kostasbm Δημοσ. χθες στις 11:07 πμ Δημοσ. χθες στις 11:07 πμ On 19/12/2024 at 00:39, Terteri said: Καλησπέρα σας, Ψάχνουμε να αγοράσουμε σπίτι και θα ήθελα να ρωτήσω, ίσως κάποιους πιο έμπειρους γι αυτό. Σκεφτόμαστε επειδή έχουν ξεφύγει οι τιμές των σπιτιών να πάρουμε κάτι το οποίο θα θέλει ενδεχομένως μερική ανακαίνιση, ώστε να την κάνουμε σιγά σιγά. Έχουμε βρει όμως κάτι το οποίο δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, φυσικά η τιμή είναι πιο χαμηλή από άλλα και θέλει περισσότερη δουλίτσα. Το θέμα είναι πως δείχνει έναν τοίχο να έχει "πέσει" μάλλον από υγρασία (?) . Επειδή δεν έχουμε καθόλου γνώση σε αυτό, πιστεύετε ότι μπορεί να σωθεί ή θα έχω για μια ζωή υγρασία ακόμα και με μια ολική ανακαίνιση? Σας παραθέτω και την φωτογραφία που φαίνεται από τη φωτό που βλέπω είναι ισόγειο-ημιοροφοσ????? τι είναι από πάνω-διπλα ??/υγρασία δεν έχει μόνο δεξία στη φωτό αλλά και αριστερά (έχει φουσκώσει) προφανώς ο προηγούμενος το έβαψε απέξω χωρίς να ασχοληθεί παραπέρα.....πάρε ένα μάστορα (λασπομαστορα-μερεμετατζη) η γνωστό σου μηχανικό να έρθει να κάνει αυτοψία
Dark_Nightfall Δημοσ. χθες στις 12:49 μμ Δημοσ. χθες στις 12:49 μμ 6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Φίλε μου αυτές οι τιμές με τα δεδομένα που ξέρω εγώ, είναι 10 χρόνια πριν στις ανακαινίσεις, τώρα έχουν αυξηθεί από 50 ως 100% σε κόστη αμοιβές και μεροκάματα. Εργάτες βασικά δύσκολα βρίσκεις, είναι όλοι απασχολημένοι σε μεγάλες δουλειές από οικοδομές που χτίζονται, αρνούνται να έρθουν και πρέπει εσύ να τους προσφέρεις μόνος σου πιο πολλά για να τους αλλάξεις γνώμη, η μπορεί από μόνοι τους να ζητήσουν πολλά παραπάνω για να έρθουν να δουλέψουν. Τώρα βέβαια, δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω αφού έδωσες τόσα λεφτά και μαλιστα πρόσφατα, γράφεις με ακρίβεια τα κοστη και τις εργασίες που έκανες. Τα λένε οι μάστορες που ζητήσαμε προσφορές και εργολάβος που έχω συγγενή. Καθώς και από άλλους που έχουν κάνει επισκευές σε κτίρια και ανακαινίσεις. Και μόνο σε σχέση με πριν 2 έτη πίσω, οι προσφορές που θα λάβεις για εργασίες πχ βάψιμο και σοβαντισμα σε προσοψη, είναι συν 20 - 30%, παρομοίως σε άπειρες άλλες εργασίες οικοδομης. Αυτές οι τιμές που γράφετε τις ήξερα ότι υπήρχαν προ του 2020 κυρίως περί το 2015. Τώρα, λέτε να είμαστε τόσο γκαντεμηδες και να πέσαμε σε ακριβά συνεργεία και μάστορες; Ισως να συνέβη και αυτό. Ούτως η άλλως το budget εκεί ήταν γύρω στα 10Κ , τα έχω όλα υπολογισμένα και καταγεγραμμένα γι ΄αυτόν ακριβώς τον λόγο , ότι δηλαδή δεν είχα δυνατότητα να πάω παραπάνω. Προφανώς δεν έχω λόγο να γράψω μπαρούφες. Εκτός από την πόρτα ασφαλείας και τα είδη υγιεινής + πλακάκια μπάνιου που αγοράστηκαν από καταστήματα με κάρτα , όλα τα υπόλοιπα ήταν μαύρα. Τέλος ο μόνος μάστορας που είχα "γνωστό" ήταν ο υδραυλικός. ΥΓ. Είναι ανάλογα και με τα υλικά που επιλέγεις , αν είσαι ο Agent Smith (Κασσελάκης) και κάνεις ανακαίνιση βάζεις τα πιο ακριβά και premium υλικά οπότε το κόστος εκτοξεύεται (προφανώς).
paylidis Δημοσ. χθες στις 12:52 μμ Δημοσ. χθες στις 12:52 μμ 6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Τα λένε οι μάστορες που ζητήσαμε προσφορές και εργολάβος που έχω συγγενή. Καθώς και από άλλους που έχουν κάνει επισκευές σε κτίρια και ανακαινίσεις. Και μόνο σε σχέση με πριν 2 έτη πίσω, οι προσφορές που θα λάβεις για εργασίες πχ βάψιμο και σοβαντισμα σε προσοψη, είναι συν 20 - 30%, παρομοίως σε άπειρες άλλες εργασίες οικοδομης. Αυτές οι τιμές που γράφετε τις ήξερα ότι υπήρχαν προ του 2020 κυρίως περί το 2015. Τώρα, λέτε να είμαστε τόσο γκαντεμηδες και να πέσαμε σε ακριβά συνεργεία και μάστορες; Ισως να συνέβη και αυτό. Οι τιμές που αναφέρω είναι φετινές στο νόμο Αττικης προφανως πλέον ΦΠΑ. Αυτά τα πράγματα θέλουν ψάξιμο και ποτε δουλειές με γνωστούς και συγγενείς. Αν γράψω τιμές 2022 θα κάτσουμε σε μια γωνία και θα βάλουμε παρέα τα κλάμματα βλέποντας και τους μισθούς μας πως εξελίχθηκαν έκτοτε 😅 1
mechpanos Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 1 ώρα πριν, paylidis είπε Αν γράψω τιμές 2022 Πόσο τυχερός είμαι που το 22 ήμουν στα τελειώματα (και ήδη τότε οι τιμές είχαν πάρει ένα +20~30% σε σχέση με το 19-20... 1
Grfoxz Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Τι 15 ευρώ για υπόδειξη.... Πας παρακάτω. Δηλαδή θέλει 15 ευρώ για να κάνει τη δουλειά του; Σε καταστήματα με ρούχα ο υπάλληλος που εξυπηρετεί δεν ζητάει λεφτά μπροστά. Στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων δεν σου χρεώνουν το τεστ drive. Οι μεσίτες πληρώνονται με ποσοστό επί της τιμής πώλησης και αυτό προφανώς θα έπρεπε να καλύπτει και αυτούς που απλά θα δουν και δεν θα αγοράσουν. Για αυτό πας να το δεις, για να κρίνεις αν σου κάνει. Πριν 15 χρόνια δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό όμως. Μια χαρά δούλευαν και τότε. Έχει βρει ο καθένας τώρα το κόλπο ανεβάζει 5 φωτογραφίες, γράφει "εξαιρετικό επενδυτικό" στην περιγραφή και περιμένει να του έρθουν σίγουροι αγοραστές με πακους χαρτονομίσματα στα χέρια και όλοι οι άλλοι είναι αργοσχολοι. 1
kalmik Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Στις 20/12/2024 στις 8:33 ΠΜ, xsterg είπε φιλε μου κοιταζεις να αγορασεις σπιτι και σκεφτεσαι τα 15€? μα καλα. και ο μεσιτης σε χρεωνει για καθε σπιτι που σου δειχνει 15€? δεν μου φαινεται λογικος και σωστος. θα ελεγα να τον αποφυγεις. Μακριά από τον απατεώνα "μεσίτη" που χρεώνει την επίσκεψη. Και ίσως καταγγελία στο ΣΔΟΕ γιατί σίγουρα δεν κόβει αποδείξεις. Κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί... 1
Terteri Δημοσ. πριν από 21 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 21 ώρες 5 ώρες πριν, crom251 είπε Ποσα τετραγωνικα ειναι αυτο και σε τι τιμη το βρηκατε, αν επιτρεπεται? Είναι 70τμ και ζητάνε 110k 😏 5 ώρες πριν, kostasbm είπε από τη φωτό που βλέπω είναι ισόγειο-ημιοροφοσ????? τι είναι από πάνω-διπλα ??/υγρασία δεν έχει μόνο δεξία στη φωτό αλλά και αριστερά (έχει φουσκώσει) προφανώς ο προηγούμενος το έβαψε απέξω χωρίς να ασχοληθεί παραπέρα.....πάρε ένα μάστορα (λασπομαστορα-μερεμετατζη) η γνωστό σου μηχανικό να έρθει να κάνει αυτοψία Είναι πρώτος όροφος και είναι με μια πολυκατοικία κολλητά. Από κάτω έχει πυλωτή και είναι 5οροφη πολυκατοικία. Προφανώς όποιος έμενε μέσα δεν ασχολήθηκε με το σπίτι γιατί γενικά έχει πολλά θέματα.
kostasbm Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 1 hour ago, Terteri said: Είναι πρώτος όροφος και είναι με μια πολυκατοικία κολλητά. Από κάτω έχει πυλωτή και είναι 5οροφη πολυκατοικία. Προφανώς όποιος έμενε μέσα δεν ασχολήθηκε με το σπίτι γιατί γενικά έχει πολλά θέματα. απο εμπειρία γνωστού μου σε καινούργιο διαμέρισμα 1ου ορόφου πάνω σε πυλωτή........ένα χρόνο άντεξε γιατί δε μπορούσε να ζεστάνει το σπίτι με τίποτα......βλέπω και αρκετούς που αποφεύγουν διαμερίσματα πάνω από πυλωτές...βέβαια παίζει ρόλο σε ποια περιοχή αν κάνει κρύο ...... 1
Terteri Δημοσ. πριν από 18 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 18 ώρες 1 ώρα πριν, kostasbm είπε απο εμπειρία γνωστού μου σε καινούργιο διαμέρισμα 1ου ορόφου πάνω σε πυλωτή........ένα χρόνο άντεξε γιατί δε μπορούσε να ζεστάνει το σπίτι με τίποτα......βλέπω και αρκετούς που αποφεύγουν διαμερίσματα πάνω από πυλωτές...βέβαια παίζει ρόλο σε ποια περιοχή αν κάνει κρύο ...... Σίγουρα κι εμείς θα θέλαμε να το αποφύγουμε, αλλά στα χρήματα που κοιτάμε είναι λίγο δύσκολο...ειπαμε σε περίπτωση που βρούμε κάτι τέτοιο, θα κάνουμε μια μόνωση με την ελπίδα να κάνει δουλειά...
kostasbm Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 46 minutes ago, Terteri said: Σίγουρα κι εμείς θα θέλαμε να το αποφύγουμε, αλλά στα χρήματα που κοιτάμε είναι λίγο δύσκολο...ειπαμε σε περίπτωση που βρούμε κάτι τέτοιο, θα κάνουμε μια μόνωση με την ελπίδα να κάνει δουλειά... εννοείται ότι ξεκινάς με μόνωση πυλωτής αλλά και έρευνα προέλευσης υγρασίας....να εύχεσαι να μην έρχεται από τη κολλητή πολυκατοικία 1
Terteri Δημοσ. πριν από 16 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 16 ώρες 1 ώρα πριν, kostasbm είπε εννοείται ότι ξεκινάς με μόνωση πυλωτής αλλά και έρευνα προέλευσης υγρασίας....να εύχεσαι να μην έρχεται από τη κολλητή πολυκατοικία Μετά απ όλα όσα διάβασα εδώ από ανθρώπους που είχαν κάτι αντίστοιχο, είπαμε πως δεν θα κοιτάξουμε ένα σπίτι που δεν είναι σε καλή κατάσταση, γιατί δεν έχουμε την οικονομική ευχέρεια και την πολυτέλεια του χρόνου σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. (που είναι πολύ πιθανό σε αυτή την κατάσταση που είναι το σπίτι)
MikeGR7 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Αν καποιος θελει δυαρακι 45τμ στη Καλαματα αψογο ουτε ανακαινησεις ουτε τιποτα με 60Κ στειλτε πμ 😁 1
Terteri Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 14 ώρες 39 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε Αν καποιος θελει δυαρακι 45τμ στη Καλαματα αψογο ουτε ανακαινησεις ουτε τιποτα με 60Κ στειλτε πμ 😁 Καλοπουλητο εύχομαι... Αν είχες κάτι στη δυτική Θεσσαλονίκη, το συζητούσαμε 😅🤪 1
poulinos Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 15 hours ago, Terteri said: 2 σε ένα η απάντησή σου!! Έχουμε βρει και μια τέτοια περίπτωση και περιμένουμε από τη δικηγόρο μας να μάθει τι συμβαίνει και αν αξίζει να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο ακίνητο. Μας ανέφερε ότι θα χρειαστεί προσύμφωνο σε περίπτωση που αξίζει, οπότε θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο (με τη δικηγόρο). Κατά τ άλλα έχει χρέη σε 3 διαφορετικές τράπεζες και είναι μπλεγμένο με funds. Έχει βρει τα δύο δάνεια και δεν βρίσκουμε το ένα. Αυτό περιμένουμε να βρούμε, επίσης όπως είπες είναι το 50% σε αυτόν και το άλλο 50% στη γυναίκα του.. Γενικά υπάρχει ένα τεράστιο μπέρδεμα, παρ όλα αυτά περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η δικηγόρος που το έχει αναλάβει. Τρέμει λίγο η ψυχούλα μου είναι η αλήθεια, αλλά ρε παιδιά ένας απλός άνθρωπος πλέον είναι δύσκολο να αποκτήσει σπίτι με τα ποσά που ζητάνε. Αλλά είναι επίσης άδικο να δίνω 500€ ενοίκιο και να τα πετάω κάθε μήνα. Τουλάχιστον ας προσπαθήσω να τα επενδύσω. οταν ο αλλος χρωσταει κτλ ειναι δικοπο μαχαιρι.απο την μια μπορει να το δωσει για μια φετα ψωμι που λεει ο λογος απο την αλλη μπορεις να βρεθεις με χαμενα λεφτα.τωρααν μπορεις να βρεις σπιτι εστω και λιγοτερα τετραγωνικα και να εισαι σε καλυτερη κατασταση ή πιο καινουριο ειναι και αυτο μια λυση. και ναι το ενοικιο δυστυχως κατα καποιο τροπο οχι μονο παει στον αερα αλλα πλεον δεν ξερεις αν του χρονου θα ειναι 700 ή αν του χρονου θα σε διωξει. 1
tzotzo Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες On 20/12/2024 at 10:39, paylidis said: Η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση... Καταρχην αξιζει για εμενα να παρεις σπιτι και να το ανακαινισεις εφοσον το παρεις σε καλη τιμή... Για το προγραμμα πλεον η κατασταση με τα σπιτια θα ειναι ακομα χειρότερη, ενω οι τιμές εχουν ξεφυγει ακομα πιο πανω... Κατα δευτερον μια ανακαινιση μπανιο κουζινα δε θα σου κοστίσει 15 χιλιαδες, ποιος τα λεει αυτα...; Μια ανακαινιση μπανιου με υδραυλικά σε ολο το σπιτι και ολα τα υλικα εργασια δε ξεπερνάει τις 3500 (πλεον φπα), ενω μια κουζίνα φυσιολογικου μεγεθους (6+6μ) και μεσης κατασκευης δε ξεπερναει τις 4 χιλιαδες εκτος εαν πας και βαλεις τα καλυτερα ξυλα. Με αλλα λόγια, ουτε τα μισα δε κοστιζουν αυτα τα δυο... Οσον αφορά το μεσιτη, ναι οκ το 15αρι φαινεται γελοιο, αλλα σκεψου απο την αλλη ποσοι χασομερηδες τον εχουν ταλαιπωρησει για να βαλει αυτη την ελαχιστη χρεώση (εαν δε πουλησεις ή δε νοικιασεις σπιτι δε καταλαβαίνεις αυτο που λεω-υπαρχει κοσμος αργοσχολος που δεν εχει δουλεια να κανει και βλεπει ακινητα για πλακα) τρια χιλιαρικα μου πηγε η ανακαινηση στο μπανιο το 2012 με πλακακια β διαλογης και χωρις να αλλαξω μπανιερα και νεροχυτες. Τωρα τα 15 δεν φτανουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα