Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 17/12/2024 στις 10:30 ΜΜ, Morosana είπε

Το 500 και το panda είναι 2 ίδια αμάξια με διαφορετικό κοστούμι 

Απολύτως καμμία σχέση τα 2 αυτοκίνητα και αντικατοπτρίζεται και στην τιμή του εργοστασίου.

Το ένα δείχνει και είναι κανονικό FIAT (φτηνιάρικο, σχεδίαση προηγούμενης χιλιετίας) το άλλο μοντέρνο, ευρωπαϊκής ποιότητας και συναρμολόγησης.

1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Η συγκριση γινεται βασει κατηγοριας.

To smart ειναι το ασφαλεστερο στη κατηγορια του, καθως ο ανταγωνισμος του ειναι το καροτσι του σουπερ μαρκετ και το τρικυκλο πλαστικο ποδηλατακι της φισερ πραις με την μπροστινη κινηση.

Προσωπικά, μόνο γι΄ αυτό το σχόλιο, θα ψώνιζα ότι προτείνει ο Ntinaras :) :) :) 

Υπάρχει και εξήγηση από το νόμο διατήρησης της ορμής που ισχύει σε μία σύγκρουση...

• Like 2
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 17/12/2024 στις 10:30 ΜΜ, Morosana είπε

Το 500 και το panda είναι 2 ίδια αμάξια με διαφορετικό κοστούμι 

Κι όμως τόσο διαφορετικά και σε αίσθηση οδήγησης τόσο και σε χρηστικότητα. Πανέμορφο το 500, αλλά την πρακτικότητα του Panda δεν τη βλέπει ούτε με κιάλια. Και εγώ το σκέφτομαι σοβαρά να αντικαταστήσω το γηρασμένο πια Stilo που έχουμε ως δεύτερο με Panda. Το μοναδικό που με φρενάρει είναι ότι με 2 παιδιά, είναι λίγο στριμοκωλέ όταν έχεις να κουβαλήσεις και την προίκα τους.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, skritikos είπε

Δες και το Suzuki Celerio, έχετε και ένα κοντά σας σχετικά (Καβάλα).

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343763956-suzuki-celerio

Οτι χειροτερο σε ποιοτητα πλαστικων αυτο. Ειχα μπει μεσα σε ενα και νομιζα θα διαλυθει στον δρομο.

Σε αυτο το ευρος σιγουρα βρίσκεις hyundai i20 2012-2013 βενζινη. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, npanousis είπε

Απολύτως καμμία σχέση τα 2 αυτοκίνητα και αντικατοπτρίζεται και στην τιμή του εργοστασίου.

Το ένα δείχνει και είναι κανονικό FIAT (φτηνιάρικο, σχεδίαση προηγούμενης χιλιετίας) το άλλο μοντέρνο, ευρωπαϊκής ποιότητας και συναρμολόγησης.

Προσωπικά, μόνο γι΄ αυτό το σχόλιο, θα ψώνιζα ότι προτείνει ο Ntinaras :) :) :) 

Υπάρχει και εξήγηση από το νόμο διατήρησης της ορμής που ισχύει σε μία σύγκρουση...

Θα έρθω να συμφωνήσω, έχοντας ανά τα χρόνια υπάρξει κάτοχος Panda, Smart και πλέον FIAT 500 1.4 του 2008. 

Αυτό που έχω παρατηρήσει από την μικρή μου συμβίωση με το 500 (2 μήνες, ήρθε να αντικαταστήσει ένα forester XT 2.5) είναι πως είναι εξωφρενικά φτηνά τα ανταλλακτικά, οι επισκευές γίνονται με μικρό κόπο άρα οικονομικά εργατικά και αν κάποιος επιλέξει μία απλή ατμοσφαιρική έκδοση, πχ 1.2 8v ή 1.4 16v σίγουρα θα έχει το κεφάλι του πιό ήσυχο. 

Το δύσκολο πλέον με τα παλιά 500 είναι να βρεθεί κάποιο που όντως είναι από ελλάδα και έχει αληθινά χιλιόμετρα. Αν αυτά μπορούν να εξασφαλιστούν προσωπικά το θεωρώ μία τίμια επιλογή λαμβάνοντας υπόψιν ότι είναι και ένα πολύ χαριτωμένο αυτοκίνητο που το κοιτάς και χαμογελάς. Συγκριτικά με ένα Panda που αντικειμενικά δεν είναι το πιο ενδιαφέρον όχημα οπτικά. 

Εν κατακλείδι στα χρήματα που θέλει να δώσει ο ΟΡ το 500 και το Panda είναι καλές επιλογές στην ατμοσφαιρική τους έκδοση (μακριά από twin air). Σε ιαπωνικά δεν νιώθω πως υπάρχουν ενδιαφέρουσες επιλογές που να μην είναι 15ετίας. 

Καλή τύχη σε ότι επιλέξεις!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 17/12/2024 στις 4:49 ΜΜ, TikiTaka23 είπε

- Toyota Aygo, Toyota Yaris (δεν είμαι σίγουρος ποιες εκδόσεις "λένε", έχω ακούσει ότι κάποιες καίνε λάδια)

ισχύει, το aygo της γυναίκας μου θέλει πλήρωση στα λάδια γιατί τα κάνει λευκό ντουμάνι στην εξάτμιση

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gerrybezhani είπε

Οτι χειροτερο σε ποιοτητα πλαστικων αυτο. Ειχα μπει μεσα σε ενα και νομιζα θα διαλυθει στον δρομο.

9 χιλιάρικα έκανε κούτα, μια χαρά αμαξάκι ήταν

2 ώρες πριν, GiorgosT είπε

Το μοναδικό που με φρενάρει είναι ότι με 2 παιδιά, είναι λίγο στριμοκωλέ όταν έχεις να κουβαλήσεις και την προίκα τους.

θες οροφής απαραίτητα

57 λεπτά πριν, elafilos είπε

(μακριά από twin air)

αν αλλάζεις τα λάδια συχνά (με τα προβλεπόμενα) δεν έχει θέμα , σίγουρα πιο αξιόπιστο το 1.2 αλλά όχι οτι ο twinair είναι ζημιαρικο μοτέρ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 17/12/2024 at 15:49, TikiTaka23 said:

Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνουμε ένα οικονομικό, μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για την κοπέλα μου, που μόλις πήρε το δίπλωμά της. Κρατάμε το budget χαμηλό μιας και είναι το πρώτο της αμάξι, οπότε θέλουμε κάτι προσιτό, αξιόπιστο και πρακτικό, χωρίς να μας νοιάζει ιδιαίτερα αν "φάει" καμιά ζάντα στο παρκάρισμα. Ψάχνω αποκλειστικά από ιδιώτη.

Οι ανάγκες μας είναι οι εξής:

- Αξιοπιστία και όσο το δυνατόν καλύτερη κατανάλωση καυσίμου.
- Χρήση αποκλειστικά εντός πόλης (~20-30 χλμ την ημέρα). Σπάνια κάποιο ταξίδι για επαρχία (Θεσσαλονίκη - Λάρισα). Υποθέτω βενζινοκίνητο (λόγω χρήσης και μικρών αποστάσεων).
- Ευκολοδήγητο για νέο οδηγό και μικρό μέγεθος για εύκολο παρκάρισμα. 

Κάποια που έχω δει μέχρι στιγμής είναι:

- Nissan Micra K13 ( Το πρώτο μας σε επιλογή, δεν ξέρω αν πρέπει να προσέχω κάτι για το συγκεκριμένο. Φήμες λένε ότι η Nissan πάει για κλείσιμο λόγω αδυναμίας εύρεσης επενδυτών; Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει..)
- Mitsubishi Space Star, Hyundai i10 (2013+), Kia Picanto (2011+) [Οριακά στο budget μας..]
- Hyundai i20 (πρώτη γενιά)
- Toyota Aygo, Toyota Yaris (δεν είμαι σίγουρος ποιες εκδόσεις "λένε", έχω ακούσει ότι κάποιες καίνε λάδια)

Έχετε κάποια γνώμη για τα παραπάνω ή κάποια άλλη πρόταση που να ταιριάζει στις ανάγκες μας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

απο αυτα που γραφεις και θες νισσαν. Ακομα και κ12 φουλ εξτρα με λιγα σχετικα χλμ εισαι κομπλε. Αξιοπιστο σχετικα οικονομικα και πολυ καλοι χωροι.

Το i20 πρωτης γενιας ειναι αδιαφορο εσωτερικα αλλα εχει καλυτερους χωρους

aygo τα εχω ξαναγραψει δεν ειναι για ταξιδια (το πουλησα σε 1 χρονο αγορασμενο καινουργιο) ενω και το space star αν και κανει  εχει αλλα θεματα

δες και τουιγκο/παντα

yaris καλη περιπτωση αλλα θελει ψαξιμο τι συντηρηση εχει γινει και καλος ελεγχος

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Thanks 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, korakios είπε

αν αλλάζεις τα λάδια συχνά (με τα προβλεπόμενα) δεν έχει θέμα , σίγουρα πιο αξιόπιστο το 1.2 αλλά όχι οτι ο twinair είναι ζημιαρικο μοτέρ

Έχεις δίκιο, ως μοτερ καθαρά δεν έχει θέμα, αλλά από δύο φίλους που το έχουν μου είχε κάνει απίστευτη εντύπωση που και στα 2 έβγαλε ζημιά στο βολάν διπλής μάζας που χρησιμοποιεί η φίατ για να μαζέψει λίγο τη δόνηση από το δικύλινδρο και για οικονομικό αυτοκίνητο προτιμώ τα απλά πράγματα. Το οποίο είχε ένα υπολογίσιμο κόστος αλλαγής δυστυχώς. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

9 χιλιάρικα έκανε κούτα, μια χαρά αμαξάκι ήταν

θες οροφής απαραίτητα

Τα μακρινά ταξίδια γίνονται με το Tipo που, αν μη τι άλλο, έχει άπλετο χώρο.

Όσο για τους Twin Air, συμφωνώ. Μια χαρά μοτέρ είναι. Συνήθως, οι βλάβες είναι αποτέλεσμα πλημμελούς συντήρησης. Γενικά, οι κινητήρες της FIAT είναι μια χαρά ανθεκτικοί έως σκυλιά. Μπορεί να γκρινιάξει κανείς -κυρίως για προ του 2000 μοντέλα- για την ποιότητα των πλαστικών και τη συναρμολόγηση, αλλά όχι και για τα μοτέρ.

32 λεπτά πριν, elafilos είπε

Έχεις δίκιο, ως μοτερ καθαρά δεν έχει θέμα, αλλά από δύο φίλους που το έχουν μου είχε κάνει απίστευτη εντύπωση που και στα 2 έβγαλε ζημιά στο βολάν διπλής μάζας που χρησιμοποιεί η φίατ για να μαζέψει λίγο τη δόνηση από το δικύλινδρο και για οικονομικό αυτοκίνητο προτιμώ τα απλά πράγματα. Το οποίο είχε ένα υπολογίσιμο κόστος αλλαγής δυστυχώς. 

Ο σφόνδυλος διπλής μάζας ήρθε, δυστυχώς, για να μείνει και όχι μόνο σε δικύλινδρα ή τρικύλινδρα. Και πράγματι, το κόστος αντικατάστασης είναι υπερδιπλάσιο ενός μονής μάζας. Μπορεί φυσικά να γίνει μετατροπή σε μονής, αρκεί να έχει ίδιο βάρος και δοντάκια με το διπλής.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ, πήγαινε σε εξουσιοδοτημένο να σου πουνε τι έχει.

Φτηνά χρεώνουν

Είχα αγοράσει ένα ι20 του 2010 στην κόρη μου από την carenta, το είχανε πάει για έλεγχο

Ευτυχώς μου έκοψε και το πήγα και σε εξουσιοδοτημένο χιουντάι

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΟΙ ΑΕΡΟΣΑΚΚΟΙ

Το κόστος κάλυψε προς τιμήν της η carenta

Επεξ/σία από dimitrins
  • Like 2
Δημοσ.

Σε ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο κοιταζεις κυριως τι ειναι αυτα που βρισκεις στην αγορα την δεδομενη στιγμη.

Μπορει να ειναι το Χ προβληματικο μοντελο αλλα με τον Υ χρηστη να ειναι σε αριστη κατασταση.

Κατα τη γνωμη μου βλεπεις γρηγορα ποιος χρηστης εχει το αυτοκινητο προσεγμενο ευλαβικα και ποιος το εχει παρατημενο γιατι δεν θελει να ριξει λεφτα ή χρονο.

Πχ υπηρχε πωλητης fiat panda που ειχε παει ιταλια να βρει το ανταλλακτικο για το τιμονι για να ειναι σιγουρος οτι δεν θα χαλασει.Και ολα αυτα μπορουσε να τα αποδειξει με παραστατικα.Ο ιδιος εκανε Χ χιλιομετρα παραπανω για να παει σε καλο συνεργειο αντι να παει στην κοντινη αντιπροσωπεια.

Τωρα για μαρκες που γενικα αντεχουν την κακομεταχειριση θα ελεγα πχ Honda Jazz και suzuki.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 17/12/2024 στις 8:50 ΜΜ, korakios είπε

+1 , αρκεί να μη βγάλει θέμα με το τιμόνι 😛

Μου το έβγαλε κι εμένα τελικά το Νοέμβριο, μετά από 20+ χρόνια χρήσης. Κόστος επισκευής κάπου ανάμεσα στα €250-300 (δεν ξέρω ακριβώς,έκανα και το σέρβις ταυτόχρονα). Δεν το λες και απαγορευτικό για την αγορά του...

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, apostolispd είπε

Μου το έβγαλε κι εμένα τελικά το Νοέμβριο, μετά από 20+ χρόνια χρήσης. Κόστος επισκευής κάπου ανάμεσα στα €250-300 (δεν ξέρω ακριβώς,έκανα και το σέρβις ταυτόχρονα). Δεν το λες και απαγορευτικό για την αγορά του...

υπόψιν , μπορεί να είναι απλά μια αλλαγή αισθητήρα γωνίας που λίγοι ασχολούνται (~50€)  και σου αλλάζουν όλο το σύστημα (πολλά €...)

• Like 2
Δημοσ.
On 17/12/2024 at 20:33, Morosana said:

Fiat panda.

Σκυλί, οικονομικό, αξιόπιστο, φθηνά ανταλλακτικά σε σχέση με τις μάρκες που ψάχνεις, εύκολο στη συντήρηση ακομα και σε συνεργείο της γειτονιάς και ωραία ψηλή θέση οδήγησης. Δεν είναι τυχαίο που είναι από τις πρώτες επιλογές σε νοικιαρικα

εχω οδηγησει πολλα χρονια fiat panda και πραγματι πολυ ευκολοδηγητο και αρκετα σκυλι

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...