Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης των προϊόντων της κινεζικής εταιρείας TP-Link για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης των προϊόντων της κινεζικής εταιρείας TP-Link Technology Co., μετά από αναφορές που συνδέουν τα οικιακά router της με κυβερνοεπιθέσεις.

Όπως αναφέρει το Reuters, τον Αύγουστο δύο Αμερικανοί νομοθέτες κάλεσαν τη διοίκηση Biden να διερευνήσει την κινεζική εταιρεία κατασκευής routers και τις θυγατρικές της, εκφράζοντας ανησυχίες ότι οι συσκευές Wi-Fi θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κυβερνοεπιθέσεις κατά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα Υπουργεία Εμπορίου, Άμυνας και Δικαιοσύνης έχουν ξεκινήσει ξεχωριστές έρευνες για την εταιρεία, με τις αρχές να στοχεύουν σε απαγόρευση της πώλησης TP-Link routers στις ΗΠΑ ήδη από το επόμενο έτος.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ένα γραφείο του Υπουργείου Εμπορίου έχει ήδη κλητεύσει την εταιρεία, ενώ το Υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε τη δική του έρευνα για τους κινεζικής κατασκευής routers νωρίτερα φέτος. Η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA) ανέφερε πέρυσι ότι τα TP-Link routers παρουσίαζαν ευπάθεια που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την εκτέλεση απομακρυσμένου κώδικα.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αποκάλυψη της Microsoft και των αμερικανικών αρχών πέρυσι σχετικά με την εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων "Volt Typhoon", η οποία συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση. Οι επιτιθέμενοι φέρεται να χρησιμοποίησαν ιδιωτικά routers για να καλύψουν επακόλουθες επιθέσεις εναντίον κρίσιμων αμερικανικών υποδομών.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων ανησυχιών ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί routers και άλλο εξοπλισμό κινεζικής προέλευσης σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, jack124 είπε

Ο πιο χαζός λαός οι Αμερικάνοι 

Εμ ειδες, επρεπε να ερθουν σε εμας να τους διδαξουμε εξυπναδα και πατριωτισμο...:P

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Like 10
  • Haha 16
Δημοσ.

Καλύτερα να βγαλει μια λίστα απο οσα (αμερικανικα μονο, προφανώς) επιτρέπεται να αγοράσουμε.. 

• Like 5
Δημοσ.

Καλά. έτσι κι αλλιώς εγώ TP-Link δεν ακουμπάω με τίποτα. Ότι κι αν έχω πάρει της συγκεκριμένης εταιρείας δυσλειτουργεί.

• Like 2
  • Confused 10
  • Sad 1
Δημοσ.
4 minutes ago, TasMan said:

Καλά. έτσι κι αλλιώς εγώ TP-Link δεν ακουμπάω με τίποτα. Ότι κι αν έχω πάρει της συγκεκριμένης εταιρείας δυσλειτουργεί.

value for money.τπτ παραπανω.

• Like 8
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

value for money.τπτ παραπανω

Αν κάθε λίγο και λιγάκι κόβεται το ίντερνετ ή σέρνεται στο 1Mbps τα λεφτά που γλίτωσα θα τα δώσω για ηρεμιστικά! 😄

• Confused 3
  • Haha 2
Δημοσ.

.... ωραία, επιστροφή στην πάλαι κραταιά Linksys τότε!...τι εννοείς ότι σχεδιάζονται στην Καλιφόρνια και κατασκευάζονται στην Κίνα ???

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dbrillis είπε

Αν βαλουν και τα smart home gadgets μεσα...
ζωη εν Tapo.

Κ μετά να μας απγορευσουν τα Tapo κάμερες της Tp link..κ θα βλέπουμε όλοι μαζικά να πουλάμε προϊόντα της Tp link όπως κάμερες που έχουν σύνδεση με το ίντερνετ από την εφαρμογή..να μας την διακόψει η ΕΕ🤣

Τους έχω ικανους.. Αφού ότι λέει η Αμερική το κάνει κ η ΕΕ(σχεδόν.. Όπως το Huawei εξοπλισμό 5G πχ)

• Like 1
Δημοσ.

Το powerline μου είναι TP-Link. Λέτε να με κατασκοπεύει στέλνοντας προσωπικά δεδομένα στην κακή Κίνα; Ενώ οι καλοί αμερικάνοι φίλοι μας δεν παρακολουθούν κανένα....

• Thanks 1
  • Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...