Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ούτε το 15€ στον μεσίτη. Που ακούστηκε αυτό; Άλλαξε τον χθες. Και επίσης όχι φίλε μου ανακαίνιση για υδραυλικά μπάνιο και ανακαίνιση κουζίνας, όλα μαζι το πολύ 10k να σου πάει. Μην τρελαθουμε τέλειος. Το σπίτι που δείχνεις, έστω από μια φωτό που είδα, θα έπρεπε να έχει πολύ χαμηλότερη τιμή. Συνέχισε να ψάχνεις αν μπλέξεις με υγρασίες θα βρεις βουνό μπροστά σου. Συνέχισε να ψάχνεις. Έχουν όντως πάει στο Θεό η τιμές, αλλά πρέπει να είσαι από πάνω, είναι και θέμα timing οι αγοραπωλησίες ακινήτων. 

Επεξ/σία από mixalis53
  • Like 3
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, paylidis είπε

Κατα δευτερον μια ανακαινιση μπανιο κουζινα δε θα σου κοστίσει 15 χιλιαδες, ποιος τα λεει αυτα...; Μια ανακαινιση μπανιου με υδραυλικά σε ολο το σπιτι και ολα τα υλικα εργασια δε ξεπερνάει τις 3500 (πλεον φπα), ενω μια κουζίνα φυσιολογικου μεγεθους (6+6μ) και μεσης κατασκευης δε ξεπερναει τις 4 χιλιαδες εκτος εαν πας και βαλεις τα καλυτερα ξυλα. Με αλλα λόγια, ουτε τα μισα δε κοστιζουν αυτα τα δυο...

Σωστός. Βέβαια το να βγάλουμε μία τιμή στον αέρα είναι πολύ σχετικό με τις επιλογές του κάθε ανθρώπου, αλλά σε κάθε περίπτωση νιώθω πως το πάτωμα για την πιο απλή και τυπική ανακαίνιση σε ένα μπάνιο μαζί με υλικά και αντικατάσταση όλων των υδραυλικών του σπιτιού το 3500 είναι ρεαλιστικό προς το χαμηλό. Αλλά πάντα πάει αναλόγως της κατάστασης και τι κρατάμε / πετάμε. 

Μόνο το γκρέμισμα αν υπολογίσουμε με τις νέες τιμές κάδων μπορεί να είναι κοντά στα 600-700. Όλα τα είδη υγιεινής μαζί με κάποιο έπιπλο μπάνιου θα τολμήσω να πω πως είναι κοντά στα 1000, ε και αν βάλουμε πλακάδες και υδραλικούς υλικά και εργασία νομίζω πως το καβαλήσαμε το 2000. 

Σίγουρα δεν μιλάμε για 15.000 αλλά μαζί με κουζίνα, αναλόγως τι θα κάνουμε πλησιάζουμε το 10.000

Τώρα σχετικά με το ερώτημα του νηματοθέτη φοβάμαι πολύ τις υγρασίες γιατί είναι λίγο μαύρο κουτί από τι μπορεί να προέρχονται, βέβαια αν η τιμή είναι σωστή και υπάρχει budget για μία νοικοκυρεμένη ανακαίνιση δεν θα έλεγα όχι. 

Απλά επειδή έχω ζήσει σε οικογένεια που επιχειρούσε στον κλάδο των κατασκευαστικών, το πιο σημαντικό είναι πόσο πρόχειρη κατασκευή ή όχι είχε γίνει. Σε όλες τις χρονολογίες υπήρχαν οικοδομές διαμάντια, με σωστές μελέτες και σωστά υλικά και οικοδομές εντελώς διεκπεραιωτικές. Επειδή κυριολεκτικά θα το παντρευτείτε το σπίτι, προσωπικά δεν θα στεκόμουν σε λεπτομέριες αλλά στην μεγάλη εικόνα.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 15€ που ζητάει είναι κακή πρακτική, εκτός και αν..... επειδή ξέρει την κατάσταση του σπιτιού σε συνδυασμό με την τιμή, έχει δεδομένο ότι όποιος το δει δεν θα τον ξαναδεί. Συνεπώς αν κοιτούσα για σπίτι, δεν θα στεναχωριόμουν που δεν θα το δω

Επεξ/σία από iml
Δημοσ.

Επειδή πρόσφατα έχω ανακαινίσει το διαμέρισμα που αγόρασα (60 τμ 6ος όροφος-ρετιρέ 1998 κατασκευή) θα αναφέρω αναλυτικά τις εργασίες που έχω κάνει για να έχει μια εικόνα ο TS.

Κουζίνα (2000+300 πλακάκια κουζίνας με τοποθέτηση) σύνολο 2300€

4 πόρτες εσωτερικές + μία κάσα διακοσμητική με τοποθέτηση σύνολο 1440€

Ντουλάπια στο μπάνιο + ( μεντεσέδες + πόμολα στα υπνοδωμάτια) + κάτι ράφια στα ήδη υπάρχοντα ντουλάπια που προσθέσαμε στο 1 υπνοδωμάτιο σύνολο 730€

Πόρτα ασφαλείας με τοποθέτηση + αναβατόριο 1435

Βάψιμο (υλικά + εργασία) όλο το σπίτι (τοίχοι + ταβάνια) + εξωτερικά την πρόσοψη και την πίσω πλευρά σύνολο 3250€

6 κλειδαριές (κουφώματα και τζάμια) + 3 σίτες plisse + αλλαγή στο μπάνιο το παράθυρο αλουμινίου 1000€

Είδη υγιεινής (λεκάνη +  καθρέφτης + νιπτήρας με ντουλάπι) με τοποθέτηση 950€

Αποκομιδή μπαζών 70€

Ηλεκτρολόγος (6 φωτιστικά + κάτι άλλες μικροεργασίες) 307€

Σύνολο 11.175€ (αν βάλεις και το μπόιλερ του ηλιακού που θέλει αλλαγή) βγαίνουν όλα μαζί στα 11.700€

• Like 4
Δημοσ.
6 hours ago, mixalis53 said:

Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ούτε το 15€ στον μεσίτη. Που ακούστηκε αυτό;

Κάποιοι χρεώνουν τις υποδείξεις για να αποφεύγουν τους αργόσχολους που κάνουν απλά βόλτες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, kirileman είπε

Κάποιοι χρεώνουν τις υποδείξεις για να αποφεύγουν τους αργόσχολους που κάνουν απλά βόλτες.

Αν βρίσκουν "κορόιδα" να τα δίνουν...

Τον αργοσχολο τον φιλτραρεις και αλλιώς.

Αυτός που έδωσε το σπίτι στο μεσίτη το ξέρει?

Επεξ/σία από iml
Δημοσ.

Ας τα πάρουμε ένα ένα..

Υπάρχουν αρκετοί μεσίτες, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, που ζητάνε μια ελάχιστη χρέωση για να σου δείξουν ένα ακίνητο. Προσωπικά το βρίσκω χαζό γιατί το κάναμε 2 φορές και ο μεσίτης έκανε τη μεγαλύτερη ξεπέτα που μπορούσε. Έμεινε 10' και μας είπε "παιδιά συγνώμη αλλά πρέπει να φύγουμε γιατί έχω άλλο ραντεβού". Κοπτήριο εν ολίγοις, 10' 10€. Επίσης θεωρώ πως ευθύνονται κατά πάρα πολύ για την όλη κατάσταση που επικρατεί στα σπίτια και τις τιμές. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί αργοσχολοι, αλλά ένας άνθρωπος που ψάχνει όντως σπίτι, θα πρέπει να δώσει κανένα κατοστάρικο μέχρι να βρει το σπίτι του, και μάλιστα μαύρα. 

Όσο αναφορά το σπίτι. Επειδή έχω ακούσει κι εγώ πολλά για τις υγρασίες, γι αυτό ήθελα να δω τι συμβαίνει σε περίπτωση που υπάρχει. Η τιμή για το συγκεκριμένο σπίτι, για την κατάσταση του, είναι πολύ υψηλή. Αν ο αμέσως όρος είναι 120-130k γι αυτό που ψάχνουμε, αυτο έχει 110k.. Δεν είναι δα και καμιά ευκαιρία δηλαδή. Κι αν είναι να ψάχνομαι από που έρχεται αυτή η υγρασία κλπ, άστο. Σίγουρα μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σπίτι και κατάσταση (όπως είπαν και πιο πάνω) αλλά καλύτερα με τόσα χρήματα να βρούμε κάτι πιο "έτοιμο". 

2 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Επειδή πρόσφατα έχω ανακαινίσει το διαμέρισμα που αγόρασα (60 τμ 6ος όροφος-ρετιρέ 1998 κατασκευή) θα αναφέρω αναλυτικά τις εργασίες που έχω κάνει για να έχει μια εικόνα ο TS.

Ντουλάπια στο μπάνιο + ( μεντεσέδες + πόμολα στα υπνοδωμάτια) + κάτι ράφια στα ήδη υπάρχοντα ντουλάπια που προσθέσαμε στο 1 υπνοδωμάτιο σύνολο 730€

Βάψιμο (υλικά + εργασία) όλο το σπίτι (τοίχοι + ταβάνια) + εξωτερικά την πρόσοψη και την πίσω πλευρά σύνολο 3250€

6 κλειδαριές (κουφώματα και τζάμια) + 3 σίτες plisse + αλλαγή στο μπάνιο το παράθυρο αλουμινίου 1000€

Αποκομιδή μπαζών 70€

Σύνολο 11.175€ (αν βάλεις και το μπόιλερ του ηλιακού που θέλει αλλαγή) βγαίνουν όλα μαζί στα 11.700€

Αν ήταν αυτά τα χρήματα, θα ήταν καλά.. Το θέμα είναι πως το συγκεκριμένο σπίτι θέλει ολική ανακαίνιση, συν το ποσό που ζητάνε, δεν αξίζει! 

Δημοσ.
1 hour ago, iml said:

Αν βρίσκουν "κορόιδα" να τα δίνουν...

Τον αργοσχολο τον φιλτραρεις και αλλιώς.

Αυτός που έδωσε το σπίτι στο μεσίτη το ξέρει?

Υπάρχουν ερωτήσεις που καταλαβαίνεις αν ο άλλος είναι έτοιμος να αγοράσει ή όχι. Γενικότερα, η αξιολόγηση των αγοραστών είναι αρκετά χρονοβόρα και σχετικά δύσκολη. 10ευρα, πάντως, δεν πρόκειται να χρεώσω και ας μην έχω μία. Δε θα κάνω αυτά που κοροϊδεύω.

Δημοσ.

Πρέπει να σκεφτείς καλά πριν μπλέξεις με ανακαινήσεις.

Το πιο εύκολο είναι να πας σε εργολάβο και θα σου πει μια τιμή ανά τμ ανάλογα τι θέλεις να κάνεις πχ ολική ανακαίνιση πατώματα υδραυλικά ηλεκτρικά μπάνια πχ 500 το τμ. Να υπολογίζεις 600. Από όσο χρόνο σου πει να υπολογίζεις το διπλάσιο. Την μια θα αρρωστήσει το συνεργείο την άλλη δεν ήρθαν τα υλικά. Αν μένεις μέσα και ανακαινίζεις ... βραστά κι άστα. Ταλαιπωρία  ένταση και νευρα όσο δεν φαντάζεσαι. Αν θελήσεις να γλιτώσεις λίγα χρήματα και ψάχνεις μόνος σου τεχνίτες εκεί να δεις νεύρα καθυστερήσεις και κοροϊδία 

Το ποσό θα σου στοιχίσει ένα μπάνιο δεν μπορεί κάποιος να σου πει. Άλλη τιμή η πορσελάνη άλλη το ακρυλικο και άλλη το  μαντέμι. Το ίδιο και στα πλακάκια. Μπορείς να κάνεις οικονομική ανακαίνηση μπορείς και πανάκριβη. 

Για την υγρασία σωστά λένε είναι δύσκολο πρόβλημα γιατί τα "μαστορια" δεν επενδύουν σε τεχνολογία και κανένας πελάτης δεν θέλει να πληρώσει. Υπάρχει θερμική κάμερα που μπορείς εύκολα να δεις την ροή του νερού αλλά ποιος μάστορας θα δώσει 1000 ή 2000 ευρώ για ένα εργαλείο ή 300, 400 για ένα υγρασιομετρο.

Αν είσαι σε πολυκατοικια και να βρεις από που έρχεται η υγρασία μπορεί είναι από τον πάνω ή διπλά γείτονα και  να σου πει πρόβλημα σου. 

Αν πας σε σπίτι που θέλει ανακαίνιση να είσαι προετοιμασμένος και η τιμή θα πρέπει να είναι όχι λίγο φθηνότερη αλλά να αξίζει τον κόπο και την ταλαιπωρία.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Αποκομιδή μπαζών 70€

Φίλε μου αυτές οι τιμές με τα δεδομένα που ξέρω εγώ, είναι 10 χρόνια πριν στις ανακαινίσεις, τώρα έχουν αυξηθεί από 50 ως 100% σε κόστη αμοιβές και μεροκάματα. Εργάτες βασικά δύσκολα βρίσκεις, είναι όλοι απασχολημένοι σε μεγάλες δουλειές από οικοδομές που χτίζονται, αρνούνται να έρθουν και πρέπει εσύ να τους προσφέρεις μόνος σου πιο πολλά για να τους αλλάξεις γνώμη, η μπορεί από μόνοι τους να ζητήσουν πολλά παραπάνω για να έρθουν να δουλέψουν. Τώρα βέβαια, δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω αφού έδωσες τόσα λεφτά και μαλιστα πρόσφατα, γράφεις με ακρίβεια τα κοστη και τις εργασίες που έκανες. 

19 ώρες πριν, paylidis είπε

Κατα δευτερον μια ανακαινιση μπανιο κουζινα δε θα σου κοστίσει 15 χιλιαδες, ποιος τα λεει αυτα...; Μια ανακαινιση μπανιου με υδραυλικά σε ολο το σπιτι και ολα τα υλικα εργασια δε ξεπερνάει τις 3500 (πλεον φπα), ενω μια κουζίνα φυσιολογικου μεγεθους (6+6μ) και μεσης κατασκευης δε ξεπερναει τις 4 χιλιαδες εκτος εαν πας και βαλεις τα καλυτερα ξυλα. Με αλλα λόγια, ουτε τα μισα δε κοστιζουν αυτα τα δυο...

Τα λένε οι μάστορες που ζητήσαμε προσφορές και εργολάβος που έχω συγγενή. Καθώς και από άλλους που έχουν κάνει επισκευές σε κτίρια και ανακαινίσεις. Και μόνο σε σχέση με πριν 2 έτη πίσω, οι προσφορές που θα λάβεις για εργασίες πχ βάψιμο και σοβαντισμα σε προσοψη, είναι συν 20 - 30%, παρομοίως σε άπειρες άλλες εργασίες οικοδομης. Αυτές οι τιμές που γράφετε τις ήξερα ότι υπήρχαν προ του 2020 κυρίως περί το 2015. Τώρα, λέτε να είμαστε τόσο γκαντεμηδες και να πέσαμε σε ακριβά συνεργεία και μάστορες; Ισως να συνέβη και αυτό. 

Δημοσ.

Η αντιμετώπιση της υγρασίας είναι μια εργασία που απαιτεί έμπειρο σε σχετικά θέματα μηχανικό, κατεύθυνσης πολιτικού μηχανικού. Όταν λέμε έμπειρο, όχι να έχει σηκώσει 10 πολυκατοικίες, να έχει ασχοληθεί συστηματικά με την αντιμετώπιση της υγρασίας και να μπορέσει να εντοπίσει την πηγή ή να ερμηνεύσει το φαινόμενο εμφάνισής της.

Σε κάθε περίπτωση, πριν την συμφωνία για την απόκτηση ακινήτου εφόσον μας ενδιαφέρει, εγώ από την προσωπική μου εμπειρία, 2 πράγματα χρειάζονται: μηχανικός και δικηγόρος. Έλεγχος όσον αφορά τα στατικά και τα θέματα νομιμοποιήσεων (άδειες κλπ) και νομικός έλεγχος (τίτλοι, βάρη κλπ). Αυτά πρέπει να γίνουν ΠΡΙΝ την συμφωνία τιμήματος και πριν την κατάθεση οποιασδήποτε προκαταβολής, εφόσον έχουμε ένα ακίνητο στα υπόψη για αγορά αν δεν πάρουμε πράσινο φως από μηχανικό και δικηγόρο, δεν προχωράμε τίποτα!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ (το έχω ξαναπεί) εμένα όταν πήρα το σπίτι, αυτός που το πούλαγε του είχε γίνει κατάσχεση έναντι τρίτων που είχε οφειλές!!!... μόνο με τη συμβουλή της δικηγόρου μου και το πώς πρέπει να συνταχθεί προσύμφωνο που με εξασφάλιζε, μπόρεσα να προχωρήσω (και αυτό με κάποιο ρίσκο να μπλέξω με δικαστήρια αν γινόταν στραβή, αλλά τέλος πάντων δεν είχα λεφτά στον αέρα)...φίλος στην παρέα που του είπα να πράξει το ίδιο ΔΕΝ με άκουσε θεωρώντας ότι ήμουν ιδιαίτερη περίπτωση, είχε δώσει ένα σοβαρό ποσό ως προκαταβολή, και τι έγινε...η πωλήτρια ήταν χωρισμένη, χρωστούσε ένα υπόλοιπο στην τράπεζα από κοινού με τον πρώην σύζυγο και η τράπεζα δεν έβγαζε υποθήκη από το σπίτι αν δεν εξοφλούνταν, ο πρώην σύζυγος δεν νοιαζόταν να εξοφλήσει γιατί δεν θα έπαιρνε χρήματα στα χέρια του ή και για σπάσιμο στην πωλήτρια, η τράπεζα του φίλου δεν ενέκρινε εκταμίευση στεγαστικού για υποθηκευμένο σε άλλη τράπεζα ακίνητο και ο φίλος είχε χάσει τον ύπνο του γιατί...γιατί δεν ήθελε να δώσει τα 100-200€ που θα του έπαιρνε ο δικηγόρος να το δει προκαταβολικά αυτό και να του πει πώς θα πράξει (πχ θα μπορούσε το σοβαρό ποσό που έδωσε ως προκαταβολή, να πάει να εξοφλήσει την οφειλή με συμβολαιογραφικό προσύμφωνο, να αρθεί η υποθήκη και μετά να πάει σε συμβόλαιο)...

Αυτά από εμένα...

• Like 4
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Η αντιμετώπιση της υγρασίας είναι μια εργασία που απαιτεί έμπειρο σε σχετικά θέματα μηχανικό, κατεύθυνσης πολιτικού μηχανικού. Όταν λέμε έμπειρο, όχι να έχει σηκώσει 10 πολυκατοικίες, να έχει ασχοληθεί συστηματικά με την αντιμετώπιση της υγρασίας και να μπορέσει να εντοπίσει την πηγή ή να ερμηνεύσει το φαινόμενο εμφάνισής της.

Σε κάθε περίπτωση, πριν την συμφωνία για την απόκτηση ακινήτου εφόσον μας ενδιαφέρει, εγώ από την προσωπική μου εμπειρία, 2 πράγματα χρειάζονται: μηχανικός και δικηγόρος. Έλεγχος όσον αφορά τα στατικά και τα θέματα νομιμοποιήσεων (άδειες κλπ) και νομικός έλεγχος (τίτλοι, βάρη κλπ). Αυτά πρέπει να γίνουν ΠΡΙΝ την συμφωνία τιμήματος και πριν την κατάθεση οποιασδήποτε προκαταβολής, εφόσον έχουμε ένα ακίνητο στα υπόψη για αγορά αν δεν πάρουμε πράσινο φως από μηχανικό και δικηγόρο, δεν προχωράμε τίποτα!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ (το έχω ξαναπεί) εμένα όταν πήρα το σπίτι, αυτός που το πούλαγε του είχε γίνει κατάσχεση έναντι τρίτων που είχε οφειλές!!!... μόνο με τη συμβουλή της δικηγόρου μου και το πώς πρέπει να συνταχθεί προσύμφωνο που με εξασφάλιζε, μπόρεσα να προχωρήσω (και αυτό με κάποιο ρίσκο να μπλέξω με δικαστήρια αν γινόταν στραβή, αλλά τέλος πάντων δεν είχα λεφτά στον αέρα)...φίλος στην παρέα που του είπα να πράξει το ίδιο ΔΕΝ με άκουσε θεωρώντας ότι ήμουν ιδιαίτερη περίπτωση, είχε δώσει ένα σοβαρό ποσό ως προκαταβολή, και τι έγινε...η πωλήτρια ήταν χωρισμένη, χρωστούσε ένα υπόλοιπο στην τράπεζα από κοινού με τον πρώην σύζυγο και η τράπεζα δεν έβγαζε υποθήκη από το σπίτι αν δεν εξοφλούνταν, ο πρώην σύζυγος δεν νοιαζόταν να εξοφλήσει γιατί δεν θα έπαιρνε χρήματα στα χέρια του ή και για σπάσιμο στην πωλήτρια, η τράπεζα του φίλου δεν ενέκρινε εκταμίευση στεγαστικού για υποθηκευμένο σε άλλη τράπεζα ακίνητο και ο φίλος είχε χάσει τον ύπνο του γιατί...γιατί δεν ήθελε να δώσει τα 100-200€ που θα του έπαιρνε ο δικηγόρος να το δει προκαταβολικά αυτό και να του πει πώς θα πράξει (πχ θα μπορούσε το σοβαρό ποσό που έδωσε ως προκαταβολή, να πάει να εξοφλήσει την οφειλή με συμβολαιογραφικό προσύμφωνο, να αρθεί η υποθήκη και μετά να πάει σε συμβόλαιο)...

Αυτά από εμένα...

2 σε ένα η απάντησή σου!! 

Έχουμε βρει και μια τέτοια περίπτωση και περιμένουμε από τη δικηγόρο μας να μάθει τι συμβαίνει και αν αξίζει να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο ακίνητο. Μας ανέφερε ότι θα χρειαστεί προσύμφωνο σε περίπτωση που αξίζει, οπότε θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο (με τη δικηγόρο). Κατά τ άλλα έχει χρέη σε 3 διαφορετικές τράπεζες και είναι μπλεγμένο με funds. Έχει βρει τα δύο δάνεια και δεν βρίσκουμε το ένα. Αυτό περιμένουμε να βρούμε, επίσης όπως είπες είναι το 50% σε αυτόν και το άλλο 50% στη γυναίκα του.. 

Γενικά υπάρχει ένα τεράστιο μπέρδεμα, παρ όλα αυτά περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η δικηγόρος που το έχει αναλάβει. Τρέμει λίγο η ψυχούλα μου είναι η αλήθεια, αλλά ρε παιδιά ένας απλός άνθρωπος πλέον είναι δύσκολο να αποκτήσει σπίτι με τα ποσά που ζητάνε. Αλλά είναι επίσης άδικο να δίνω 500€ ενοίκιο και να τα πετάω κάθε μήνα. Τουλάχιστον ας προσπαθήσω να τα επενδύσω. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Φίλε μου αυτές οι τιμές με τα δεδομένα που ξέρω εγώ, είναι 10 χρόνια πριν στις ανακαινίσεις, τώρα έχουν αυξηθεί από 50 ως 100% σε κόστη αμοιβές και μεροκάματα. Εργάτες βασικά δύσκολα βρίσκεις, είναι όλοι απασχολημένοι σε μεγάλες δουλειές από οικοδομές που χτίζονται, αρνούνται να έρθουν και πρέπει εσύ να τους προσφέρεις μόνος σου πιο πολλά για να τους αλλάξεις γνώμη, η μπορεί από μόνοι τους να ζητήσουν πολλά παραπάνω για να έρθουν να δουλέψουν. Τώρα βέβαια, δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω αφού έδωσες τόσα λεφτά και μαλιστα πρόσφατα, γράφεις με ακρίβεια τα κοστη και τις εργασίες που έκανες. 

Τα λένε οι μάστορες που ζητήσαμε προσφορές και εργολάβος που έχω συγγενή. Καθώς και από άλλους που έχουν κάνει επισκευές σε κτίρια και ανακαινίσεις. Και μόνο σε σχέση με πριν 2 έτη πίσω, οι προσφορές που θα λάβεις για εργασίες πχ βάψιμο και σοβαντισμα σε προσοψη, είναι συν 20 - 30%, παρομοίως σε άπειρες άλλες εργασίες οικοδομης. Αυτές οι τιμές που γράφετε τις ήξερα ότι υπήρχαν προ του 2020 κυρίως περί το 2015. Τώρα, λέτε να είμαστε τόσο γκαντεμηδες και να πέσαμε σε ακριβά συνεργεία και μάστορες; Ισως να συνέβη και αυτό. 

Νοέμβριο τελείωσα ανακαίνιση μπάνιου(4τμ), δεν είχα γνωστούς πλακάδες/υδραυλικούς, οπότε πήγα σε εργολάβο( τον μοναδικό που μου απάντησε) για πακέτο(υλικά+εργασίες), εν γνώσει για αυξημένο κόστος. 4000 σύνολο εκ των οποίων τα 1000 με απόδειξη(και άρα φπα).

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Terteri είπε

2 σε ένα η απάντησή σου!! 

Έχουμε βρει και μια τέτοια περίπτωση και περιμένουμε από τη δικηγόρο μας να μάθει τι συμβαίνει και αν αξίζει να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο ακίνητο. Μας ανέφερε ότι θα χρειαστεί προσύμφωνο σε περίπτωση που αξίζει, οπότε θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο (με τη δικηγόρο). Κατά τ άλλα έχει χρέη σε 3 διαφορετικές τράπεζες και είναι μπλεγμένο με funds. Έχει βρει τα δύο δάνεια και δεν βρίσκουμε το ένα. Αυτό περιμένουμε να βρούμε, επίσης όπως είπες είναι το 50% σε αυτόν και το άλλο 50% στη γυναίκα του.. 

Γενικά υπάρχει ένα τεράστιο μπέρδεμα, παρ όλα αυτά περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η δικηγόρος που το έχει αναλάβει. Τρέμει λίγο η ψυχούλα μου είναι η αλήθεια, αλλά ρε παιδιά ένας απλός άνθρωπος πλέον είναι δύσκολο να αποκτήσει σπίτι με τα ποσά που ζητάνε. Αλλά είναι επίσης άδικο να δίνω 500€ ενοίκιο και να τα πετάω κάθε μήνα. Τουλάχιστον ας προσπαθήσω να τα επενδύσω. 

Για να μην τρέμει η ψυχούλα σου έβαλες τη δικηγόρο. Αν σου τα βρει όλα, θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα καλό προσύμφωνο. Αν υπάρχουν τα χρήματα διαθέσιμα ικανά να σβήσουν τα χρέη βοηθάει, αλλιώς μπλέκει το πράμα. Θα βάλεις στο προσύμφωνο και δυνατότητα αυτουπογραφής, δηλαδή ακόμα και χωρίς την υπογραφή του πωλητή, προσκομίζεις στον συμβολαιογράφο τα αποδεικτικά ότι πλήρωσες τα χρέη και ότι κατέθεσες το υπόλοιπο είτε σε λογαριασμό που θα έχει υποδείξει ο πωλητής είτε στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, και πας και κάνεις συμβόλαιο μόνος σου...δεν το θυμάμαι καλά τώρα, αλλά εγώ το είχα κάνει!
Και εννοείται θα βάλεις ότι θα παρακρατάς από το τίμημα, οτιδήποτε έξοδα χρειαστεί να πληρώσεις που βαρύνουν τον πωλητή (πχ ΤΑΠ, τακτοποίηση τυχόν αυθαιρεσιών, φόρων κλπ)...

Η τελική συμβουλή που δίνω, είναι αν πρόκειται για αποπεράτωση, ή ολική ανακαίνιση, μην πας μόνος σου δώστο σε εργολάβο με συμφωνημένο το τί θα φτιάξει ακριβώς, σε συμφωνημένο χρόνο και κόστος, με ρήτρες παράδοσης... Τα λεφτά που νομίζεις ότι θα γλιτώσεις αν πας να το κάνεις μόνος σου, πρώτον δεν θα τα γλιτώσεις, δεύτερον θα τα φας σε ψυχολόγους, γιατρούς ή δικηγόρους...Δώστο κει 'χάμω, να μην έχεις να κυνηγάς εσύ τα μαστόρια, αλλά να χαρείς το σπίτι σου!!! 

Κατά τα άλλα συμφωνώ 100% περί ενοικίου - αγοράς...αλλά έχουν ξεφύγει οι τιμές...αλλά και τα ενοίκια μήπως, δεν έχουν ξεφύγει;...γ..σέ τα!!!

• Like 4
Δημοσ.
Στις 19/12/2024 στις 12:39 ΠΜ, Terteri είπε

Έχουμε βρει όμως κάτι το οποίο δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, φυσικά η τιμή είναι πιο χαμηλή από άλλα και θέλει περισσότερη δουλίτσα.

Ποσα τετραγωνικα ειναι αυτο και σε τι τιμη το βρηκατε, αν επιτρεπεται?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...