Terteri Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα σας, Ψάχνουμε να αγοράσουμε σπίτι και θα ήθελα να ρωτήσω, ίσως κάποιους πιο έμπειρους γι αυτό. Σκεφτόμαστε επειδή έχουν ξεφύγει οι τιμές των σπιτιών να πάρουμε κάτι το οποίο θα θέλει ενδεχομένως μερική ανακαίνιση, ώστε να την κάνουμε σιγά σιγά. Έχουμε βρει όμως κάτι το οποίο δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, φυσικά η τιμή είναι πιο χαμηλή από άλλα και θέλει περισσότερη δουλίτσα. Το θέμα είναι πως δείχνει έναν τοίχο να έχει "πέσει" μάλλον από υγρασία (?) . Επειδή δεν έχουμε καθόλου γνώση σε αυτό, πιστεύετε ότι μπορεί να σωθεί ή θα έχω για μια ζωή υγρασία ακόμα και με μια ολική ανακαίνιση? Σας παραθέτω και την φωτογραφία που φαίνεται
poulinos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 το βασικο ειναι απο που φερνει υγρασια.δεν εχει μονωθει? ειχε σπασει κανας σωληνας πιο παλια? β.να παρεις κατι καλυτερο με το προγραμμα για την αγορα σπιτιου που τρεχει δεν παιζει? 1 hour ago, Terteri said: Καλησπέρα σας, Ψάχνουμε να αγοράσουμε σπίτι και θα ήθελα να ρωτήσω, ίσως κάποιους πιο έμπειρους γι αυτό. Σκεφτόμαστε επειδή έχουν ξεφύγει οι τιμές των σπιτιών να πάρουμε κάτι το οποίο θα θέλει ενδεχομένως μερική ανακαίνιση, ώστε να την κάνουμε σιγά σιγά. Έχουμε βρει όμως κάτι το οποίο δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, φυσικά η τιμή είναι πιο χαμηλή από άλλα και θέλει περισσότερη δουλίτσα. Το θέμα είναι πως δείχνει έναν τοίχο να έχει "πέσει" μάλλον από υγρασία (?) . Επειδή δεν έχουμε καθόλου γνώση σε αυτό, πιστεύετε ότι μπορεί να σωθεί ή θα έχω για μια ζωή υγρασία ακόμα και με μια ολική ανακαίνιση? Σας παραθέτω και την φωτογραφία που φαίνεται 2
sphinxgr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Το ζήτημα είναι απο που παιρνει υγρασία. Σε κάθε περίπτωση αν ρίξεις λεφτά, φτιάχνει. Αν είναι μονοκατοικία με υγρασία, μπορεί να έχει προβλήματα στατικότητας που θα θέλουν πολλά λεφτά να επιδιορθωθούν, αν δεν είχε γίνει σωστή κατασκευή εξ αρχης
vamvakoolas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) οπως σου γραφουν γραψε 2 πραγματα, σπιτι προσπαθεις να παρεις οχι κινητο: ειναι μονοκατοικια; τι εχει απο πανω; ειναι κοντα σε θαλασσα ή δε βλεπει ηλιο; εχει θεματα παρομοια αλλου; ο μεσιτης/πωλητης τι σου ειπε; αν ειναι σε πολυκατοικια περιπλεκεται το θεμα οχι μονο οικονομικα.... Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από vamvakoolas
m3ltd0wn Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Επειδή έχουμε και εμείς ένα θέμα με υγρασία (όπως και πολλοί άλλοι, δεν είναι κάτι σπάνιο, το αντίθετο θα έλεγα) να ξέρεις πως ότι ολική ανακαίνιση και αν κάνεις, αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα στην ρίζα του, δεν θα δεις ποτέ άσπρη μέρα. Κοινώς, να φτιάξει η πολυκατοικία υδρορροές, να μονώσει ο από πάνω, να να να... είναι πολλοί οι παράγοντες, κατά βάση δεν θα έχουν να κάνουν με σένα οπότε θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι οι άλλοι θα είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Αλλιώς μπορεί να τρέχει με εξώδικα και ιστορίες. Και θα τα κερδίσεις, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα κερδίζει αυτός που παθαίνει ζημιά αλλά και αυτό είναι αγώνας. Επίσης, να ξέρεις ότι το πρόβλημα πρέπει να διερευνηθεί καλά. Φίλος με σπίτι του 2004 στην Αθήνα, έχει τεράστιο πρόβλημα υγρασίας όλη η πολυκατοικία και 15 μάστορες που έχουν έρθει δεν έχουν βγάλει άκρη και θα αρχίσουν να ξηλώνουν τοίχους και πατώματα να δουν τι φταίει. 1
costas_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Το γνωστό κυνήγι της πηγής προέλευσης της υγρασίας. Για να συμβαίνει αυτό από κάπου "φέρνει" νερό. Πάρα πολλά σπίτια που έχουν ανάλογα θέματα ψάχνουν την οριστική αποκατάσταση. Είναι από τα ποιο ύπουλα θέματα αφού σε τέτοιας έκτασης υγρασία πρέπει να βρεθεί η αιτία του κακού. Στην δική μου περίπτωση η υγρασία προέρχονταν από το μπαλκόνι και τους αρμούς στο σοβατεπί σε μεγάλο μήκος του μπαλκονιού. Όποτε έβρεχε ή έριχνα νερά, όλο το νερό περνούσε από τον ανύπαρκτο αρμό στον τοίχο και μέσα στο σπίτι είχα μεγάλα θέματα υγρασίας. Το πρόβλημα λύθηκε εντελώς τυχαία όταν μια μέρα ξεκίνησα να κλείνω όποια χαραμάδα υπήρχε περιμετρικά του σπιτιού για να ανακόψω την εισβολή μικροσκοπικών μυρμηγκιών !!! Με υγρό ελαστομερές της silka είχα ξακινήσει να "σφραγίζω" αρμούς, ανοίγματα, ρωγμές και τρύπες και ω του θαύματος λύθηκε και το θέμα της υγρασίας όταν έκλεισα καλά όλο το σεβατεπί. Δεν είναι καθόλου εύκολο θέμα και η λύση του είναι πολύ δυσκολη 3
mariosnik_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Πρέπει να μας ξεκαθαρίσεις, αν το πρόβλημα σου είναι μόνο ο τοίχος η αν θες ολική ανακαίνιση. Μην σας εξαπατάει το θέμα. Απλά κάποια ακίνητα με προβλήματα θα τα βρείτε λίγο πιο φθηνά. Ακόμα και προβληματικά ακίνητα πωλουνται ακριβά. Αυτό που θα έχεις να ψάχνεις είναι το μέσο κόστος ανακαίνισης σε κάθε ακίνητο, που σημαίνει επίσκεψη με μηχανικό και πληρωμή του για να σου κάνει μια εκτίμηση. Ενδεικτικά, σε σπίτι αρχών του 90, από προσφορές μαστορων, θέλουμε 15 με 20k μόνο για την ανακαίνιση μπάνιου και κουζίνας χωρίς τίποτε παραπάνω. Για ολική ανακαίνιση θα σου βγει πολύ παραπάνω, οπότε δες τι παίζει και κάνε τις εκτιμήσεις και τα κουμάντα σου. Οσον αφορά τον τοίχο, το εξήγησαν πολύ σωστά οι προηγούμενοι. 1
costas_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πολύ σωστά. Και η δική μου ανακαίνιση ανήλθε σε αυτά τα νούμερα για μπάνιο και κουζίνα ενώ για ακόμα ποιο σημαντικές αναβαθμίσεις (κουφώματα/θέρμανση/πατώματα κλπ) το κόστος είναι αρκετά μεγάλο. Όμως εαν το κόστος αγοράς είναι χαμηλό και με τα έξοδα ανακαίνισης δεν ξεπερνά το κόστος ενός καινούριου σπιτιού, τότε ναι αξίζει τον κόπο εαν το σπίτι είναι βολικό, σε καλό σημείο και φυσικά μπορεί α καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες για τις επόμενες 10ετίες Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από costas_
tedybear Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Ο χώρος φαίνεται να ήταν κουζίνα αν κρίνω από την τρύπα ψηλά στον τοίχο (απορροφητήρας υποθέτω). Η εξήγηση για την υγρασία μπορεί να είναι τόσο απλή όσο και η ύπαρξη ενός απρόσεκτα τοποθετημένου νεροχύτη στην πλευρά αυτή με τα έντονα σημάδια υγρασίας. Να βεβαιωθείτε (φέρτε υδραυλικό για έλεγχο) ότι οι σωλήνες της κουζίνας είναι ΟΚ μήπως χρειαστεί να περαστούν καινούργιοι πριν μπουν νέα ντουλάπια και κουζινικά - αν όντως ήταν χώρος κουζίνας. 3
iml Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Και για μπουρί σόμπας μπορεί να ήταν η τρυπα Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από iml 3
Terteri Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όλων. Λόγω μωρού τώρα κατάφερα να τις δω. Λοιπόν το σπίτι αυτό είναι σε πολυκατοικία και είναι στον πρώτο όροφο. Η κουζίνα στις φωτογραφίες φαίνεται να είναι απέναντι απ αυτόν τον τοίχο. Δεν ξέρω αν έγινε κάποια αλλαγή και ίσως δεν έγινε σωστή δουλειά. Όπως είπατε μπορεί να είναι και τρύπα από σόμπα. Δεν το έχουμε δει από κοντά, γιατί όπως γράψατε κι εσείς, με απασχολεί που φαίνεται να είναι με υγρασία στους τοίχους και για να πάμε να το δούμε θέλει 15€ ο μεσίτης, οπότε το θεώρησα πεταμένα λεφτά. Επειδή γενικά έχω ακούσει ότι είναι ύπουλο πράγμα η υγρασία γι αυτό είπα να ρωτήσω γνώμη από άτομα που το αντιμετωπίζουν ή έχουν αντιμετωπίσει αντίστοιχο θέμα. Όσο για την ανακαίνιση αν το κόστος για μπάνιο και κουζινα είναι κοντά στα 15-20k, τότε σίγουρα θα έπρεπε να είναι πολύ πιο χαμηλή η τιμή απ αυτή που έχει αυτό το σπίτι για να είναι στο budget μας. Οπότε θα πρέπει να ψάξουμε κάτι σε καλύτερη κατάσταση. Και ο Θεός βοηθός...🙏🏼
xsterg Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 φιλε μου κοιταζεις να αγορασεις σπιτι και σκεφτεσαι τα 15€? μα καλα. και ο μεσιτης σε χρεωνει για καθε σπιτι που σου δειχνει 15€? δεν μου φαινεται λογικος και σωστος. θα ελεγα να τον αποφυγεις. 1 1
Terteri Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 53 λεπτά πριν, xsterg είπε φιλε μου κοιταζεις να αγορασεις σπιτι και σκεφτεσαι τα 15€? μα καλα. και ο μεσιτης σε χρεωνει για καθε σπιτι που σου δειχνει 15€? δεν μου φαινεται λογικος και σωστος. θα ελεγα να τον αποφυγεις. Αν ήταν ένα σπίτι που αξίζει επίσκεψης φυσικά και θα τα έδινα τα 15€. Απλά δεν πήγαμε καν, γιατί είδα ότι είναι σε πολύ κακή κατάσταση και θεώρησα ότι απλά θα πετούσα 15€ σε 10'. Γι αυτό και ζήτησα την εμπειρία ανθρώπων να μου πούνε αν αξίζει να κάνεις μια ολική ανακαίνιση, επειδή δεν έχω ιδέα. Τώρα ξεκινήσαμε την αναζήτηση. Θα είμαστε με το πρόγραμμα σπίτι μου, οπότε δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε και τεράστιο ποσό. Και δεν ξέρω και πόσο καιρό μπορεί να πάρει κάτι τέτοιο. Πολλοί πλέον μεσίτες ζητάνε 10-15€, κι αν πάρεις το σπίτι στα αφαιρούν από το ποσό 😏
paylidis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση... Καταρχην αξιζει για εμενα να παρεις σπιτι και να το ανακαινισεις εφοσον το παρεις σε καλη τιμή... Για το προγραμμα πλεον η κατασταση με τα σπιτια θα ειναι ακομα χειρότερη, ενω οι τιμές εχουν ξεφυγει ακομα πιο πανω... Κατα δευτερον μια ανακαινιση μπανιο κουζινα δε θα σου κοστίσει 15 χιλιαδες, ποιος τα λεει αυτα...; Μια ανακαινιση μπανιου με υδραυλικά σε ολο το σπιτι και ολα τα υλικα εργασια δε ξεπερνάει τις 3500 (πλεον φπα), ενω μια κουζίνα φυσιολογικου μεγεθους (6+6μ) και μεσης κατασκευης δε ξεπερναει τις 4 χιλιαδες εκτος εαν πας και βαλεις τα καλυτερα ξυλα. Με αλλα λόγια, ουτε τα μισα δε κοστιζουν αυτα τα δυο... Οσον αφορά το μεσιτη, ναι οκ το 15αρι φαινεται γελοιο, αλλα σκεψου απο την αλλη ποσοι χασομερηδες τον εχουν ταλαιπωρησει για να βαλει αυτη την ελαχιστη χρεώση (εαν δε πουλησεις ή δε νοικιασεις σπιτι δε καταλαβαίνεις αυτο που λεω-υπαρχει κοσμος αργοσχολος που δεν εχει δουλεια να κανει και βλεπει ακινητα για πλακα) 1 1
vagos789 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο την υγρασια. Και μπορεις να την βρεις μεχρι και σε νεοδμητα γιατι αρκει μια μικρη ατελεια και το νερο θα αρχισει να ρεει... Τωρα στο ερωτημα τι μπορει να καταλαβει κανεις απο αυτη την φωτο,η απαντηση νομιζω ειναι μια: Τιποτα. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα