aidonoxori Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα...βρίσκω windows 11 pro κλειδιά με 10-12 ευρώ...αυτα τα windows είναι νόμιμα και με καλύπτουν για την επιχείρηση μου νομικά; για έναν υπολογιστή μόνο χρειάζομαι. και επίσης αν γνωρίζεται αντίστοιχα τι παίζει για office (word excel κλπ.)
micos000 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Για να είσαι νόμιμος πρέπει πρώτα απ' όλα να πάρεις τιμολόγιο. Σου δίνουν αυτοί που τα πουλάνε 10€-12€; Και αν σου δίνουν, ρώτα τον λογιστή σου αν σε καλύπτει τιμολόγιο από την αλλοδαπή.
comfuzio Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Σε επαγγελματικό χώρο τώρα δεν είναι λίγο γυφτιά η τσιγκουνιά για τα 150€ που πάει η άδεια; Άλλο το τι θα βάλει κανείς στο pc του στο σπίτι. 1
afm Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Προσωπική εμπειρία. Έλεγχος απ'ο Α.Α.Δ.Ε. σε επαγγελματικό χώρο. Κλασικά 3 εφοριακοί, ο καλός ο κακός και η άσχετη. Ο πρώτος υπολογιστής (refubrished) με win10 ενεργοποιημένα με κλειδί από κλειδάδικο. Πέρασε πολύ άνετα τον έλεγχο αφού υπήρχε Τ ι μ ο λ ό γ ι ο από το Ελληνικό κλειδάδικο που αγοράστηκε το κλειδί. Διαμαρτυρήθηκαν λίγο για την τιμή (είναι φθηνό - δεν είναι νόμιμο) αλλά δεν είχαν απάντηση στα λεγόμενα μου ότι εγώ είχα απλά την υποχρέωση να αγοράσω το κλειδί με Τιμολόγιο και όχι να ελέγξω ότι δεν είναι νόμιμο γιατί είναι φθηνό. Αν υπήρχε πρόβλημα θα έπρεπε να απευθυνθούνγια έλεγχο στο μαγαζί. Δεύτερος υπολογιστής (refubrished και αυτός) με coa win 7 και τιμολόγιο (και για το κλειδί). Ήθελαν να μου κόψουν πρόστιμο γιατί το coa ήταν για win7 και το λειτουργικό ήταν win10. Υποτίθεται ότι δεν γνώριζαν για την δωρεάν αναβάθμιση από win7 σε win10. Τελικά την λύση έδωσε η "άσχετη" που είχε ακούσει για την αναβάθμιση (=ρε λαλάκες θα γίνουμε ρεζίλι). Σε γενικές γραμμές, αν έχουν έρθει με καλή πίστη, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν είναι λίγο "σκευρωμένοι" και χρειάζονται λαδάκι για την ¨σκουριά" ίσως έχεις πρόβλημα. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από afm 1 1
uniquegr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Στις 12/18/2024 στις 7:09 ΜΜ, afm είπε Προσωπική εμπειρία. Έλεγχος απ'ο Α.Α.Δ.Ε. σε επαγγελματικό χώρο. Κλασικά 3 εφοριακοί, ο καλός ο κακός και η άσχετη. Ο πρώτος υπολογιστής (refubrished) με win10 ενεργοποιημένα με κλειδί από κλειδάδικο. Πέρασε πολύ άνετα τον έλεγχο αφού υπήρχε Τ ι μ ο λ ό γ ι ο από το Ελληνικό κλειδάδικο που αγοράστηκε το κλειδί. Διαμαρτυρήθηκαν λίγο για την τιμή (είναι φθηνό - δεν είναι νόμιμο) αλλά δεν είχαν απάντηση στα λεγόμενα μου ότι εγώ είχα απλά την υποχρέωση να αγοράσω το κλειδί με Τιμολόγιο και όχι να ελέγξω ότι δεν είναι νόμιμο γιατί είναι φθηνό. Αν υπήρχε πρόβλημα θα έπρεπε να απευθυνθούνγια έλεγχο στο μαγαζί. Δεύτερος υπολογιστής (refubrished και αυτός) με coa win 7 και τιμολόγιο (και για το κλειδί). Ήθελαν να μου κόψουν πρόστιμο γιατί το coa ήταν για win7 και το λειτουργικό ήταν win10. Υποτίθεται ότι δεν γνώριζαν για την δωρεάν αναβάθμιση από win7 σε win10. Τελικά την λύση έδωσε η "άσχετη" που είχε ακούσει για την αναβάθμιση (=ρε λαλάκες θα γίνουμε ρεζίλι). Σε γενικές γραμμές, αν έχουν έρθει με καλή πίστη, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν είναι λίγο "σκευρωμένοι" και χρειάζονται λαδάκι για την ¨σκουριά" ίσως έχεις πρόβλημα. Ενδιαφέρον! Τί σου έλεγξαν ακριβώς; Κοίταξαν για εφαρμογές ή μόνο το λειτουργικό σύστημα; Εγώ στην επιχείρησή μου, ακριβώς υπό τον φόβο επίσκεψης για έλεγχο, έχω περάσει Linux Mint ( τιμολογώ με τη δωρεάν εφαρμογή της ΑΑΔΕ, οπότε δεν τρέχω κάτι τοπικά ) και για σουίτα γραφείου χρησιμοποιώ LibreOffice. Στις 12/18/2024 στις 12:05 ΜΜ, comfuzio είπε Σε επαγγελματικό χώρο τώρα δεν είναι λίγο γυφτιά η τσιγκουνιά για τα 150€ που πάει η άδεια; Άλλο το τι θα βάλει κανείς στο pc του στο σπίτι. Καθόλου γυφτιά. Αν μπορείς να αγοράσεις κάτι στο 1/10 της τιμής του ( και εφ'όσον είναι νόμιμο ), γιατί να δώσεις τα επιπλέον χρήματα; Μπορείς σε τελική ανάλυση να τα επενδύσεις σε κάτι άλλο πάνω στη δουλειά σου ή ακόμα και στον ίδιο τον υπολογιστή, κάποιο καλύτερο περιφερειακό για παράδειγμα.
Aris_ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 58 minutes ago, uniquegr said: Καθόλου γυφτιά. Αν μπορείς να αγοράσεις κάτι στο 1/10 της τιμής του ( και εφ'όσον είναι νόμιμο ), γιατί να δώσεις τα επιπλέον χρήματα; Μπορείς σε τελική ανάλυση να τα επενδύσεις σε κάτι άλλο πάνω στη δουλειά σου ή ακόμα και στον ίδιο τον υπολογιστή, κάποιο καλύτερο περιφερειακό για παράδειγμα. Αυτοί το ερμηνεύουν ότι είσαι κάτι σαν κλεπταποδοχος δλδ ότι εφόσον είναι φτηνό = παράνομο το κλειδί δεν έπρεπε να το αγοράσει γιατί κάνει συνέργεια, δυστυχώς αυτά είναι τα χάλια των νόμων 1
filip123go Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 16 minutes ago, Aris_ said: Αυτοί το ερμηνεύουν ότι είσαι κάτι σαν κλεπταποδοχος δλδ ότι εφόσον είναι φτηνό = παράνομο το κλειδί δεν έπρεπε να το αγοράσει γιατί κάνει συνέργεια, δυστυχώς αυτά είναι τα χάλια των νόμων Απο ποτέ φτηνο = παράνομο;;; Ο άλλος μπορεί να έχει φίλο τον Βασίλη και να του τα δίνει στο κόστος. Ας πάει ο εφοριακός να του κάνει έλεγχο.
Aris_ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 1 hour ago, filip123go said: Απο ποτέ φτηνο = παράνομο;;; Ο άλλος μπορεί να έχει φίλο τον Βασίλη και να του τα δίνει στο κόστος. Ας πάει ο εφοριακός να του κάνει έλεγχο. από πότε οι νόμοι είναι δίκαιοι, εγώ σου είπα πως το μεταφράζουν, ο καθένας όπως τον βολεύει έτσι έχουν τα πράγματα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα