Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η OpenAI ανακοίνωσε τη διάθεση του ChatGPT Search σε όλους τους χρήστες, καταργώντας την προηγούμενη απαίτηση συνδρομής για την πρόσβαση στη λειτουργία αναζήτησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης "12 Days of OpenAI", η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ανακοίνωσε ότι το ChatGPT Search θα είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες, αφαιρώντας το προηγούμενο εμπόδιο της συνδρομής. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου η ποιότητα των αποτελεσμάτων της Google παρουσιάζει σταδιακή υποβάθμιση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της OpenAI, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη λειτουργία αναζήτησης τόσο από υπολογιστή όσο και από κινητές συσκευές, με μόνη προϋπόθεση να είναι συνδεδεμένοι στον λογαριασμό τους στο ChatGPT. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα ορισμού του ChatGPT Search ως προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης στο browser της επιλογής τους.

Το ChatGPT Search βασίζεται κυρίως σε δεδομένα από συνεργαζόμενους εκδοτικούς οίκους, συμπεριλαμβανομένων των Associated Press, Reuters και Condé Nast. Ωστόσο, όπως αναφέρει η καθηγήτρια πληροφορικής και επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Northeastern, Michael Ann DeVito, στο Northeastern Global News, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την ακρίβεια της πλατφόρμας.

Έρευνα του Κέντρου Ψηφιακής Δημοσιογραφίας Tow του Πανεπιστημίου Columbia επιβεβαίωσε αυτές τις ανησυχίες. Σε δοκιμή 200 παραθέσεων, το σύστημα απέτυχε να παρέχει ακριβή στοιχεία σε 153 περιπτώσεις, ενώ παρουσίαζε υψηλή αυτοπεποίθηση στις λανθασμένες απαντήσεις του.

Σύμφωνα με έρευνα της CivicScience, περίπου το 50% των ανθρώπων δεν ενδιαφέρεται για αναζήτηση υποβοηθούμενη από τεχνητή νοημοσύνη, ενώ μόλις το 25% δηλώνει πρόθυμο να την υιοθετήσει. Επιπλέον, έρευνα του Pew Research Center έδειξε ότι πάνω από το 50% των Αμερικανών ανησυχεί για την αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, με μόλις 10% να δηλώνει περισσότερο ενθουσιασμένο παρά ανήσυχο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε δοκιμή 200 παραθέσεων, το σύστημα απέτυχε να παρέχει ακριβή στοιχεία σε 153 περιπτώσεις, ενώ παρουσίαζε υψηλή αυτοπεποίθηση στις λανθασμένες απαντήσεις του.

π.χ. "Τα μνημόνια θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας" "Τα μνημόνια έλυσαν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας" 

ΥΓ. Πολυαγαπημένο μου ΑΙ με όποιον άνθρωπο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Επεξ/σία από Panagiotis_s
  • Haha 13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, dikasths είπε

Δηλαδή απέτυχε 153 φορές στις 200; Καλή φάση, αξιόπιστο 

Γιατί η Google πάει καλύτερα πλέον; Χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει, και πλέον είναι χειρότερη από ποτέ.. Τα advertorials , που εκμεταλλεύονται full το SEO optimization, σε σημείο abuse (για να δούμε τώρα που θα αλλάξει αν καλυτερεύσει) έχουν καταστρέψει τις αναζητήσεις. 

Πιο πιθανό (ειδικά για προϊόντα /υπηρεσίες) να βρεις αυτό που ψάχνεις από paid ads παρά από την απλή αναζήτηση. 

Επεξ/σία από Billator
  • Like 7
  • Thanks 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Billator είπε

Γιατί η Google πάει καλύτερα πλέον; Χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει, και πλέον είναι χειρότερη από ποτέ.. Τα advertorials , που εκμεταλλεύονται full το SEO optimization, σε σημείο abuse (για να δούμε τώρα που θα αλλάξει αν καλυτερεύσει) έχουν καταστρέψει τις αναζητήσεις. 

Πιο πιθανό (ειδικά για προϊόντα /υπηρεσίες) να βρεις αυτό που ψάχνεις από paid ads παρά από την απλή αναζήτηση. 

το καλυτερο τρεντ των ειδησεογραφικων/ενημερωτικων ειναι να αλλαζουν ολες τις ημερομηνιες των αρθρων σε 2024 ακομη και αν γραφτηκαν το 2018. μαλιστα σε μερικα κανει μπαμ γιατι στα δεκα καλυτερα μπαρ της αθηνας για το 24 δεν γινετε να ειναι αυτο που εκλεισε το 22.

• Like 13
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Billator είπε

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό. νόμιζα οτι χάναμε το skill της αναζήτησης. τις περισσότερες φορές μου τα βγάζει στην τύχη.. Αρκετές φορές έχω πάρει πιο ποιοτική πληροφορία από paid διαφήμιση, παρά από οργανικό. δεν πιστεύω πως θα βελτιωθεί σύντομα πάντως. (η αναζήτηση της google. το chat βελτιώνεται πολύ σε σχέση με αυτό που πίστευα).

• Like 2
Δημοσ.

Σίγουρα δεν θα εκτοπίσει την πρωτοκαθεδρία της google οποτε έχει αρκετό δρομολόγιο να διανύσει ακομα 

• Like 1
Δημοσ.

Άντε να ανοίγει η ψαλίδα των αναζητήσεων, προτιμώ να μου επιστρέφει αποτελέσματα σε σχέση με αυτό που ζήτησα (ακόμα κι αν κάνιε λάθη) παρά να μου πετάει η google τις πληρωμένες ιστοσελίδες στην πρώτη σελίδα.

Δημοσ.

Από άτομα δυσαρεστημένα με τη google, έχουν βρει καμία καλύτερη λύση? Ακόμα και αν χρησιμοποιεί την google backend. Πολλές φορές πλέον αν θέλω κάτι τεχνολογικό βάζω δίπλα και τη λέξη reddit μπας και δεν είναι μάπα η πρώτη σελίδα

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JimGer είπε

Από άτομα δυσαρεστημένα με τη google, έχουν βρει καμία καλύτερη λύση? Ακόμα και αν χρησιμοποιεί την google backend. Πολλές φορές πλέον αν θέλω κάτι τεχνολογικό βάζω δίπλα και τη λέξη reddit μπας και δεν είναι μάπα η πρώτη σελίδα

Θα κάνω λίγο και τον δικηγόρο του διαβόλου, σίγουρα η αναζήτηση της google πάει από το κακό στο χειρότερο, αλλά δεν φταίει μόνο η μηχανή που επίσης από το κακό στο χειρότερο πάει και το περιεχόμενος στο διαδίκτυο. Όλη αυτή η κουλτούρα με τους content creators και τα social media απλώς έχει υποβαθμίσει το περιεχόμενο. 

Παλιά η κουλτούρα ήταν να κάνεις κάτι, να πεις κάτι χωρίς να περιμένεις κάποιο κέρδος και σίγουρα όχι από κανά μπανεράκι. Υπήρχαν τα φόρουμ που ήταν ενεργά για κάθε θέμα, μπάσκετ, αυτοκίνητα, 3κυκλα, γυμναστική, κυνήγι, ρετρό, φορολογικά και πάει λέγοντας και υπήρχαν και οι διάφορες ερασιτεχνικές ιστοσελίδες αρχικά, τα blog στην συνέχεια όπου καθόμασταν και γράφαμε αυτό που θέλαμε να πούμε ή να απαντήσουμε. 

Μετά σιγά σιγά όλες αυτές οι αξιόλογες σελίδες άρχιζαν να ερημώνουν, να κλείνουν να γίνονται σελίδες με βιντεάκια και "content", η οι οργανωμένες συζητήσεις των φόρουμ να μεταφέρονται σε χαωτικές ομάδες των social media. 

Δεν είναι δηλαδή ότι εγώ αν θέλω να μάθω για την καλύτερη μέθοδο θερμομόνωσης φταίει μόνο η google που δεν βρίσκει μια σχετική ιστοσελίδα τουλάχιστον στις πρώτες σελίδες είναι ότι και το περιεχόμενο στην εποχή της αφθονίας πάει από το κακό στο χειρότερο. 

Επεξ/σία από Conan2046
  • Like 8
Δημοσ.
2 ώρες πριν, JimGer είπε

Μα αν έχει σαν backend την Google τότε θα παίρνεις τα ίδια αποτελέσματα. 

Δοκίμασε το duckduckgo

Δημοσ.

Όταν δεν πληρώνεις για το προϊόν ή εσύ είσαι το προϊόν ή το προϊόν δεν είναι ούτε για τα σκυλιά, παραφράζοντας γνωστή ρήση.

Δημοσ.
5 hours ago, Bourdoulas said:

Μα αν έχει σαν backend την Google τότε θα παίρνεις τα ίδια αποτελέσματα. 

Δοκίμασε το duckduckgo

Χρησιμοποιώ ως default στο icognito. Νόμιζα ότι παίρνει αποτελέσματα από google αλλά μάλλον δεν ισχύει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...