rwtas antreas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπερα θελω να ευχαριστησω εκ των προτερων για τον χρονο σας! εχω το λαπτοπ asus x542un και εκανα μια αναβαθμιση σε ραμ απο 8 σε 16 2400mhz και ηθελα να βγαλω τον σκληρο και να βαλω m2nvme! Συγκεκριμενα πηρα τον Intenso MI500 SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 4.0 Τον εγκαταστησα και ξεκινησα να παω να κανω format αλλα δεν τον αναγνωριζει! ουτε στα bios βλεπω κατι! Ειναι θεμα συμβατοτητας η drivers bios?μπορει να γινει κατι?
Qyraxos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Απ' όσο βλέπω, το λάπτοπ σου σε m.2 παίρνει μέχρι 256GB. Όχι παραπάνω.
rwtas antreas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 εδω βλεπω να χρησιμοποιει 500.... αλλα m2 με ταχυτητα 500 οχι nvme με 4000 30 λεπτά πριν, Qyraxos είπε Απ' όσο βλέπω, το λάπτοπ σου σε m.2 παίρνει μέχρι 256GB. Όχι παραπάνω. Σε Ssd απλό πόσο χωρητικότητα μπορώ και τι ταχύτητα;
TopCLR Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Από τα χαρακτηριστικά που παρατέθηκαν από τον Qyraxos φαίνεται να παίρνει M.2 SSD SATA (και όχι nvme) όπως επίσης και δίσκο 2,5" SATA (είτε σκληρός HDD, είτε SSD). Ο Intenso που πήρες είναι nvme και παρόλο που κουμπώνει (αφού είναι M.2) δεν λειτουργεί γιατί το λάπτοπ υποστηρίζει μόνο το SATA πρωτόκολλο! Πρέπει να πάρεις M.2 SATA SSD. Δεν νομίζω να υπάρχει περιορισμός στην χωρητικότητα (256GB, 500GB, 1TB κλπ.). Για την ταχύτητα, δυστυχώς επειδή περιορίζεται από το SATA πρωτόκολλο, το ανώτερο που θα μπορείς να δεις (και το έχουν σχεδόν όλοι) είναι στα 550+ ΜΒ/sec (Θεωρητικό όριο είναι τα 600MB/sec). Οπότε καλύτερη επιλογή θα είναι ο δίσκος με την χωρητικότητα που θέλεις και την αντοχή/μέγιστη εγγύηση που μπορείς να πάρεις. 3
Qyraxos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 13 ώρες πριν, rwtas antreas είπε εδω βλεπω να χρησιμοποιει 500.... αλλα m2 με ταχυτητα 500 οχι nvme με 4000 Σε Ssd απλό πόσο χωρητικότητα μπορώ και τι ταχύτητα; Έχει δίκιο ο TopCLR και τον ευχαριστώ για την προσθήκη. Το βασικότερο είναι ότι έχεις άλλο τύπο δίσκου από αυτόν που υποστηρίζει το λάπτοπ σου. Για χωρητικότητα δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής. Αφού λέει ο φίλος μας ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα, τότε μια χαρά. //Συγνώμη για τη μισή απάντηση αλλά με διέκοψαν όσο έγραφα και πάτησα δημοσίευση χωρίς να το ξαναδώ.
rwtas antreas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Σας ευχαριστώ και τους δύο! Δυσκολεύομαι να βρω m2 απλό και όχι nvme! Σαν μια τελευταία ερώτηση γιατι θελω να είμαι σίγουρος! Δεν υπάρχει θέμα χωρητικότητας; Δηλαδή να ψάξω για m2 1 tb h Ssd 2.5 1 tb?
TopCLR Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, rwtas antreas είπε Σας ευχαριστώ και τους δύο! Δυσκολεύομαι να βρω m2 απλό και όχι nvme! Σαν μια τελευταία ερώτηση γιατι θελω να είμαι σίγουρος! Δεν υπάρχει θέμα χωρητικότητας; Δηλαδή να ψάξω για m2 1 tb h Ssd 2.5 1 tb? Δεν είναι δύσκολο να βρεις M.2 SATA SSD. Λίγο πολύ αν δεν αναφέρεται καθαρά στα χαρακτηριστικά τους, βλέπε τις ταχύτητες (που πολυδιαφημίζονται) αν είναι κάτω από 600MB/s (και οι δύο, Read/Write) τότε είναι SATA!. Για την επιλογή M.2 ή 2,5". Στα λάπτοπ συνήθως "παίζουν" παραλλαγές και ίσως να έχεις M.2 128GB και 2,5" HDD 500MB (ή οποιοδήποτε δίσκο), να αλλάξεις τον Μ.2. Ή ακόμα και να μην υπάρχει θέση για 2,5" (M.2 υπάρχει εφόσον έβαλες τον Intenso) εκτός και αν εξακρίβωσες ότι υπάρχει θέση 2,5" στο δικό σου.
kremenarasi Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Στις 17/12/2024 στις 9:25 ΜΜ, rwtas antreas είπε Καλησπερα θελω να ευχαριστησω εκ των προτερων για τον χρονο σας! εχω το λαπτοπ asus x542un και εκανα μια αναβαθμιση σε ραμ απο 8 σε 16 2400mhz και ηθελα να βγαλω τον σκληρο και να βαλω m2nvme! Συγκεκριμενα πηρα τον Intenso MI500 SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 4.0 Τον εγκαταστησα και ξεκινησα να παω να κανω format αλλα δεν τον αναγνωριζει! ουτε στα bios βλεπω κατι! Ειναι θεμα συμβατοτητας η drivers bios?μπορει να γινει κατι? m.2 sata λεει Και οχι NVME gen4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα