Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, butters said:

Αφού γράφεται αυτό, καλό θα ήταν να συνοδευτεί με κείμενο που να λέει ότι η Κίνα επίσημα έχει αρνηθεί αυτή την κατηγορία και δεν έχει αναλάβει ευθύνη. 

Υποθετικά μιλώντας, ακόμα και να ευθυνόταν αυτή, υπήρχε περίπτωση να το παραδεχτεί? 😛

• Like 1
Δημοσ.
22 hours ago, TasMan said:

Αν κάθε λίγο και λιγάκι κόβεται το ίντερνετ ή σέρνεται στο 1Mbps τα λεφτά που γλίτωσα θα τα δώσω για ηρεμιστικά! 😄

Ισχυει. προτιμω να παρω κατι καλο και ας το πληρωσω ακριβα παρα να κανω τα νευρα μου κρόσια με σαπιο router. σε tp link εχω repeater και οκ.απλη χρηση απλο repeater.αλλα για σοβαρη δουλεια οχι δεν θα παιρνα tp link

• Like 1
Δημοσ.

Κινέζικο κράτος και παρακολούθηση είναι ένα πράγμα αδιαίρετο και δυστυχώς τεχνικά είναι εφικτό μερικές γραμμές κώδικα αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 19/12/2024 at 07:06, elpenor said:

Εγώ είμαι fan της tplink και πιστεύω ότι την απαγορεύουν γιατί τους έχει ξεφτιλίσει όπως είχε κάνει και η Huawei. Πήρα πρόσφατα σε προσφορά BF 3X deco X10 με 90 ευρώ και είδα ότι έχουν 802.11 k/v/r για seamless roaming που λειτουργεί σωστά, ταχύτητες πάνω από 450Mbps, μικρό latency και κανονικό range. Δηλαδή καλύπτουν τις ανάγκες του περισσότερου κόσμου με ελάχιστο κόστος. Επίσης πουλάνε switch με vlans και af poe με 8 ports για 70 ευρώ....

Tα Ubiquity/Asus/Mikrotik που χρησιμοποιώ έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, διαφορετικά το καθένα, αλλά όλα τα πλεονεκτήματα τους είναι αδιάφορα για χρήση στο σπίτι και κοστίζουν από 3 εώς 15 φορές παραπάνω... Για να μην αναφέρω το κόστος για Cisco/Juniper/Arista κλπ.

Εγώ στο σπίτι σκέφτομαι να αλλάξω τα TP-Link και να πάω Ubi. Έχω αρκετά θεματάκια, και έχω καταλήξει ότι αυτό ευθύνεται χμμ (μπορεί πάντα να κάνω λάθος!)

Αυτή τη στιγμή τρέχω Omada software σε ένα NUC μαζί με τα παρακάτω:

- ER605

- SG3428

- 3x EAP245

- 1x EAP110

- 2x EAP225 (Outdoor)

Επεξ/σία από jmirko15
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Thresh είπε

Υποθετικά μιλώντας, ακόμα και να ευθυνόταν αυτή, υπήρχε περίπτωση να το παραδεχτεί? 😛

Όχι βέβαια, αλλά εφόσον καταγράφεται η μια πλευρά για ένα γεγονός, θα πρέπει να παρουσιαστεί και η άλλη. Γνωμούλα μου αυτό, γιατί μου αρέσει το Insomnia.

Το τι ισχύει και το ποια άποψη θα υιοθετηθεί από κάθε αναγνώστη είναι άλλο θέμα.

Επεξ/σία από butters
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, butters said:

Όχι βέβαια, αλλά εφόσον καταγράφεται η μια πλευρά για ένα γεγονός, θα πρέπει να παρουσιαστεί και η άλλη.

Ήταν αυτονόητο πιστεύω. 

Υπάρχει άραγε χώρα που να έχει παραδεχτεί κάτι αντίστοιχο που έκανε κρυφά και δεν υπάρχουν πράγματι ακλόνητες αποδείξεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, nicewise said:

Κινέζικο κράτος και παρακολούθηση είναι ένα πράγμα αδιαίρετο

Ακριβώς, κάμερες με face recognition ανά μέτρο, και όχι μία, προσθέτουν τις καινούργιες και δεν βγάζουν τις παλιές.

Από το 2017 στην Guiyang με το AI powered face recognition έπιαναν τους κλέφτες με μέσο όρο 2 λεπτά. Σήμερα κανένας δεν έχει το θάρρος να κλέψει, 7 χρόνια και μηδενίστηκε αυτού του είδους το έγκλημα.

Εγώ δεν είχα καταλάβει το βαθμό που συμβαίνει αυτό και πάει φέτος γνωστός μου σε ανταλλακτήριο εκεί, του βγάζουν τούβλο με χρήματα χύμα πάνω στον πάγκο να τα μετρήσει, παγώνει αυτός και την λέει στον καταστηματάρχη και εκείνος γέλαγε. Και να τα πάρει κάποιος του λέει και να αρχίσει να τρέχει ούτε δύο τετράγωνα δεν θα μπορέσει να πάει.

Το ίδιο έκαναν και στην βόρεια Κίνα στους Ουιγούρους, και μόλις πιάνει κάτι στην κάμερα το ΑΙ που το θεωρεί ύποπτο κατευθείαν τους μπουζουριάζουν στα "κέντρο επιμόρφωσης", αυτά με τα δεκαπλάσια κάγκελα και security από τις δικές μας φυλακές.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 19/12/2024 στις 11:57 ΠΜ, skritikos είπε

Η ασφάλεια της χώρας και των συμφερόντων της είναι (καλώς) πάνω από όλα σε προτεραιότητα. 

Φυσικα. Ακομα και ο Ανδρουλακης παρακολουθειτο 👌

Δημοσ.
On 20/12/2024 at 12:49, jmirko15 said:

Εγώ στο σπίτι σκέφτομαι να αλλάξω τα TP-Link και να πάω Ubi. Έχω αρκετά θεματάκια, και έχω καταλήξει ότι αυτό ευθύνεται χμμ (μπορεί πάντα να κάνω λάθος!)

Αυτή τη στιγμή τρέχω Omada software σε ένα NUC μαζί με τα παρακάτω:

- ER605

- SG3428

- 3x EAP245

- 1x EAP110

- 2x EAP225 (Outdoor)

θα προτιμουσα σιγουρα ubi αντι για tp link.το μονο θεμα ειναι το κοστος.

Δημοσ.
58 minutes ago, poulinos said:

θα προτιμουσα σιγουρα ubi αντι για tp link.το μονο θεμα ειναι το κοστος.

Έλεγα να το συνδυάσω με ψηφιακά εργαλεία μμε β΄ (εφόσον γίνεται) μπας και ρίξω λίγο το κόστος. Η λίστα αντικατάστασης περιλαμβάνει:

Dream Machine Pro Max
Pro Max 16 PoE
U6 Mesh Pro x 2
U6 Pro x 3
Flex Mini 2.5G x 2
Ultra (40 ή 60)

Και μερικά extra modules + mount

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...