Mariasjkqk Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα! Πρόσφατα ξεκίνησα να δουλεύω full remote σε θέση εξυπηρέτησης πελατών. Κέρδισα ένα ταξίδι 5 ημερών εξωτερικό και σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να δουλεύω όσο είμαι εκεί. Στο συμβόλαιο μου δεν αναφέρει πως απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά στην εταιρεία και φοβάμαι πως αν ρωτήσω ξεκάθαρα ή αν ζητήσω τόσο νωρίς άδεια θα πάρω πόδι.
Lucifer Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Μαρία πήγαινε στο γυναικολόγο σου και πες του "θέλω αναρρωτική 5 μέρες, γράψε μου αδιάγνωστη μητρορραγία". 5 μέρες κλινήρης και συνίσταται και επανεξέταση. 6
tzotzo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 36 minutes ago, Mariasjkqk said: Καλησπέρα! Πρόσφατα ξεκίνησα να δουλεύω full remote σε θέση εξυπηρέτησης πελατών. Κέρδισα ένα ταξίδι 5 ημερών εξωτερικό και σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να δουλεύω όσο είμαι εκεί. Στο συμβόλαιο μου δεν αναφέρει πως απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά στην εταιρεία και φοβάμαι πως αν ρωτήσω ξεκάθαρα ή αν ζητήσω τόσο νωρίς άδεια θα πάρω πόδι. οταν μπαινεις στην πλατφορμα που χρησιμοποιεις δεν βλεπουν την IP σου;
poulinos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 59 minutes ago, Mariasjkqk said: Καλησπέρα! Πρόσφατα ξεκίνησα να δουλεύω full remote σε θέση εξυπηρέτησης πελατών. Κέρδισα ένα ταξίδι 5 ημερών εξωτερικό και σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να δουλεύω όσο είμαι εκεί. Στο συμβόλαιο μου δεν αναφέρει πως απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά στην εταιρεία και φοβάμαι πως αν ρωτήσω ξεκάθαρα ή αν ζητήσω τόσο νωρίς άδεια θα πάρω πόδι. ρωτα καποιον παλιο μηπως ξερει.φιλη ειναι full remote. δικαιουται 30 μερες remote απο εξωτερικο. το ταξιδι δεν μπορει να γινει πιο μετα? 1
Mhdenistis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, Mariasjkqk είπε Καλησπέρα! Πρόσφατα ξεκίνησα να δουλεύω full remote σε θέση εξυπηρέτησης πελατών. Κέρδισα ένα ταξίδι 5 ημερών εξωτερικό και σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να δουλεύω όσο είμαι εκεί. Στο συμβόλαιο μου δεν αναφέρει πως απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά στην εταιρεία και φοβάμαι πως αν ρωτήσω ξεκάθαρα ή αν ζητήσω τόσο νωρίς άδεια θα πάρω πόδι. Να μην δουλέψεις στο ταξίδι, να δουλέψεις όταν επιστρέψεις. 4
archer100 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, Mariasjkqk said: Καλησπέρα! Πρόσφατα ξεκίνησα να δουλεύω full remote σε θέση εξυπηρέτησης πελατών. Κέρδισα ένα ταξίδι 5 ημερών εξωτερικό και σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να δουλεύω όσο είμαι εκεί. Στο συμβόλαιο μου δεν αναφέρει πως απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά στην εταιρεία και φοβάμαι πως αν ρωτήσω ξεκάθαρα ή αν ζητήσω τόσο νωρίς άδεια θα πάρω πόδι. Το καλύτερο είναι να ρωτήσεις γενικά και ξεκάθαρα στο στυλ "Αν χρειαστεί να λείψει κάποιος στο εξωτερικό ή να συνδυάσει διακοπές με δουλειά, επιτρέπεται ή όχι;" και όχι "Κέρδισα ταξίδι για τις 14 Γενάρη, επιτρέπεται να δουλέψω από το εξωτερικό εκείνες τις ημέρες;" γιατί με το δεύτερο τραβάς τα βλέμματα Από τις απαντήσεις που θα λάβεις, θα δεις πως θα κινηθείς Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από archer100 2
milos_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Αν δεν μπορεις παντως, στείλε πμ να πάω εγώ το ταξιδι. Μη πάει χαμένο 2
Dinos1973 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 7 hours ago, Lucifer said: Μαρία πήγαινε στο γυναικολόγο σου και πες του "θέλω αναρρωτική 5 μέρες, γράψε μου αδιάγνωστη μητρορραγία". 5 μέρες κλινήρης και συνίσταται και επανεξέταση. Καταπληκτικη προταση! καταλαβαινουμε απολυτα γιατι στην Ελλαδα οι επιχειρησεςι ΔΕΝ θελουν να προσλαμβανουν γυναικες.....συνεχιστε ετσι! 6 4
Charismo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 8 minutes ago, Dinos1973 said: καταλαβαινουμε απολυτα γιατι στην Ελλαδα οι επιχειρησεςι ΔΕΝ θελουν να προσλαμβανουν γυναικες Γιατί είναι μισό αιώνα πίσω? 1
poulinos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 51 minutes ago, Dinos1973 said: Καταπληκτικη προταση! καταλαβαινουμε απολυτα γιατι στην Ελλαδα οι επιχειρησεςι ΔΕΝ θελουν να προσλαμβανουν γυναικες.....συνεχιστε ετσι! ναι γιατι αν ηταν αντρας δεν θα μπορουσε να παρει αδεια αν ηθελε.οξεια οσφυαλγια και ετοιμη η αδεια. 4
christos4 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Εσύ δε χρειάζεται να πηγαίνεις ποτέ στο γραφείο; να προκύψει κάτι έκτακτο; Αν η θέση είναι full remote, και όσο είσαι στις διακοπές κάνεις κανονικά τη δουλειά σου, δε βλέπω λόγο γιατί πρέπει να τους ενημερώσεις για το που θα είσαι. Θα πρέπει να μάθεις αν υπάρχει κάποιο ip restriction, πχ να μην μπορείς να συνδεθείς από ip άλλης χώρας στο εταιρικό vpn και κατά συνέπεια στο σύστημα. Εκτός από το συμβόλαιο σου, θα πρέπει να δεις και την πολιτική της εταιρείας. Την περίοδο του covid πχ, σε κάποιες εταιρείες είχαν φτιάξει συγκεκριμένη πολιτική για το remote working, που αφορούσε ώρες σύνδεσης - αποσύνδεσης, χρήση του εξοπλισμού που παρείχε η εταιρεία, διαφορες διαδικαστικες λεπτομέρειες και έλεγαν ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να βρίσκεται εντός της Αττικής (που είναι και τα γραφεία) έτσι ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να μπορεί να παραβρεθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα στο γραφείο. Η ίδια πολιτική έμεινε και μετά τον covid (για κάποιες εταιρείες που επέτρεψαν το remote working) (επίσης να προσέξεις τη διαφορά ώρας για να είσαι συνεπής με το ωράριο) Γενικα εγώ θα πρότεινα ειλικρίνεια και διαφάνεια, για να είσαι καλυμμένη. Μπορείς να κάνεις μια γενική ερώτηση στον/στην προϊστάμενο/η σου, χωρίς να αναφέρεις ημερομηνίες κλπ, για να δεις αντιδράσεις. 2
Mariasjkqk Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε Καταπληκτικη προταση! καταλαβαινουμε απολυτα γιατι στην Ελλαδα οι επιχειρησεςι ΔΕΝ θελουν να προσλαμβανουν γυναικες.....συνεχιστε ετσι! Μάλλον επειδή είναι 100 χρόνια πίσω; Μην το πάμε αλλού τώρα και σχολιάσω πως έχω χάσει θέση γιατί ο διευθυντής μου είπε πως είμαι σε ηλικία γάμου και προβληματίζεται.. Φίλος μου με αδερφό γιατρό παίρνει αναρρωτικές για ψιλου πήδημα.Οποτε άτοπο το σχόλιο σου. Να σαι καλά. 3 λεπτά πριν, christos4 είπε Εσύ δε χρειάζεται να πηγαίνεις ποτέ στο γραφείο; να προκύψει κάτι έκτακτο; Αν η θέση είναι full remote, και όσο είσαι στις διακοπές κάνεις κανονικά τη δουλειά σου, δε βλέπω λόγο γιατί πρέπει να τους ενημερώσεις για το που θα είσαι. Θα πρέπει να μάθεις αν υπάρχει κάποιο ip restriction, πχ να μην μπορείς να συνδεθείς από ip άλλης χώρας στο εταιρικό vpn και κατά συνέπεια στο σύστημα. Εκτός από το συμβόλαιο σου, θα πρέπει να δεις και την πολιτική της εταιρείας. Την περίοδο του covid πχ, σε κάποιες εταιρείες είχαν φτιάξει συγκεκριμένη πολιτική για το remote working, που αφορούσε ώρες σύνδεσης - αποσύνδεσης, χρήση του εξοπλισμού που παρείχε η εταιρεία, διαφορες διαδικαστικες λεπτομέρειες και έλεγαν ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να βρίσκεται εντός της Αττικής (που είναι και τα γραφεία) έτσι ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να μπορεί να παραβρεθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα στο γραφείο. Η ίδια πολιτική έμεινε και μετά τον covid (για κάποιες εταιρείες που επέτρεψαν το remote working) (επίσης να προσέξεις τη διαφορά ώρας για να είσαι συνεπής με το ωράριο) Γενικα εγώ θα πρότεινα ειλικρίνεια και διαφάνεια, για να είσαι καλυμμένη. Μπορείς να κάνεις μια γενική ερώτηση στον/στην προϊστάμενο/η σου, χωρίς να αναφέρεις ημερομηνίες κλπ, για να δεις αντιδράσεις. Σε ευχαριστώ! Ναι είμαι full remote αλλά πιστεύω πως δεν θα μπορώ από άλλη χώρα να χρησιμοποιώ τον εξοπλισμό. Θα ρωτήσω και βλέπουμε. 7 ώρες πριν, poulinos είπε ρωτα καποιον παλιο μηπως ξερει.φιλη ειναι full remote. δικαιουται 30 μερες remote απο εξωτερικο. το ταξιδι δεν μπορει να γινει πιο μετα? Ναι ειναι συγκεκριμένες μέρες δυστυχώς Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από Mariasjkqk
christos4 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 6 minutes ago, Mariasjkqk said: Μάλλον επειδή είναι 100 χρόνια πίσω; Μην το πάμε αλλού τώρα και σχολιάσω πως έχω χάσει θέση γιατί ο διευθυντής μου είπε πως είμαι σε ηλικία γάμου και προβληματίζεται.. Φίλος μου με αδερφό γιατρό παίρνει αναρρωτικές για ψιλου πήδημα.Οποτε άτοπο το σχόλιο σου. Να σαι καλά. Σε ευχαριστώ! Ναι είμαι full remote αλλά πιστεύω πως δεν θα μπορώ από άλλη χώρα να χρησιμοποιώ τον εξοπλισμό. Θα ρωτήσω και βλέπουμε. Ναι ειναι συγκεκριμένες μέρες δυστυχώς Επίσης, επειδή είπες ότι είσαι εξυπηρέτηση πελατών, φαντάζομαι ότι θα έχεις κλήσεις μέσω internet; αν ναι, μπορεί η σύνδεση ενός ξενοδοχείου να μην μπορεί να το καλύψει αυτό.. Δεν έχεις υπόλοιπο άδειας για να ξεμπερδεύεις;
Mariasjkqk Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Κυρίως μέσω email. Απλώς μόλις ξεκίνησα για αυτό είναι δύσκολη η άδεια.
majunior Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 41 λεπτά πριν, Mariasjkqk είπε Μάλλον επειδή είναι 100 χρόνια πίσω; Μην το πάμε αλλού τώρα και σχολιάσω πως έχω χάσει θέση γιατί ο διευθυντής μου είπε πως είμαι σε ηλικία γάμου και προβληματίζεται.. Φίλος μου με αδερφό γιατρό παίρνει αναρρωτικές για ψιλου πήδημα.Οποτε άτοπο το σχόλιο σου. Να σαι καλά. Οι ξεχειλωμένες άδειες μητρότητας είναι μεγάλο πρόβλημα για τους εργοδότες, ειδικά στις μικρές εταιρείες που αναγκάζονται να κάνουν πρόσληψη γιατί αλλιώς δε βγαίνει και στο τέλος καταλήγουν με δύο υπαλλήλους ενώ χρειάζονται ένα. Στις σοβαρές θέσεις είναι ακόμα χειρότερα γιατί δε θα βρουν κάποιον ισάξιο αλλά και να βρουν δεν πρόκεται να έρθει για 1.5 χρόνο και να φύγει. Δεν υπάρχει ούτε ένας εργοδότης που να μην το σκέφτεται βλέπωντας βιογραφικό γυναίκας κοντά στα 30. Σε φθηνές θέσεις και με συμβάσεις δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις