Themiss2000 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο φόρουμ. Όπως λέει ο τίτλος έκανα παραγγελία δύο κινητά τηλέφωνα από Amazon uk. Ένα google pixel 8 pro 128 και ένα 256. Σήμερα που παρέλαβα το δέμα γιατί είχε κρατηθεί από το τελωνείο άνοιξα τη συσκευασία και υπήρχε μέσα μόνο το ένα τηλέφωνο το 128gb. Επίσης από το έγγραφο του τελωνείου λέει ότι το βάρος του δέματος ήταν 480 γραμμάρια (τόσο ήταν αυτό που παρέλαβα) ενώ το βάρος που γράφει το χαρτί της ups γράφει ότι ζυγίζει 800 γραμμάρια. Μίλησα με το amazon και μου είπαν να πάω να κάνω δήλωση στην αστυνομία και θα δουν τι μπορούν να κάνουν. Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο? Τα φώτα σας παρακαλώ. Το τηλέφωνο που δεν παρέλαβα κοστίζει πάνω από 600 ευρώ..!! Υπάρχει περίπτωση να χάσω τα χρήματά μου? Υποτίθεται πήρα από amazon γιατί είναι αξιόπιστο κατάστημα.. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2024 από Themiss2000
Therempant Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Καλώς ήρθες στην λίστα... Όλο και αυξάνονται τα άτομα με αντίστοιχες περιπτώσεις. 2
micos000 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Σε τέτοιες ακριβές παραγγελίες κάνουμε πάντα video unboxing. Το πακέτο ήταν σφραγισμένο από amazon ή φαινόταν πειραγμένο; 2
Themiss2000 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Έβγαλα φωτογραφία το πακέτο πριν το ανοίξω. Το πακέτο ήταν σφραγισμένο εγώ το άνοιξα.
efib Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Είναι σοβαροί; Θέλουν να πας και στην αστυνομία και να φας μια μέρα να εξηγείς τι και πώς; Κανε αμφισβήτηση συναλλαγής. Εάν πλήρωσες με πιστωτική, τότε ακόμα καλύτερα. Δεν μας τα λέει καλά το αμαζον. 1
Themiss2000 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Η πληρωμή έγινε με visa χρεωστική. Εάν κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής η τράπεζα θα χρεωθεί το ποσό? Για ποιο λόγο να το κάνει? Αφού δεν είναι δικό της λάθος. Ρωτάω γιατί δε το γνωρίζω. Εν το μεταξύ δεν πρέπει να διαβάζει το amazon καν τα μυνήματα.. απάντησα στο email τους να μου διευκρινίσουν τι ακριβώς θέλουν και μου απάντησαν: ευχαριστούμε που μας στείλατε τη δήλωση της αστυνομίας θα την εξετάσουμε εντός 3ων ημερών!!! Δε τους έστειλα καμία δήλωση απλά είναι αυτοματοποιημένα τα μηνύματα μάλλον
Therempant Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Themiss2000 είπε Η πληρωμή έγινε με visa χρεωστική. Εάν κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής η τράπεζα θα χρεωθεί το ποσό? Για ποιο λόγο να το κάνει? Αφού δεν είναι δικό της λάθος. Ρωτάω γιατί δε το γνωρίζω. Εν το μεταξύ δεν πρέπει να διαβάζει το amazon καν τα μυνήματα.. απάντησα στο email τους να μου διευκρινίσουν τι ακριβώς θέλουν και μου απάντησαν: ευχαριστούμε που μας στείλατε τη δήλωση της αστυνομίας θα την εξετάσουμε εντός 3ων ημερών!!! Δε τους έστειλα καμία δήλωση απλά είναι αυτοματοποιημένα τα μηνύματα μάλλον Γενικά πλέον εγώ επειδή βλέπω παράξενα από Amazon και από Κινέζους σε αρκετές περιπτώσεις πλέον προτιμώ Ελλάδα. Γενικά να είσαι φουλ τυπικός και να τραβάς βίντεο unboxing κτλ σε περίπτωση που το ρισκάρεις με την επόμενη. 1
efib Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δεν είναι θέμα τράπεζας, είναι θέμα visa/MasterCard κλπ. Τα χρήματα δεσμεύονται στην άμαζον, αν δεν κάνω λάθος. Η λογική είναι ότι αφού σου κάνει εύκολες τις αγορές και παίρνει εκατομμύρια fees, πρέπει να σε προστατέψει και από κακόβουλες πρακτικές. Χαμένοι δεν θα βγουν, μην ανησυχείς. Απλά κάνε αμφισβήτηση συναλλαγής στην τράπεζα σου. Στείλε φωτογραφίες από το δέμα που είχε μόνο το ένα κινητό. Μην αναφέρεις από μόνος σου να δώσεις αναφορά από την αστυνομία, γιατί ίσως δεν χρειάζεται. 1
Themiss2000 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κάτι τελευταίο. Το δέμα με το tracking φαίνεται ότι στη ups καταχωρήθηκε ως 800 γραμμάρια. Όταν έγινε ο εκτελωνισμός το κατέγραψαν σαν καθαρό βάρος 480 γραμμάρια όσο ήταν το πακέτο που παρέλαβα. Παίζει ρόλο αυτό θα βγάλω κάποια άκρη απ' αυτό το χαρτί? Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από Themiss2000
micos000 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, Themiss2000 είπε Έβγαλα φωτογραφία το πακέτο πριν το ανοίξω. Το πακέτο ήταν σφραγισμένο εγώ το άνοιξα. Η ταινία ήταν της amazon ή απλή ταινία συσκευασίας; Δεν είμαι σίγουρος και ας το επιβεβαιώσει κάποιος αν η amazon σφραγίζει τα πακέτα της με δικιά της ταινία ή όχι. EDIT: Απ' ότι βλέπω, πρέπει να χρησιμοποιεί δικιά της ταινία συσκευασίας.
Themiss2000 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, micos000 είπε Η ταινία ήταν της amazon ή απλή ταινία συσκευασίας; Δεν είμαι σίγουρος και ας το επιβεβαιώσει κάποιος αν η amazon σφραγίζει τα πακέτα της με δικιά της ταινία ή όχι. EDIT: Απ' ότι βλέπω, πρέπει να χρησιμοποιεί δικιά της ταινία συσκευασίας. Δεν είχε ταινία απλά το τράβηξα και άνοιξε
micos000 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Θα έλεγα να ξεκινήσεις με την ups και την διαφορά βάρους γιατί αυτοί παρέλαβαν ένα δέμα 800γρ και το τελωνείο το μέτρησε στα 480γρ. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από micos000 1
Themiss2000 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, micos000 είπε Θα έλεγα να ξεκινήσεις με την ups και την διαφορά βάρους γιατί αυτοί παρέλαβαν ένα δέμα 800γρ και το τελωνείο το μέτρησε στα 480γρ. Μίλησα με τη ups. Μου είπαν πως τα 800 γραμμάρια είναι τι έχει δηλώσει το amazon. Το τελωνείο δεν ανοίγει δέματα μου είπαν αλλά πάει σύμφωνα με τα παραστατικά αποστολής. Μου είπαν από τη ups εάν θέλω να στείλω ένα email και σ αυτούς για να το ψάξουν αλλά μόνο το amazon πρέπει να μου δώσει τη λύση.. επίσης μίλησα και με την τράπεζα και μου είπαν για αμφισβήτηση συναλλαγής θέλουν 2-3 μήνες..!!! Δε βλέπω να βγάζω άκρη κι εάν βγάλω θα είναι μετά από απίστευτη ταλαιπωρία. Έχω μιλήσει με το chat της amazon 10 φορές από χθες και δε θέλουν να βοηθήσουν. Το μόνο που λένε είναι να πάω στην τοπική αστυνομία Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από Themiss2000 1
micos000 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Κι εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να προετοιμαστείς για τρομερή ταλαιπωρία γιατί το ποσό είναι μεγάλο. 10 λεπτά πριν, Themiss2000 είπε Μίλησα με τη ups. Μου είπαν πως τα 800 γραμμάρια είναι τι έχει δηλώσει το amazon. Αλήθεια; Δηλαδή αν δηλώσει η amazon το δέμα σαν 10γρ και είναι 2 κιλά θα το χρεώσουν σαν δέμα κάτω του κιλού; Η amazon τι λέει γι αυτό; 1
Themiss2000 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, micos000 είπε Κι εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να προετοιμαστείς για τρομερή ταλαιπωρία γιατί το ποσό είναι μεγάλο. Αλήθεια; Δηλαδή αν δηλώσει η amazon το δέμα σαν 10γρ και είναι 2 κιλά θα το χρεώσουν σαν δέμα κάτω του κιλού; Η amazon τι λέει γι αυτό; Ναι μου είπε τα πακέτα δεν τα ζυγίζει η ups εκτός εάν είναι μεγάλη η διαφορά και πολύ πιθανό να εμπιστεύονται την amazon ότι το βάρος είναι σωστό. Αυτό μου είπε είναι στην ευχέρεια αυτού που κάνει το pick up από την ups στην Αγγλία. Πάντος εδώ το ζύγισε δημόσια αρχή και βρέθηκε 480 γραμμάρια
Προτεινόμενες αναρτήσεις