TikiTaka23 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνουμε ένα οικονομικό, μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για την κοπέλα μου, που μόλις πήρε το δίπλωμά της. Κρατάμε το budget χαμηλό μιας και είναι το πρώτο της αμάξι, οπότε θέλουμε κάτι προσιτό, αξιόπιστο και πρακτικό, χωρίς να μας νοιάζει ιδιαίτερα αν "φάει" καμιά ζάντα στο παρκάρισμα. Ψάχνω αποκλειστικά από ιδιώτη. Οι ανάγκες μας είναι οι εξής: - Αξιοπιστία και όσο το δυνατόν καλύτερη κατανάλωση καυσίμου. - Χρήση αποκλειστικά εντός πόλης (~20-30 χλμ την ημέρα). Σπάνια κάποιο ταξίδι για επαρχία (Θεσσαλονίκη - Λάρισα). Υποθέτω βενζινοκίνητο (λόγω χρήσης και μικρών αποστάσεων). - Ευκολοδήγητο για νέο οδηγό και μικρό μέγεθος για εύκολο παρκάρισμα. Κάποια που έχω δει μέχρι στιγμής είναι: - Nissan Micra K13 ( Το πρώτο μας σε επιλογή, δεν ξέρω αν πρέπει να προσέχω κάτι για το συγκεκριμένο. Φήμες λένε ότι η Nissan πάει για κλείσιμο λόγω αδυναμίας εύρεσης επενδυτών; Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει..) - Mitsubishi Space Star, Hyundai i10 (2013+), Kia Picanto (2011+) [Οριακά στο budget μας..] - Hyundai i20 (πρώτη γενιά) - Toyota Aygo, Toyota Yaris (δεν είμαι σίγουρος ποιες εκδόσεις "λένε", έχω ακούσει ότι κάποιες καίνε λάδια) Έχετε κάποια γνώμη για τα παραπάνω ή κάποια άλλη πρόταση που να ταιριάζει στις ανάγκες μας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
korakios Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TikiTaka23 είπε Υποθέτω βενζινοκίνητο (λόγω χρήσης και μικρών αποστάσεων). σωστά και βάζεις υγραέριο μετά 1 ώρα πριν, TikiTaka23 είπε - Toyota Aygo, Toyota Yaris (δεν είμαι σίγουρος ποιες εκδόσεις "λένε", έχω ακούσει ότι κάποιες καίνε λάδια) με μοτέρ 2AZ-FE 1NR-FE (~του 2010) Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2024 από korakios 1
Grim Ripper Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δείτε και κανένα Ford Fiesta ή Honda Jazz. 3
xsterg Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 θα ελεγα κοιτα σε hyundai, kia, nissan, suzuki. επίσης κοιτα και σε σμαρτ 451. τωρα εαν βρεις και κατι σε παλιοτερης ηλικιας οπως daihatsu cuore θα σου ελεγα να το προτιμησεις με κλειστα ματια.
TikiTaka23 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, tutuyo είπε Κορσα Ε εχει ολα οσα ζητας Εκτος του οτι δεν εχω ακουσει τα καλυτερα για opel ειδικα για βενζινη, εαν αναφερεσαι στις χρονιες 2015+ ειναι εκτος budget 1
tutuyo Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 1 minute ago, TikiTaka23 said: Εκτος του οτι δεν εχω ακουσει τα καλυτερα για opel ειδικα για βενζινη, εαν αναφερεσαι στις χρονιες 2015+ ειναι εκτος budget τι εχεις ακουσει δλδ?
TikiTaka23 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, xsterg είπε θα ελεγα κοιτα σε hyundai, kia, nissan, suzuki. επίσης κοιτα και σε σμαρτ 451. τωρα εαν βρεις και κατι σε παλιοτερης ηλικιας οπως daihatsu cuore θα σου ελεγα να το προτιμησεις με κλειστα ματια. Σμαρτ το αποκλείουμε λόγω ανύπαρκτης οδηγικης ασφάλειας. Μαλλον για τα πρωτα που ανεφερες κοιταμε 4 1 1
xsterg Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 19 λεπτά πριν, TikiTaka23 είπε Σμαρτ το αποκλείουμε λόγω ανύπαρκτης οδηγικης ασφάλειας. Μαλλον για τα πρωτα που ανεφερες κοιταμε κι ομως. απο τα πιο ασφαλη αυτοκινητα. ακομη και απο μεγαλα αυτοκινητα. μην σε ξεγελαει ο μικρος του ογκος. 1 1 1 5
Morosana Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Fiat panda. Σκυλί, οικονομικό, αξιόπιστο, φθηνά ανταλλακτικά σε σχέση με τις μάρκες που ψάχνεις, εύκολο στη συντήρηση ακομα και σε συνεργείο της γειτονιάς και ωραία ψηλή θέση οδήγησης. Δεν είναι τυχαίο που είναι από τις πρώτες επιλογές σε νοικιαρικα 14
korakios Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 16 λεπτά πριν, Morosana είπε Fiat panda. Σκυλί, οικονομικό, αξιόπιστο, φθηνά ανταλλακτικά σε σχέση με τις μάρκες που ψάχνεις, εύκολο στη συντήρηση ακομα και σε συνεργείο της γειτονιάς και ωραία ψηλή θέση οδήγησης. Δεν είναι τυχαίο που είναι από τις πρώτες επιλογές σε νοικιαρικα +1 , αρκεί να μη βγάλει θέμα με το τιμόνι 😛 1
TikiTaka23 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tutuyo είπε τι εχεις ακουσει δλδ? Μηχανικος δεν ειμαι για να μπορεσω να σου απαντησω συγκεκριμενα, οτι φημες κυκλοφορουν. Συν το γεγονός οτι δεν βρισκεις σε αυτο το μπατζετ ουτως η αλλως. 42 λεπτά πριν, Morosana είπε Fiat panda. Σκυλί, οικονομικό, αξιόπιστο, φθηνά ανταλλακτικά σε σχέση με τις μάρκες που ψάχνεις, εύκολο στη συντήρηση ακομα και σε συνεργείο της γειτονιάς και ωραία ψηλή θέση οδήγησης. Δεν είναι τυχαίο που είναι από τις πρώτες επιλογές σε νοικιαρικα Το έχω ακούσει φουλ το συγκεκριμένο αλλά σε πετρέλαιο. Θα το έχω στο νου μου Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2024 από TikiTaka23 1
Morosana Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 16 λεπτά πριν, TikiTaka23 είπε Το έχω ακούσει φουλ το συγκεκριμένο αλλά σε πετρέλαιο. Θα το έχω στο νου μου Με την ποιότητα των πετρελαιων και τα χλμ που το θες δεν αξίζει να δεις diesel, το 1.2 είναι πολύ οικονομικό για τη χρήση σου. 35 λεπτά πριν, korakios είπε +1 , αρκεί να μη βγάλει θέμα με το τιμόνι 😛 Τα μοντέλα μετά το 14 δεν παρουσίασαν τέτοια προβλήματα, και αν βγάλει η επισκευή του είναι 150 200€ 1 1
terry308 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Vw eco up Škoda citigo CNG εκδόσεις, φυσικό αέριο δηλαδή.. Μετά Fiat Panda 🐼
TikiTaka23 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Morosana είπε Με την ποιότητα των πετρελαιων και τα χλμ που το θες δεν αξίζει να δεις diesel, το 1.2 είναι πολύ οικονομικό για τη χρήση σου. Τα μοντέλα μετά το 14 δεν παρουσίασαν τέτοια προβλήματα, και αν βγάλει η επισκευή του είναι 150 200€ Να κανω μια παραπλησια ερώτηση, ισχυoυν τα ιδια για το fiat 500; Το μοτέρ 1.2 είναι το ίδιο σε αυτά τα δυο μοντέλα; Ρωτάω γιατί υπάρχει μια εμφαής εμπάθεια στο συγκεκριμένο λογω κοπέλας 11 λεπτά πριν, terry308 είπε Vw eco up Škoda citigo CNG εκδόσεις, φυσικό αέριο δηλαδή.. Μετά Fiat Panda 🐼 Δυστυχως τα μοντελα με CNG αρχιζουν απο 8-9
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα