meletis_m Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, TikiTaka23 είπε Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνουμε ένα οικονομικό, μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για την κοπέλα μου, που μόλις πήρε το δίπλωμά της. Κρατάμε το budget χαμηλό μιας και είναι το πρώτο της αμάξι, οπότε θέλουμε κάτι προσιτό, αξιόπιστο και πρακτικό, χωρίς να μας νοιάζει ιδιαίτερα αν "φάει" καμιά ζάντα στο παρκάρισμα. Ψάχνω αποκλειστικά από ιδιώτη. Οι ανάγκες μας είναι οι εξής: - Αξιοπιστία και όσο το δυνατόν καλύτερη κατανάλωση καυσίμου. - Χρήση αποκλειστικά εντός πόλης (~20-30 χλμ την ημέρα). Σπάνια κάποιο ταξίδι για επαρχία (Θεσσαλονίκη - Λάρισα). Υποθέτω βενζινοκίνητο (λόγω χρήσης και μικρών αποστάσεων). - Ευκολοδήγητο για νέο οδηγό και μικρό μέγεθος για εύκολο παρκάρισμα. Κάποια που έχω δει μέχρι στιγμής είναι: - Nissan Micra K13 ( Το πρώτο μας σε επιλογή, δεν ξέρω αν πρέπει να προσέχω κάτι για το συγκεκριμένο. Φήμες λένε ότι η Nissan πάει για κλείσιμο λόγω αδυναμίας εύρεσης επενδυτών; Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει..) - Mitsubishi Space Star, Hyundai i10 (2013+), Kia Picanto (2011+) [Οριακά στο budget μας..] - Hyundai i20 (πρώτη γενιά) - Toyota Aygo, Toyota Yaris (δεν είμαι σίγουρος ποιες εκδόσεις "λένε", έχω ακούσει ότι κάποιες καίνε λάδια) Έχετε κάποια γνώμη για τα παραπάνω ή κάποια άλλη πρόταση που να ταιριάζει στις ανάγκες μας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Hyundai i20 (πρώτη γενιά) ή VW Polo 1.2 είναι στα χρήματα που ζητάς , δες όμως και το σέτ χρονισμού (κάδένα πρέπει να έχουν ) για αλλαγή. Απο καύσιμο κοίταξε και με υγραέριο . 1
Morosana Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 43 λεπτά πριν, TikiTaka23 είπε Να κανω μια παραπλησια ερώτηση, ισχυoυν τα ιδια για το fiat 500; Το μοτέρ 1.2 είναι το ίδιο σε αυτά τα δυο μοντέλα; Ρωτάω γιατί υπάρχει μια εμφαής εμπάθεια στο συγκεκριμένο λογω κοπέλας Δυστυχως τα μοντελα με CNG αρχιζουν απο 8-9 Το 500 και το panda είναι 2 ίδια αμάξια με διαφορετικό κοστούμι 2
korakios Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, TikiTaka23 είπε Δυστυχως τα μοντελα με CNG αρχιζουν απο 8-9 μπορείς να βρεις panda/punto με λιγότερα αλλά το θέμα είναι πότε θα λήγουν οι (ακριβές) 20ετής δεξαμενές και φυσικά αν είσαι Αθήνα ή Θεσ/κη που το lpg είναι φθηνό , δεν έχει και πολύ νόημα 1
tzotzo Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 https://www.car.gr/classifieds/cars/view/42090056-audi-a2 Σου μένουν και 2-3 χιλιαρικα για βενζινες. Προσωπικα ενω εχω εταιρικο αυτοκινητο ψηνομαι να το παρω γιατι μου αρεσει πολυ, και ειναι και πολυ πρωτοποριακο για την εποχη του. 1
G.bar Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, xsterg είπε κι ομως. απο τα πιο ασφαλη αυτοκινητα. ακομη και απο μεγαλα αυτοκινητα. μην σε ξεγελαει ο μικρος του ογκος. Μηδέν παθητική ασφάλεια. Δεν έχει τίποτα να παραμορφωθεί κατά τη σύγκρουση και τρώνε οι επιβάτες όλο το ζόρι. Πολλοί νομίζουν ότι επειδή μένει η καμπίνα ανέπαφη είναι και ασφαλείς αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. 8
aris.04 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, xsterg είπε κι ομως. απο τα πιο ασφαλη αυτοκινητα. ακομη και απο μεγαλα αυτοκινητα. μην σε ξεγελαει ο μικρος του ογκος. οτι ναναι .. ο καθενας βγαζει απο τον κ***ο του μια χαζομαρα και την πεταει στο φορουμ.... 6 1
elgol Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Το audi ειναι 20 χρονων με 7000 παιρνεις του 2017+ αυτοκινητο Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από elgol 3 1
Ntinaras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 19 ώρες πριν, TikiTaka23 είπε Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνουμε ένα οικονομικό, μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για την κοπέλα μου, που μόλις πήρε το δίπλωμά της. Κρατάμε το budget χαμηλό μιας και είναι το πρώτο της αμάξι, οπότε θέλουμε κάτι προσιτό, αξιόπιστο και πρακτικό, χωρίς να μας νοιάζει ιδιαίτερα αν "φάει" καμιά ζάντα στο παρκάρισμα. Ψάχνω αποκλειστικά από ιδιώτη. Οι ανάγκες μας είναι οι εξής: - Αξιοπιστία και όσο το δυνατόν καλύτερη κατανάλωση καυσίμου. - Χρήση αποκλειστικά εντός πόλης (~20-30 χλμ την ημέρα). Σπάνια κάποιο ταξίδι για επαρχία (Θεσσαλονίκη - Λάρισα). Υποθέτω βενζινοκίνητο (λόγω χρήσης και μικρών αποστάσεων). - Ευκολοδήγητο για νέο οδηγό και μικρό μέγεθος για εύκολο παρκάρισμα. Κάποια που έχω δει μέχρι στιγμής είναι: - Nissan Micra K13 ( Το πρώτο μας σε επιλογή, δεν ξέρω αν πρέπει να προσέχω κάτι για το συγκεκριμένο. Φήμες λένε ότι η Nissan πάει για κλείσιμο λόγω αδυναμίας εύρεσης επενδυτών; Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει..) - Mitsubishi Space Star, Hyundai i10 (2013+), Kia Picanto (2011+) [Οριακά στο budget μας..] - Hyundai i20 (πρώτη γενιά) - Toyota Aygo, Toyota Yaris (δεν είμαι σίγουρος ποιες εκδόσεις "λένε", έχω ακούσει ότι κάποιες καίνε λάδια) Έχετε κάποια γνώμη για τα παραπάνω ή κάποια άλλη πρόταση που να ταιριάζει στις ανάγκες μας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Suzuki swift. 1.3, τιμιοτατο, αξιοπιστο, αλλα πολυ σπαρτιατικο μεσα. 13 ώρες πριν, tzotzo είπε https://www.car.gr/classifieds/cars/view/42090056-audi-a2 Σου μένουν και 2-3 χιλιαρικα για βενζινες. Προσωπικα ενω εχω εταιρικο αυτοκινητο ψηνομαι να το παρω γιατι μου αρεσει πολυ, και ειναι και πολυ πρωτοποριακο για την εποχη του. Ειναι παρα πολυ ακριβο στη συντηρηση.
majunior Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 13 ώρες πριν, tzotzo είπε https://www.car.gr/classifieds/cars/view/42090056-audi-a2 Σου μένουν και 2-3 χιλιαρικα για βενζινες. Προσωπικα ενω εχω εταιρικο αυτοκινητο ψηνομαι να το παρω γιατι μου αρεσει πολυ, και ειναι και πολυ πρωτοποριακο για την εποχη του. Το έχω και σε αυτά τα χιλιόμετρα θα πρότεινα σε κάποιον να το πάρει μόνο για χρήση αντίκας. Βγαίνουν βλάβες φυσιολογικής φθοράς σε ακριβά εξαρτήματα (τρόμπα βενζίνης, ηλεκ. παράθυρα, κλειδαριές, ανάρτηση, υπολογιστής άνεσης) οπότε ανεβαίνει αρκετά το κόστος συντήρησης. Είναι και αρκετά δύσκολο πλέον να βρεις ανταλλακτικά, ουσιαστικά μόνο από eBay γίνεται. Πάντα ήταν πολύ σκληρό αυτοκίνητο, οπότε με τις συγκεκριμένες ζάντες που έχει αυτό της αγγελίας βάλε μέσα και το κόστος του οδοντίατρου. 1 1
tzotzo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 4 hours ago, elgol said: Το audi ειναι 20 χρονων με 7000 παιρνεις του 2017+ αυτοκινητο aygo και yaris που θα προτεινα και εχει και ο ts στις επιλογες του τα μοντελα του 17 που λες ειναι διπλα λεφτα απο το budget του. Στα λεφτα που αναφερθηκαν τα yaris του 2009 εχουν τοσο που ειναι ήδη 15ετιας. Τι 15 τι 20? παντα για πρωτο αυτοκινητο νεου οδηγου Επειδη θα ειπωθει καμμια εξυπναδα του τυπου να αυτο το αυτοκινητο εχει τοσο. μιλαμε για μεσους ορους τιμης, οχι το ενα και μοναδικο "κελεπουρι" του car 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 κατι τετοιο? Car.gr - Nissan Micra '17 1.2 Motiva 80HP Ελληνικό Αψογο !
csontheline Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Για την ασφάλεια των αυτοκινήτων, μην ακούς τον πάσα ένα που γράφει ότι του κατέβει. Υπάρχει αξιόπιστος οργανισμός που βγάζει αποτελέσματα βάσει δοκιμών. Γιατί θα βρεθείς με χαρτόκουτο με ρόδες "επειδή, αφού, έτσι". Εν τω μεταξύ, ο οργανισμός... https://www.euroncap.com/en/results/smart/fortwo/15740 / https://www.euroncap.com/en/results/fiat/panda/34191 Μπες και σύγκρινε μόνος σου. 2 1
Nabuko Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Αφού σας αρέσει το Micra ψάξτε για τέτοιο. Αλλιώς Panda και Swift που αναφέρθηκαν. 3
tzotzo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, LabrakisG1992 said: κατι τετοιο? Car.gr - Nissan Micra '17 1.2 Motiva 80HP Ελληνικό Αψογο ! Απ οτι βλεπω εχει αλλαξει γενιά το 2017 και στην ιδια χρονολογια τα πιο καινουρια εχουν διπλα λεφτα. Ενα αυτοκινητο πολυφορεμενο σε νησια και πρακτορεια ενοικιασης, και ενω πολλα εχουν λιγα χιλιομετρα ειναι πολυ κακομεταχειρισμενα. Θα το τσεκαρα διπλα ενα τετοιο αυτοκινητο. Δεν θα με ανησυχουσε το γεγονος οτι παει για φουντο η Νισσαν καθοτι ειναι τεραστια εταιρια με εκατομμυρια οχηματα στον δρομο. Οδηγηστε το πρωτα να σιγουρευτειτε οτι ειναι κατι που σας κανει 1
Nabuko Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, tzotzo είπε Ενα αυτοκινητο πολυφορεμενο σε νησια και πρακτορεια ενοικιασης, και ενω πολλα εχουν λιγα χιλιομετρα ειναι πολυ κακομεταχειρισμενα. Θα το τσεκαρα διπλα ενα τετοιο αυτοκινητο. Μόνο από ιδιώτη ψάχνει για να αγοράσει. Που κολλάνε τα πρακτορεία ενοικίασης? 11 λεπτά πριν, tzotzo είπε Δεν θα με ανησυχουσε το γεγονος οτι παει για φουντο η Νισσαν καθοτι ειναι τεραστια εταιρια με εκατομμυρια οχηματα στον δρομο. Σωστό αυτό. Διάβασα ότι είναι σε συζητήσεις με την Honda για συγχώνευση btw. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα