Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, το νέο λογισμικό της NVIDIA προκαλεί μείωση της απόδοσης σε παιχνίδια όταν εκτελείται στο παρασκήνιο.

Το Tom's Hardware αποκαλύπτει ότι η νέα εφαρμογή της NVIDIA μπορεί να προκαλέσει μείωση της απόδοσης έως και 15% σε ορισμένα παιχνίδια. Το ζήτημα ήρθε στο φως μετά από την ανακάλυψη του Sebastian Castellanos, ο οποίος πρώτος εντόπισε το πρόβλημα.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου προγράμματος της NVIDIA, το οποίο εισάγει για πρώτη φορά την εφαρμογή NVIDIA App ως το κύριο λογισμικό, αντικαθιστώντας το GeForce Experience. Το λογισμικό ολοκλήρωσε τη δοκιμαστική περίοδο μετά από μήνες δοκιμών, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα.

image.png.3bfc49d7041e8d2cb2b7032689a47928.png image.png.d080f770c03feda34ac0cb385d5c5824.png

Σύμφωνα με τις αναφορές, η απώλεια απόδοσης ποικίλλει ανάλογα με το παιχνίδι και το hardware, ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί σε χαμηλότερους ρυθμούς καρέ. Επιπλέον, ορισμένες δοκιμές έδειξαν αντιφατικά αποτελέσματα, με κάποιες περιπτώσεις να παρουσιάζουν καλύτερη απόδοση όταν η εφαρμογή είναι εγκατεστημένη.

Ο Sebastian Castellanos όχι μόνο ανέφερε το πρόβλημα, αλλά ανακάλυψε επίσης ότι η απενεργοποίηση της λειτουργίας "Game Filters and Photo Mode" μέσα στην εφαρμογή επιλύει το ζήτημα. Η NVIDIA έχει υιοθετήσει αυτή τη σύσταση στην επίσημη ανακοίνωσή της ως προσωρινή λύση, υποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην ίδια την εφαρμογή, αλλά στις ενσωματωμένες λειτουργίες φίλτρων.

Η επίλυση του προβλήματος φαίνεται να είναι σχετικά απλή, και η NVIDIA θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα hotfix driver ανά πάσα στιγμή. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει είτε την πλήρη απενεργοποίηση της λειτουργίας είτε απλώς τη διασφάλιση ότι δεν είναι πλέον ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Γι αυτό την πάω με 1000 την AMD!

Γιατί, δεν ψάχνεσαι καθόλου να βρεις τι φταίει!

Ξέρεις απο την αρχή οτι φταίει η ίδια!🙂

Αντε  Μωρή nviDia

• Confused 2
  • Haha 29
Δημοσ.

Ευτυχώς που τα νεα είναι καλά όσο αφορά την ARC b580, αντε να παίξει λίγο ανταγωνισμός στο entry κομμάτι γιατι ο πέτσινος έχει τα AI chip να παίζει τώρα και τις κάρτες γραφικών τις έχει γραμμένες.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν είναι η πρώτη φορά, εγώ το Nvidia Control Panel πάντα το αφαιρώ, μου δημιουργεί πρόβλημα στα παιχνίδια σχεδόν πάντα. Αφήνω το GeForce Experience για να μπορώ να καταγράφω αν χρειάζεται, για κανένα άλλο λόγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, cpc464 said:

Ευτυχώς που τα νεα είναι καλά όσο αφορά την ARC b580, αντε να παίξει λίγο ανταγωνισμός στο entry κομμάτι γιατι ο πέτσινος έχει τα AI chip να παίζει τώρα και τις κάρτες γραφικών τις έχει γραμμένες.

Πράγματι! Οι "παντογνώστες" εδώ σχολιαστές την έθαψαν πριν καν βγουν τα πρώτα benchmark. Τελικά είναι όντως καλύτερη από μια 4060 και ειδικά σε επαγγελματικές εφαρμογές content creator, video editing, (davicni resolve, premiere κ.λ.π.), είναι αρκετά ταχύτερη στο redering και πλησιάζει την 4070ti που έχει την τριπλάσια τιμή.  

Επεξ/σία από Fotoalexandros
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα προσθέσεις σε αυτά και τα όσα προκάλεσε το 24h2 update των windows ...με 23 fps θα παίζουμε Robocop στο τέλος 😆

Βρίσκουν και μας τα κάνουν,έχω να πω. Μήπως όντως να στηρίξουμε Intel (μέχρι να καβαλήσουν gpu-καλάμι κι αυτοί)?!

#betaTestingConsuming

Επεξ/σία από gameleon
  • Haha 3
Δημοσ.

Προσωπικά όταν έχω nvidia κάρτες περνάω μόνο το control panel ποτέ κάτι παραπάνω δεν χωνεύω το experience από την Nvidia και όταν έχω AMD περνάω σκέτο τον driver χωρίς control panel και δουλεύουν όλα άψογα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cpc464 είπε

Η 580 από κάτι βιντεάκια που είδα , δεν ξέρω πόσο ασφαλής είναι , αλλά κάρτα των 250 ευρώ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ 96 φπς στο χοριζον φορμπιντεν Γουέστ και 87 στο σιμπερ πανκ όλα τερματισμενα ..το λες και γαμω τα ντιλ .. 

2 ώρες πριν, Fotoalexandros είπε

Πράγματι! Οι "παντογνώστες" εδώ σχολιαστές την έθαψαν πριν καν βγουν τα πρώτα benchmark. Τελικά είναι όντως καλύτερη από μια 4060 και ειδικά σε επαγγελματικές εφαρμογές content creator, video editing, (davicni resolve, premiere κ.λ.π.), είναι αρκετά ταχύτερη στο redering και πλησιάζει την 4070ti που έχει την τριπλάσια τιμή.  

Τι να θάψουν μωρέ ;;;;; Την 4060  στα αφτιά της ρίχνει..και κάνει 250 ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ...τι λέμε τώρα .μαλακίες ..με το συμπάθειο κιόλας αδερφέ ...

Δημοσ.
2 hours ago, Fotoalexandros said:

Ενδιαφέρον. Έχεις link για το ότι είναι γρηγορότερη στο rendering και γενικά σε τέτοιου είδους προγράμματα; Οι περισσότεροι μόνο στα games την τεστάρουν. AV1 decoding έχουν και τα B580 σωστά;

Δημοσ.

Για πέταμα είναι το Nvidia app, 6 μήνες ήταν σε beta, το έχω πετάξει εδώ και κανένα μήνα. Γενικός το software της nvidia είναι σκέτο χάλι. Της AMD χωρίς φανμποισμους και σαχλαμάρες κλάσης ανώτερο και για να κάνεις ένα capture δεν χρειάζεται login σαν το γελοίο GeForce experience.

Πώς αυτή η εταιρεία είναι τόσο πάνω σε σχέση με τον ανταγωνισμό και με αυτές τις τιμές ποτέ δεν θα το καταλάβω.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Δεν είναι η πρώτη φορά, εγώ το Nvidia Control Panel πάντα το αφαιρώ, μου δημιουργεί πρόβλημα στα παιχνίδια σχεδόν πάντα. Αφήνω το GeForce Experience για να μπορώ να καταγράφω αν χρειάζεται, για κανένα άλλο λόγο.

είναι όντως τόσο κακό ? 

Δημοσ.
1 hour ago, PadPoet said:

Ενδιαφέρον. Έχεις link για το ότι είναι γρηγορότερη στο rendering και γενικά σε τέτοιου είδους προγράμματα; Οι περισσότεροι μόνο στα games την τεστάρουν. AV1 decoding έχουν και τα B580 σωστά;

Βέβαια! Είμαι επαγγελματίας και παρακολουθώ συνέχεια τις εξελίξεις στον τομέα της φωτογραφίας και του βίντεο. Η Intel Arc B580 είναι ότι καλύτερο υπάρχει για τα χρήματά της. Πρόσεξε τις επιδόσεις σε lightroom και after efects για παράδειγμα στην παρακάτω σελίδα που ασχολείται με υπολογιστές για content creators. Υστερεί λίγο στο Davinci αλλά όχι σημαντικά και φυσικά οι drivers ακόμα είναι στις πρώτες εκδόσεις τους οπότε έπεται βελτίωση.  

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/intel-arc-b580-content-creation-review/

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...