Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα που ετοιμάζεται να μπει στην κυβέρνηση, φαντάζομαι τις συνομιλίες με τον Τραμπ:

-Ελον, γιατί χαλάνε τα cars? Make Tesla Great Again!

-Μην ανησυχείς Ντόναλντ, θα το κάνω με ένα νόμο και ένα άρθρο, θα χτυπάμε τα νταούλια και η NHTSA θα χορεύει.

• Haha 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, maarinos είπε

tromeriidea.png.fb63ee75ff4ffafd5c69e5afa3af1e5b.png

χαχαχαχ ο πρώτος που σκέφτηκα

6 ώρες πριν, anonymous999 είπε

Τώρα που ετοιμάζεται να μπει στην κυβέρνηση, φαντάζομαι τις συνομιλίες με τον Τραμπ:

-Ελον, γιατί χαλάνε τα cars? Make Tesla Great Again!

-Μην ανησυχείς Ντόναλντ, θα το κάνω με ένα νόμο και ένα άρθρο, θα χτυπάμε τα νταούλια και η NHTSA θα χορεύει.

Αν υπήρχαν ακόμη τα σκετσάκια κανάκη καλυβάτση θα είχαν πολύυυυ υλικό να σατιρίσουν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, gregtsakil είπε

και έτσι απλά μένεις χωρίς αμάξι....

Σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο που έχει φτιαχτεί τα τελευταία 25 χρόνια αν μείνεις από ECU ("εγκέφαλο") μένεις χωρίς αμάξι. Ακόμα και ένα Fiat Punto του 1999 που είχα κάποτε είχε ECU, όχι καρμπυρατέρ. 

Επίσης ένα Toyota του 2008 που έχουν οι γονείς μου, η μόνη βλάβη που έχει βγάλει από τότε είναι ότι έμεινε από ECU, που ήταν μάρκας Bosch (Γερμανική ποιότητα...), και φυσικά έμεινε.

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

Επίσης ένα Toyota του 2008 που έχουν οι γονείς μου, η μόνη βλάβη που έχει βγάλει από τότε είναι ότι έμεινε από ECU, που ήταν μάρκας Bosch (Γερμανική ποιότητα...), και φυσικά έμεινε.

Στις 17/12/2024 στις 1:38 ΜΜ, Axlmon είπε

Οι οδηγοί αναφέρουν ότι οι υπολογιστές παρουσιάζουν βλάβη μετά από μόλις λίγες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιόμετρα οδήγησης.

συγκρίσιμα μεγέθη για ακόμα μια ελληνική φορά

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lucifer είπε

συγκρίσιμα μεγέθη για ακόμα μια ελληνική φορά

Το σχόλιο μου ήταν πάνω στο "και έτσι απλά μένεις χωρίς αμάξι....", αν μείνεις από ECU, σε όλες τις μάρκες μένεις έτσι απλά χωρίς αμάξι.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως στο κομμάτι του trouble shooting κανείς δεν θεωρώ ότι είναι σαν την tesla. Τα trouble reports που παρουσιάζουν σε σχέση με άλλους είναι πραγματικά αλλού. Τόσο που σε κουράζει να ψάχνεις αλλά η απάντηση είναι εκεί. 

Σε αντίθεση με άλλες μάρκες που καλή τύχη να καταλάβεις τι πάει στραβά (ειδικά VW group, KIA και Peugeot) που το error report γράφει μόνο "failed to initiate X" ή κάτι σε παρόμοιες γραμμές που στην ουσία θέλει να έχεις κρυστάλλινη μπάλα και να γίνεις μέντιουμ. 

Θα την βρουν την άκρη, δεν είναι και σοβαρή τεχνολογία αυτή της αυτόματης οδήγησης ακόμα άσε που είναι και παράνομο να το έχεις engaged. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

Το σχόλιο μου ήταν πάνω στο "και έτσι απλά μένεις χωρίς αμάξι....", αν μείνεις από ECU, σε όλες τις μάρκες μένεις έτσι απλά χωρίς αμάξι.

Αυτό ναι.

Νομίζω πως μεγάλο μέρος της ηλεκτρονικο-ποίησης των αυτοκινήτων έχει ως απώτερο σκοπό την εξάρτηση των οδηγών από τις αντιπροσωπείες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Lucifer είπε

Αυτό ναι.

Νομίζω πως μεγάλο μέρος της ηλεκτρονικο-ποίησης των αυτοκινήτων έχει ως απώτερο σκοπό την εξάρτηση των οδηγών από τις αντιπροσωπείες.

Δεν γίνεται αλλιώς, με καρμπυρατέρ δεν μπορείς να έχεις την οικονομία καυσίμου, τις επιδόσεις, και τις προδιαγραφές ρύπων που έχεις με την ECU. Δες τι έγινε στην Αμερική το 1975 όταν βάλανε αυστηρούς περιορισμούς ρύπων αλλά η τεχνολογία των ECU δεν υπήρχε ακόμη σε ευρεία χρήση, και ήταν θαύμα αν ένας κινητήρας V8 έβγαζε 120 ίππους.

Τώρα για πρακτικές όπως VIN locking/parts-pairing, εκεί όντως υπάρχει ως σκοπός η εξάρτηση των ιδιοκτητών από τις αντιπροσωπείες και στο λένε καθαρά οι κατασκευαστές, αλλά αυτό ήρθε χρόνια μετά την ηλεκτρονικοποίηση των οχημάτων (που έγινε στα τέλη της δεκαετίας του '90 και τις αρχές του '00). Δηλαδή θα στο κάνανε και να μην υπήρχε ECU με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (πχ κλείδωμα του τιμονιού).

Επεξ/σία από kurkosdr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...