Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, csontheline said:

Για την ασφάλεια των αυτοκινήτων, μην ακούς τον πάσα ένα που γράφει ότι του κατέβει.
Υπάρχει αξιόπιστος οργανισμός που βγάζει αποτελέσματα βάσει δοκιμών.

Γιατί θα βρεθείς με χαρτόκουτο με ρόδες "επειδή, αφού, έτσι".
Εν τω μεταξύ, ο οργανισμός...
https://www.euroncap.com/en/results/smart/fortwo/15740 / https://www.euroncap.com/en/results/fiat/panda/34191
image.png.9d5151bb2f12f0de4a4b0f1af5750cc0.png image.png.8acac84269d0ec4e98e54b009ebd4a25.png

Μπες και σύγκρινε μόνος σου.

βασικα αυτο που παραθετεις ειναι συγκριση μηλα με πατατες αλλα ΟΚ.
Εγω θα σε ρωτησω πως γινεται το ιδιο αυτοκινητο να εχει διαφορετικα αποτελεσματα;

Untitled.jpg

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάτε χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν υπολογίζετε την παράμετρο "να είναι γλυκούλι"

Κοπέλα να δει το panda και να πει αυτό θέλω, εγώ δεν ξέρω

Επεξ/σία από iml
  • Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Εγω θα σε ρωτησω πως γινεται το ιδιο αυτοκινητο να εχει διαφορετικα αποτελεσματα;

άλλαξαν τα τεστ και προσθέσανε νέα , γιαυτό απο 4 αστέρια πήρε μηδέν μετά

20 λεπτά πριν, iml είπε

ξέρω , αλλά όλες το 500ράκι γλυκοκοιτάνε 😛

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, tzotzo said:

βασικα αυτο που παραθετεις ειναι συγκριση μηλα με πατατες αλλα ΟΚ.

Untitled.jpg

Λάθος το smart που έβαλα, όντως. Αλλά δεν νομίζω ο TS Να κοιτάει παλαιότερο των 5-7 ετών.
Στα panda, το ένα είναι για τα ανάθεμα, το άλλο έχει αστέρια από παλαιότερη βαθμολογία (Rating Expired), οπότε δεν ισχύουν.

Και με μία απλή αναζήτηση στο ίντερνετ, θα δει κανείς ότι τείνει προς την πλευρά του επικίνδυνου (όχι ότι τα υπόλοιπα σε αυτή την κατηγορία είναι πολύ ασφαλέστερα, αλλά...)

Δημοσ.
3 hours ago, korakios said:

άλλαξαν τα τεστ και προσθέσανε νέα , γιαυτό απο 4 αστέρια πήρε μηδέν μετά

Άρα τι πρακτικο οφελος έχουμε  να εξετασουμε την αξιολογηση αν ισχυει αυτο.
Που μάλλον δεν ισχυει αυτο γιατι τα παλαιοτερα εχουν άλλη μορφη αξιολογησης.

2 hours ago, csontheline said:

το άλλο έχει αστέρια από παλαιότερη βαθμολογία (Rating Expired), οπότε δεν ισχύουν.

και το smart εχει την ιδια σημανση. Αλλα στο panda ειναι ακριβως το ιδιο αμαξι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Άρα τι πρακτικο οφελος έχουμε  να εξετασουμε την αξιολογηση αν ισχυει αυτο.

οτι δεν παρέχει ασφάλεια σύμφωνα με τα τελευταία στάνταρ, δεν έχει κάτι άλλο . Άλλοι το θεωρούν σοβαρό , άλλοι δεν το δίνουν σημασία

4 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Που μάλλον δεν ισχυει αυτο γιατι τα παλαιοτερα εχουν άλλη μορφη αξιολογησης.

ποιο δεν ισχύει ? Δε σε κατάλαβα

Δημοσ.
6 minutes ago, korakios said:

ποιο δεν ισχύει ? Δε σε κατάλαβα

αν δεις το ποστ που παρεθεσα στις φωτο τα report εχουν διαφορετικη μορφη, και προφανως δεν μπορεις να συγκρινεις γιατι ειναι και τελειως διαφορετικα τα τεστ.

Αλλα δεν γινεται δυο ιδια αυτοκινητα να εχουν διαφορετικες επιδοσεις στα τεστ. Δλδ αλλαζει ο τροπος που τρακαρει ενα αμαξι με εναν πεζο;

6 hours ago, csontheline said:

Για την ασφάλεια των αυτοκινήτων, μην ακούς τον πάσα ένα που γράφει ότι του κατέβει.

https://www.euroncap.com/en/results/smart/fortwo/15740 / https://www.euroncap.com/en/results/fiat/panda/34191
image.png.9d5151bb2f12f0de4a4b0f1af5750cc0.png image.png.8acac84269d0ec4e98e54b009ebd4a25.png

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Αλλα δεν γινεται δυο ιδια αυτοκινητα να εχουν διαφορετικες επιδοσεις στα τεστ. Δλδ αλλαζει ο τροπος που τρακαρει ενα αμαξι με εναν πεζο;

όχι , αλλάζει ο τρόπος του τεστ, πχ αν θυμάμαι καλά προσθέσανε και πλαγιομετωπική αργότερα

εννοείται δεν κάνουν ξανά τα τσετ στα παλιότερα αμάξια , απλά το panda επειδή είχε χρόνια στην αγορά πέτυχε αλλαγή των τεστ

και ναι , δε βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα γιατί και άλλα μοντέλα μπορεί να είχαν 4+ αστέρια , αλλά όταν αλλάξανε τα τεστ,  να είχε σταματήσει η παραγωγή τους.

Δημοσ.
4 hours ago, Nabuko said:

Μόνο από ιδιώτη ψάχνει για να αγοράσει. Που κολλάνε τα πρακτορεία ενοικίασης?

τα αυτοκινητα γυρνανε και ειδικα την περιοδο της πανδημιας που δεν υπήρχαν αυτοκινητα εχει κυκλοφορησει η Σαρα και η Μαρα στην αγορα. Δεν ξερεις στην πραγματικοτητα ποσες φορες εχει γυρισει το αμαξι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε

ακριβως

5 ώρες πριν, Nabuko είπε

Αφού σας αρέσει το Micra ψάξτε για τέτοιο.

Αλλιώς Panda και Swift που αναφέρθηκαν. 

5 ώρες πριν, tzotzo είπε

Απ οτι βλεπω εχει αλλαξει γενιά το 2017 και στην ιδια χρονολογια τα πιο καινουρια εχουν διπλα λεφτα.
Ενα αυτοκινητο πολυφορεμενο σε νησια και πρακτορεια ενοικιασης, και ενω πολλα εχουν λιγα χιλιομετρα ειναι πολυ κακομεταχειρισμενα.
Θα το τσεκαρα διπλα ενα τετοιο αυτοκινητο.
Δεν θα με ανησυχουσε το γεγονος οτι παει για φουντο η Νισσαν καθοτι ειναι τεραστια εταιρια με εκατομμυρια οχηματα στον δρομο.

Οδηγηστε το πρωτα να σιγουρευτειτε οτι ειναι κατι που σας κανει

Εχω ακούσει καλα λογια για το συγκεκριμένο Κ13 2013-2017 και σημαντικό το οτι ειναι μεσα στο budget μας. Με κάποια τυπικά κριτήρια των κάτω των 100κ χλμ και μονο απο ιδιώτη υπάρχουν ήδη 5-6 στο car.

5 ώρες πριν, iml είπε

4 ώρες πριν, korakios είπε

ξέρω , αλλά όλες το 500ράκι γλυκοκοιτάνε 😛

Δυστυχώς η ευτυχώς όπως τα λέτε είναι 😅. Ωστόσο αφού όπως προαναφέρθηκε το 500αρακι είναι ίδιο αμάξι με το panda (το οποίο θεωρείται αξιόπιστο με τον 1.2) απλά σε άλλο καλούπι θα το έχουμε  και αυτό υπόψην μιας και ήταν η πρώτη καψούρα της κοπέλας.. 

Επεξ/σία από TikiTaka23
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, TikiTaka23 είπε

Ωστόσο αφού όπως προαναφέρθηκε το 500αρακι είναι ίδιο αμάξι με το panda (το οποίο θεωρείται αξιόπιστο με τον 1.2) απλά σε άλλο καλούπι θα το έχουμε  και αυτό υπόψην μιας και ήταν η πρώτη καψούρα της κοπέλας.. 

στα 500ράκια σκάει το ταμπλό , το καλοκαίρι το διαπίστωσαν αρκετοί δυστυχώς , επομένως πάρε της δώρο ηλιοπροστασία (σιγά μην τη χρησιμοποιήσει βέβαια, άρα να τα σκας σε φιμέ το κόβω  😛)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

στα 500ράκια σκάει το ταμπλό , το καλοκαίρι το διαπίστωσαν αρκετοί δυστυχώς , επομένως πάρε της δώρο ηλιοπροστασία (σιγά μην τη χρησιμοποιήσει βέβαια, άρα να τα σκας σε φιμέ το κόβω  😛)

Το έχω ακούσει, είχα το ίδιο πρόβλημα σε giulietta. Αν είναι μόνο αυτό το ''χουι'' του ενταξειι, μικρο το κακο

Στις 17/12/2024 στις 10:09 ΜΜ, meletis_m είπε

Hyundai i20 (πρώτη γενιά) ή VW Polo 1.2 είναι στα χρήματα που ζητάς , δες όμως και το σέτ χρονισμού (κάδένα πρέπει να έχουν ) για αλλαγή.

Απο καύσιμο κοίταξε και με υγραέριο . 

i20 πρώτης γενιάς ενώ είχα την εντύπωση οτι θα εβρισκα σε αυτο το budget εχουν ανεβει πολυ δυστυχώς 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, csontheline είπε

Η συγκριση γινεται βασει κατηγοριας.

To smart ειναι το ασφαλεστερο στη κατηγορια του, καθως ο ανταγωνισμος του ειναι το καροτσι του σουπερ μαρκετ και το τρικυκλο πλαστικο ποδηλατακι της φισερ πραις με την μπροστινη κινηση.

• Like 1
  • Haha 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 hours ago, tzotzo said:

aygo και yaris που θα προτεινα και εχει και ο ts στις επιλογες του τα μοντελα του 17 που λες ειναι διπλα λεφτα απο το budget του.
Στα λεφτα που αναφερθηκαν τα yaris του 2009 εχουν τοσο που ειναι ήδη 15ετιας. Τι 15 τι 20? παντα για πρωτο αυτοκινητο νεου οδηγου
Επειδη θα ειπωθει καμμια εξυπναδα του τυπου να αυτο το αυτοκινητο εχει τοσο. μιλαμε για μεσους ορους τιμης, οχι το ενα και μοναδικο "κελεπουρι" του car

Εισαι λαθος, εχει κι αυτο https://www.car.gr/classifieds/cars/view/42679878-mitsubishi-space-star και δεν ειναι το μονο αρχιζει απο εκει αλλα υπαρχουν κι αλλα μεχρι τις 7000

Επεξ/σία από elgol
Δημοσ.
Στις 17/12/2024 στις 8:33 ΜΜ, Morosana είπε

Fiat panda.

Σκυλί, οικονομικό, αξιόπιστο, φθηνά ανταλλακτικά σε σχέση με τις μάρκες που ψάχνεις, εύκολο στη συντήρηση ακομα και σε συνεργείο της γειτονιάς και ωραία ψηλή θέση οδήγησης. Δεν είναι τυχαίο που είναι από τις πρώτες επιλογές σε νοικιαρικα

Το αυτό. Πραγματικά ό,τι πιο γαμάτο για κίνηση μέσα στην πόλη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...