο το ρεπερτόριο. Σε διαπίστωση τέτοιων συμπεριφορών που είναι και αντιεπαγγελματικές και αντισυναδελφικές γιατί χώνουν τους άλλους, να κάτσει ο άλλος σπιτάκι του να ξεκουραστεί καλά καλά μια και καλή. Ciao. η αληθεια ειναι καπου στην μεση. εχει να κανει και με τον ανθρωπο (συναδελφικοτητα) αλλα και με την εταιρεια. αν υπαρχουν χ καλα απο την εταιρεια ο αλλος θα βάλει πλάτη. αν η εταιρεία ειναι στα τετοια της το ιδιο θα ειναι και ο εργαζομενος και ταυτόχρονα θα παει και ακλαφτη και η συναδελφικότητα. έχω δει και τις 2 περιπτώσεις. στο ιδιο τμήμα αλλα σε διαφορετικό ας το πουμε υποτμήμα οι χ να ειναι σαν μια οικογενεια και να μην υπαρχει κανενα θεμα με αδειες και οι ψ να μην μπορουν να βγαλουν ακρη. 3
spooker Δημοσ. Πέμπτη στις 04:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:37 μμ 15 hours ago, Mariasjkqk said: full remote σε θέση εξυπηρέτησης πελατών 'αμα θες δουλεύεις και από τον Άρη. Αν δεν γράφει ξεκάθαρα το συμβόλαιο πως πρέπει να είσαι εντός του νομού δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. full remote θέση είναι!!! Αν δεν θες να το μάθουν παρόλα αυτά χρησιμοποιείς VPN και τελειώνει το θέμα εκεί. 2
mechpanos Δημοσ. Πέμπτη στις 04:38 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:38 μμ (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Lucifer είπε Πώς χώνουν τους άλλους; Θα "αναγκαστούν" να "βγει" η δουλειά όσοι μείνουν πίσω, έτσι αόριστα στην παθητική φωνή; Μιλάω για περιπτώσεις που τα πόστα είναι καθορισμένα με συγκεκριμένο τρόπο και δεν υπάρχει κάποιος που κάθεται και ξύνεται, υπάρχει φόρτος ούτως ή άλλως. Ε αν αιτηθείς άδεια και δεν σου δοθεί όταν την θες εσύ γιατί είναι πολύς ο φόρτος ή επειδή λείπει με άδεια άλλος, και πας εσύ και χτυπήσεις αναρρωτική για να την πάρεις με το έτσι θέλω (κλασσική περίπτωση εδώ που είμαι εγώ: όλοι θέλουν άδεια Νοέμβρη - Δεκέμβρη ταυτόχρονα, να πάνε για τις ελιές τους), ε, χώνεις τους άλλους που θα μείνουν να βγάλουν την ίδια δουλειά με μείον ένα άτομο... Καλό είναι να υπάρχει συνεννόηση και το προσωπικό να παίρνει τις άδειές του, σταδιακά. Επίσης εννοείται δεν μιλάω για περιπτώσεις που υφίσταται πραγματικό θέμα υγείας. Επεξ/σία Πέμπτη στις 04:40 μμ από mechpanos
Lucifer Δημοσ. Πέμπτη στις 04:48 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:48 μμ Μόλις τώρα, mechpanos είπε Ε αν αιτηθείς άδεια και δεν σου δοθεί όταν την θες εσύ γιατί είναι πολύς ο φόρτος ή επειδή λείπει με άδεια άλλος, και πας εσύ και χτυπήσεις αναρρωτική για να την πάρεις με το έτσι θέλω (...), ε, χώνεις τους άλλους που θα μείνουν να βγάλουν την ίδια δουλειά με μείον ένα άτομο... Καλό είναι να υπάρχει συνεννόηση και το προσωπικό να παίρνει τις άδειές του, σταδιακά. Προφανώς. Αλλά η απόφαση μιας επιχείρησης να έχει ακριβώς όσους χρειάζεται να έχει και "κανείς δεν ξύνεται" ενέχει και το ρίσκο να έχει πάθει ο άλλος όντως μηνίσκο/καρκίνο/εγκυμοσύνη. Αυτό το ρίσκο το επωμίζεται αυτός που είτε μανατζάρει, είτε κατέχει την επιχείρηση γιατί γι' αυτό πληρώνεται/δράττεται των κερδών. Όταν λοιπόν εγώ σπάσω το πόδι μου και μένει ένα 8ωρο πραγματικής δουλειάς ορφανό, η επιχείρηση είτε θα μετακυλήσει το κόστος αυτών των εργατοωρών στους συναδέλφους μου, είτε θα το φάει και θα μαζέψει πιο αργά τις ελιές, θα αφήσει πίσω το Χ πρότζεκτ, θα αναβάλλει λίγο τις σφραγίδες, ή πολύ επαγγελματικά θα πει "παιδιά ο λούσι έσπασε το πόδι του ενώ τον έπαιζε, θα χρειαστεί να δουλέψετε παραπάνω αλλά φυσικά θα στάξει μπόνους για αυτό το παραπάνω". Το "δε μπορώ να αρρωστήσω γιατί θα πήξει ο συνάδελφος" και "δε μπορώ ούτε να πεθάνω, πρέπει να βγει η δουλειά" είναι απαράδεκτο όχι απλώς να καλλιεργούνται ως σκεπτικά, αλλά ακόμα και να τα εκμεταλλεύεται ο εργοδότης αντί να τα απαλύνει. Εκτός αν σε πληρώνει χοντρά λεφτά για να βγάλεις καρκίνο και το κάνεις συνειδητά και κατ' επιλογήν. 3 1
majunior Δημοσ. Πέμπτη στις 05:17 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:17 μμ 20 λεπτά πριν, Lucifer είπε Προφανώς. Αλλά η απόφαση μιας επιχείρησης να έχει ακριβώς όσους χρειάζεται να έχει και "κανείς δεν ξύνεται" ενέχει και το ρίσκο να έχει πάθει ο άλλος όντως μηνίσκο/καρκίνο/εγκυμοσύνη. Αυτό το ρίσκο το επωμίζεται αυτός που είτε μανατζάρει, είτε κατέχει την επιχείρηση γιατί γι' αυτό πληρώνεται/δράττεται των κερδών. Όταν λοιπόν εγώ σπάσω το πόδι μου και μένει ένα 8ωρο πραγματικής δουλειάς ορφανό, η επιχείρηση είτε θα μετακυλήσει το κόστος αυτών των εργατοωρών στους συναδέλφους μου, είτε θα το φάει και θα μαζέψει πιο αργά τις ελιές, θα αφήσει πίσω το Χ πρότζεκτ, θα αναβάλλει λίγο τις σφραγίδες, ή πολύ επαγγελματικά θα πει "παιδιά ο λούσι έσπασε το πόδι του ενώ τον έπαιζε, θα χρειαστεί να δουλέψετε παραπάνω αλλά φυσικά θα στάξει μπόνους για αυτό το παραπάνω". Το "δε μπορώ να αρρωστήσω γιατί θα πήξει ο συνάδελφος" και "δε μπορώ ούτε να πεθάνω, πρέπει να βγει η δουλειά" είναι απαράδεκτο όχι απλώς να καλλιεργούνται ως σκεπτικά, αλλά ακόμα και να τα εκμεταλλεύεται ο εργοδότης αντί να τα απαλύνει. Εκτός αν σε πληρώνει χοντρά λεφτά για να βγάλεις καρκίνο και το κάνεις συνειδητά και κατ' επιλογήν. Αυτά έχουν να κάνουν με απρόοπτα και δε συμβαίνουν όσο συχνά συμβαίνει μια εγκυμοσύνη, ούτε κρατάνε τόσο καιρο. Δεν ξέρω τι πιστεύεις ότι ΘΑ έπρεπε να κάνει ένας εργοδότης αλλά στην πράξη, όταν έχει 2 ισάξια βιογραφικά μπροστά του (με τη συγκεκριμένη ηλικία) θα προτιμήσει τον άντρα για να μην μπλέξει.
Lucifer Δημοσ. Πέμπτη στις 05:24 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:24 μμ 5 λεπτά πριν, majunior είπε Αυτά έχουν να κάνουν με απρόοπτα και δε συμβαίνουν όσο συχνά συμβαίνει μια εγκυμοσύνη υπάρχει ένα μη-μηδενικό ενδεχόμενο να συγχέεις την εγκυμοσύνη με την εμμηνορρυσία 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις