Mad20 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Έχω ένα σύστημα με CPU Ryzen 5 5600. Θέλω να αγοράσω μια RTX 3060: https://www.skroutz.gr/s/29549346/Gigabyte-GeForce-RTX-3060-12GB-GDDR6-Gaming-OC-rev-2-0-Karta-Grafikon-GV-N3060GAMING-OC-12GD-2-0.html?product_id=129992828 Υπάρχουν ωστόσο τα εξής δύο προβλήματα: 1) θέλω καινούριο τροφοδοτικό (το παλιό είναι μόλις 500W) οπότε περιμένω τις προτάσεις σας για κάτι οικονομικό και αξιόπιστο. 2) αυτό που με προβληματίζει είναι η μητρική μου γιατί δεν θέλω να πάρω καινούρια. Έχω την εξής: https://www.skroutz.gr/s/20121996/MSI-B450M-Pro-VDH-Max-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html Απ' ότι βλέπω έχει υποστήριξη PCI Express 3.0 x16 ενώ η κάρτα γραφικών που θέλω είναι PCI express x16 4.0 Αυτό σημαίνει πως η μητρική μου δεν μπορεί να δουλέψει με την GPU 3060? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από Mad20
nickol-us Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Τα pcie έχουν κανονικά backward compatibility, οπότε παίζει κανονικά. Το μόνο που αλλάζει είναι το bandwidth. Στη συγκεκριμένη κάρτα γραφικών δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα bottleneck λόγω bandwidth, καλύπτεται άνετα από pcie 3 x16. H 3060 δεν είναι τρομερά ενεργοβόρα, αν το τροφοδοτικό σου δεν είναι της οκάς, δεν θα έχεις πρόβλημα εκτός αν είναι αρχαίο όπου συνιστάται η αλλαγή του. Το τροφοδοτικό πάει και λίγο βάσει budget αλλά και σκεπτικού αγοράς. Ένα 550w σε καλύπτει, αν είναι και gold θα είναι ιδανικό. Μετά επιλέγεις αν θέλεις μεγαλύτερο wattage για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από nickol-us
Mad20 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 16 λεπτά πριν, nickol-us είπε Τα pcie έχουν κανονικά backward compatibility, οπότε παίζει κανονικά. Το μόνο που αλλάζει είναι το bandwidth. Στη συγκεκριμένη κάρτα γραφικών δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα bottleneck λόγω bandwidth, καλύπτεται άνετα από pcie 3 x16. H 3060 δεν είναι τρομερά ενεργοβόρα, αν το τροφοδοτικό σου δεν είναι της οκάς, δεν θα έχεις πρόβλημα εκτός αν είναι αρχαίο όπου συνιστάται η αλλαγή του. Το τροφοδοτικό πάει και λίγο βάσει budget αλλά και σκεπτικού αγοράς. Ένα 550w σε καλύπτει, αν είναι και gold θα είναι ιδανικό. Μετά επιλέγεις αν θέλεις μεγαλύτερο wattage για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Το τροφοδοτικό μου είναι σχεδόν 5ετίας και είναι αυτό εδώ: https://www.skroutz.gr/s/13057677/Enermax-RevoBron-500W.html Θεωρείς πως είναι εντάξει?
nickol-us Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δεν είναι του κιλού, ούτε πανάρχαιο, προστασίες διαθέτει και δε θα το στρεσάρεις(εκτιμώ με το σύστημα σου βάσει επεξεργαστή - gpu, ότι δεν θα ξεπεράσεις τα 350w σε πλήρη φορτίο). Θα έλεγα ότι είσαι εντάξει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα